Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Grand Slam 75 tips Östersund söndag 17 november 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Östersund söndag 17 november 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Östersund söndag 17 november 2019 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2019-11-17
Avd. System  
1 5,11,8,9,12  
2 3,10,1  
3 6,15,5  
4 6 Mon's Sirocco (Nicklas Westerholm) 
5 13 Charlie Mearas (Emilia Leo) 
6 4,2  
7 2,8,4,3  

Inför GS75: Segerstaplare tillbaka på banan efter två år

Otursförföljd jättetalang.
Så skulle man kunna beskriva Charlie Mearas (GS75-5).
Under debutsäsongen som treåring blev det fem segrar på åtta starter.
Året därpå började problemen ­­­men säsongens två lopp gav två segrar.
Femåringssäsongen inleddes storartat med tre raka triumfer innan det blev galopp i V75-debuten 15 juli 2017.
Sedan dess har inte hästen synts till på tävlingsbanan.
– Jag kan inte hela hans skadehistorik men jag vet att det har varit mycket otursskador. Han har inte gått sönder av slitage eller så utan han har haft otur och själv gjort sig illa och så vidare, säger Oscar Berglund som under hösten tagit över ansvaret för sjuåringen av tidigare tränaren Svante Båth.
– Hästen var i fantastiskt skick när han kom till mig och vi har inte haft några bakslag. Så det jag har fått se av honom har bara varit positivt. Han har kommit in i mitt koncept och fått otroligt mycket mängdträning. Jag har verkligen inget att klaga på, både han och jag har fått alla chanser att komma ut väl förberedda.

”Överkapacitet för klassen”
Det är i Grand Slam 75 på nya hemmabanan Östersund som Charlie Mearas ska göra sitt första tävlingsframträdande på två år och fyra månader. Och trots det mycket långa uppehållet andas Oscar Berglund stor optimism.
– Jag sticker inte under stolen med att jag har väldigt höga förväntningar på honom. Han är en klasshäst utöver det vanliga som aldrig har förlorat felfri och mitt mål är att han inte har gjort det efter söndag heller. Man kan inte begära att han bara ska gå ut och vinna efter mer än två års uppehåll, men jag har gjort allt jag kan för att förbereda honom så att han kan fortsätta på den inslagna vägen. Han har överkapacitet för klassen och bör kunna lösa en sådan här uppgift på grundkapacitet.
Charlie Mearas körs precis som i kvalet av Emilia Leo och han startar med ett så kallat springspår på 20 meters tillägg. Vilket hans tränare är nöjd med.
– Spåret där ute tror jag ska passa ganska bra. Han är stark och rejäl och tål säkert en liten öppning. Varför han har hoppat några gånger tidigare vet jag inte för han känns väldigt stabil och skötsam.
Det är full vinter i Östersund och Charlie Mearas kommer att gå med skor och broddar runt om.
– Det har han hanterat bra i jobben så det är inget som oroar, även om jag längtar till våren när vi kan rycka skorna. Då tror jag att han kommer att visa en fruktansvärd kapacitet. Får den här hästen vara hel och frisk har han väldigt mycket ogjort på banan.

Proffstränare från årsskiftet
Oscar Berglund har i dagsläget nio hästar på träningslistan men det antalet kommer snart att växa. I december ska han gå den avslutande proffstränarkursen och planen är att plocka ut proffslicensen från årsskiftet.
– Skillnaden blir egentligen inte så stor eftersom jag redan bedriver en rörelse och har mitt material att börja med. Men då kommer jag kunna ta emot andra hästar till fullo. Det står kunder på vänt och ett nytt stall med 20 boxar kommer stå klart om ungefär en månad. Det känns inspirerande.
Stallet har ett stort affischnamn i elithästen Shocking Superman och honom hoppas Oscar Berglund kunna matcha i de riktigt stora loppen nästar år. Även V75-kändisen Cobourg Hanover (GS75-7) tillhör affischnamnen. Men senast kastade hästen in handduken efter att ha hållit högt tempo i ledningen och inför söndagens GS75-start ligger Berglund lågt.
– Det visade sig att han hade dåliga blodvärden senast så det fanns en förklaring till den dåliga insatsen. Efter det fick han vila i tre veckor och när vi tog nya prover såg allt bra ut. Han gick ett skarpare jobb i måndags och det fanns inget att klaga på. Han gynnas inte alls av skor och brodd som han ska gå med runt om för första gången men vi vill ändå göra ett test eftersom vi är så nöjda med honom hemma. Om han inte hanterar det ställer vi in honom för säsongen.
Innerspår bakom startbilen är idealiskt för den startsnabbe sjuåringen. Den här gången ska han emellertid inte gå i ledningen.
– Han brukar ta ledningen men ska inte köras där den här gången eftersom vi vill bygga upp honom mentalt igen efter senast. Han kan vinna om luckan kommer men jag ligger lågt vad gäller chanserna och hoppas i första hand på att han får en bra upplevelse och kommer in med sparade krafter.

Ola Johansson, Kanal 75

Inför GS75: Glädjespridaren åter på banan

Han har tjänat drygt fem miljoner kronor och i ljusa stunder visat att han kan matcha den absoluta eliten.
Men de senaste åren har skador satt käppar i hjulen för en av svensk travsports mest karismatiska krigare.
När Axevalla bjuder in till GS75-tävlingar är Carabinieri det stora dragplåstret i sitt första framträdande på en tävlingsbana sedan januari – då hästen debuterade i monté på Vincennes med ett mersmakande andrapris. Efter det ställde Peter Untersteiner in siktet på världens största montélopp Prix de Cornulier, men någon start blev det aldrig.
– Han var väldigt fin i montéloppet, men några dagar efteråt upptäckte vi att han var svullen i en sena. Då var det bara att backa bandet. Det är ju så med senskador, i bästa fall är de tillbaka efter tio månader.
Den tidsplanen har Carabinieri följt och efter uppträning i vatten återkom han till Untersteiner i somras.
– Det var ungefär fyra månader sedan han kom hit och allt har gått precis som vi har hoppats. Hästen verkar inte ha tappat något av sitt härliga humör. När han kommer in till banan på Halmstad så skriker han så hela stallet hör, av ren glädje. Han har alltid älskat att springa och det gör han fortfarande. Han är en riktig glädjespridare i stallet, det är ingen vanlig häst, säger Untersteiner som alltid haft ett extra gott öga till den nu åttaårige hingsten.

”Likvärdigt förberedd”
Upplägget inför söndagen påminner lite om i fjol då Carabinieri också skadade sig under det franska vintermeetinget. Den gången återkom han på tävlingsbanan i augusti och svarade för en mycket stark prestation efter galopp och travade 1.11,4/1 900 meter som trea bakom Sorbet.
– Den gången var han opererad. Det var en liten benflisa som hade lossnat i ett knä. Han gick ett bra lopp då och är likvärdigt förberedd inför den här comebacken. Hästen känns lika glad och smidig som då i alla fall. Även om formen naturligtvis inte är på topp direkt så hoppas jag att han ska prestera något liknande.
Sparar du något i balans och utrustning den här gången?
– Nej, vi kör som vanligt. Det innebär stängt huvudlag, jänkarvagn och barfota runt om, säger Untersteiner som trots bakslagen på fransk mark har en ny vinter på Vincennes i sikte.
– Om hästen kommer tillbaka på det sätt vi hoppas så är målet att ta honom till Frankrike igen. Han trivs väldigt bra och har gjort massor med fina lopp där nere. Men vi börjar på söndag, det ska verkligen bli intressant att få känna på honom i tävling igen, säger Peter Untersteiner.

Det här berättar Peter Untersteiner om sina övriga hästar på GS75:
6 Stonewashd Diamant (GS75-1) blev hängande från start senast och fick backas sist, sedan gick hon en bra avslutning i skymundan. Av träningen att döma ska hon hålla samma form, hästen är i fin författning för dagen. Vi tar bort jänkarvagnen nu när det är voltstart och hon har gjort bra lopp i vanlig sulky också. Det är några bra ston med, men kanske lite enklare än senast och hon är bra själv också. Helstängt och barfota runt om som vanligt.
3 Express Lime (GS75-3) är halsopererad under uppehållet och känns riktigt fin, det ska bli intressant att tävla med honom igen eftersom jag tror att det är en bra häst. Han hade problem med sitt gomsegel och fick mindre luft för varje start han gjorde, men av träningen att döma så har ingreppet varit lyckat, det verkar som att hästen andas normalt nu. Han är väl förberedd och ska vara bättre nu än i tävlingsdebuten.
5 Poesi Kloster (GS75-3) hänger med och gör bra dagsverken utan att riktigt räcka hela vägen. Senast gick han barfota och med helstängt huvudlag för första gången och det gav önskad effekt, hon rekordsänkte med en sekund. Det blir samma utrustning nu, men på vad hästarna visat hittills är Express Lime den bättre av mina två här.
7 Chilli Lane (GS75-4) har också problem med halsen vilket gör att hon är väldigt ojämn i prestationerna. Hon är opererad för länge sedan, men det blev aldrig helt bra. Jag har inte kunnat sätta fingret på när halsen fungerar och inte, exempelvis har vi inga indikationer på att det har med vädret att göra. Hon har tränats under uppehållet och känns okej, men är ständigt svårbedömd på grund av sina problem och jag märker själv inte om hon har en bra dag förrän i loppet. Vi ändrar inget i utrustningen och fungerar hästen så duger hon bra i sin klass.
7 Mellby Guard (GS75-7) var positiv senast. Han var mer på hugget hela dagen och svarade även bra på det norska huvudlaget som vi provade för första gången. Vi har bara kört lätta jobb efteråt där allt varit normalt. Hästen har i princip blivit bättre för varje start och jag hoppas förstås att det håller i sig. Vi fortsätter med samma utrustning som senast eftersom det fungerade så fint.

Robin Johansson, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Axevalla söndag 3 november 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Axevalla söndag 3 november 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Axevalla söndag 3 november 2019 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2019-11-03
Avd. System  
1 5,8,7,4  
2 3 Fairplay Pellini (Emilia Leo) 
3 7,3,4,2,10  
4 1,3  
5 7,9,5  
6 5 Angle of Attack (Robert Bergh) 
7 7,14,2  

Grand Slam 75 tips Örebro söndag 20 oktober 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Örebro söndag 20 oktober 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75: Wäjersten har favoriten i Svampen

29-årige Daniel Wäjersten är inne på sitt andra år som proffstränare.40 hästar finns på listan, varav åtta är två år gamla. Endast en av stallets tvååringar är igång och startar. Hingsten Global Badman hade det i sig helt enkelt.Efter tre starter är hästen obesegrad. En flyfotad, speedig, startsnabb och stark sort. – Jag startar gärna tvååringar…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Gelsenkirchen söndag 13 oktober 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Gelsenkirchen söndag 13 oktober 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75/jackpot: Lindgren går all in i Tyskland

– Både ja och nej. Det här är ju ett insatslopp där det ingår två lopp, Grosser Preis von Deutschland och detta som är stängt vid 50 000 Euro. Dessutom finns ett consolation där det inte brukar vara det allra skarpaste motståndet, och där skulle tre av hästarna egentligen ha varit med. Men när det blev…
Läs mer

Inför GS75/jackpot: Svensk seger för nionde året i rad?

Hamburg-Bahrenfeld står värd för söndagens jackpotkryddade GS75-tävlingar och russinet i kakan är fyraåringsloppet Grosser Preis von Deutschland med ett förstapris på cirka 770 000 kronor. Sedan Erik Adielsson vann loppet med Stig H Johanssons Nu Pagadi 2009 har den svenska dominansen varit i det närmaste total, och den kan mycket väl fortsätta i år. Petri Salmela,…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Årjäng söndag 6 oktober 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Årjäng söndag 6 oktober 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer