V86 Tips

Här kommer V86 tips idag inför kommande V86-omgångar. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

V86 tips Jägersro/Solvalla onsdag 21 april 2021

Här kommer V86 tips idag inför Jägersro/Solvalla onsdag 21 april 2021. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Jägersro/Solvalla onsdag 21 april 2021 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2021-04-21
Avd. System  
1 4,5,7  
2 11,1,5,9,8  
3 3,7  
4 6 Benedetto O.P.* (Andreas Lövdal) 
5 7,5,3,1,2,8  
6 1,4  
7 6,4,9,10  
8 2 Missle Hill (Örjan Kihlström) 

Inför V86®: ”Har visat att han duger mot dom bästa”

Onsdagens avslutning på V86® har samlat ett mycket slagkraftigt sällskap och siktet är inställt på sista söndagen i maj för flera av ekipagen. Fredrik B Larsson har Elitloppet i åtanke med sin stjärna Milliondollarrhyme som slutade fyra förra året med mersmak.
– Jag vill inte säga på rak arm att det är Elitloppet som gäller, jag tar ett lopp i taget. Samtidigt har han visat att han hör hemma där om han är i toppform.
Milliondollarrhyme tävlade gediget under fjolåret utan att det riktigt lossnade för honom.
– Han slog sig i hagen på vintern då och det hämmade honom en del och han missade en hel del träning. Jag var inte alls nöjd med honom i försöket till Elitloppet, men i finalen kändes han väldigt stark. Efter det så hittade han inte den rätta formen och jag var aldrig riktigt nöjd med honom under sommaren. I SM tycker jag att han var bra och hittade formen på allvar igen.
Tanken på tävla i Frankrike fanns med i planen och Milliondollarrhyme åkte ner i slutet av fjolåret och vann direkt i första starten på Vincennes och startade ytterligare två gånger till utan att få full utdelning.
– Jag var nöjd med hans starter i Frankrike och han har verkligen tagit det äventyret på rätt sätt. Han har tuffat till sig och jag tror och hoppas att han kommer ha nytta av det framöver och ta ytterligare ett steg.

Bra årsdebut
Milliondollarrhyme gjorde årsdebut 7 april och spurtade vasst som tvåa bakom Ecurie D.
– Jag var mer än nöjd med hans årsdebut och det var lite bättre än väntat. Han har haft en mycket bra vinter och jag har kunnat förbereda honom som jag velat och vi ligger bra i fas.
På onsdagen i The Onions lopp möter Larssons stjärna flera namnkunniga konkurrenter.
– Det är ett topplopp. Milliondollarrhyme ska gå framåt med den senaste genomköraren i kroppen och blir bättre hela tiden. Hästen känns väldigt fin i träningen. Han har visat att han matchar eliten och klaffar det blir jag inte överraskad om han är långt framme. Jag ändrar inget och ser fram emot loppet och säsongen i övrigt. Jag tar ett lopp i taget.

Joakim Brundin, Kanal 75

Inför V86®: ”Han är den bästa häst jag har tränat – siktar på spets och slut”

Onsdagens V86® delas mellan Jägersro och Solvalla. Niklas Robertsson reser till huvudstadsbanan med sitt italienska nyförvärv för att starta i ett försök till lärlingarnas guldklocka. Zolder As heter den sexårige hingsten från Italien som i fjol vann sex lopp på tolv starter och som i år har inlett med seger i sitt hemland. Han har en segerprocent på 24 procent och en platsprocent på 47 procent, vilket vittnar om att det inte är någon dussinhäst. Niklas Robertsson låter smått lyrisk över sitt nyförvärv och öser superlativer över honom.
– 3 Zolder As (V86-4) har jag haft i två och en halv månad och det är en grymt fin häst. Han är otroligt trevlig och det är ett jäkla driv i steget hos honom. Trots att han inte har startat för mig så känns det som den bästa häst jag har tränat. Nu är jag ingen Svante Båth men några bra hästar har jag haft i alla fall, säger Niklas Robertsson med ett skratt.

Toppjobb med sträckta linor – ”Otroligt bra”
– Jag körde honom mycket i sanden från början och i onsdags förra veckan testade jag av honom i ett banjobb. Då körde jag 1.16 full väg med 1.12 sista varvet och 1.10 sista 500 metrarna. Det var med sträckta linor genom mål och hästen kändes otroligt bra. Han kändes bara bättre och bättre ju snabbare det gick. Jag hade varken något körspö med eller tussar i öronen på honom, säger Kalmar-tränaren.
Hur kom ni över hästen från Italien?
– Vi fick lite tips om den och när vi såg den på videon slog vi till direkt. Det är alltid en chansning men han såg så fin ut och han kom i ett jäkligt fint skick direkt. Det har inte varit några problem alls med honom.

”Då kör vi 1.10 hela vägen”
Debuten i den nya regin sker i den fjärde V86-avdelningen. Zolder As har spår tre bakom startbilen över kort distans och körs av Markus Niklasson. Om man får tro tränare Robertsson så låter det som en väldigt bra vinstchans.
– Tävlar han som han tränar så är han riktigt bra. Då kör vi 1.10 hela vägen om det är bra förutsättningar, säger Niklas.
– Det känns som en startsnabb häst och vi kommer att testa honom bakom bilen innan tävlingarna. Vi siktar på spets och slut. Sedan får vi se vad som händer. Jag kanske får gå hem med dumhatten på mig när han har blivit sjua på 1.14,8 och inte vill tävla. Men den smällen får man ta i så fall. Jag måste bara säga vad jag känner innan, menar Robertsson.
– Jag kommer att köra lite halv-safe med öppet huvudlag, skor runt om och utan käkrem. Jag körde barfota runt om i jobbet förra veckan men han har haft lite problem med sina karleder och det blir skor precis som han har gått med i Italien. Det här ska bli enormt spännande.

Lounge för hästägarna med sportbar i stallet
Niklas Robertsson har nya projekt på gång och håller bland annat på att bygga och inreda en lounge för hästägarna med en egen bar i stallet på Kalmartravet.
– Det blir en riktig hästägarepub med en balkong ut mot banan. Vi är ett jäkla gott team som kan samlas där framöver och kolla på trav och Champions League-fotboll. Det blir som en riktig sportbar, säger Niklas.
– Eftersom man inte får ha någon bar på stallbacken så har vi döpt baren efter en av mina medarbetare, Inge N Karlsson. Därför kommer baren att heta Ingen bar, haha.
– Man måste satsa nu i coronatider och vi har mycket på gång med nya fina unghästar och fler italienare. Det är kul att det händer lite och jag ser framtiden an med stor tillförsikt.

Michael Carlsson, Kanal 75

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 14 april 2021

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 14 april 2021. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Åby/Solvalla onsdag 14 april 2021 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2021-04-14
Avd. System  
1 5,7  
2 10,7,1,5,9  
3 2,7,12  
4 4,6,3,8  
5 5,7,8,1,12,6  
6 3 Chipper Kronos (Örjan Kihlström) 
7 4 Harper Seabrook (Robert Bergh) 
8 8,5  

Inför V86® (jackpot): Magnus Teien på offensiven bakom sin norska toppfyraåring

Stall Gundersen har haft en fin inledning på 2021 och man hör på Magnus att man har väldigt stora förväntningar på året.– Vi har det väldigt väl beställt i stallet med flera hästar som kan hävda sig i årsgångsloppen. Dels siktas både Chandelles och Kräsj mot de norska unghästfinalerna i höst och så har vi…
Läs mer

Inför V86® (jackpot): Kim och Vanja – ett formstarkt radarpar

Från att ha legat på att vinna lite mer än vart tionde lopp som hon ställde upp i under 2018 samt 2019 hände något i fjol. Kim Moberg vann ungefär vart fjärde av de 121 lopp hon körde och 2021 har börjat ännu bättre.– Det är klart att man utvecklas desto mer rutin man får…
Läs mer

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 7 april 2021

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 7 april 2021. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86 Solvalla:Fenomenet Ecurie D. i årsdebut – ”Känns otroligt fin”

Travsportens mest spännande häst gör en efterlängtad comeback och årsdebut på Solvalla. Ecurie D. inledde sin sagolika karriär med elva raka segrar innan han tog ett första nappatag med den äldre eliten. Som fyraåring gick han ut i Hugo Åbergs Memorial från bakspår och blev fyra över den korta distansen. Sedan fortsatte Ecurie D. att…
Läs mer

Inför V86 Solvalla:Fenomenet Ecurie D. i årsdebut – ”Känns otroligt fin”

Travsportens mest spännande häst gör en efterlängtad comeback och årsdebut på Solvalla. Ecurie D. inledde sin sagolika karriär med elva raka segrar innan han tog ett första nappatag med den äldre eliten. Som fyraåring gick han ut i Hugo Åbergs Memorial från bakspår och blev fyra över den korta distansen. Sedan fortsatte Ecurie D. att…
Läs mer

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 31 mars 2021

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 31 mars 2021. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer