Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Grand Slam 75 tips Axevalla söndag 18 oktober 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Axevalla söndag 18 oktober 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Axevalla söndag 18 oktober 2020 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2020-10-18
Avd. System  
1 7 Miriam Håleryd (Peter Untersteiner) 
2 3,4  
3 4 Brienne of Tarth (Victor Sundgren) 
4 3,1,5,4  
5 11,4,8  
6 7,6,2,5,12  
7 1,6,2  

Inför GS75® (dubbeljackpot): Stenströmer på skrällhumör

4,7 miljoner kronor extra.
Fördelat i samtliga tre vinstpooler.
GS75® är ett unikt spel i landet just för att jackpotpengarna inte koncentreras till den högsta vinstpoolen utan sprids, precis som utdelningen, enligt principen 40-20-40 procent.
Det gör att spelare med fem eller sex rätt, till skillnad mot V75®, också kommer att få extra bra betalt denna söndag.
En som kan hjälpa till hög utdelning är Ulf Stenströmer.
Hemmatränaren har visat strålande stallform senaste månaden och stod bakom lördagens största knall på V75 då Rally Gunnar spurtade hem Dam-SM för Linda Sedström.
På söndag selar Stenströmer ut två hästar som inte ser ut att bli speciellt betrodda.
Och han låter inte främmande för att det kan gå vägen igen.
– Båda hästarna har gått riktigt bra på sistone och jag tycker att de ska duga långt i sina lopp, säger Stenströmer som börjar med att sela ut 10 Jula Madonna (GS75-2) som behövde 20 starter för att spräcka segernollan.
– Det var en häst jag hade stora förväntningar på inför säsongen och hon har varit en grym besvikelse. Men nu verkar vi äntligen ha hittat rätt med henne. Även om vinsten kom i ett billigt lopp så var hästen okörd på en 1.16-tid över lång distans. Senast mötte hon istället riktigt bra hästar och var bara slagen med en längd som trea.
Vad är det gör att hon fungerar nu?
– Att vi börjat köra med skor. Hon är lite skev och borde normalt sett fungera bättre barfota, men det har inte stämt. Hon har blivit spänd och lite feg i loppen. Sedan vi satte på skorna har det sett mycket bättre ut och jag hoppas att hon äntligen ska börja löpa upp till vad jag hoppats.
Hon ser ut att bli väldigt lite spelad här, har du någon känsla för att hon kan överraska?
– Det tycker jag absolut. Frågetecknet för dagen är att hon fick ett litet skrapsår på ett bakben i onsdags. Vi kommer givetvis att hålla ögonen på det och är det inte helt bra till söndag så startar vi givetvis inte, men jag räknar med att det ska hinna läka ut och i så fall startar hon med full form. Hon har inte stått över någon träning på grund av det och är bra nog att hävda sig i den här typen av lopp.

Drar skorna och kör i spets
Ännu hetare låter det emellertid på 1 Livi Precious (GS75-4) som är anmäld barfota runt om för första gången i karriären.
– Läget blev perfekt så jag har starka funderingar på att rycka skorna nu, det borde göra henne lite snabbare i benen. Hon har öppnat riktigt bra i voltstart så taktiken är given, vi laddar för spets och kör där. Jag tror att hon kan springa en vass tid över den här distansen och i spets är hon hästen att slå, även om det är bra konkurrenter på tillägg.
Hon har bara gått i ledningen en gång och vann då, är hon den typen som växer en klass när hon får springa först?
– Nej, det vill jag inte säga. Hon har spurtat jättebra vid flera tillfällen. Men det är alltid enklare att vinna från ledningen och den här gången är det verkligen läge att prova, säger Ulf Stenströmer.

Robin Johansson, Kanal 75

Inför GS75®/dubbeljackopt: Handbollsstjärnans heta chanser

Han spelade handboll på elitnivå i 21 år och meritlistan för den svenske landslagsstjärnan kan göras lång. Men vinsten i Champions League 2011 med Barcelona och OS-silvret 2012 i London är höjdpunkterna i en framgångsrik karriär. Magnus Jernemyr var en svårpasserad försvarsjätte men numera är det trav som gäller för hela slanten. Efter att ha ägt hästar ihop med handbollskompisen Johan Sjöstrand, som han dessutom har fött upp den italienske unghäststjärnan Axl Rose tillsammans, är han numera travtränare. I slutet av förra året startade Magnus upp en tränarrörelse med sambon och travkusken Linda Sedström. I år har parets snart elva hästar som de har i träning sprungit in en miljon kronor tillsammans.

”Kan vara med i striden igen”
Två av stallets bästa hästar är Man of Steel och Final Dream som startar i söndagens Grand Slam 75 på Axevalla. Det är dubbeljackpot på GS75 med 4,7 miljoner extra i potten som fördelas i de olika vinstpoolerna.
Först ut av paret Jernemyr och Sedströms hästar är Man of Steel som kommer från seger i Mantorp i senaste starten. Han startar nu från spår sju bakom bilen i den sjätte avdelningen. Det är Linda Sedström som kör stallets båda hästar i vanlig ordning.
– 7 Man of Steel (GS75-6) har kommit tillbaka bra i år efter att ha varit skadad i två omgångar och borta länge. Vi har medvetet tagit det lugnt och matchat honom snällt och han blir bara bättre och bättre med loppen. Hästen känns fräsch och fin och har inte ont någonstans. Han har haft lite otur med startspåren men avslutat loppen bra. Senast hade han också ett dåligt spår men Linda hittade ner perfekt i andra par utvändigt så det blev en bra resa. Då avgjorde han enkelt och Linda kände sig ganska självsäker under vägen.
– Nu är det samma dåliga spår igen och han är lite utlämnad men vi tror att han ska ha gått framåt ytterligare efter förra loppet. Hittar Linda ner och hästen får en bra resa så kan han vara med i striden. Vi gör inga ändringar utan det blir skor bak, barfota fram, norskt huvudlag och bike, säger Magnus Jernemyr.

”Moralisk vinnare senast – blir tuff att slå nu”
I GS75-avslutningen selar paret Jernemyr och Sedström ut Final Dream som är favorit från innerspåret bakom startbilen.
– 1 Final Dream (GS75-7) var jättebra senast och var moralisk vinnare. Han fick dödens och knäckte ledaren som han hade koll på redan 500 kvar. Linda visste att den som satt i hennes rygg var favoriten och vår häst kunde inte svara den precis före mål. Vi var i alla fall jättenöjda med prestationen och nu har vi fått ett perfekt utgångsläge. Hästen är väldigt startsnabb och på Axevalla är det en liten fördel att ha innerspår bakom bilen då bilen släpper fältet långt in på rakan. Vi hoppas att han ska hålla upp ledningen och då kör Linda där. I så fall vet vi att han blir tuff att slå. Min tro är att han håller ledningen och det är en bra vinstchans. På läget är han den bästa av våra två. Vi ändrar inget här heller, utan det blir barfota runt om och bike som senast, säger Jernemyr.

Michael Carlsson, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Rättvik söndag 11 oktober 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Rättvik söndag 11 oktober 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Rättvik söndag 11 oktober 2020 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2020-10-11
Avd. System  
1 7,4,11,8,9  
2 9,15  
3 6 Allez Allez (Christina A Hande) 
4 9,2,7,4  
5 2,5,6  
6 1,12,10  
7 10 Coin Perdu (Erik Adielsson) 

Inför GS75®: Publikfavoriten Sauveur tillbaka efter tre år

Sauveur inledde karriären hos Åke Lindblom och firade stora framgångar med flera V75-segrar. Hästen flyttades som sexåring till Björn Goop med sikte på det franska vintermeetinget. På fem starter vann Sauveur ett lopp i Frankrikeinnan han vände hem och segrade i Harper Hanovers lopp på Solvalla på nytt världsrekord.Kort därefter blev Sauveur allvarligt skadad och…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Årjäng söndag 4 oktober 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Årjäng söndag 4 oktober 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75®: Miljonvinnaren tror på en favoritomgång på hemmabanan

2016 var det annorlunda, då såg omgången inte favoritbetonad ut. Torbjörn Arenander var förstås på plats på hemmabana och satte ihop ett större system. – Jag inledde med två spikar och sedan ramlade skrällarna in. Jag visste inte om jag var ensam när sista loppet gick i mål. Det tog lång tid innan resultatet kom,…
Läs mer

Inför GS75®: ”Han kan avsluta hur fort som helst”

Tioårige valacken Monfalcone har visat bra form hela året och ofta setts i V75® i sommar då det handlat om inspirerade spurter och fina pengar in i silverdivisionen.Monfalcone har haft en karriär fylld av skador. I år har valacken dock kunnat starta kontinuerligt och varit ”nästa gångs-vinnare” i många spelares ögon.Under Årjängstravets stora dag i…
Läs mer

Inför GS75®: Espen Hill och Medeleine utmanar eliten i Stockholm Cup

Espen Hill är yngst i fältet i Stockholm Cup med tre månader tillgodo till löpningens andra fyraåring Privilegiado. Espen Hill är en häst som i det officiella programmet beskrivs som: ”en häst som alltid kommer som skjuten ur en kanon när mållinjen närmar sig”. En härlig egenskap som hittills resulterat i sju segrar, två andra-…
Läs mer

Inför GS75®: Tror på ny seger för stjärnan i Stockholm Cup

Fjolårets upplaga av Stockholm Cup artade sig till rena uppvisningen med den store förhandsfavoriten Square de Luynes i huvudroll. Den franskfödde valacken var helt enkelt i en klass för sig och blir återigen stor favorit på söndag över de 2400 meterna på Bro Parks gräsbana. Den största galopplöpningen i Skandinavien bjuder ”corona-året” 2020 på 900 000…
Läs mer