Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Grand Slam 75 tips Umeå söndag 5 april 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Umeå söndag 5 april 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Umeå söndag 5 april 2020 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2020-04-05
Avd. System  
1 2,6,10,4,11  
2 6 Hail Mary (Robert Bergh) 
3 6,1,3  
4 4,3,6  
5 4 Gorgeous L.A. (Magnus A Djuse) 
6 5,9,6,4  
7 2,5  

Inför GS75: Anna plussar för nyförvärvet

Anna Näslund och maken Henrik Bäckström i Umeå handlar en del med hästar i aktiebolaget Hästbussen.
Runt fyra-fem hästar åt gången brukar Anna hålla sig med i stallet. För dagen tränar hon fem och tre är anmälda till söndagens tävlingar på Umåker.
Efter ett helt liv med hästarna fick hon vara med om karriärens höjdpunkt i Skellefteå V75 i fjol höstas då Eder Bob vann bronsdivisionen efter en offensiv styrning av Magnus A Djuse.
– Det var min första V75-seger som tränare. Jätteskoj med tanke på hur svårt det är i V75. Han var jätteduktig den gången och är överhuvudtaget en hedershäst som alltid gör bra lopp och egentligen var bra i V75 hela året i fjol, säger Anna Näslund.
V75-vinnaren Eder Bob får dock stå tillbaka när Anna uttalar sig den här gången.
Lexington Tooma är ny i stallet. En femårig valack som kom fix och färdig i fin författning från Skellefteåamatören Carl-Evert Johansson i december med 600 000 kronor på kontot.
Nyförvärvet startar i den sjätte Grand Slam 75-avdelningen på söndag.
– Jag var jättenöjd med honom i första starten för oss i Boden för någon vecka sedan. Han var tvåa då och hade spår 15 bakom bilen i en spårtrappa och gjorde ett riktigt bra lopp. Tooma fick gå på varvet från mål och kom ner runt sista sväng. Då hade ledarhästen redan ryckt undan och det var inte så mycket att göra åt, han var jättebra som tvåa, berömmer hon.

Öppnar i ett huj
Lexington Tooma är en känd ”öppnare” som det heter. Hästen är startsnabb och från ett innerspår bakom bilen torde taktiken vara given.
– Eftersom han är så färsk i mitt stall överlåter jag till tipparna att försöka räkna ut var han hamnar. Jag är inte en sådan person som kan sätta in honom mot de andra. Men jag vet ju att han är jättestartsnabb och det blir ju en bra position oavsett från det där läget. Ja, med tanke på läget tycker jag att han ska vara vår bästa chans, säger Anna Näslund.
Lexington Tooma gick barfota runt om i den senaste starten. Anna som hyr ett stall inne på banan i Umeå har koll på ovalen och hur det arbetas med den.
– De har jobbat mycket med banan och vädret ska inte vara några konstigheter i helgen. Så jag tror att det blir jättebra bana till på söndag. Tooma kommer att få gå barfota runt om igen. Det kändes direkt när han kom att det var en barfotahäst och att han är mycket gynnad av att tävla utan skor. Med skor är det som att han springer med gummistövlar! säger hon och skrattar.
Eder Bob (GS75-4) gjorde bara ytterligare en start efter V75-segern i oktober. I förra veckan årsdebuterade han med en tredjeplats i Östersund.
– Rikard (Skoglund) sa att han gick med full fart över mål och jag var jättenöjd med årsdebuten. Att han ställdes av tidigt i fjol har att göra med att han trivs bäst när det är mjuka banor och kan springa utan skor.
Digital Ink, Mr Golden Quick och Höwings Star är de tre mest namnkunniga motståndarna på söndag. Vad säger du om chansen?
– Det är ett jämnt snabblopp. Berghs häst (Digital Ink) sticker ut förstås men "Boben" är lika bra som övriga. Han behövde tempo i kroppen efter vintern och det är klart att han bör ha gått framåt till det här loppet av årsdebuten i Östersund. 
I samma lopp har du italienfödde Te Quiero Grif till start. Åttaåringen har inte startat sedan i juli. Sommaren 2018 vann hästen faktiskt bronsdivisionen i Halmstad,  då i Veijo Heiskanens träning. Chansen?
– Det blir ett snällt upplägg den här gången eftersom han varit borta så länge. Jag ligger lågt även om hästen känns jättefin. Blir det tokkörning är han inte chanslös kanske. Han blandade prestationerna i fjol och vi hittade en lös benbit som opererades bort. Det här är en häst vi äger tillsammans med Kari Lähdekorpi. Te Quiero Grif är väl förberedd men behöver helt klart mera tempo i sig.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg

Grand Slam 75 tips Östersund söndag 29 mars 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Östersund söndag 29 mars 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Östersund söndag 29 mars 2020 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2020-03-29
Avd. System  
1 1,7,6,9  
2 4 Ulvsåsen (Per Linderoth) 
3 4,5  
4 3,9,8  
5 2 Shocking Superman (Emilia Leo) 
6 9,4,12  
7 4,9,5,12,10  

Inför GS75: Väntan över för Berglunds Superman

Han är van att fostra segermaskiner.
Men ingen häst som Oscar Berglund tränat har kommit i närheten av Shocking Superman i kunnande. Det säger han i alla fall själv.
– Jag har förstått att det kanske är mitt livs häst. Det kommer i alla fall att dröja till det står annan häst i mitt stall med de kvalitéerna som han har. Topparna han visade i fjol gör att jag tror att han hör hemma i yppersta eliten, i alla fall i Sverige, säger Berglund om den norskfödda sjuåringen som kom i hans vård för ett drygt år sedan och efter en ojämn säsong visade prov på hiskeliga fartresurser då han utklassade konkurrenterna i Silverörnen på Solänget i september.
Detta via en mäktig svepning då klockorna visade 1.07,5 sista 800 och segertiden blev glimrande 1.10,7/2 140 meter autostart.
Men uppföljningen blev desto dystrare då hästen floppade i finalerna på Solvalla tre veckor senare.
– Han var sjuk då. Tyvärr drogs han med dåliga blodvärden av och till hela året, det var därför prestationerna blev så blandade. Men på Solänget visade han det som jag alltid trott, att han har resurserna att hävda sig mot de allra bästa. Det är inte många hästar som kan göra en sådan prestation och gå i mål i princip okörd med propparna kvar.

Siktar på de största loppen
Ett halvår senare är Shocking Superman redo för comeback.
Och tongångarna från tränaren går i dur.
– Anledningen till problemen är att han har legat på gränsen till överträning. Men vi har justerat mycket i hans vardag för att få bukt med det, och hittills är resultatet precis det önskade. Jag har kollat blodvärdena hela vintern och de ligger mycket bättre. Det känns som att vi har koll på det nu.
Vad var det för justeringar?
– Framförallt ändrade vi foderstaten, bland annat tog vi bort havren. Sedan har han fått lite lugnare miljö.
Hur har vinterträningen fungerat?
– Förutom att det blev en månads ofrivillig vila på grund av sjukdomen så har det flutit på som planerat. Han har fått lite tyngre träning större delen av vintern, ett lite annat upplägg än det vi har på sommaren. Jag tycker att han känns mer redo nu än han gjorde inför förra säsongen.
Vad har du för mål i år?
– Vi siktar högt, på de största loppen, sedan får vi se om vi faller pladask. Nästa start blir Guldbjörken på Umåker för att kvala in till Paralympiatravet.
Hur förberedd är han inför årsdebuten?
– Ganska rejält. Vi har kört två banjobb, det senaste på 1.14 full väg förra måndagen. Det löste han med träningsutrustning och var jättefin. Med det i kroppen ska han vara stridsredo, säger Oscar Berglund som dessutom presenterar ett synnerligen spännande nyförvärv i snackhästen Pleasure For Cash.

Morfar var helnöjd
Sexåringen som ständigt varit hårt betrodd av spelarna, men likt Shocking Superman blandat i sina prestationer och framförallt uppträtt synnerligen osäkert.
– Det är en hyperspännande häst som jag haft koll på hela karriären. Jag har verkligen lidit med Robert (Dunder) och ägarna när han galopperat bort så många segrar och stora pengar. Så det var en glad överraskning när han kom till mitt stall.
Vad har hästen gjort hos dig?
– Först fick han besöka veterinären och renoveras lite grann. Sedan pausade vi ett tag och därefter har han tränats rejält. Han var med i banjobbet med Shocking Superman och gick utvändigt om honom.
Varför fick Pleasure For Cash gå utvändigt?
– Därför att jobbet i första hand var för Superman och jag ville låta honom springa på innerspår. Men Pleasure var med honom i mål och såg läcker ut, morfar som körde var helnöjd.
Hur högt håller du Pleasure For Cash?
– Kapacitetsmässigt borde han kunna gå en bra bit upp i klasserna. Men jag vet att han tränat starkt tidigare också och strulat i loppen så jag vill se att han fungerar när det blir allvar.
Hur ser du på deras vinstchanser på söndag?
– Det ser bra ut för båda. Hästarna är redo att prestera direkt och Shocking Superman kommer att tävla optimalt med barfota och jänkarvagn. Även om det är några bra hästar emot så vill jag tro att han är huvudet högre. Vad gäller Pleasure så är det viktigaste att han travar hela vägen och Emilia (Leo) får lägga upp taktiken helt efter eget huvud. Fungerar hästen så ska han också ha vinstchans, summerar Oscar Berglund.

Robin Johansson, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Färjestad söndag 22 mars 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Färjestad söndag 22 mars 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför Grand Slam 75: Maria tror på favorit i repris

Färjestad är värd för Grand Slam 75 och en klar favorit dyker upp redan i inledningen av miljonspelet. Det är Maze Runner som imponerande när han vann senast, trots en stenhård öppning. Han tog ledningen och tvingades till 1.08,5 första 500 metrarna och 1.10 första varvet. Men trots det mördande tempot höll han undan till…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Axevalla söndag 15 mars 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Axevalla söndag 15 mars 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75: Bergh luftar segerrike Balfour

På söndag står Axevalla värd för spelet Grand Slam 75 och ett lopp för högsta klassen inleder tävlingarna. Robert Berghs fransman Balfour lottades till ett innerspår bakom bilen i loppet med endast sex deltagare. Det är nioåringens första start sedan slutet av december. Bergh är nöjd med hur hästen känns för dagen.– Han kan ju…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Umeå söndag 8 mars 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Umeå söndag 8 mars 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför Grand Slam 75: Söderholm kör mot 2000 segrar

67-årige Krister Söderholm inledde sin travkarriär som amatör hemma i Piteå och blev professionell 1974. Efter några år som tränare i Örnsköldsvik gick flytten till Stockholm och Solvalla där han blev kvar i 16 år. 1994 slog sig Söderholm ner i Umeå och driver numera ett stall med, som han säger ”ett lagom antal hästar”….
Läs mer