Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Inför GS75/Stockholm Cup: ”Vet inte om jag sett en bättre häst”

Square de Luynes är den store förhandsfavoriten till segern i söndagens Stockholm Cup Internationel på Bro Park. Det handlar om en storvuxen fyraårig hingst född i Frankrike som ägs och tränas i Norge.
Dominanten Niels Pedersen vann ”cupen” fem år på raken från 2011, fyra gånger med Bank of Burden och en gång med Without Fear.
I år kan det vara dags igen med en häst med blott sju starter bakom sig.
Norskt Derby över 2400 meter förra året slutade med en utklassningsseger signerad Square de Luynes.
Efter tio månaders tävlingsfrånvaro var Square de Luynes bra direkt i comebacken hemma i Norge. I slutet av juni var stjärnan återigen överlägsen i storloppet Oslo Cup över 2400 meter.
Till söndagens lopp på Bro Park kommer hästen med en färsk seger i Marit Sveaas Minneslöp i bagaget.
Garvade tipsexperten Ulf Zeider spikar utan prut i den sjätte avdelningen av Grand Slam 75 under Bro Parks stora familjedag på söndag.
– Trots att jag varit med så länge pirrar det faktiskt lite att få se honom i Stockholm Cup. Jag har ju upplevt hästar sedan 1960 då jag elva år gammal fick följa med pappa till Täby. Det är svårt att jämföra…men jag vet inte om jag har sett en bättre häst i Skandinavien. På våra breddgrader alltså. Vi får inte blanda ihop det med internationell galopp – men visst är det en riktig undantagshäst. Han är ruggig, säger Ulf Zeider.

Världen väntar
Niels Petersen har tidigare sagt att han funderar på starter i Hong Kong, Kanada och USA med stjärnan. Kanske blir det en mjukstart med ett lopp i Paris första helgen i oktober efter Stockholm Cup.
– Petersen valde mellan Stockholm Cup och ett stort race på lördagen under helgen med Prix de l’Arc de Triomphe. Trots att loppen ligger så tätt kanske det blir båda, där vet jag inte hur Niels Petersen resonerar, säger Ulf Zeider.
Tipsexperten och galoppälskaren Zeider tror att söndagen start kan bli den sista i Sverige för Square de Luynes.
– Jag vet vad de har för planer framöver inför nästa säsong då de ska satsa på större uppgifter. En kommande stjärna är det garanterat om inget händer. Oslo Cup i somras! Det var rena lekstugan. Rafael Schistl som red då stod ju nästan raklång på hästen, ja han höll på att ramla av helt enkelt, säger Ulf Zeider med ett skratt.

Testas med ny jockey
I Stockholm Cup på söndag får en viss Robert Havlin chansen i sadeln. Havlin är andrejockey hos John Gosden, en av Englands största tränare.
En jockey som flygs till Sverige för att få känna på Square de Luynes för första gången.
– Sedan 2015 har den här killen vunnit 363 segrar och ridit 3200 lopp. Niels Petersen avvaktade in i det längsta med att hitta rätt jockey till hästen, Robert Havlin fanns inte med på startanmälan, säger Zeider.
Ungefär hur kommer taktiken att läggas upp tror du?
– Hästen kommer att ridas offensivt. Inte nödvändigtvis i ledningen men där framme någonstans. Han har styrkan alltså, det blir att försöka knäcka motståndet. Jag vill lägga ut en brasklapp också. Hästen har ju aldrig startat på Bro Parks gräsbana som är lite speciell om vädret blir dåligt. Gräsbanan kan aldrig bli tung hur mycket det än regnar, däremot blir den slirig på ytskiktet som gör att sådana här stora och kraftfulla hästar kan få problem med fästet. Men han kan lika gärna klara det också.
Alla hästar kan förlora. Vilka av konkurrenterna kan sticka upp?
– Det är Crowned Eagle, som var tvåa i loppet i fjol. Det är en jättebra häst, ingen bluff. Tvåa i ett grupp II-lopp i Italien senast. Sedan har vi den danska stjärna King David som är riktigt bra den också och har vunnit i Tyskland. Så det är inte bara att ställa ut dojorna inte!
Men det handlar om en undantagshäst som blir svårslagen?
– Ja, Square de Luynes är en enorm häst med kraftfull aktion. Det är styrka man tänker på när man ser honom.

Startlista
Stockholm Cup International
2 400 meter, gräs

1. Quarterback – Sandro De Paiva
2. Master Bloom – Carlos Lopez
3. Bokan – Jan–Erik Neuroth
4. Freestyler – Shane Karlsson
5. Gold Tyranny – Per–Anders Gråberg
6. Crowned Eagle – Luke Morris
7. Amazing Red – P J McDonald
8. Suspicious Mind – Elione Chaves
9. Giuseppe Piazzi – Martin Rodriguez
10. Learn By Heart – Rafael de Oliveira
11. Square de Luynes – Robert Havlin
12. King David – Oliver Wilson
Förstapris: 1 000 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Romme söndag 15 september 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Romme söndag 15 september 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Romme söndag 15 september 2019 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2019-09-15
Avd. System  
1 1,12,11,10  
2 14,6,12  
3 3 Mellby Galanga (Emilia Leo) 
4 6 Västerbo Jolene (Kajsa Frick) 
5 7,4  
6 5,10,4,11,3  
7 10,14,11  

Inför GS75: Westerholms formstall i huvudroll på hemmaplan

Nicklas Westerholm har inlett proffstränarkarriären starkt. Under debutåret vann stallets hästar mer än var fjärde start och tjänade 3,2 miljoner kronor. Året därpå sprang de in 5,5 miljoner kronor med en segerprocent på 19 och under 2019 har det hittills rasslat in 3,4 miljoner kronor med bibehållen segerfrekvens.
– Jag är ingen som klagar men jag känner fortfarande att stallet har ännu mer att ge. De med högst kapacitet har inte riktigt fått ut max i år, men det känns bra att hästarna har presterat som de har gjort under året och har mer att ge resten av året, säger Nicklas Westerholm.
Att döma av formkurvans lutning kan stallets avslutning på året bli storartad. I september har det blivit fem segrar på tio starter.
– Det är jättebra. Vi hade lite oflyt över sommaren då det också gick lite fortare i loppen, vi har kanske inte så mycket sprinterhästar, men vi är rätt på det nu.

Flyttar tillbaka till Sundsvall vid årsskiftet

I dagsläget har Rommetränaren 47 hästar på träningslistan. Men snart stiger antalet.
– Många tror att jag har minskat ner eftersom jag har haft 60-70 hästar men antalet blir ofta mindre framåt höstkanten innan vi köper in unghästar. När de kommer in blir det 15 platser till. Jag ligger på 40-45 hästar på min gård och har egentligen inte fler boxar. Unghästarna står på Romme.
Nicklas Westerholm har byggt upp gården Axelsbo i södra Dalarna under de senaste åren men snart byter han både träningsanläggning och hemmabana. Till årsskiftet går flyttlasset till gården utanför Sundsvall där allt började, där hans pappa, topptränaren Robert Bergh, tidigare hade sin bas. Och där finns plats att växa.
– Min vision för nästa år är att ta ytterligare kliv som yrkesman och tränare. Jag vill hela tiden bli bättre och bättre och tävla mer på de större dagarna, både på unghästfronten och V75. Det är väldigt viktigt för mig.
Att 27-åringen har som mål att slå sig in i den absoluta tränartoppen är inget han hymlar med.
– Så är det. Men det är ett lopp i taget hela tiden och det handlat inte om att jag vill bli bäst varje gång jag går till stallet, utan det gör jag för att jag älskar hästar och att jobba med hästar. Men jag gillar att vara först över mållinjen och jag gillar att tävla på det stora dagarna, och då måste man bli en av de bästa.
När är du ikapp farsgubben, som har blivit utsedd till Årets tränare två gånger och årligen kör in mellan 20 och 30 miljoner kronor?
– Nu frågar du om den absolut bästa, säger Westerholm och skrattar.
– Men det beror på antalet hästar. Jag måste träna lika många för att matcha hans siffror och det är en bit bort. Sedan beror det så klart på hur länge han kör på. Men jag hoppas att jag närmar mig honom inom fem år.
Hur är det med rivaliteten mellan dig och Robert?
– Vi har ingen rivalitet alls utan är väldigt nära både som far och son och som vänner. Vi pratar mycket om både travet och livet i övrigt. Det klart att det ger en extra kick när vi svänger in sida vid sida på något upplopp, men det är ingen hatkärlek eller något sådant utan jag ser hellre att han vinner än någon annan, även om jag inte vill vara förste förlorare.

Första gången med ryckhuva
I söndagens GS75 på Romme blir det inga upploppsdueller mellan far och son. Robert Bergh är nämligen inte på plats. Men Nicklas Westerholm har flera segerfarliga hästar till start på hemmabanan. Först ut från stallet är Prediction (GS75-5) och On Track Banditen i lärlingsloppet (GS75-5). Den förstnämnde har inte tävlat sedan juni då han höll till andraplatsen från ledningen.
– Jag tycker väl att han kan bättre men det går åt rätt håll. Vi har tuffat till träningen och det har gett effekt. Men det kan bli jobbigt nu när han inte har startat på ett tag, även om han är väl förberedd.
On Track Banditen galopperade från start i sin första start på tre månader senast men kom tillbaka starkt och gick i mål som femma med sparade krafter.
– Prestationen var bra. Han såg väldigt fin ut och vi hoppas att han fortsätter på den inslagna vägen. Han kommer att göra en bra insats och nu blir det första gången med ryckhuva. Det ska bli intressant. Dessutom blir det nog skor fram. Jag tror att han mår bättre av att gå med det.
Så Banditen är den hetare av dina två i loppet?
– Absolut! Prediction kan slå honom med rätt lopp men Banditen har bättre form.

Har blivit 40 meter bättre
Form har även Papidoux (GS75-6). För att inte säga superform. Hästen har gått från klarhet till klarhet under sensommaren och rundade senast motståndet från jumboplats till seger på 300 meter.
– Han har väldigt bra form. Vi har ändrat träningsupplägg på honom och det har gjort honom 40 meter bättre sedan Solvallastarten i början av juli. Jag har haft på känn att han ska komma och det är väldigt kul att se att det slår så väl ut när man gör ändringar. Men oavsett vad han möter behöver han ha det där upplägget, och få lite hjälp på vägen, så det måste man tänka på. Spår fyra i volten hade han när Björn (Goop) vann med honom i Karlstad så det ska inte vara något problem.
Papidoux körs av Carl Johan Jepson. Nicklas Westerholm ska själv sitta upp bakom Blytung Am (GS75-6).
– Han är bättre än vad han har visat i loppen på sistone. I Hudiksvall näst senast hade han problem med travet på en lite speciell bana och han satt dessutom fast. Senast galopperade han 500 kvar i en tempoväxling när han satt i ett bra läge för att anfalla.
Hur står han sig gentemot Papidoux?
– Det är helt olika hästar. Kapacitetsmässigt är de precis lika bra och de kommer ha tjänat lika mycket pengar när de avslutar sina karriärer. Men på formen är det fördel Papidoux. Anledningen att jag valde Blytung Am är att han är lite mer speciell i aktionen.
Planerar du några ändringar på dessa två?
– Det är inte bestämt men det kan hända att Papidoux går med skor den här gången på grund av att han har ett bra V75-lopp i början av oktober. Det blir nog inte jänkarvagn heller nu när det är volt. Blytung Am ska tävla barfota runt om igen.

Svårslagen i ledningen

Även i den avslutande GS75-avdelningen har Nicklas Westerholm två hästar till start. Med spår sju bakom startbilen och med Kaj Widell vid tömmarna startar Qiao Q.L. Hon tog en enkel triumf från sin favoritposition ledningen när hon senast var tillbaka på banan efter två månaders tävlingsuppehåll.
– Hon har bra form och går bäst i ledningen. Därifrån är hon väldigt svårslagen. Då är det bara de riktiga topp-toppstona som är bättre. I andra positioner är hon mycket klenare. Jag tror bara att hon har vunnit ett lopp bakifrån. Nu är det lite vingelläge men kommer hon till spets, eller i alla fall får sitta bland de tre fyra främsta, tror jag på chans.
Från spår åtta kör Westerholm Patricia Zaz.
– Hon såg jättefin ut senast och avgjorde på ett jättebra sätt. Jag tror att hon kommer vara lika bra den här gången och jag kommer nog att ladda framåt. Hon hade skor fram senast och såg finare och tryggare ut med det, så vi kör så igen.
Vilken av dina två i loppet är först i mål?
– Det är olika typer av hästar det också. Qiao Q.L. får spelarna värdera efter hur de tror att hon kommer till. Kommer hon till ledningen blir hon svårslagen.
Bästa chansen av samtliga?
– Då säger jag On Track Banditen.

Ola Johansson, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Tingsryd söndag 18 augusti 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Tingsryd söndag 18 augusti 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Tingsryd söndag 18 augusti 2019 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2019-08-18
Avd. System  
1 1,5,4,7,9  
2 5 Durello (Joakim Lövgren) 
3 4 Thriller N.P.* (Carl Johan Jepson) 
4 5,10,1  
5 3,10,1  
6 6,3,12,9  
7 5,1  

Inför Grand Slam 75/jackpot: Heta chanser för Dahlén

Tingsryd är värd för Grand Slam 75 och söndagens stora streckspel kryddas av en jackpot med extra miljoner i sjurättspotten. Tingsryd är landets enda milebana och sex av GS75-loppen avgörs i ett varv över den engelska milen.Magnus Dahlén selar ut fem hästar och ser ut att ha heta chanser på förhand. Han delger intressant information…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Bergsåker söndag 4 augusti 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Bergsåker söndag 4 augusti 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75: E3-specialisten Båth kvalar en kvartett

Det är dags för kval till korta E3 över sprinterdistans och Svante Båth har ett imponerande cv i både sto och hingstklassen.I stoklassen har Solvallatränaren två raka segrar genom No Matter (2018) och Calamara´s Girl (2017).I hingstklassen hela sex segrar genom åren: Capitol Hill (2017), Labero Broline (2011), Kung Lavec (2005), Luxury Ås (2003), Malabar…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Åmål söndag 28 juli 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Åmål söndag 28 juli 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför Grand Slam 75: Bra chans för frontrunnern i Åmål

”The Right Way” heter tävlingsdagen i Åmål som är värd för söndagens miljonspel. Hästarna tävlar för omväxlingsskull i högervarv och som vanligt på 800 meters-banan brukar ledningen vara guld värd. En favorit och mångas singelstreck är Peder Mykla i den första Grand Slam 75-avdelningen. Han tränas och delägs av amatören Johan Danielsson från Årjäng som…
Läs mer

Inför GS75/jackpot: Tränarkomet jagar derbyseger

Okänd för de flesta.På söndag kan Nina Lindberg Lensvik som hon kallas i Svensk Galopps databas, eller Nina Lensvik som hon föredrar själv, vara namnet på allas läppar.Efter en succévinter i Dubai står 29-åringen från Trelleborg plötsligt i centrum för galopp-Sveriges blickar.Detta sedan hon fått erbjudandet att ta över tränaren Andrew Kidneys rörelse då denne…
Läs mer