Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Grand Slam 75 tips Solänget söndag 21 maj 2023

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Solänget söndag 21 maj 2023. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Solänget söndag 21 maj 2023 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2023-05-21
Avd. System  
1 6 Esprit Sisu (Daniel Wäjersten) 
2 1,4,7  
3 1 Holger (Jörgen Westholm) 
4 6,4,5,1  
5 3,4,2  
6 5,2  
7 6,5,8,1,12  

Inför GS75®: Speedrycket talar för Djuses häst

Söndagen går i unghästarnas tecken på Solänget med fyra uttagningslopp i Breeders’ Crown på Grand Slam 75-kupongen.
Solvallatränaren Mattias Djuse har fyra hästar till start. I loppet för treåriga ston kommer hans kanske bästa chans.
A Teaser är uppfödd och ägd av pappa Anders Djuse som döljer sig bakom pseudonymen ”Hästshopen i Östersund AB”.
Senast stoet var ute blev det seger i ett Margareta-lopp på Solvalla med 300 000 kronor i förstapris. Rikard N Skoglund kom fram i andraparet utvändigt från ett bakspår den gången och stoets slutstöt bet verkligen.
A Teaser lyftes ut på den sista bortre långsidan och blixtrade till ledningen och klev undan till seger.
– Det var lite extra att se henne vinna på det där sättet. Att hon skulle vara så snabb hade jag kanske inte räknat med. Men hon hade ju visat bra fart tidigare och avslutade exempelvis bra gången innan till en tredjeplats. Så det kändes som att hon varit på rätt väg, säger Mattias Djuse.
På söndag blir hon en av favoriterna Breeders’-uttagningen för treåriga ston, tillika det sjätte loppet i GS75. Läget är bra med ett femtespår bakom bilen.
Anders Djuse är pappan till de framgångsrika bröderna och driver hästshopen inne på Östersundstravet. Han bor kvar i Östersund med pojkarnas mamma Maj-Britt.
– Pappa Anders hade mamman till den här (Escada Arvells) som han tog fyra föl på. För dagen har han ingen häst och A Teaser blir sista avkomman på ett tag. Han äger inga fölston alls nu, säger Mattias.

Sparade tussar kommer till pass?
Magnus A Djuse kör på söndag och stallet taxerar vinstchansen som ganska god.
– Utrustningsmässigt kör vi som senast då vi hade lättat henne i balansen och satt i ett par rycktussar för första gången, Men de ryckte vi aldrig. Rycktussarna får sitta på igen. Det handlar om en fin travare som har gjort det bra hittills, det är franskt i henne och hon har bra styrka helt enkelt. Allt verkar bra och vi får hoppas på en liknande prestation igen.
I samma lopp har du 8 Laiza Westwood (GS75-6) till start som ska köras av Carl Johan Jepson. Laiza årsdebuterar efter att ha varit struken dubbla gånger i år på grund av förkylning och problem med en hovböld. Formen?
– Det har varit smågrejer bara. Men hon har tränat rätt starkt hela vintern och gått ett lite tuffare jobb inne på Solvalla inför det här som jag var nöjd med. Hon kändes stark och rejäl och verkar ha tagit till sig.
Laiza Westwood var tvåa i Silverstoet på Axevalla i november vilket blev hennes sista start inför vinteruppehållet. Pearl Lane blev för svår men Laiza Westwood var klart bra bakom favoriten den gången.
– Det känns som att träningen i vinter gjort att hon tagit ett steg till i utvecklingen. Läget är lite tråkigt och jag vill att hon får ett snällt lopp i comebacken och att kusken kör lite inför framtiden.
I Breeders’-loppet för fyraåriga ston (GS75-2) gör 9 Carbonfiber årsdebut efter en säsong som inbringade 576 000 kronor. Var står hon?
– Hon gick ju väldigt bra i fjol och var bland annat med i Oaks-finalen där hon blev fast med krafter. Helt klart har hon visat riktigt fin kapacitet. Det är en annan som tränat rejält hela vintern och jag tror att hon gör ett bra lopp direkt. Carbonfiber kommer bra förberedd som det känns och gör nog ett bra lopp utan att vara på topp. Spår nio är ett jättebra läge. Hon är inte så snabb ut ändå. Balansen vill jag klura lite på till på söndag, kanske blir det barfota fram vilket är det optimala.
Slutligen då 3 Maco Toro i de treåriga hingstarna och valackernas lopp (GS75-4). Avslutade starkt från kön i Margaretas tidiga unghästserie senast och har fem starter bakom sig i år. Maco Toro måste du vara nöjd med?
– Ja, han har börjat lovande och har svarat för fina lopp hela tiden. Det är en effektiv häst. Hur han är från start har nog inte visat sig ännu. Han har öppnat skapligt någon gång men det finns rätt mycket fart i honom. Så om kusken vill lägga upp det på det sättet borde han kunna rassla iväg riktigt bra. Inga ändringar där.
Kan du bestämma dig för bästa söndagschansen?
– Både A Teaser och Maco Toro har varit igång och startat och de borde ha bäst chans. De andra två gör årsdebuter och fick ju sämre lägen också.

Mikael Wikner, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Vaggeryd söndag 30 april 2023

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Vaggeryd söndag 30 april 2023. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Vaggeryd söndag 30 april 2023 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2023-04-30
Avd. System  
1 2 Maltese Magic (Claes Svensson) 
2 1,13,11,10  
3 3,6  
4 9,7,11  
5 10 Donnafugata Font* (Rick Ebbinge) 
6 11,9,8  
7 9,8,10,5,11  

Inför GS75® (jackpot): Claes Svensson tror på magisk inledning

Vaggeryd anordnar sin andra tävlingsdag för året och är samtidigt värd för Grand Slam 75®.
Vi tar hemmatränaren Claes Svensson på pulsen inför söndagens tävlingar. 56-åringen som trots att han varit Vaggerydstränare i åtta år fortfarande förknippas med sin gamla hemmabana.
– Alla tror att jag är kvar på Mantorp, men så är inte fallet. Min sambo är här nerifrån och vi köpte hennes föräldragård i området och då blev det naturligt att byta hemmabana.
Du har 21 hästar på träningslistan, trivs du med tillvaron och antalet hästar i träning?
– Absolut, det är en helt annan nivå på stallet nuförtiden. Vi har många andra projekt igång vilket gör att det är alldeles lagom med 15-20 hästar i stallet. Som mest hade jag över 100 hästar i träning och tre gårdar, då fanns det inte utrymme för något annat.
Claes Svensson var fyra i kuskligan på Vaggerydstravet i fjol med fem segrar på 15 starter.
– Jag kör inte lika frekvent numera. Det är i princip bara stallets egna hästar och då blir det inte så många uppsittningar. Tidigare överlät jag de flesta styrningarna till min son Jonathan Bardun, men han testar vingarna i USA hos Marcus Melander för tillfället så i år kan det bli att jag kör lite mer igen.
Claes Svensson har tre hästar till start inom GS75. Först ut är Maltese Magic som ser ut att bli favorit i GS75-1.
– Det ser ut att vara bra förutsättningar för honom. Jag tyckte han gjorde det riktigt bra senast på Solvalla och han var nära andraplatsen då. När jag körde honom på Mantorp i årsdebuten var banan lite hård och frusen och jag misstänker att han inte trivdes på det underlaget och galopperade på grund av det. Jag ser det som ett olycksfall i arbetet. Allt känns bra inför den här starten, han har ett fint utgångsläge, är snabb ut och trivs över den korta distansen. Han segrade bland annat från dödens förra året på Halmstad och kom då i mål på en 1.12-tid. Jag tycker att han är en motiverad favorit i det här loppet.

Två till start i lärlingsloppet
GS75-3 är ett lärlingslopp (Wången Cup) och selöar stallet ut två hästar som är lite mer outsiderbetonade.
Quick Run håller jag högt men han var inte fräsch i den senaste starten i februari. Han är åtgärdad efter den starten och känns bra i träningen. Han är dock trög ut bakom bilen så det får bli en smygresa här. Måste ha tur härifrån för att ha med segerstriden att göra.
Simb Lone Star är ny i vår regi, han kom till oss från Thomas Dalborg. Han kastrerades och har fått två månaders träning efter det. Han kändes fin i ett banjobb men läget blev tufft. Han är lite svårbedömd i första starten och kommer att få ett försiktigt upplägg härifrån och sen hoppas vi på att han avslutar bra.
Till sist måste vi få höra hur stallets stjärna King Of Everything mår för dagen?
– Allt är jättebra med honom. Jag har precis kört honom på rakbanan och vi siktar på att starta honom på Åby nästa helg under paralympia-dagen. Det är ett lopp i silverdivisionen över 1640 meter. Han kommer att göra ett bra lopp, men innan jag sett läge och motstånd vill jag inte säga för mycket. Därefter tar vi sikte mot finalen på Solvalla under elitloppshelgen.

Kanal 75

Inför GS75®/jackpot: Heta chanser för Stefan Persson

Det är jackpot i söndagens Grand Slam 75® som är kryddad med ytterligare 3,1 miljoner kronor i potten. Omgången avgörs i Vaggeryd vars upplopp är 200 meter långt. Stefan Persson är flitigt i elden och kör fem hästar på miljonspelet. I fjol hade han sitt bästa år hittills som kusk, när han tog 179 segrar…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Årjäng söndag 23 april 2023

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Årjäng söndag 23 april 2023. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75® Årjäng: ”Alla tre har segerchans”

Göran Antonsen är mest känd för den svenska publiken tillsammans med sin stjärna Lionel. Hästen, som var en av Europas bästa hästar under några år och var med i Prix d’Amerique och vann bland annat Åby Stora Pris och har hittills travat in nästan 17 miljoner kronor. Lionel har ännu inte lagt tävlingsskorna på hyllan.–…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Solvalla söndag 16 april 2023

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Solvalla söndag 16 april 2023. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75®: Martinsson optimistisk inför Solvallabesöket

Solvalla dukar upp för familjefest med bland annat minitivoli och ponnykörning. Men söndagens huvudattraktion är GS75 där Eric Martinsson har med två hästar som kan spela avgörande roller i hur miljonerna fördelas. Inte minst talangfulle Dats Tore (GS75-3), som kommer bli påpassad av spelarna efter att ha inlett karriären med en vass spurt som tvåa…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Halmstad måndag 10 april 2023

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Halmstad måndag 10 april 2023. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer