V86 Tips

Här kommer V86 tips idag inför kommande V86-omgångar. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

V86 tips Mantorp onsdag 5 augusti 2020

Här kommer V86 tips idag inför Mantorp onsdag 5 augusti 2020. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Mantorp onsdag 5 augusti 2020 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2020-08-05
Avd. System  
1 3,9,10,4,2,1  
2 12,5  
3 5,7,9,4,6  
4 2 Barbro Kronos (Erik Adielsson) 
5 6 Missle Hill (Örjan Kihlström) 
6 4,8,9,11  
7 11,4,12  
8 6,12  

Inför V86 Mantorp: Obesegrade stjärnskottet jagar sjunde raka

Det är hög sportslig kvalitet i onsdagens V86-omgång på Mantorp. Breeders Crown för tre- och fyraåringar är i fokus och flera ur den absoluta kulltoppen är med i startlistorna. Om en dryg månad stundar Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro. Tre veckor senare är det dags för Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks. Försöken till Derbyt och Derbystoet körs på Jägersro om tre veckor och Breeders Crown-loppen på onsdag blir något av ett genrep inför de loppen för de flesta.
Elegant Ima är en treårig hingst som inte vet hur det känns att förlora efter sex starter. Det norsktränade – men svenskfödde – jättelöftet har vunnit enkelt varje gång. Men det var framförallt efter insatsen senast som han blev en riktig snackhäst. I V75-tävlingarna på Axevalla under Stochampionatssöndagen imponerade Elegant Ima kolossalt. Storfavoriten fick svar om ledningen av Robert Bergh och Comand som inte ville släppa täten. Magnus Teien-Gundersen lade sig utvändigt med Elegant Ima och första varvet travades efter 1.12,1. Över den sista bortre långsidan satte Elegant Ima klorna i ledaren och över upploppet stack han ifrån till en överlägsen seger. En mycket imponerande prestation av hästen som sprang 1.12,4 över medeldistans i sitt livs sjätte start.
– Elegant Ima (V86-8) har gjort allting rätt och han är en av de bästa hästar jag har tränat. Han är framförallt väldigt stark och gick ju 1.12,4 från dödens senast över 2100 meter. Det är otroligt bra. I de fem första starterna som han gjorde var han inte trött någon gång efter loppen. Men senast fick han ju jobba lite, säger Geir Vegard Gundersen som är en av Norges mest framgångsrika travtränare.
– Allt verkar bra efteråt och han tog loppet på rätt sätt. Hästen har utvecklats och gått framåt för varje start som han har gjort. Han känns smidig och fin i jobben och vi drömmer om att vara med i Kriteriet i höst.

”Känns väldigt fin – bra chans”
Elegant Ima blir klar favorit i V86-avslutningen från spår sex bakom bilen. Det är Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker och han körs som vanligt av Magnus Teien Gundersen.
– Det är tuffa konkurrenter men han är så pass bra att jag måste ha god tro på honom igen. Han känns som sagt väldigt fin och är snabb ut bakom bilen. Eftersom han fortsatt känns så väldigt fin tror jag på bra chans igen. Vi ändrar inget, utan kör fortsatt med skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn.

”Läget är perfekt – en outsider”
Geir Vegard Gundersen är tränare på Bjerke travbana utanför Oslo och håller till i Nittedal. Han har 25 hästar i träning och har ytterligare två hästar med sig i transporten när de reser de 45 milen till Mantorp på onsdag.
– Gretzky B.R. (V86-3) är lite upp och ner och senast blev han för het i ledningen över 2600 meter. Han var lite hissig den dagen men känns bra i träningen och är ju väldigt bra när han är på topp. Läget är perfekt och han får ses som en outsider. Barfota runt om och amerikansk vagn igen.
– Max Brady (V86-5) startade så sent som i torsdags och blev femma på Åby. Han var bra då från spår åtta och gick 1.10,7. Han vann ju derbyt i fjol och tjänade mycket pengar och möter de bästa nu. Härifrån spår åtta och mot dessa hästarna får vi vara nöjda med en premie. Barfota runt om och så blir det jänkarvagn den här gången, säger Geir Vegard Gundersen.

Michael Carlsson, Kanal 75

V86 tips Solvalla onsdag 29 juli 2020

Här kommer V86 tips idag inför Solvalla onsdag 29 juli 2020. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Solvalla onsdag 29 juli 2020 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2020-07-29
Avd. System  
1 3 Conrads Rödluva (Örjan Kihlström) 
2 3,6,14,1,11,10  
3 2 Brambling (Örjan Kihlström) 
4 4,7  
5 4,3,5  
6 4,3,12,5,6  
7 10,5  
8 6,5,11,2  

Inför V86®: Kihlström tycker att det ser vettigt ut

De som har följt travet de senaste åren, vet att toppkusken Örjan Kihlström har dragits med ryggbesvär en tid.
Tidigare körde han över 1400 lopp per år i snitt, men de senaste två åren har det ”bara” blivit drygt 1100 lopp.
Ändå har det blivit rekordsiffror. Drygt 58 miljoner kronor inkört 2018 – och nästan 57 miljoner 2019.
– Det är klart att det egentligen ska märkas på resultatet, om man kör färre lopp. Nu har det kompenserats av att jag har fått köra väldigt bra hästar de senaste åren, säger Örjan.
I dagarna har hyllningarna till Solvalla-kollegan Jim Frick duggat tätt i travkretsar. Jim blev 68 år, han drabbades av prostatacancer förra året och har nu lämnat jordelivet.
Precis som övriga kollegor minns Örjan sin kollega med värme.
Kan du berätta någon typisk Jim Frick-anekdot?
– Jag minns en gång när någon skulle lasta en snöskoter i en hästbuss. Det gick inte särskilt bra och Jim blev lite otålig. ”Flytta på dig”, bullrade han, så satte han sig själv på skotern. Han gasade till rejält, men när bandet på skotern fick kontakt med rampen till hästbussen, så flög skotern och Jim rakt in! Som en projektil ungefär… alla skrattade, utom han som ägde hästbussen, han blev lite sur.
Örjan fortsätter:
– Det finns så mycket med Jim, det finns hur mycket som helst att berätta, det var en fantastisk människa.
Örjan Kihlström kommer själv från en travsläkt, men någon fortsättning verkar det inte bli. Örjans två söner passerade båda 20-strecket för några år sedan.
– De är helt ointresserade, så det kan jag inte tänka mig att de tar upp travet. Och man ska komma ihåg att det är en tuff bransch. Det är kul när det går bra. Men finns även väldigt många, som jobbar väldigt mycket utan att få ut vad dom kanske förtjänar. Så om det är bra eller dåligt, att grabbarna inte vill föra traditionen vidare, det vet jag inte riktigt.

Plussar för Rödluvan
En anledning till Örjans starka siffror de senaste åren, är givetvis hans nuvarande roll som förstekusk åt Daniel Redén. På tisdag kör han Redéns stjärnsto Double Exposure i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro (drygt 1,6 miljoner kronor i förstapris) dagen efter är det dags för det två år yngre stjärnstoet Conrads Rödluva, i den första avdelningen på V86:
Conrads Rödluva har tjänat över tio miljoner kronor hittills och tillhörde tillsammans med Fredrik Wallins Activated, de bästa stona i fyraåringskullen i fjol.
Loppet på onsdag på Solvalla är snarlikt det som hon vann senast, det här är också en uttagning till Jubileumspokalen!?
– Senast galopperade Inti Boko bort sig från start, så det kan nog bli lite annorlunda den här gången om den sköter sig.
Är Inti Boko värst emot?
– Det vet jag inte… det finns några bra hästar i det där fältet. Forfantone AM är riktigt bra ibland, men den fick ett dåligt spår nu, analyserar Örjan.
Vad kan Conrads Rödluva förbättra?
– Förhoppningsvis lite grann av varje, även om hon redan är bra. Det kan hända lite, när hästarna är fem år. Jag tror att hon kommer att bli lite mer startsnabb framöver, vi har ju inte ”tryckt av” henne särskilt många gånger.
I V86-2 kör Örjan 15 Zenzero Jet som tränas av Stefan P Pettersson. Ekipaget vann senast på Axevalla, men att vinna på Solvalla från sämsta läget i ett stort fält, brukar inte vara lätt.
– Men den är så pass tuff och stark den där hästen, så jag tror att vi har lite chans ändå. Zenzero Jet tål att göra lite själv.
Daniel Redéns 2 Brambling (V86-3) vann från ”dödens”, utvändigt ledaren, senast?
– Det är en kapabel häst, men han är lite opolerad. Där finns det lite att öva på. Hans teknik är lite sådär, han har gått felfritt hittills, men tekniken är inte helt stabil ändå. Annars har han kapacitet för seger.
Roger Walmanns 11 Crashed Eggs (V86-4) är en häst som inte segrat på fem starter:
– Hon har gått skapligt, men jag kan inte riktigt tänka mig att vi kan vinna från det här läget.
Stefan Melanders 4 Air Space (V86-5) har aldrig segrat:
– Honom har jag aldrig kört så jag kan inte bedöma chansen.
Roger Walmann-tränade 5 Dearest (V86-7):
– Har rätt så bra form. Jag tycker att hon möter lite hårdare hästar nu än på Rättvik senast, men hon är inte helt borta ändå.
Roger Walmann-tränade 2 Ti Punch Broline (V86-8) har ”bara” vunnit fyra av 33 starter. Men det femåriga stoet har fått ihop nästan 840 000 kronor. Och sjätteplatsen senast kom i ett lopp som vanns av toppstoet Une Etoile Gar.
– Hon har gått bra. Senast var hon ute i stoeliten, så det här bronsloppet är lite enklare. Dessutom har hon fått ett bra spår. Hon kan vara en outsider, med rätt lopp. Jag tycker att hon är värd ett streck om man garderar. Hon fick ett tufft lopp senast, gick i ”dödens” mot några av dom bästa stona då.
Många spelare kommer att spika 3 Conrads Rödluva (V86-1). Tycker du att det är din bästa chans på V86?
– Jag tycker nog att Conrads Rödluva, Zenzero Jet och Brambling ska ha vettig chans alla tre.

Robert Okpu, Kanal 75

V86 tips Östersund onsdag 22 juli 2020

Här kommer V86 tips idag inför Östersund onsdag 22 juli 2020. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86®/jackpot: Skrällde i kriteriet – hoppas slå till igen i derbyt

I fjol vann man det största loppet för kallbloden från 2016 års kull.30-årige Wiktor Kylin-Blom körde till ledningen med Bäcklös Uriel i Svenskt Kallblodskriterium på Dannero i en satsning som höll hela vägen. 600 000 kronor var segern värd, och en plats i travets historieböcker för bensinstationsägaren Nicklas Blom i Tierp som tränar, äger och även har…
Läs mer

Inför V86/jackpot Östersund: Persson på pulsen inför derbykvällen

Stall Persson har mellan 90 och 100 hästar i träning, uteslutande kallblod. Och givetvis är stallet alltid representerad på de stora kallblodsdagarna.Den här gången så har Jan-Olov två hästar med i kallblodsderbyt i Östersund på onsdag, V86-7. 2 Järvsö Elling körs av Dagfinn Aarum och 10 Fräcke Prins av Mats E Djuse.– Men de norska…
Läs mer

V86 tips Eskilstuna onsdag 15 juli 2020

Här kommer V86 tips idag inför Eskilstuna onsdag 15 juli 2020. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86 Eskilstuna: Brother Bill i spännande comeback – ”Har 90-procentig form”

Det bjuds på fantastiskt fina tävlingar när V86 avgörs i Eskilstuna under onsdagskvällen. I Fyraåringstestet över 2640 meter drabbar flera stjärnor samman. Favorit är den obesegrade superhästen Ecurie D. som jagar seger nummer elva i karriären. Tränaren Frode Hamre meddelar att hästen känns kanonfin i jobben och tror att den långa distansen är en fördel…
Läs mer

Inför V86 Eskilstuna: Stjärntränaren om superhästen – ”Han är den bästa jag har tränat”

Det bjuds på fantastiskt fin sport i Eskilstuna som är värd för onsdagens V86-tävlingar. I Fyraåringstestet över 2640 meter drabbar flera stjärnor ur årgångstoppen samman. Fjolårets kriterietvåa och Breeders Crown-vinnare Brother Bill gör en högintressant årsdebut, vinnaren av Kungapokalen Aetos Kronos är tillbaka liksom snackhästen Green Manahlishi. Men dessa får ursäkta när Ecurie D. finns…
Läs mer