Grand Slam 75 Tips

Här kommer Grand Slam 75 tips idag inför kommande Grand Slam 75-omgångar. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Grand Slam 75 tips Vaggeryd söndag 2 augusti 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Vaggeryd söndag 2 augusti 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Vaggeryd söndag 2 augusti 2020 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2020-08-02
Avd. System  
1 3,2,13  
2 5,4,8,6,9  
3 3,1,6  
4 5,8  
5 2,5,6,4  
6 2 Franklin Face (Kevin Oscarsson) 
7 1 Lucky Truc (Johan Untersteiner) 

Inför GS75®/jackpot: Key Mom till Frankrike i vinter

Någon kanske minns Giant Cat, den franske speedkulan som vann lopp som Oslo Grand Prix och Prix de France tillsammans med Nicolas Roussel, i början på 2000-talet?
Samme Nicolas Roussel är ägare till Key Mom, som dyker upp i Grand Slam 75 på Vaggeryd på söndag.
7 Key Mom (GS75-3) vann senast på Halmstad och är en av omgångens spikar i Vaggeryds banprogram:
– Eftersom hon är född i Belgien, så fanns det inte särskilt gott om vettiga lopp för henne i Frankrike. Tanken är att hon ska tävla i Sverige året ut och få ihop lite pengar här, hon åker nog till Frankrike vid årsskiftet. Hon kommer att stå bättre till i de franska loppen, om hon tjänar lite mer pengar först.
Får vi se Key Mom på V75 igen snart?
– Ja, kanske. Jag tror att hon passar i ”Diamantstoet”-serien på V75 och den typen av lopp. Men hon tävlar inte så bra med voltstart.
Spår sju bakom bilen på Vaggeryd på söndag!?
– Key Mom är en ganska startsnabb häst. Problemet är att hon gör sina bästa lopp bakifrån. Senast på Halmstad så avslutade hon väldigt bra.
Så Victor Rosleff som kör kommer inte ladda rejält från start?
– Kanske, om hon blir klar favorit i loppet, men det tror jag inte att hon blir. Det blir fel att lägga en speed med henne i början, i en utdragen körning om ledningen. Och det blir fel om hon hamnar i ”dödens”. Med den här hästen vore det i så fall bättre att köra för position. Och att säkra tredje par utvändigt eller till och med fjärde par utvändigt. Hon kan avsluta riktigt vasst då.
Riordan säger att Key Mom har väldigt bra form – och att han är förhoppningsfull vad gäller segermöjlighten inför loppet på Grand Slam 75.
Balansen på söndag?
– Hon tävlar så gott som alltid barfota runt om och gör så på söndag också. Hon är en naturtravare.

"Värd ett streck"
Riordan har en häst till på Grand Slam 75 i Vaggeryd, 12 Vagabond Vik i Grand Slam 75-1. En valack, som precis som Key Mom är sex år och som också har tjänat en bit över 400 000 kronor. Men Vagabond Vik har bara tre segrar på 69 starter och kommer till start med två raka nollor i raden.
– Jag tror ändå att det kan vara värt att se upp med honom nu. Min känsla är att han gynnas ganska mycket den här gången, av att det är täta starter. Och det är inte riktigt lika tufft emot nu. Jag tycker i alla fall att han kan vara värd ett streck på Grand Slam 75.
Riordan har på senare år mest förknippats med stjärntravaren Ringostarr Treb, som bland annat vann Elitloppet 2018 och Hugo Åbergs Memorial 2019.
– Han är avelshingst i Italien nu. Jag blev nästan lättad när han galopperade bort sig i Prix d’Amerique. Han skulle nog inte varit med i loppet alls. Och det var hans sätt att säga att det var dags att dra ett streck.
I år hade Jerry med Zarenne Fas i Hugo Åbergs Memorial tidigare i veckan, en häst som har tjänat drygt 4,7 miljoner kronor. Och som är på väg att växa in i den äldre eliten. Men som blev oplacerad den här gången på 1.10,3.
– Vinnaren Double Exposure var väldigt bra, men jag blev även imponerad av fyraåringen Ecurie D. som kom fyra. Jag tror att Ecurie D. hade varit tvåa om han inte haft Vitruvio i vägen. Det var oerhört starkt gjort!
Ska Zarenne Fas bli nästa Riordan-häst i eliten?
– Aetos Kronos kommer ju underifrån också. Det finns alltid nya stjärnor att hoppas på!

Robert Okpu, Kanal 75

Grand Slam 75 tips Åmål söndag 26 juli 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Åmål söndag 26 juli 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför Grand Slam 75 på Åmål söndag 26 juli 2020 eller dela med dig av dina bästa Grand Slam 75 tips.

Grand Slam 75 tips 2020-07-26
Avd. System  
1 9,1,4,10  
2 12,6  
3 3,6,1,4,9  
4 3,12,7  
5 2 Karat Band (Åke Lindblom) 
6 7,9,6  
7 3 Royce Rolls* (Björn Goop) 

Inför GS75®/jackpot: Jakobsson ganska säker rygg i Åmål

Färjestads Magnus Jakobsson har fina siffror som kusk (champion i Åmål och Årjäng förra året), men det kan vara värt att notera att han även brukar ha väldigt fina siffror som tränare.
Förra året hade Magnus Jakobssons stall 24 i segerprocent, vilket är riktigt bra för en ganska stor rörelse (50 hästar på träningslistan).
– Vi försöker ha hästarna i ordning när vi startar, haha. Vi brukar faktiskt ha över 20 i segerprocent, tror vi har haft 25 något år också, säger Magnus (reds anm: 2016 hade stall Jakobsson 25 i segerprocent).
Under första halvan av det här året, har det dock inte varit lika ”formidabelt”.
– Nej, vi har inte riktigt haft det där flytet hittills i år. Jag tror att segerprocenten ligger på 15 procent eller något sådant nu. Men det är väl okej, så här långt.
Magnus är bland annat känd för V75-följetongen Fossens Bonus som vann lopp i parti och minut. En av de sista föreställningarna var på Momarken i fjol, då Fossens Bonus vann och ”städade av” så pass bra travare som Elitlopps-bekantingen Lionel, samt Ferrari BR.
– Fossens Bonus är tio år och pensionär nu. Han ledsnade lite på slutet, när han kände att han inte kunde rå på de som vann. Han kom tillbaka till stallet med rätt låg puls. Då vill de helt enkelt inte tävla längre och då ska de inte behöva starta för att jaga ”matlappar” i loppen, säger Magnus.
Har du någon ”ny Fossens Bonus” på gång, att synas med i de stora loppen?
– Jag har faktiskt två hästar i stallet som i alla fall är i närheten av den kapaciteten. Global Unprotected och Global Weather, båda är efter avelshingsten SJ’s Caviar. Det är riktigt bra hästar båda två, men har oturligt nog varit borta på grund av skada i runda slängar i ett helt år. Men de två hoppas jag mycket på framöver!
Global Unprotected är sex år och har tjänat drygt 620 000 kronor. Global Weather är fem år och har knappt 270 000 kronor på kontot.
Men enligt Magnus finns det alltså mycket kvar att hämta.
– Den ena har varit gaffelbandskadad. Den andra har haft en sällsynt skelettinfektion, det har bara varit vila som fungerat som behandling. Men de här två hoppas jag en del på fortsättningsvis. 
Och på söndag i Åmål, då det är högervarv och 800-metersbana, så hoppas Magnus på en ”Global-häst” med ett annat suffix, Global Approval.

Så här säger Magnus Jakobsson om Grand Slam 75-hästarna på söndag.
9 Dark Angel Avenue (GS75-2):
– Han har fått tunga lopp två gånger i rad och gått i ”dödens”. Han är lite skev och har lätt att slå ihop, men de två senaste gångerna har han tävlat barfota och då har det fungerat bättre. Han ska gå barfota igen på söndag, är det tänkt. Funkar han är han inte så dålig. Han är en av de som räknas i det här gänget, men från spår nio gäller det att få rätt ryggar. Med lite flyt kan han duga här.
3 Global Approval (GS75-4):
– Det är min bästa vinstchans på Grand Slam 75. Senast gick han med skor runt om, han är inte lika bra när han gör det, men då tyckte jag att banmaterialet var för grovt för någon annan balans. Men på söndag kan vi rycka bakskorna igen. Han fungerar bäst utan bakskor.
Magnus Jakobsson fortsätter:
– Det är en stabil häst och han är hygglig iväg från start. Han lär hamna i den främre träffen direkt, tror jag. Det kommer att bli en bra häst och jag tycker att han ska räknas här. Det är som sagt min bästa vinstchans på Grand Slam 75.
Magnus kör ytterligare tre hästar på GS75, som han inte tränar själv, men tre som han kört och vunnit med tidigare. Två av dem tränas av Diana Olsson. Destroyer N.O. tränas av Trond ”Bullern” Anderssen.
3 Personal Goals (GS75-5):
– Det är en skaplig häst. Han är tyvärr inte jättesnabb från början, men får han ett hyggligt lopp kan han avsluta bra. Jag har vunnit med honom i Åmål för några starter sedan, men det var i ett enklare gäng än det här.
12 Pink Diamond (GS75-6) har hamnat i ”Åmålsfällan” eller ”Åmålssäcken”:
 Ja, att vinna från spår 12 i Åmål är verkligen inte lätt. Så det är väl ingen vinstchans nu med Pink Diamond. Men det jag kan säga, är att han var väldigt bra när vi vann i Årjäng då jag körde honom senast, då hade han krafter kvar i mål. Det var i och för sig från ledningen, men han var riktigt bra då.
6 Destroyer N.O. (GS75-7):
– Det är en häst som är mer stark än snabb. Sävlig, rent ut sagt, säger Magnus.
Enligt banprogrammets uppgifter så har Jakobsson tidigare segrat med hästen, då han tävlat både med och utan skor.
– Det stämmer inte. Där han står noterad som ”barfota”, var han anmäld så den gången men det var inte tal om att starta med annat än skor runt om i loppet. Han brukar gå med skor.
Magnus Jakobsson betraktar Destroyer N.O. som en outsider i loppet.
– En av de gångerna som jag vann med honom, så backade vi oss loss. Han är nog inte ofarlig.

Robert Okpu, Kanal 75

Inför GS75: Derbykungens jackpot-drag

Även om Fredrik inte rider lopp längre är derbydagen alltid en höjdpunkt.Han vann sitt åttonde och sista Svenskt Derby 2012 med Wido Neuroth-tränade Bomar och han kommer att vara på plats Jägersro nu på söndag trots publikförbudet… har man vunnit åtta Derbyn i Sverige och 14 totalt i Skandinavien så är man mer än bara…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Hagmyren söndag 28 juni 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Hagmyren söndag 28 juni 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75: Heta chanser för Persson – ”Det räcker med ett streck”

Det har blivit dags för kallblodens dag på Hagmyren som körs för andra året i rad. Idel kallblodslopp på programmet med andra ord och vad passar väl bättre då än att gå igenom omgången med kallblodskungen själv. Jan-Olov Persson har laddat ordentligt och selar ut inte mindre än 25 egentränade hästar under hela tävlingsdagen.– Det…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Rättvik lördag 20 juni 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Rättvik lördag 20 juni 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer

Inför GS75: Jagar revansch efter snöpliga galoppen

Som traditionen kräver under midsommarhelgen körs V75 i Kalmar på söndag. Men det betyder inte att alla travälskare går lottlösa under lördagen. Då riktas blickarna mot Rättvik som arrangerar en högklassig GS75-omgång späckad med Breeders’ Crown-lopp. Solvallatränaren Reijo Liljendahl gästar banan med sex hästar och i Breeders-loppet för fyraåriga hingstar och valacker startar han ett…
Läs mer

Grand Slam 75 tips Axevalla söndag 7 juni 2020

Här kommer GS75 / Grand Slam 75 tips idag inför Axevalla söndag 7 juni 2020. Tipset levereras i form av ett Grand Slam 75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer…
Läs mer