V86 Tips

Här kommer V86 tips idag inför kommande V86-omgångar. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

V86 tips Jägersro/Solvalla onsdag 21 oktober 2020

Här kommer V86 tips idag inför Jägersro/Solvalla onsdag 21 oktober 2020. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Jägersro/Solvalla onsdag 21 oktober 2020 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2020-10-21
Avd. System  
1 1,9  
2 7,4,6,12,10,8  
3 10,9,8,5,7  
4 6,10  
5 1 Elephant* (Steen Juul) 
6 4 Hunt Am (Örjan Kihlström) 
7 8,7,2,1  
8 3,8,12  

Inför V86®: Robertsson gasar i uppförsbacken

Ett jättelöfte innan hon började starta.
En stor besvikelse på tävlingsbanan.
Så kan man summera Tidore Degatos första säsong på tävlingsbanan.
– Det kändes verkligen som en ”riktig häst”, men i loppen sprang hon bara och spände sig. Hon tog inte i. Faktum är att hon jobbade betydligt snabbare än vad hon sprang i något lopp, förklarar Niklas Robertsson som fann nyckeln i samband med att han flyttade sin träningsrörelse in till Kalmartravet.
– Det har varit ett lyft för hela stallet. De har verkligen satsat från banan de senaste åren och byggt både en sandbana och helt ny backe. För mig har det gett nya möjligheter att träna, skulle jag gjort samma sak på min gård hade jag behövt ta lån på tio miljoner.

”Får springa så fort hon orkar”
För Tidore Degatos del är det backen som varit nyckeln till framgång.
– Det är ingen lätt häst, hon är väldigt het i jobben och till slut blev jag så trött på det att jag körde henne till backen och släppte av henne. Nu får hon springa så fort hon orkar uppför och det har gett resultat.
Är det hela förklaringen?
– Nej, hästen blev mycket finare i kroppen under vintern, det är kanske den största anledningen. Vi hade problem med blodmask i stallet och hon la nog på sig 80 kilo efter att hon blev frisk. Men backträningen har gjort sitt till och för mig har det också varit ett lyft, jag hade ingen erfarenhet av att träna i backe och det är kul att prova något nytt.
Tidore Degato spräckte segernollan för fyra starter sedan, men det riktiga kvittot på att något lossnat kom senast då hästen svarade för en förbluffande prestation.
Utvändigt ledaren, precis så hetsig som tränaren beskriver henne, tryckte hon upp farten till 1.11,5 första varvet. Ledaren var trött redan då, men när man trodde att krafterna skulle tryta så gick hästen undan till seger.
– Jag vet att hon gillar att löpa ut, men det blev ju extremt. Jag trodde aldrig att det skulle gå. Men enligt Björn (Goop) så tog hon i själv och svarade favoriten när den kom upp på utsidan. Det var verkligen härligt att se.
Hur har hon tagit den urladdningen?
– Otroligt bra. Jag har aldrig känt henne så fin som efter det, hon verkar må bra av att få springa på.

Byter vagn och hoppas på hårt tempo
Onsdagens taktik kommer däremot att bli annorlunda då hästen drog bakspår i V86®-3.
– För vinstchansen är det negativt, men för hästens skull är det nog bra. Man kan inte köra så varje gång och med tanke på att hon bara verkar bli piggare för varje urladdning är det nog nyttigt att få köra i ryggar en gång.
Kan hon inte bli het i ryggar?
– Nej, det brukar hon inte bli. Faktum är att hon är som lugnast i loppen, det är mycket värre innan och efter. Jag byter ut jänkarvagnen mot en vanlig vagn eftersom effekten av den är störst när hästarna får löpa på. Hon behöver dessutom lite hjälp i kurvorna när hon ska anfalla i spåren.
Kan hon vinna ändå?
– Ja, det tror jag absolut. Som jag läser loppet kommer det att bli hård körning där framme och min häst kan gå rejält sista 500 också. Dessutom känns hon som sagt bättre än någonsin i så jag tror på henne även med dessa förutsättningar, säger Niklas Robertsson.

Robin Johansson, Kanal 75

Inför V86 Solvalla: Stark häst jagar första segern – över lång distans

Alone var trea i Svenskt Travderby i fjol bakom Attraverssiamo och Ferrari Sisu. Den nu femårige fuxen har flera placeringar bland de tre främsta över lång distans – men ännu ingen seger. Han kommer däremot från en vinst i den senaste starten över medeldistans som han vann på tiden 1.12,0. Gången innan dess var hästen sjua i ett stayerlopp över dryga tre varv.
– Alone (V86-8) var fin senast. Det blev kört på ett sätt som passar honom med full fart från början till slut. Näst senast gick det riktigt sakta första tvåtusen och det passade inte alls. Han är stark och rejäl och har styrka som sitt främsta vapen, säger Pasi Aikio.

”Spännande se om han kan matcha gamla rävar”
Alone har sprungit in drygt 1,6 miljoner kronor. Och trots att tränare Aikio säger att styrkan är hästens främsta vapen, så har han ännu inte vunnit över lång distans. Men i onsdagens V86-avslutning kanske det kan vara dags. Alone är favorit från spår tre bakom startbilen med Örjan Kihlström i sulkyn. Distansen är 2640 meter och frågan är om segernollan ska spräckas över lång distans – när han nu möter äldre och mer rutinerade konkurrenter.
– Det närmar sig en seger över lång distans för varje start. Den kan komma snart och inte mig emot om det blir här. Omöjligt är det inte och det ska bli spännande att se om han kan matcha en del gamla rävar som är med. Blir det bara tempo och han slipper att dra upp farten själv finns chansen. Då tror jag att han kan vara med bland de tre och kriga, säger Pass Aikio som även berättar att det inte blir några ändringar på Alone.

Who’s Who inte frisk i SM
Vi kollar även med Pasi Aikio hur läget är med Who’s Who, efter att han blev oplacerad i Svenskt Mästerskap senast.
– Who’s Who fick vila lite efter SM och vi har sökt efter fel och det visade sig att blodvärdena inte var som de skulle. Han tränar lite smått hu igen men det är bara lugna jobb. Vi har inte planerat någon mer start ännu utan han får träna på ett tag till så får vi se.

Michael Carlsson, Kanal 75

Inför V86®: Perfekt inmatchad Elephant på V86®

Danske topptränaren Steen Juul kommer över bron och startar en häst på V86® på Jägersro. V86 som denna vecka delas mellan Malmöbanan och Solvalla i Stockholm.
Steen Juul har 50 hästar i träningen och en av dem med bäst inställning är fyraårige hingsten Elephant som har en segerprocent på 41 och varit på pallplats i 16 av 17 starter.
– Han kan vara lite rullig i jobben men på banan sköter han sig och han ger alltid vad han har. Man ska även tänka på att han gått i en ganska låg klass, sedan vann vi ett lopp med 80 000 för tre starter sedan och han har gått upp i klass, säger Steen Juul.
Om du ska beskriva hästen?
– Liten men stark och rejäl. Han är inte så enkel utan lite hingstig.

Perfekt inne i loppet
I senaste starten var Elephant ute i ett långlopp med endast fem hästar där han slutade tvåa.
– Han blev fast i rygg på ledaren med gott om krafter, han var okörd i mål, säger Steen Juul.
Den andraplatsen innebär att Elephant står helt perfekt inne i onsdagens lopp (V86-5) där den första tilläggsgränsen är vid 300 001 kronor. Elephant har tjänat 295 493 kronor.
Dina tankar om distansen 3 140 meter?
– Han gick tre kilometer senast på bra sätt, visserligen i rygg ledaren men var som sagt okörd i mål.
Från spår 1, är det ledningen du är ute efter?
– Om jag kan så kör jag gärna i ledningen, men jag har för dålig koll på de andra hästarna. Min är ingen raket ut även om han är okej från start.
– Han har gått i ledningen en gång tidigare på Jägersro och då vann vi, berättar Steen Juul.
Går du några ändringar till den här starten?
– Ja, det blir barfota bak, det var skor senast. Han har går lite bättre utan.
Vad är hälsningen till spelarna?
– Jag kan de andra hästarna för dåligt, men jag tror på min häst.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

V86 tips Bergsåker/Solvalla onsdag 14 oktober 2020

Här kommer V86 tips idag inför Bergsåker/Solvalla onsdag 14 oktober 2020. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86®: Hoppas på repris

Det är ett av landets mest färgstarka kallblodsekipage. I senaste starten förutspådde Björn Karlsson att han skulle vinna utvändigt om ledaren i V75®.Det stämde.Betyder det att Tangen Haap är hästen att hänga upp systemet kring denna onsdag?– Jag är ingen spelare och vill inte säga åt någon hur de ska strecka. Men det är fina…
Läs mer

Inför V86®: Lina har en häst med humor

Sju år gammal började hon på ridskola och efter att ha tävlat i hästhoppning under uppväxten är det trav som gäller på heltid sedan några år  tillbaka för Lina Tallberger. Hon äger och deläger tio hästar – både varmblod och kallblod – och tränar samtliga på egen hand på en gård i Kovland norr om…
Läs mer

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 7 oktober 2020

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 7 oktober 2020. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86®: En stark kvintett och stallform

Peter Untersteiner är en av Sveriges största tränare och han basar för dagens över 171 hästar. Hittills i år har det blivit 149 segrar på 874 starter och stallets hästar kommer denna vecka passera 15 miljoner kronor intjänat. Det placerar Halmstadtränaren på tredje plats i listan för segerrikaste travtränare 2020 och på femte plats i…
Läs mer

Inför V86®: Bergh genrepar med Power inför Europaderbyt

Fjolårets kriterievinnare och kulletta hade lite problem i inledningen av fyraåringssäsongen. Men ett tävlingsuppehåll med enbart träning under sommaren gjorde Power gott. Han hittade formen igen lagom till uttagningsloppen till Svenskt Travderby. Stjärnhästen vann sitt försök i imponerande stil men hamnade illa till i finalen och kom aldrig in i matchen. Senast mötte han övermakten…
Läs mer