Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Inför GS75/jackpot: Tränarkomet jagar derbyseger

Okänd för de flesta.
På söndag kan Nina Lindberg Lensvik som hon kallas i Svensk Galopps databas, eller Nina Lensvik som hon föredrar själv, vara namnet på allas läppar.
Efter en succévinter i Dubai står 29-åringen från Trelleborg plötsligt i centrum för galopp-Sveriges blickar.
Detta sedan hon fått erbjudandet att ta över tränaren Andrew Kidneys rörelse då denne åkte hem till England i försomras.
En rörelse där hon agerar privattränare åt hårdsatsande 360NorthHorseRacing, ägarpseudonym för det danska paret Nils Jansson och Thea Christensen.
Möjligheten kom tack vare resultaten i Dubai, dit Nina Lensvik reste med hästarna Suspicious Mind och Irish Trilogy.
Hon återvände med över 800 000 kronor insprunget på fem starter där ingen av hästarna var sämre än fyra.
– Jag hade erfarenhet från Dubai sedan tidigare, det var väl därför jag fick ansvaret av Andrew Kidney att åka ner. Det blir väldigt speciellt när man är borta tre månader och den enda anledning man är där är för att ta hand om två hästar. Det gör att man får ett speciellt band till dem. Även om vi inte fick vinna något lopp så visade båda att de kan stå sig mot världseliten och alla var nöjda med resultaten. För mig blev det ett kvitto på att jag gjorde något rätt, berättar Nina Lensvik som lämnade Sverige redan under tonåren för att förkovra sig inom galoppsporten.
– Jag hade ett stort intresse för galopp redan då, men tyckte att Skandinavien var för litet. Jag ville åka till England, galoppsportens Mecka är ju Newmarket och jag sommarjobbade där mellan tvåan och trean i gymnasiet. Sedan flyttade jag dit efter studenten och fick chansen att arbeta för flera stora tränare. Jag pendlade lite fram och tillbaka och var bland annat ett par svängar i Dubai. När jag kom tillbaka till Sverige 2016 fick jag chansen att bli assisterande tränare hos Tommy Gustafsson. Men att jag träffade Nils var lite av en slump, det var när jag ledde ut Irish Trilogy till ett lopp på Klampenborg i september i fjol.

”Kan ta hem derbyt på ren klass”
Irish Trilogy vann det loppet och den dagen skapades kontakten som kom att leda Nina Lensvik dit hon är idag.
Som tränare till en av favoriterna i Svenskt Derby.
Resultaten i Dubai gjorde att Irish Trilogy tilldelades formtal 90, vilket rankade honom främst bland Sveriges treåringar. Comebacken kom i Voterlöpning på Jägersro då hästen för första gången i karriären fick tävla på dirttrack. Något han visade sig klara med bravur. Efter att ha tvingats till våldsamt tempo i front höll han till kort före mål då Nippozano spurtade förbi.
Den senare som valt att avstå derbyt för att gå ut över kortare distans som favorit i Malmö Stads Pris (GS75-3).
Att derbydistansen på 2 400 meter är ett frågetecken även för Irish Trilogy är inget som tränaren sticker under stol med.
– Han är en ”miler”, det är jag medveten om. Och helt ärligt är jag säker på att han är snäppet vassare på gräs också. Det är så vi kommer att matcha honom framöver. Men jag tror ändå att han kan ta hem derbyt på ren klass. Jag tycker att hästen har visat vilken klass han har, han har varit tvåa mot världseliten på Meydan.
Du fick stryka honom inför det tilltänkta genrepet för tre veckor sedan, vad hände och hur påverkar det formen?
– Det är klart att det påverkar, jag hade gärna sett att han fått den genomköraren. Men när hästar reser mycket kan det påverka immunförsvaret. Han fick en förkylning i samband med den tilltänkta starten. Det var snabbt över och hästen är redo. Per-Anders Gråberg var här och jobbade honom på Jägersro i lördags, han var väldigt nöjd. Annars rider jag honom själv och han kändes perfekt i den sista finslipande ”breezen” på 400 meter. Hästen kommer att vara minst lika bra som i Voter, förhoppningsvis snäppet bättre, på söndag.
Hur känns det att ha en av favoriterna i Svenskt Derby?
– Omtumlande, och jag är framförallt otroligt tacksam mot Nils och Thea att jag fått den här chansen. Det var enormt exalterande när vi startade i Dubai, men det går ändå inte att jämföra med det här. Nu tävlar hästarna i mitt namn. Det är jag som har allt ansvar, även om jag har ett fantastiskt team med fyra anställda. Jag försöker jobba på som vanligt och inte få för mycket derbyfeber, men det är svårt, säger Nina Lensvik.


Det här berättar Nina Lensvik om sina övriga hästar på GS75:

11 Summitatum (GS75-2) är en väldigt grön häst som inte alls förstått vad han ska göra i sina två starter. Han tränar superbra och är i toppform fysiskt, men det sitter i huvudet på honom om han vill springa när det är tävling. Nu får han chansen över längre distans vilket ska passa mycket bättre, hans mamma var en riktig stayer som vann danska derbyt. Någon gång ska det lossna för honom och jag hoppas att det blir redan nu, men han kan lika gärna vara sist som först.
8 Suspicious Mind (GS75-5) besegrade topphästar i Dubai och var så bra som jag hade förväntat mig i återkomsten. Jag gillar att ha mina hästar väl förberedda efter uppehåll, de ska prestera direkt och inte behöva något löp för att hitta formen. Med det sagt så räknar jag med att han är minst lika bra nu. Han har jobbat fint utan avbrott inför det här och har inget emot att springa med hög vikt. För mig är han favorit att vinna loppet.

Robin Johansson, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Hagmyren söndag 30 juni 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Hagmyren söndag 30 juni 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Hagmyren söndag 30 juni 2019 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2019-06-30
Avd. System  
1 5,3,7,9,2  
2 6 Hulte Sofia (Ulf Ohlsson) 
3 7,5,2,3  
4 8 Mustang (Örjan Kihlström) 
5 9,4  
6 5,4,12  
7 11,8,9  

Inför GS75/jackpot: Kallblods-Karlsson kan glänta på locket till skattkistan

På söndag är det julafton för alla kallblodsälskare. Då körs det idel kallblodslopp på Hagmyren utanför Hudiksvall och det är första gången i historien som samtliga GS75-avdelningar är vigda åt rasen.
– Det är precis som det ska vara. I Norrland ska vi b-a-r-a köra kallblodslopp, säger Björn Karlsson på sitt karaktäristiskt skämtsamma vis och skrattar innan han fortsätter.
– Nej men det är skitkul tycker jag. Bergsåker kör någon sådan här dag också och kallbloden tar mer och mer plats. Det gillar ju jag som håller på med dem. Jag tycker att man märker av att folk får upp ögonen för kallbloden och ser att det är riktigt fina hästar och att det inte bara är varmblod som gäller. Fler och fler kunder som bara har ägt varmblod tidigare börjar intressera sig för kallblod också.

Allra formstarkast i stallet
Kallblodsdagens fetaste segercheck uppgår till 150 000 kronor och delas ut i femåringsloppet som inleder GS75-omgången. Där tar Björn Karlsson ut högkapable Spang Viktor. Hingsten har gjort fyra starter för sin nuvarande tränare och dessa har resulterat i två segrar och två tredjeplatser.
– Han är en otroligt fin häst som har visat fin utveckling ända sedan vi fick in honom i träning. Om vi bara haft lite stolpe in hade han kommit med fyra raka segrar. Han har gjort det riktigt, riktigt bra tycker jag. Senast var det kanske lite intetsägande motstånd men han vann på ett riktigt fin sätt, så den här uppgiften ser spännande ut på förhand.
Hur känns han i träningen efter senast?
– Som att formkurvan pekar fortsatt uppåt. Han är faktiskt den som känns allra formstarkast i stallet för dagen. Det är riktigt bra tryck i honom och han gör sina träningspass väldigt bra. Jag förväntar mig en väldigt bra prestation på söndag.

Tänker göra livet surt för tilläggshästarna
Spang Viktor möter tufft motstånd och hästar med betydligt högre prissumma. Men det gör också att de handikappas med tillägg. Spang Viktor är en av tre hästar på den främsta volten och för Björn Karlsson är taktiken given.
– Jag är medveten om att det startar tre väldigt bra hästar 20 meter bakom oss, norrmännen och kanske framför allt Jan-Olov Perssons häst, men jag har siktet inställt på att köra i front och göra livet surt för dem. Min häst är väldigt stark och tål att hålla farten länge, så de kommer i alla fall behöva bli svettiga under selen för att komma ikapp honom.
Du säger till Travronden att du ska göra lite ändringar – vad har du på gång?
– Jag har lurat mig lite på honom. När han kom fick jag uppfattningen att han är en väldigt het häst och därför har jag haft ett skarpt bett och käkpinne i munnen på honom. Men han har inte varit het så nu blir det ”snällare” grejer för att han ska gå på lite mer från start. Jag vill hinna till ledningen innan svängen för tar det 600-700 meter kan det kosta för mycket.
Tror du att ni håller undan för tilläggshästarna om ni lyckas med taktiken?
– Jag är lite lur på det för han kan nog gå en låg 25-tid eller till och med strax under, och då är det inte det lättaste att plocka in de där metrarna. Särskilt inte om man ska ut i spåren.

Tangen Haap tillbaka till Solvalla
Björn Karlsson kan ha en framtida elithäst i Spang Viktor. Kanske en arvtagare till stallets i dagsläget största stjärna Tangen Haap, som snart återvänder till Solvalla där han vann Elitkampen under elitloppssöndagen i maj.
– Han är verkligen fräsch och fin efter finlandsäventyret senast. Som det känns har han utvecklats 200 meter i år. Nästa start för honom blir på Solvalla 9 juli är det tänkt. Då får vi hoppas att han får framspår för första gången i år.

Ola Johansson, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Rättvik lördag 22 juni 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Rättvik lördag 22 juni 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Rättvik lördag 22 juni 2019 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2019-06-22
Avd. System  
1 3 Conrads Rödluva (Örjan Kihlström) 
2 1,3,2,8  
3 8 Finseth Yr* (Jorma Kontio) 
4 5,3,2  
5 4,3  
6 3,11,12  
7 4,11,12,10,7  

Inför Grand Slam 75/jackpot: Reijos dyrgrip jagar fjärde raka

Det är högklassiga lopp när Rättvik bjuder på Breeders Crown för tre- och fyraåringar under midsommardagen. Det är jackpot i lördagens miljonspel och en ensam vinnare på Grand Slam 75 kan ta hem sex miljoner kronor, enbart på sju rätt.Det vimlar av topphästar i startlistorna när flera ur kulltoppen drabbar samman. Ett färskt namn i…
Läs mer

Inför GS75/jackpot: Korvenoja kommer med ringrostig stjärna

Midsommartravet i Rättvik är en gammal tradition som lockar storpublik varje år. På lördagen står uttagningar i unghästserien Breeders’ Crown på programmet, där samtliga fyra lopp ingår i streckspelet Grand Slam 75. Ett spel som den här gången kryddas med en jackpot på sex miljoner.Finländaren Tuomas Korvenoja hör till de betrodda i den sista avdelningen…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Gävle söndag 16 juni 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Gävle söndag 16 juni 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför Grand Slam 75: Supertalangen jagar sjätte raka – ”Har aldrig varit trött”

Söndagens Grand Slam 75-tävlingar domineras av E3-försöken som utgör sex av de sju loppen. Flera väldigt lovande stjärnämnen visar upp sig på banan men den största snackhästen av dem alla heter Fort Knox. Den treårige hingsten har varit fantastiskt läcker när han har utklassat sina konkurrenter och här ser det ut att vara något riktigt…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Axevalla söndag 2 juni 2019

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Axevalla söndag 2 juni 2019. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75: Dubbla chanser i Guldstoet

Guldstoet för treåriga ston har körts på Axevalla utanför Skara sedan 1972. Den allra första upplagan skrällvanns av Sören Nordins Fine Shadow och bland loppets tidigare vinnare finns också storheter som Ina Scot, Lovely Godiva och Fridhems Ambra. I år kan det vara Mattias Djuses tur att ta hem det anrika loppet. Han har två…
Läs mer