Odd Herakles oerhörd i Elitkampen – efter en superduell

V75 rivstartade under elitloppssöndagen med något alldeles extra i hästväg. Wow, vilken tävling och uppvisning det blev av två superhästar som stred sida vid sida loppet igenom. Favoriten och titelförsvararen i Elitkampen, Odd Herakles, öppnade snabbt utifrån spår åtta bakom bilen och bombade mot ledningen. Men han fick svar invändigt av den finska hästen, H.V.Tuuri, som envetet svarade täten. De båda kallblodsstjärnorna inledde i ett rasande tempo och kom upp till första 500 på våldsamt snabba 1.14,5. Rena varmblodstempot med andra ord. De fortsatte att duellera i ett stenhårt tempo och Tom Erik Solberg gick ner i rygg en bit med Odd Herakles, men klev sedan ut på utsidan av H.V.Tuuri. De båda hästarna stod i en klass för sig och stred sida vid sida över solvallas upplopp. Men kort före mål kopplade Odd Herakles ett knappt men säkert grepp och satte huvudet först. En oerhörd insats av den norska kallblodsstjärnan, som vann på tiden 1.18,6 över distansen 1640 meter med autostart.
– Det var en väldigt bra prestation. Han var superbra från start och lugn och fin i rygg och lugn och fin utvändigt om ledaren, berömde Tom Erik Solberg.
Odd Herakles tränas numera av Fredrik Fransson där hästen även tjänstgör som avelshingst.
– Det var helt fantastiskt. Han har någonting som ytterst få hästar har. Det var magiskt. Topp tre av upplevelser i livet, sa Fredrik Fransson.
Förstapriset i Eitkampen var 500 000 kronor.
H.V.Tuuri noterade samma tid som Odd Herakles, 1.18,6 och tredjeplatsen togs av Kleppe Fanden.

Michael Carlsson, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.