Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Grand Slam 75 tips Gävle söndag 24 januari 2021

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Gävle söndag 24 januari 2021. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Gävle söndag 24 januari 2021 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2021-01-24
Avd. System  
1 3,1,7  
2 8,5  
3 5,3,7,4  
4 1,3,6  
5 9 Bugatti Miles (Örjan Kihlström) 
6 2 Deal Done Zet (Örjan Kihlström) 
7 8,2,3,1,12  

Inför GS75®: Lyckoköpet i ny start hemma i Gävle

Oskar Kylin Bloms nyförvärv blir en av de mera betrodda hästarna i den sjunde avdelningen av Grand Slam 75 på söndagen hemma i Gävle.
Valacken har sprungit in 358 000 kronor på åtta starter i sin nya regi.
– Jag sålde den ena halvan till en hästägare hos mig. Den andra behöll jag själv, så visst blev det en lyckad affär, berättar Oskar, och fortsätter:
– Jag hade haft ögonen på honom en tid, men han fungerade inte hos den förra tränaren utan hängde på en töm och råkade även ut för en gaffelbenskada. Jag hade lite idéer om hur jag skulle få honom att komma tillbaka igen på tävlingsovalen och kunde komma över honom billigt. Det är jag glad för idag.
Debuten i Oskars regi skedde den 22 september på hemmabanan Gävle och resulterade i en andraplats. Därefter har han bland annat hunnit med tre raka starter på V75 som utmynnat i en tredjeplats som fastlåst på Romme, en finalseger i klass II på Solvalla samt en vrålspurt som tvåa på Bergsåker.
– 500 kvar var jag nöjd med en liten slant, men mitt i slutsvängen när jag drog i högertömmen fick jag ett bra gensvar och han formligen flög fram sista biten. Hade han inte vinglat till på upploppet när jag drog ”norsken” tror jag vi hade hunnit dit.

”Under utveckling”
På söndag ska Morotai Degato ut på hemmabanan igen och från ett bra läge med spår två bakom bilen kommer han förstås få många anhängare med tanke på intrycken på sistone.
– Man ska komma ihåg att han är kraftigt uppanmäld, men han behöver ett lopp i kroppen inför finalen på Solvalla den 6 februari. Han känns fortsatt fin i jobben och är under utveckling.
Ändrar du något i utrustningen?
– Han får på sig en halsbygel till den här starten. I övrigt blir det norskt huvudlag, skor runt om och vanlig vagn. I sommar kan han säkert gå barfota och med jänkarvagn och då lär det gå undan, för han har en ruggig speed. Men vi väntar ett tag till innan vi drar de växlarna.
Vad tror du om chansen?
– Från det här fina läget hoppas jag kunna sno åt mig ledningen och köra i den positionen, då jag hoppas konkurrenterna vill ha en bra rygg. Jag tror på min häst och jag hoppas de som singelstreckar honom kan känna sig lugna, hälsar Oskar Kylin Blom.
Ägarna Bloms Konsulting HB är säkert nöjda med hur Morotai Degato blommat ut på sistone.
Ändå lär den nyblivne sexåringen ha betydligt mer att hämta framöver. Med början i Gävle på söndag.

Joakim Brundin, Kanal 75

Inför GS75®: Some Summit-syrran får nog fortsätta i vanlig vagn

Undertecknad blev eld och lågor när Some Summit-systern Signe Summit stod anmäld med amerikansk sulky till GS75® som avgörs i Gävle på söndag. Nu verkar dock inte så bli fallet.
– Jag fick mitt vanliga spår tolv med henne och då är det nog ingen mening att köra med den amerikanska sulkyn, konstaterar Bollnästränaren.
 Det finns ändå en del likheter med Some Summit som också stod med spår tolv den där junidagen 2015 och ”Micke” hade ju Stochampionatsvinnaren i träning innan hon gick till Sten O Jansson och sedan Veijo Heiskanen.
– Det är många som säger att det finns en del likheter dem emellan och jag håller med, men främst då i humöret. Some Summit var en talang utöver det vanliga och det är inte ens samma färg på dem – Signe är brun och Some är svart.

"Framåt i jobben"
Oavsett vagn ska dottern till Graceland Summit ut på söndag, men uppgiften ser av naturliga skäl jobbig ut.
– Det blev som nämnt ett riktigt skitläge och därifrån får vi lifta med och sedan hoppas på att hon ska kunna avsluta bra.
– Hästen känns i alla fall framåt i jobben och gjorde ett bra lopp innan galoppen kom senast. Hon är åtgärdad efter den starten och vi får hoppas på att hon kan avsluta starkt. Däremot tror jag inte att det räcker längre än till en slant, funderar Cedergren.

Ligger lågt
Mikael har även i GS75-7 tioåriga Alvena Uni och där slapp med det förhatliga tolftespåret – stället drog man spår fyra bakom bilen.
– Det är dock inte riktigt samma spänst i henne längre som det en gång var och kämparviljan är väl inte på topp den heller längre.
– Hon är också anmäld i en amerikansk vagn, men det blir nog en vanlig sulky även på henne. Dock gick hon sitt rekord över medeldistans i den och det ska inte vara något större minus.
– Summa summarum behöver man nog inte strecka någon av mina hästar på söndag förutsatt att man inte betalar för samtliga, konstaterar Cedergren.

Spännande kvalhäst
Vi glider under samtalet in på såväl de senaste säsongerna som den kommande och det finns intressanta hästar i stallet.
– Jag har en bra häst som ska starta på Solvalla på onsdag i form av Herecomestheboom. Med till ”Valla” följer dessutom Felicia Godiva för att kvala och hon slog faktiskt av sin resekompis väldigt enkelt i sista jobbet.
– Sedan är det alltid skillnad på tävling och träning, men Felicia Godiva är en storväxt fux och de brukar kunna bli riktigt bra så det finns förhoppningar.
– I övrigt tycker jag att alla tränar väldigt bra för dagen och vi har fått bukt med det vi fick in i stallet under sluttampen av 2020 vilket satte ner hästarna ganska ordentligt, berättar Cedergren.

Intressant inför 2021
Bollnästränaren var annars Visbytränare fram till mitten av 2018 då han flyttade norröver och tittar man på siffrorna har det varit ett lyft.
– Det är inget snack om att flytten har varit ett lyft, men jag förväntade mig ännu mer av fjolåret. Det var bara krångel mest hela året och det är inget snack om att målsättningen med 2021 är att slå fjolårets dryga 1,1 miljoner inkört med råge.
– Lyckas jag inte med det kan jag lika gärna syssla med något annat, men så här tidigt på året finns det i alla fall förhoppningar och vi kämpar på – speciellt då känslan hemma i träning är att några av de hästarna som var bra redan i fjol lyft sig ytterligare ett snäpp, avslutar Mikael Cedergren.

Robin Malmgren, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Axevalla söndag 17 januari 2021

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Axevalla söndag 17 januari 2021. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Axevalla söndag 17 januari 2021 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2021-01-17
Avd. System  
1 5,1,12,2,8  
2 5,9,10  
3 2,3,4,10  
4 5 Harvard Student (Linda Sedström) 
5 2 Oliver P.Hill (Conrad Lugauer) 
6 8,11  
7 2,3,5  

Inför GS75®: Stenströmer ser ljuset i tunneln

Stall Stenströmer körde in knappt 6,3 miljoner kronor under 2019 och var på väg mot ett liknande resultat under 2020. Men slutet av året blev inte alls som det var tänkt.– Jag har suttit lugn i båten trots motigheterna, men jag hoppas att eländet äntligen ska vara över. En sådan här lång segertorka har jag…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Bollnäs söndag 10 januari 2021

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Bollnäs söndag 10 januari 2021. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75®: Roséns talang jagar tredje raka

Den det handlar om är nyblivne fyraåringen 5 Kattens Moddy (GS75-5) som kommer från två övertygande kallblodstriumfer i Bollnäs respektive Gävle. Extra kul för Tomas förstås då han är ägare, tränare och uppfödare till valacken som har B.G.Modde som pappa.– Jag håller till på en gård utanför Tierp och koncentrerar mig på unghästar. Jag har…
Läs mer

Inför GS75®: Hanna lovar vinst felfri

Det finns nio proffstränare på Bodentravet. Två av dem är kvinnor. Dels Hanna Olofsson men även hennes rutinerade mamma Gunnel Fredriksson. Och att flytta från landets nordligaste bana finns inte.– Nej, jag trivs bra här uppe. Här finns fina pengar att köra om, hälsar Hanna, som inte har något direkt samarbete med mamma Gunnel.– Nä,…
Läs mer

Inför GS75®: Hanna lovar vinst felfri

Det finns nio proffstränare på Bodentravet. Två av dem är kvinnor. Dels Hanna Olofsson men även hennes rutinerade mamma Gunnel Fredriksson. Och att flytta från landets nordligaste bana finns inte.– Nej, jag trivs bra här uppe. Här finns fina pengar att köra om, hälsar Hanna, som inte har något direkt samarbete med mamma Gunnel.– Nä,…
Läs mer

Inför GS75®: Hanna lovar vinst felfri

Det finns nio proffstränare på Bodentravet. Två av dem är kvinnor. Dels Hanna Olofsson men även hennes rutinerade mamma Gunnel Fredriksson. Och att flytta från landets nordligaste bana finns inte.– Nej, jag trivs bra här uppe. Här finns fina pengar att köra om, hälsar Hanna, som inte har något direkt samarbete med mamma Gunnel.– Nä,…
Läs mer