V86 Tips

Här kommer V86 tips idag inför kommande V86-omgångar. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Inför V86: Rekordvinnaren träder fram och berättar – har nya vinnare

Det har knappt gått en vecka när Anders Åkesson, 56, från Skåne beslutar sig för att träda fram och berätta om rekordvinsten. Förra onsdagen hade han komponerat ett system till V86 som kostade 220 kronor att lämna in. Det innehöll tre spikar och var det enda systemet som överlevde samtliga avdelningar. Den totala vinsten blev 22 670 896 kronor och han fick beskedet via telefon av ATG:s Vinnarambassadör Hans G Lindskog sent på onsdagskvällen.
– Jag gjorde systemet någon gång runt sex, halvsju på kvällen. Sedan ägnade jag tid åt familjen och det är inte alltid jag tid att följa loppen direkt utan ser dem istället på datorn efteråt när barnen har lagt sig. Så jag hade inte hunnit kolla på loppen när Hans G ringde, berättar Anders Åkesson.
– Fast det var kanske tur att Hans G ringde. Hade man suttit och sett loppen live hade man väl stått upp i soffan och hoppat som man brukar göra när man hejar in sina hästar. Men den här gången hade det väl varit så nervöst att man riskerat få hjärtsnörp.
– Nu fick man beskedet på ett lugnt och fint sätt och man blev både väckt och sövd på samma gång. Hans G berättade lugnt och frågade först om jag hade spelat och jag förstod ju då att det var något stort på gång. Sedan gick vi igenom lopp för lopp och till slut sa han att det bara var jag som hade alla rätt och att utdelningen var unik. Men när han nämnde beloppet och att det var den största vinsten på V86 var det svårt att ta in. Efteråt började jag gråta och kunde inte säga någonting.

”Familjen var nog lite i chock”

Hur berättade du om vinsten för övriga familjen?
– Jag visste först inte hur jag skulle förmedla det. Sedan slog jag på Text-TV:n och kallade samman familjen i soffan. Jag sa till dem att ni får titta här och läsa själva. Jag förklarade för dem att det var jag som hade vunnit så mycket pengar. Tårarna bara rann och när man sitter och läser de här summorna känns det helt knasigt. Man köper hus och så för andra summor men för de här pengarna kan man köpa många hus och villor för, säger Anders.
Hur känns det nu så här med en knapp veckas distans till det hela?
– Det är fortfarande sjukt omtumlande. Familjen var nog lite i chock direkt efteråt och jag har fortfarande inte landat ännu.

”Det får bli ett livslångt firande”

Efter några dagars funderande valde Anders Åkesson att träda fram med namn. Under måndagen var ATG:s Vinnarambassadör Hans G Lindskog med sitt filmteam och hälsade på rekordvinnaren för ett reportage till serien ”Hans G:s vinnarturné”.
– Vi har haft en jättetrevlig eftermiddag tillsammans, säger Anders.
– Det är som jag sa till Hans G att man vill ju gärna berätta och dela med sig av glädjen. Det känns skönt att ha gjort det men det kommer inte att bli några stora förändringar i livet över en natt. Vi tar det successivt hur vi ska använda pengarna.
– Vi har faktiskt inte haft något storslaget firande ännu utan det får bli ett livslångt firande istället.

Har du kommit fram till något speciellt du ska göra med pengarna?
– Det har jag inte hunnit tänka på ännu. Men det är som alla pojkars dröm om bilar så det kanske blir en ny bil. Sedan kommer det att kännas fantastiskt när man kan investera i något som man inte har kunnat innan. Då vet man att det är en stor del av den här framgången. Det är bara att insupa varje sekund och minut och känna att det finns täckning för en bra framtid.
– Vi behöver göra lite upprustning på huset och det kan bli en del resor framöver. Vi åker till Kina i februari men den resan var bestämd sedan tidigare. Så får vi se hur sommarlovet blir nästa år, vart vi sticker iväg då.

Har varit amatörtränare och kusk – ”Stig H är idolen”
Anders Åkesson, som driver eget företag, har varit travintresserad sedan 1977 och varit mycket på trav genom åren. Han har varit hästägare och amatörkusk och tränare på Jägersro tidigare. Anders hade amatörlicens på 80- och 90-talet och det kan mycket väl bli nya hästköp framöver.
– Stig H har varit min stora idol sedan jag började med trav och ska man fråga någon tränare om man ska köpa häst så kan man definitivt prata med Stig H.
– Jag har ägt en del hästar genom åren och den bästa var Extas Rodney som var en av de startsnabbaste hästarna på Jägersro. Jag var aktiv redan 1978 och året innan började jag med spelet. Förr var man alltid på Jägersro och missade aldrig en tävlingsdag, oavsett vilket väder det var. Då var det Jägersro alltid på en tisdag.
– Tidigare spelade man överallt och när som helst och reste med på trav till olika banor men det har jag inte tid med längre. Jag brukar lägga mellan 200 till 500 kronor varje onsdag och lördag och spelar V86 och V75. Jag följer med travet och läser på mycket. Det gäller framförallt att kolla så att man vet hur hästarna har gått i de senaste loppen, säger Anders Åkesson.

Har nya vinnare till V86 på onsdag
Som en färsk mångmiljonvinnare måste vi till sist be Anders att delge oss hans bästa spikar och drag till onsdagens V86-omgång på Jägersro och Solvalla. Han levererar även ett V86-förslag som kostar 252 kronor att lämna in.
– Lugauers häst Nolimitjimmit (V86-3) var superbra senast och den spikar jag. Jag såg annars att Untersteiners häst (Get Ready On Tour) hade mycket streck på sig men jag brukar inte hänga upp mig så mycket på strecken.
– Jag spikar även Pacific W.F. (V86-6) som är en hyfsad häst som vann senast. Örjan Kihlström i sulkyn nu är en bra förstärkning. Han sätter sig väl på rulle och avvaktar vad de andra gör och så brisar han iväg i sista sväng.
– Ett roligt drag i första avdelningen är Speedy Foxy Vicane (V86-1) som är en häst som jag gillar. Hon är intressant från ett bra läge med Thomas Uhrberg i sulkyn.
– I sista avdelningen var jag först sugen på att spika Zum Zum med Ulf Ohlsson men den som Jorma Kontio kör, Mattie, har varit bra så vi kör en fegis där och tar två hästar, säger Anders Åkesson.

Anders Åkessons V86-system till på onsdag.
V86-1: 2-3-5 (res: 8-7)
V86-2: 2-3-4-6-9-10-12 (res: 11-7)
V86-3: 6 Nolimitjimmit (res: 3-5)
V86-4: 2-4-8 (res:1-12)
V86-5: 3-5-6-9 (res: 11-7)
V86-6: 8 Pacific W.F. (res: 6-3)
V86-7: 1-8 (res: 10-11)
V86-8: 1-11 (res: 10-2)
Systemet kostar 252 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Inför V86/superjackpot: Det kan hända igen med Vahände

Vad hände?
Den frågan ställde sig många spelare sedan Göran Wester i onsdags styrt dunderskrällen It Happend Again till seger i V86-inledningen.
– Jag blev själv överraskad att jag vann men inte av att hästen var bra, för det har han varit hela året. Han var i form och när han får rätt lopp har han en bra speed och gör alltid sitt, säger Solvallaamatören som den här veckan kör hästen med det passande namnet Vahände i V86-4.
– Han har varit bra. Det är en storvuxen häst som det har tagit tid för. Helbrorsan (It Happend Again) är liten och rapp men den här är mer stor och stark, säger Wester om treåringen som varit tvåa två gånger men efter sex starter inte har vunnit lopp.

”Ta av honom framskorna”
Det låg redan jackpotmiljoner i åttarättspotten på V86 förra veckan och när ingen kupong hade markering för samtliga vinnare gick mer än 12,5 miljoner kronor vidare till onsdagens omgång. Det tidigare utdelningsrekordet på V86 är 10,8 miljoner kronor men det kan ryka all världens väg nu när minst 20 miljoner kronor hägrar i åttarättspotten. Skulle Vahände ta karriärens första seger är det upplagt för hög utdelning.
– Han har tagit senaste loppet bra. Vi körde honom i dag (måndag) och han var jättefin, säger Wester.
Han startar med Vahände från innerspår i ett på pappret vidöppet treåringslopp.
– Vi kunde inte ha ett bättre utgångsläge. Jag kommer inte köra livet ur honom för att hålla ledningen, är man amatör och får ledningen får man oftast inte sitta still, men tredje par invändigt eller rygg på ledaren kanske vore det bästa.
Hur värderar du chansen?
– Jag har inte kollat motståndet så jättemycket men hästen har fått några tuffa lopp i kroppen och blir bättre och bättre. Tanken är att ta av honom framskorna den här gången också och det kan vara intressant. Jag säger som jag brukar säga: spela mig på plats. Jag är alltid trea, säger Wester med ett skratt.

Svår uppgift på lördag
Skulle Göran Wester ta en ny skrällseger på onsdagskvällen kan spelarna den här gången utbrista: it happend again! Det kanske de även får göra efter lördagens första V75-lopp på Hagmyren?
– It Happend Again (V75-1) är pigg och glad och allt är bra efter senast, men vi har ett dåligt läge och det är ett helt annat motstånd den här gången. Kan vi vara femma-sexa är jag nöjd.

Ola Johansson, Kanal 75

Inför V86/superjackpot: Segermaskin tillbaka efter uppehåll

Sedan en veterinär i höstas upptäckt att Global Unprotected (V86-8) hade bekymmer med en armbåge har det lossnat på allvar för fyraåringen. Seger i årsdebuten följdes av ytterligare fem vinster innan han i sin senaste start galopperade bort sig som favorit i V75.
– Han var lite sliten och vi behandlade honom i knäna efter den starten. Men jag tyckte att han behövde ett break ändå för han hade tappat lite vikt med starterna. Nu är han pigg och fin så det ser bra ut tycker jag, säger Magnus Jakobsson.
Det har gått över två månader sedan Global Unprotected tävlade och han kastar sig rakt ut i hetluften. Det är superjackpot med 20 miljoner kronor i åttarättspotten och han går ut i den avslutande avdelningen där miljonfördelningen ska fastställas.
– Jag har kört ett 19-jobb med honom som snabbast. Han har inte toppform precis men ser fin ut och kommer säkert göra en skaplig prestation, säger Färjestadstränaren, som har till uppgift att lotsa iväg sin springare från spår nio bakom startbilen.
– Jag är jättenöjd med spåret. Jag hade nästan valt det före ett framspår för nu behöver vi inte vara med och ladda den första biten. Jag kommer att köra avvaktande men vi har en bra rygg från start (2 Leader Brodde) och får hoppas att det löser sig.
Global Unprotected ska tävla med skor på framhovarna och barfota bak, precis som vid tre av årets segrar, och även om Magnus Jakobsson vill hålla ner förväntningarna en smula är han inte främmande för att det blir ytterligare en etta i resultatraden.
– Hästen är jättebra och kan säkert vinna loppet, men jag ligger lite lågt ändå. Jag kommer liksom inte köra fram till dödens eller så utan det blir som sagt lite avvaktande. Jag tycker att han är en outsider.

”Jättehög kapacitet”
Innan V86-spelet tar sin början ska en V5-omgång avgöras på Solvalla. I den sista avdelningen selar Magnus Jakobsson ut ett riktigt framtidsnamn. Global Utility (V5-5) har dragits med en del problem men två segrar på fem starter har det blivit och fyraåringen är obesegrad felfri.
– Hon har haft problem med fräschören och opererades i framknäna i vintras. Sedan fortsatte det att strula med en bakkota och därför dröjde årsdebuten. Men hon är en jättefin häst. Inte helt stabil men det är jättehög kapacitet i henne, säger Magnus Jakobsson med den där tonen som vittnar om att han håller hästen väldigt högt.
– Det är ett otroligt bra driv i henne när det funkar för henne. Inför comebacken var hon bara lugnt jobbad och hon gick med ”klumpbalans” och neddövad. Ändå vann hon åkandes från dödens. Senast galopperade hon i första kurvan.
Det är just i den första svängen som det fyraåriga stoet tycks ha sin akilleshäl.
– Hon kan bli rullig in i svängen och har då släppt grejerna och galopperat några gånger. Senast var hon lite väl pigg i värmningen och därför fick hon gå med öppet huvudlag. Hon har haft helstängt tidigare och jag vet inte om det hade betydelse. Mest är det nog fräschören som är hennes problem men jag körde jobb med henne i går (söndag) och då kändes hon bra. Jag var i alla fall 95-procentigt nöjd med henne.
Det saknas inte motstånd i loppet men de värsta konkurrenterna startar med tillägg, 20 meter bakom Global Utility, och Magnus Jakobsson är optimistisk.
– Hon kommer att gå med lite lättare balans än tidigare. Vilket huvudlag det blir får vi se. Jag värmer med öppet och känns det bra blir det nog det i loppet. Jag tror på bra segerchans om det inte händer något konstigt.

Ola Johansson, Kanal 75

V86 tips Bergsåker/Solvalla onsdag 5 september 2018

Här kommer V86 tips idag inför Bergsåker/Solvalla onsdag 5 september 2018. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för […]

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 29 augusti 2018

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 29 augusti 2018. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för […]

Inför V86 Solvalla: ”Finns även open stretch”

V86 delas denna vecka mellan Åby och Solvalla och omgången inleds med ett riktigt topplopp. Det är Åby som står värd för Henning Kraffts Minne, ett stolopp med 125 000 kronor till vinnaren.Kalmartränaren Fredrik Persson gör resan från gården i Blekinge med stallets stostjärna Ultra Bright.– Hon var inte som bäst senast och fick ta […]

V86 tips Eskilstuna onsdag 15 augusti 2018

Här kommer V86 tips idag inför Eskilstuna onsdag 15 augusti 2018. Tipset leveras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för […]