Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Inför GS75®: Het kvintett från vinnarstallet

Ingen tränare vinner oftare på Solvalla än Timo Nurmos.
Sedan 2020 har stallet selat ut 126 vinnare på hemmabanan, vilket på 411 starter ger en segerprocent på smått otroliga 31.
På söndag lär det vara dags för nya triumfer när Solvalla arrangerar GS75®.
Stallets försteman Andreas Lövdal må själv vara i toppform i sulkyn med seger på V86 i onsdags och i topp i lärlingsligan på Solvalla.
Men den här söndagen får han nöja sig med att agera chansvärderare och informatör kring stallets hästar.
Först ut är 7 Bridge Maid (GS75-1), ett fyraårigt sto som inledde karriären med fyra segrar på fem starter innan hon kroknade utvändigt om ledaren i sin senaste start för en månad sedan.
– Hon fick ett lite tufft lopp senast, men var inte som bäst heller. Hon hade en lite sämre dag. Hon har jobbat bra efteråt, men lite svårbedömt tycker jag ändå det är med formen, säger Andreas Lövdal.
Ännu mer svårbedömd, åtminstone för spelarkåren, är 5 Duke Ratzeputz (GS75-2). En betydligt mindre segervan herre som varit ifrån tävlingsbanan sedan januari och är anmäld barfota runt om för tredje gången i karriären.
– Han har haft lite problem med bland annat hovsprickor. Men nu känns han bra, han har tränat fint. Det är ett amatörlopp och det är svårt att räkna ut hur det blir kört på förhand. Men han ska gå barfota runt om om fötterna ser bra ut och med jänkarvagn. Det tyckte jag att han höjde sig bra på för några starter sedan då han var trea efter galopp på bra sätt. Han är bra om han sköter sig.

”En fantastisk löphäst”
Även om dessa två lär tillhöra de mer betrodda i sina lopp är det inget mot det favoritskap som verkar vänta 3 Amalencius B.B. (GS75-5). Hästen övertygade stort i sin senast start då han från ledningen höll ifrån sig jättetalangen Versace Face över lång distans. På söndag ska han springa ett varv kortare och är anmäld barfota bak för första gången i karriären.
– Han hoppade en gång från innerspår med Jorma, men han är ganska startsnabb och kommer att kunna utnyttja läget. 1 600 meter är lite annorlunda för hans del och det är rätt bra hästar med så det blir ingen promenad i parken, men han är bra så han ska räknas, säger Andreas Lövdal som själv tycker att stallets bästa chanser återfinns i de två avslutande avdelningarna.
Italienskan 12 Arquana As (GS75-6) var segerlös i Sverige för tre olika tränare innan hon senast gjorde Nurmos-debut. Utan skor på hovarna slutade det i en magnifik uppvisning då hon blåste runt fältet från sjätte par utvändigt i 1.09-fart sista 800 meterna.
– Hon var jättefin. Vi var lite förvånade faktiskt för hon är inget träningslejon. Hon har inte ut sig hemma utan springer lite grann med handbromsen i, men i lopp visade hon verkligen att det är en fantastisk löphäst. Det var jättekul. Det blir spännande igen. Nu är det lite svårare förutsättningar för henne, men kommer hon till bra så ska hon ju räknas.
Lövdals hetaste segertips är emellertid 5 Global Undecided (GS75-7). Denne var senast ute i en silverdivisionsfinal på V75 där han krossade konkurrenterna utvändigt om ledaren. Detta efter att han själv försenat starten.
– Han var jättefin, trots att han hade lite strul inför loppet och inte fick den bästa uppladdningen. Nu känns han jättefin i träningen. Jag tycker att han ska räknas. Det är ett ganska lämpligt lopp för honom, säger Andreas Lövdal.

Kanal 75

Inför GS75®: Alone ensam på Solvalla när Travkompaniet firar 20 år

27 april 2001 startade Travkompaniet officiellt då stallets hemsida öppnade upp för andelsägare. Närmare 7 000 delägare ingår i dag Travkompaniet som alltså firar 20 år i samband med söndagens GS75 på Solvalla. Loppen under tävlingsdagen har fått namn efter Travkompaniets stjärnor.
Totalt har Travkompaniet ägt eller leasat 122 hästar och man har satsat svenskt – alla utom Calvin Capar är svenskfödda. Italienaren Calvin Capar som för övrigt blev Travkompaniets första stjärna men inte den sista.

Maharajah största stjärnan
Största stjärnan är förstås Maharajah som sprang in drygt 23,5 miljoner kronor via segrar i bland annat Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby och Prix d’Amerique. I dag är det Maharajahs son Who’s Who som lyser klarast av stallets för närvarande 17 tävlingshästar.
Från starten var Travkompaniet uppdelat i tre olika stall: grön, röd och blå. 2006 slogs stallen ihop och sedan dess tävlar hästarna i den numera klassiska hästägardressen i mörkgrönt och vitt.
Stefan Hultman var sportchef för Travkompaniet från starten 2001 och tränade stallets hästar fram till hösten 2015 då han blev sjuk. Sista kullen Stefan Hultman scoutade och köpte in var hästarna födda 2014 med Who’s Who i spetsen.
– Men jag hann aldrig köra honom, säger den förre travtränaren som sedan sin sjukdom inte längre har någon kontakt med Travkompaniet. Istället jobbar han som expert i ATG Live.
I dag tränas de flesta av Travkompaniets hästar av Pasi Aikio på träningsanläggningen Yttersta, granne med Menhammar Stuteri på Ekerö utanför Stockholm.
Precis som Stefan Hultman gjorde så anlitar Pasi Aikio oftast kusken Örjan Kihlström bakom Travkompaniets hästar.
Totalt har 17 av Travkompaniets hästar har tjänat över en miljoner kronor och nio har blivit godkända avelshingstar. Tillsammans har hästarna tjänat 93,9 miljoner kronor via 395 segrar. Segerprocenten efter 1 780 starter är 22 och platsprocenten hela 46.

Extra vässad?
Under jubileumsdagen på Solvalla har Travkompaniet en häst till start och det är i huvudloppet Travkompaniets Jubileumslopp som avslutar GS75. Det handlar om årsdebut för Alone och man kan lätt gissa att Maharajah-sonen är väl förberedd för denna uppgift.
– Jag känner att han haft en riktigt bra vinter, men sedan har det småstrulat lite nu på våren och därför är årsdebuten lite försenad, säger tränaren Pasi Aikio.
Du kan väl erkänna att du vässat lite extra just inför denna jubileumsdagen?
– Nej, faktiskt inte, vi har inte vässat extra, säger Pasi Aikio och skrattar.
– Men jag tror han kommer att göra ett bra lopp.
Spår 1 bakom startbilen, kan han hålla ledningen?
– Nej, jag tror att han kommer bli överflyglad. Det skiftar lite vilket humör han är hur snabbt han kan öppna.
Blir du förvånad om han vinner?
– Nej, jag tycker att han kan en hel del och jag blir aldrig förvånad när han vinner, säger Pasi Aikio.

75 000 besök på svenska travbanor
Travkompaniets vd Annika Lindblom håller förstås en extra tumme för Alone i söndagens jubileumslopp.
– Det är en jäkligt bra häst i grunden men han har mognat sent. Alone var första hästen som Pasi och jag tittade ut åt Travkompaniet. Tyvärr har han blivit försenad i år på grund av en hovspricka. Det skulle vara fantastiskt om Alone vinner vårt jubileumslopp, säger Travkompaniets vd.
På grund av den rådande pandemin är söndagens tävlingar publikfria och delägarna i Travkompaniet för följa tävlingarna via tv eller ATG Live.
– Jag tror vi hade höjt publiksiffran väsentligt annars. Under de första 20 åren har Travkompaniets andelsägare gjort cirka 75 000 banbesök när våra hästar har tävlat. Jag tycker verkligen vi gjort, och gör, något bra för svensk travsport och detta är bara början, säger Annika Lindblom stolt.

Travkompaniets tio största stjärnor:
Maharajah – 23 535 423 kronor
Panne de Moteur – 8 707 500 kronor
Who’s Who – 8 530 759 kronor
Jaded – 7 829 174 kronor
Lie Detector – 5 264 871 kronor
Jocose – 4 836 027 kronor
Orecchietti – 4 362 860 kronor
Calvin Capar – 4 169 017 kronor
One Too Many – 2 324 500 kronor
Queasy – 2 003 636 kronor

Travkompaniets största segrar:
Prix d’Amerique:
Maharajah 2014 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Svenskt Travderby; Who’s Who 2018 (Pasi Aikio/Örjan Kihlström), Maharajah 2009 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Svenskt Travkriterium: Maharajah 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Jaded 2005 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Europaderbyt: Maharajah 2009 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Olympiatravet: Maharajah 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Prix de Paris: Maharajah 2011 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Sprintermästaren: Orecchietti 2011 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Calvin Capar 2003 (Stefan Hultman/Hans-Owe Sundberg)
Jubileumspokalen: Who’s Who 2019 (Pasi Aikio/Örjan Kihlström), Panne de Moteur 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Stochampionatet: Lie Detector 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Drottning Silvias Pokal: Lie Detector 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
E3-final: Rolling Stones 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Maharajah 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Lie Detector 2007 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Sundsvall Open Trot: Panne de Moteur 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Breeders’ Crown: One Too Many 2010 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Årjängs Stora Sprinterpris: Orecchietti 2012 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Årjäng söndag 18 april 2021

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Årjäng söndag 18 april 2021. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Årjäng söndag 18 april 2021 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2021-04-18
Avd. System  
1 1,2,5  
2 8,9  
3 5,9,11,7  
4 3 Golden Guard (Jonathan Bardun) 
5 8,11,14,15,3  
6 6 Global Wonderful (Magnus Jakobsson) 
7 1,8,10  

Inför GS75: ”Han har aldrig förlorat från ledningen – riktigt bra chans”

Vaggeryds-tränaren skickar iväg två hästar till sveriges vackraste travbana i Årjäng. Båda två körs av Jonathan Bardun och har fina utgångslägen. Golden Guard är V75-meriterad och vann direkt i sin årsdebut från ett dåligt läge. Nu med lopp i kroppen är det en het segerchans från ett perfekt spår för den startsnabba travaren. Den andra Claes Svensson-tränade hästen är ett nyförvärv från Italien. Fyraårige valacken Apollo Rek gjorde nyligen debut på svensk mark men floppade helt i första starten för Svensson. Innerspåret bakom bilen är inte det bästa för hästen som inte är känd för att vara någon snabbstartare. Claes Svensson bjuder på utförlig information om sina hästar på Grand Slam 75 i tur och ordning.
– 1 Apollo Rek (GS75-3) har gjort en start för oss och var väldigt klen då. Det var överraskande för mig för han hade tränat väldigt bra inför den starten. Jag tycker att det här är en fin häst och trodde att han skulle ha en bra chans i Sverige-debuten. Men han var helt under isen och stannade tidigt. Han hade dessutom hög puls efteråt som indikerade på något problem. Vi kollade halsen och tog blodprov men hittade inga förklaringar. Därefter har vi fortsatt att träna på och jag måste starta igen och som det var en tillfällighet eller inte, säger Claes Svensson.
– Jag kommer att ändra i balansen och ta av skorna runt om. Jag tror att det är första gången han tävlar barfota. Det blir även ett lite annat bett men annars fortsatt öppet huvudlag och murphybländare. Hästen har gjort fina lopp i Italien och även om jag inte kan värdera motståndet där så tycker jag att han ska kunna duga i Sverige. I träningen känns det som en häst som ska kunna göra det i alla fall. Han är inte startsnabb och kan inte utnyttja det fina läget med innerspåret. Däremot är han väldigt stark av de lopp som jag har sett honom göra i Italien. Det är en del frågetecken och han får ses som en outsider.

”Mycket talar för ledningen – ser väldigt bra ut”

– 3 Golden Guard (GS75-4) låg jag lågt med på förhand inför årsdebuten, mycket på grund av läget och att motståndarna som på papperet såg bra ut och hade bättre lägen. Det var därför som det blev ett passivt upplägg och nu visade det sig att favoriterna var klena för dagen och min häst kunde spurta ner resten. Det var en positiv årsdebut och han såg fin ut och gjorde ett bra lopp. Han gick med öppet huvudlag för första gången i sin tävlingskarriär och det var just på grund av det dåliga läget. Men nu från det här fina spåret blir det återigen helstängt huvudlag som han har gått med tidigare.
– Han känns jättefin i träningen efteråt och har gått framåt med loppet i kroppen. Jag räknade inte med att han skulle ha toppform i årsdebuten och det gör jag väl inte nu heller, men han kommer som sagt att vara bättre. Läget är bra och han är startsnabb och det är mycket som talar för ledningen. Han har aldrig förlorat från ledningen och så här långt ser det väldigt bra ut. Jag tycker att det är en riktigt bra vinstchans. Barfota runt om som vanligt och det är just därför som han har fått en träningsperiod under vintern eftersom han är klart bäst utan skor, säger Claes.

Michael Carlsson, Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

Inför GS75®: Förvandlingsnumret redo för årsdebut

John Ö Jensen är inget stort namn inom kallblodssporten. Faktum är att Åmåltränaren knappt hade kommit i kontakt med kallblod innan han fick Björnemyr Dennis (GS75-5) i träning förra året.– Jag fick in ett kallblod en gång som jag skulle köra premielopp med. Det gjorde jag och det är det enda jag har sett av…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Solvalla söndag 11 april 2021

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Solvalla söndag 11 april 2021. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75®: Efter strulet – nu kan talangen ta fjärde raka

Oskar Of Sand (GS75-5) kom aldrig till start som treåring men fyraåringssäsongen har inletts på bästa sätt. Efter tre starter vet han fortfarande inte hur det känns att förlora ett travlopp.– Han har varit duktig hästen. Det krånglade för honom förra året. Han hade reaktioner i sina leder och han var sen på alla håll…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Hagmyren måndag 5 april 2021

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Hagmyren måndag 5 april 2021. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75: Fantomspurt av Messiah senast – ”Bra chans nu”

Hagmyren är värd för Grand Slam 75 under måndagen. Miljonspelet bjuder på öppna lopp men det finns en tränare som sticker ut och som startar ett par heta segerkandidater.Nina Pettersson-Perklén drev filial redan i fjol i Sverige och är nu tillbaka på Söderby Gård i Märsta norr om Stockholm. Hon har tidigare fira fina framgångar…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Östersund söndag 28 mars 2021

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Östersund söndag 28 mars 2021. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer