Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Grand Slam 75 tips Boden söndag 29 januari 2023

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Boden söndag 29 januari 2023. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Boden söndag 29 januari 2023 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2023-01-29
Avd. System  
1 7 Selmer I.H. (Micael Melander) 
2 4,3,6  
3 10,11  
4 1 Marttistrip (Mika Forss) 
5 1,11,2,5,8  
6 6,4,7,5  
7 9,5,3  

Inför GS75®: Inga statistroller i Boden

De flestas blickar riktas mot Frankrike och Vincennes på söndag då världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique avgörs.
Nu står inte tävlandet i Sverige still för det. Den här söndagen avgörs GS75 i Boden och den spelformen har fått en skjuts uppåt på slutet med flera miljonvinster.
Skellefteåtränaren Jens Eriksson åker till landets nordligaste bana med stärkt självförtroende. – Det har gått väldigt bra den senaste månaden. I slutet av fjolåret kom det in lite unghästar och dom hade med sig någonting som slog ut hela stallet. Det tog lite tid att få ordning på det, men det gäller att ta det lugnt och det har vi igen nu. Hästarna tävlar riktigt bra och känns väldigt fina för dagen och det gäller faktiskt hela Skellefteåtravet, vi har en härlig snurr på hästarna för tillfället, säger Jens Eriksson.

Inga statister
Han har med sig tre hästar i transporten och ingen av dessa är någon statist.
– Nej, alla har så pass bra form att dom ska kunna dyka upp ganska långt framme om det klaffar, säger tränaren.
Först ut är 8 Serious Sam (GS75-3) som svarat för två bra lopp i rad.
– Honom har jag varit väldigt nöjd med i de senaste starterna. Senast blev det lite för långsamt tempo på loppet och han hade en jobbig uppgift. Nu bet han i hela vägen och det var klart positivt. Han känns jättefin i träningen efter det och jag hoppas att det blir lite fart på loppet. Klaffar det så ska han ses med chans, en outsider, säger Jens.
I GS75-5 har du två hästar, vem är bäst?
– Som propositionen ser ut så är det lite fördel 11 Storspjuver. Han var riktigt bra senast och visade att han trivs väldigt bra på isbana. Han känns fortsatt formstark och kommer att göra ett bra lopp och jag blir inte förvånad om han vinner.
Du kör själv 4 Fyrkrafs som var tillbaka som en vinnare senast.
– Ja, det var en skön seger. Han hade en bra period förra året och hittade en växel till. Sedan tappade han formen i höstas och fick det inte riktigt att stämma när han tävlade med skor och fungerade inte riktigt på isen heller. Jag ändrade lite på träningen och han fick snabba intervaller dagarna innan starten senast för att han skulle lära sig att springa snabbt och hålla ordning på benen. Det föll väl ut och han vann lätt med krafter kvar och kändes jättefin och gör även så efter loppet.
Kan han hålla undan 40 meter för Storspjuver?
– Fyrkrafs är lite uppanmäld den här gången och står lite tufft inne i loppet. Det fanns inget riktigt bra lopp till honom och då valde jag detta loppet. Jag känner mig inte slagen på förhand och får vi ledningen så är det en fördel. Hade det varit sommar och snabb banan så hade det varit klar fördel för Fyrkrafs, men Storspjuver fungerar så bra med de förutsättningar som råder och det är lite fördel honom. Vore jag spelare skulle jag strecka båda.
Till sist. Du kör fyra hästar till, någon som du känner lite extra för?
– 10 Vesuvio Wise L. (GS75-7) körde jag senast och då sprang han i ledningen och var inte alls lika bra som när jag vann med honom i mitten på december. I spets sprang han mest på tomgång och det var ett helt annat bett i honom när han fick attackera bakifrån. Det lär han få göra den här gången och jag tycker att han ska ses med viss chans. Övriga jagar pengar.

Joakim Brundin, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Färjestad söndag 22 januari 2023

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Färjestad söndag 22 januari 2023. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Färjestad söndag 22 januari 2023 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2023-01-22
Avd. System  
1 4,5  
2 5,6,11  
3 11,1,3,7  
4 9,1,2  
5 1 Cheeky Doc (Linda Sedström) 
6 4,1,6,8,3  
7 4 Match'em (Ulf Ohlsson) 

Inför GS75®: Skrällvarning från Svantes stall

 Jagar du miljonerna när GS75® under söndagen avgörs på Färjestad?
Eskilstunatränaren Svante Ericsson tar tre hästar med sig på transporten och låter klart uppåt på 6 Eyesight (GS75-2) som inte är överdrivet omnämnd i tipsspalterna. Fyraåringen är ännu utan någon seger på sina åtta starter, men efter att hästen senast gjort sin första start på två månader låter tongångarna från stallet positiva.
– Han var tillbaka och gjorde ett lopp efter uppehåll senast. Han har sprungit och sovit lite i loppen tidigare, men nu var han lite överambitiös i stället… Det känns som att han kommer ha gått framåt med det loppet och att han kommer vara bättre på söndag. Sedan så ändrar vi lite i utrustningen för att hålla hästen lugnare; vi tar bort det halvstängda huvudlaget. Känslan är i alla fall att han har gått fram med det förra loppet, är redo att göra ett bra lopp nu och det är bra läge, hästen kan öppna, säger Svante Ericsson.
Det låter positivt kring hästen?
– Ja, jag körde jobb med honom i tisdags och då kändes han dunderfin och då får man en bra känsla i alla fall.
Hur är det med 8 I Am Timmie (GS75-2) som tävlar i samma lopp?
– Han tycker jag blev lite bortlottad här, han skulle gärna ha fått ett fint spår och suttit i den främre träffen. Då tror jag hästen hade höjt sig, men härifrån får det bli lite av ett utvecklingslopp för honom.

Bäst i ryggar – men kanske testas i ledningen
Femåriga Muscle Hill-dottern 1 Henessi Hill (GS75-2) har hunnit med tre starter i regi Ericsson och det har gått bra. Hästen vann direkt i debuten och var senast tvåa. Nu har hon, utrustad med Ulf Ohlsson vid tömmarna, dragit ett intressant innerspår i startvolten som bara innehåller tre hästar.
– Henessi Hill är en jättefin häst som har gjort tre starter för oss, hon vann debuten och var ju tvåa senast. Det är en sådan häst som det känns i träningen att hon skulle vara riktigt bra, men det är något som gör att det inte riktigt släpper till hela vägen. Vi ändrar därför lite upplägget på henne och hoppas att hon gör ett bra lopp, så att hon ska få ut det där som det känns som att det finns i henne.
Hur tänker du om starten här, med tanke på det intressanta läget?
– Nu blev ju läget sådant att det kanske blir att man väljer att prova henne i ledningen igen, men ja…jag har en känsla av att hon kanske går bättre i ryggar, samtidigt om hamnar vi i ledningen kanske det blir så att vi kör där den här gången om kusken tycker det.
Det låter nästan som att Eyesight är din bästa chans?
– Det är nog dött lopp där, mellan honom och Henessi Hill.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Inför GS75®: Stenströmers duo är redo för ny säsong

 Vi ska till Karlstad och Färjestadstravet för söndagens GS75®.En tränare som gör resan från Skaraslätten till den värmländska metropolen är Ulf Stenströmer som hade ett bra år i fjol med drygt sex miljoner kronor inkört till stallet. Två hästar som bidrog var Hattusa och Match’em – som nu båda är redo för årsdebuter.Sexåriga stoet 6…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Romme söndag 15 januari 2023

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Romme söndag 15 januari 2023. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75®: Olsen har två outsiders

Grand Slam 75® är glödhett för dagen. Förra söndagen föll Grand Slam ut igen och en vinnare blev ensam med sju rätt och belönades med tio miljoner kronor.På söndag är det Rommetravet som arrangerar GS75 och Jan Ove Olsen lämnar skogarna i Hälsingland och beger sig till Borlänge. Han har med sig två hästar som…
Läs mer

Inför Grand Slam 75®: Heta chanser för Sybille Tinter

Grand Slam 75® fortsätter att leverera högvinster och förra söndagen föll Grand Slam ut igen och en vinnare blev ensam med sju rätt och belönades med tio miljoner kronor.På söndag avgörs omgången på Romme och där kan Sybille Tinter spä på sina redan jättefina framgångar. I fjol körde hon in nästan tre miljoner kronor och…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Umeå söndag 8 januari 2023

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Umeå söndag 8 januari 2023. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75®: Siktar på ledningen med latmasken

Grit Brodda (GS75-1) har vunnit fem av tio starter sedan hon kom i Sandra Erikssons träning. Men sättet hon vann på under mellandagarna tillhör de mer ovanliga. När hon närmade sig slutkurvan i ledningen såg hon ut att tvingas kapitulera för Victoriasbelfaveur, som enkelt övertog ledningen och till synes var på väg mot säker triumf….
Läs mer