Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Grand Slam 75 tips Årjäng söndag 2 oktober 2022

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Årjäng söndag 2 oktober 2022. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Årjäng söndag 2 oktober 2022 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2022-10-02
Avd. System  
1 5 Gazza B.R. (Björn Goop) 
2 1,13,11  
3 7,6,10  
4 6,10  
5 1,2,5,11  
6 12 Millmighty (Paw Mahony) 
7 1,4,3,12,8  

Inför GS75®: Goop på segerjakt i Årjäng

Beläget i de värmländska skogarna på gränsen mot Norge är Årjäng kanske inte landets mest lättillgängligaste travbana.
Men den som väl tar sig dit får njuta av en idyll.
Något som inte bara uppskattas av publiken utan även aktiva.
– Det är Sveriges vackraste bana. Det är jättefint med bergen. Sedan är det lite av travets vagga också, beskriver Sveriges mestvinnande kusk Björn Goop som givetvis är på plats när Årjäng bjuder in till en av årets största dagar med finaler i sina egna tre serier, tillgängliga för hästar som tävlat framgångsrikt på banan under säsongen.
Kallblodsmästaren (GS75-2) lockar 15 hästar över fyra volter med flera norska gäster i kampen om 75 000 kronor.
Nästan lika mycket pengar väntar vinnaren av Årjängstravets treåringsfinal (GS75-4) och även här kan det bli norskt i form av obesegrade Walner-sonen 9 The Way I Talk Ås.
Bland utmanarna syns två hästar från Björn Goops stall.
6 Jarel Boko sprang en 1.14-tid över full distans i sin senaste start, men fick ändå ge sig mot jättelöftet It’s Peppertime.
– Jarel Boko är en bra häst, men det är en final och det är någon bra emot. Han känns bra, det enda som är lite osäkert är att han galopperade senast han gick voltstart. Men det är en fin häst, säger Björn Goop som sätter upp kollegan Carl Johan Jepson bakom i sex starter segerlösa 8 Guilietta, som även hon travat 1.14 över distansen men galopperat i sina två senaste starter.
– Hon är lite för vass ibland, hon blir ivrig och galopperar kort efter start. Men håller hon sig i skinnet så har hon fartresurserna. Det viktigaste den här gången är att hon slappnar av och kan trava ut. Det är mer viktigt än resultatet, att hon får lite mer rutin.

Två som ska streckas
En treåring som kommer ut i enklare omgivning är 7 Nena Barosso (GS75-3).
– Jag tror att det är en fördel med startbil, men hon måste komma igång lite grann. Hon inledde med att galoppera i de första starterna, sedan gick hon rätt så bra näst senast. Men senast var hon lite sådär även om hon fick en tuff inledning. Jag ligger lågt. Det gäller att hon får det rätta loppet så att hon får lite bättre rutin och erfarenhet.
Då ser det betydligt bättre ut för 5 Gazza B.R. som rekordsänkte till 1.10,3 på V75 i sin senaste start och nu ställs mot betydligt mildare motstånd i GS75-1.
– Jag tycker att han har gått bra på sistone och håller fin form. Men det var ganska skapligt motstånd ändå, funderar Goop som har 8 Armagnac i samma lopp.
– Han måste försöka visa form. Dessutom har han helt fel läge, så vi ligger lågt för hans del.
Vilka hästar finns det mest utropstecken kring?
– De som bör streckas är Jarel Boko och Gazza B.R, konstaterar Goop.

Jagar specialpris
Det bästa sparas emellertid till sist. Dagens högsta förstapris återfinns i finalen Haunters Årjängsmästare (GS75-6) som lockar med 100 000 kronor. Precis som i kallblodsfinalen bjuds vidöppna förutsättningar med hästar från fyra volter.
Här ser hemmalaget urstarkt ut med bland annat vinnaren av grundserien 2 Jessie (Per Ludvig Nielsen) på startvolten och stayerspecialisten 12 Millmighty (Paw Mahony) från 40 meters tillägg.
Men loppet som Goop och några utvalda kollegor sannolikt siktar mest mot är GS75-7.
Interjakts jägarduell är nämligen en unik tillställning för inbjudna kuskar med jägarexamen.
Anledningen till detta är att man måste klara av att hantera specialpriset – ett eftertraktat jaktvapen.
Så bli inte överraskade om det laddas från många håll i avslutningen.
Det kanske kan bädda för en repris av förra veckan då omgången avslutades med ett riktigt långskott som gjorde att en Harry Boy-spelare som satsat 48 kronor tog hem Grand Slam på tio miljoner.

Kanal 75

Grand Slam 75 tips Rättvik söndag 25 september 2022

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Rättvik söndag 25 september 2022. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Rättvik söndag 25 september 2022 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2022-09-25
Avd. System  
1 6,5,9  
2 11,4,5,2  
3 3,2,4  
4 1,6  
5 6 Ballerina Indika (Jörgen S Eriksson) 
6 9 It's Peppertime (Jorma Kontio) 
7 6,4,10,11,8  

Inför GS75® (jackpot): Nytänd Cesar F.C. jagar tredje raka segern

Bollnästränaren Thomas Lönn har runt 20 hästar i träning och för dagen håller hästarna en jämn och bra form.
– Vi har kommit rätt på det på slutet och hästarna tävlar bra och jag hoppas det håller i sig ett tag framöver. Vi har väl ändrat lite och en del hästar tränas tufft och några inte lika tufft, en mix som uppenbarligen fungerar, säger Lönn.
Det är blandat med ungt och nytt i boxarna och att ligga runt 20 hästar är lagom.
– Det är en tuff bransch och det är lagom att ligga på den nivån och sedan är det ju så att man blir ju äldre också, säger 59-åringen.

Stolt pappa
Han behöver inte vara orolig för framtiden. Sonen Linus har visat sig ha fallenhet för yrket och satsar helhjärtat på travet och är en av årets fyra Stig H-stipendiater.
– Jag måste säga att jag är en väldigt stolt pappa. Det är stort att få det stipendiet i den hårda konkurrens som råder. Det finns väldigt många yngre talanger inom det här yrket och det är jättekul att även många tjejer visar framfötterna och ta för sig mer och mer.
Om Linus ska ta över pappas rörelse är för tidigt att spekulera i, än så länge är det inte aktuellt.
– Nej, det är inget vi pratar om. Linus jobbar hos Fredrik Wallin och trivs jättebra och han vill och måste förkovra sig mer i detta tuffa yrke. Jag tycker att han har talang och känsla för det. Han har visat det som kusk flera gånger och jag vet inte hur många lopp han har sett på datorn, många är det i alla fall och jag tror att den nya generationen kuskar tittar mycket och tar in intryck.

Han ska räknas igen
På söndag åker Thomas till Rättvik med två formhästar som startat på GS75®.
– Jag tror mest på Cesar F.C. (GS75-1) även om jag gärna hade velat haft ett bättre läge. Han har tänt till på slutet och jag tror att anledningen är att vi har tränat honom lite tuffare. Vid segern på näst senast Örebro sa kusken Magnus A Djuse att hästen inte alls var lika tung i steget som tidigare. Sedan följde Cesar F.C. upp den segern med att vinna även gången efter på ett bra sätt.
– Cesar F.C. gillar att springa i ledningen och dit kommer han inte den här gången. Nu har han gjort flera bra lopp även bakifrån och jag tycker att han ska räknas. Han tävlade bra som tre och fyraåring och jag tycker att han är minst lika bra nu. Jag kommer inte att göra några ändringar.
Bakspår har även Mission Beach (GS75-7) och även här hade Lönn gärna haft framspår.
– Hon är väldigt effektiv i ledningen och tävlar väldigt bra när hästen utvändigt ligger nära. Hon har fin form och blir bättre för varje start. Hon har haft problem med brunst i sommar och fick pausa lite. Jag var lite överraskad att hon kunde vinna direkt i comebacken och sedan följde hon upp med en tredjeplats mot tufft motstånd. Mission Beach har lärt sig att tävla bakom hästar, men det är ingen häst man kan vara så offensiv med utan kusken får köra lite på chans. Jag tror att hon får svårt att vinna, kan hon vara trea-fyra är det bra, men jag tar gärna en bättre placering.

Joakim Brundin, Kanal 75

Inför Grand Slam 75®: Hemmahopp i Stockholm Cup – ”Drömmer om att vinna”

Grupp 3-löpningen Stockholm Cup är dessutom Skandinaviens största galopplöpning. På söndag rids den stora tävlingsdagen på Bro Park kryddat med flera andra fina löpningar som tillsammans med Cupen utgör Grand Slam 75. En öppen upplaga som innehåller 15 hästar och så många deltagare har det inte varit i Stockholm Cup sedan 1993. En av favoriterna…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Vaggeryd söndag 21 augusti 2022

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Vaggeryd söndag 21 augusti 2022. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75® (jackpot): Skrällspecialistens nya tyska

 Det finns tränare och kuskar som det lönar sig att spela konsekvent även över längre tidsperioder och många starter.Hans Crebas är en sådan.Den som spelat 100 kronor vinnare hos ATG varje gång Crebas startat en häst sedan starten av 2020 skulle ha gjort en nettovinst på drygt 2 300 kronor.Ännu bättre är siffrorna som kusk…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Åmål söndag 14 augusti 2022

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Åmål söndag 14 augusti 2022. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75®: Högervarv hägrar för Henriksens hästar

 GS75® hålls på Åmålstravet den här söndagen. Men någon vanlig tävlingsdag rör det sig inte om.Under epitetet The Right Way körs nämligen tävlingsdagens samtliga lopp – i högervarv. Ett unikt fenomen inom svensk travsport. Det här blir tolfte året i följd som den dalsländska 800-metersovalen avverkar den något speciella tävlingsdagen.En tränare som inte är främmande…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Östersund söndag 31 juli 2022

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Östersund söndag 31 juli 2022. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer