V86 Tips

Här kommer V86 tips idag inför kommande V86-omgångar. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

V86 tips Solvalla onsdag 16 juni 2021

Här kommer V86 tips idag inför Solvalla onsdag 16 juni 2021. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Solvalla onsdag 16 juni 2021 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2021-06-16
Avd. System  
1 9,6,8,3  
2 6,3,9  
3 8 Admiral As (Örjan Kihlström) 
4 12,3,10,9,14,8  
5 3,5  
6 4 Born Unicorn (Örjan Kihlström) 
7 3,10,4,1,8  
8 5,8  

Inför V86 Solvalla: ”Hon har kanonform och möter bara ston – bra chans”

Handsome Brad bombade hem ett lopp i Gulddivisionen i Mantorp nyligen i imponerande stil. Efter loppet hade tränaren Ulf Stenströmer tankar på att låta stjärnan resa upp till Boden och starta i miljonloppet Norrbottens Stora Pris på lördag. Men nu blev det andra planer istället.
– Jag efterfrågade ett wild card men fick aldrig något och därför ändrade vi planerna. Vi siktar på Färjestad och Gulddivisionen den 3 juli istället. Hästen ser pigg och fin ut efter senaste loppet och har känts väldigt bra i träningen, berättar Ulf Stenströmer.

”Goop sa att hästen aldrig hade kunnat förlora felfri”
I onsdagens V86, där hela omgången avgörs på Solvalla, är Stenströmer aktuell med två intressanta hästar till start. Det är två fyraåriga ston som kommer med smickrande resultatrader. Mill Cava har Stenströmer gjort ett mycket gott tränarjobb med då hästen i år i sin nya regi har vunnit fyra lopp på sex starter.
– 7 Mill Cava (V86-4) är en jättefin häst som fick en rejäl senvinterträning hos oss har och fick jobba på enligt vårt koncept. Hon har tagit till sig träningen jättebra och förutom de fyra segrarna var hon även trea från dödens då hon mötte hingstar och valacker.
– Senast blev det galopp i Åmål och Björn Goop sa att hästen aldrig hade kunnat förlora det loppet felfri. Men det var tyvärr tränaren som klantade till det och stängde in henne för mycket med både Can’t See Back-huvudlag och Murphy. Hon galopperade i starten men Björn tyckte att hon kändes kanonfin. Nu blev hästen fast med rubbet och med lucka hade hon varit väldigt långt framme. Hon hade bara 80 i puls när hon kom in i stallet efteråt, säger Ulf Stenströmer.
Vad säger du om uppgiften i V86-4 för Mill Cava som startar från springspår med Ulf Ohlsson i sulkyn?
– Det ser ut att vara ett bra lopp men min är snabb ut och Uffe kan ju köra från springspår. Jag hoppas på ledningen och då ska det vara en bra chans. Det blir barfota runt orm igen men vanlig vagn nu när det är voltstart. Sedan får vi se hur jag gör med huvudlaget om det blir antingen Can’t See Back eller Murphy, eller inget av dem. Hästen känns bara bättre och bättre och blir bara blankare och rundare för varje start. Hon är fyra år och vi ska prova att kvala till Stochampionatet om hon fortsätter att se så fin ut.

”Tacksamt med innerspår – är väldigt startsnabb”
Ulf Stenströmers andra häst på V86 är Gina Lollobrigida som vann senast och som har tagit tre segrar på de fem senaste starterna. Hon kommer nu ut från ett perfekt läge även hon och har innerspår bakom bilen för Ulf Ohlsson.
– 1 Gina Lollobrigida (V86-2) är en helsyster till Handsome Brad som har varit lite otursförföljd som treåring och haft en griffelbensfraktur. Hon har varit lite seg i början men nu börjar hon förstå mer och mer var det handlar om. Jag hade gjort i ordning henne inför senaste starten och hon var jättebra vid segern. Det var väldigt bra gjort att kunna hålla undan över 2600 meter, säger Stenströmer.
– Nu är det tacksamt att ha fått det här läget med innerspår då hästen är väldigt startsnabb. Hon möter hingstar och valacker men får Uffe en jättegod feeling vill han säkert köra i ledningen. Hon känns väldigt fin och meningen är att vi ska prova kvalen till Stochampionatet även för henne. Det blir barfota fram och jänkarvagn igen men eventuellt blir det ett norskt huvudlag istället för öppet.
Vem är bästa chansen av dina två?
– Mill Cava möter bara ston och har kanonform. Men Gina Lollobrigida vann senast utan att ha kanonform och ska vara på väg uppåt. Jag tycker att det är en bra chans och en halvchans.

Michael Carlsson, Kanal 75

Inför V86®: Matchas mot Jubileumspokalen

Vägen har varit brokig för femårige 8 Admiral As (V86-3). Han har varvat toppinsatser med en del bottennapp. Reijo Liljendahl har i samråd med ägaren låtit hästen ta den tid han behöver.
– Det är tacksamt att ha en ägare med tålamod och jag hoppas vi får tillbaka det framöver.
Efter fjolårssäsongen har Admiral As opererats och fått en rejäl pust.
– Han är opererad i sina framknän och vi har även tagit bort en tand på honom. Sedan har han fått träna på ordentligt och han var väl förberedd inför årsdeuten.
Liljendahl valde att plockat ut Admiral As i hetluften direkt på V75®. Tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn vann Admiral As lätt trots att han fick trava utvändigt ledaren hela loppet.
– Hästen var bra och han ser fin ut även efteråt. Jag körde honom i måndags och allt var till belåtenhet och han känns så bra han kan göra.
Loppet på onsdag är ett led i matchningen som kan innebära en start i Jubileumspokalen.
– Nu tar vi onsdagens lopp först. Sedan väntar V75-finalerna på Färjestad 3 juli. Han behöver lopp i kroppen och det är klart att vi har lite större lopp i åtanke för honom om han får vara hel och frisk. Det är till hösten han ska vara som allra bäst och visst vore det spännande att vara med i Jubileumspokalen, jag tycker han har det kvalitéer som krävs.

Varnar för Gerry
Stall Liljendahl har även 5 Gerry (V86-6) till start som blev ett ”stallskrik” på V75 i sin senaste start.
– Då blev det lite fel. Örjan laddade från start och Gerry blev lite laddad av det och lugnade sedan inte riktigt ner sig. När luckan kom på upploppet fanns det inga krafter kvar helt enkelt. Jag körde även honom i måndags och han kändes jättefin. Jag tror på en bättre insats den här gången och det är lätt att spelarna glömmer efter att en häst inte gjort den insats som de förväntar sig och jag vill höja ett varningens finger för Gerry.

Joakim Brundin, Kanal 75

Inför V86®: Hetluften igen för Hell Bent

Solvalla hyllar Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express på onsdagen.
Fyraåringsloppet (V86-8) med 400 000 kronor till vinnaren körs för tredje året.
Daniel Redéns Mister Hercules har vunnit två av fyra starter i år och blir favoritspelad i loppet där Björn Goop låter kriterietvåan San Moteur årsdebutera.
Hell Bent For Am imponerade i sin lilla comeback på Bergsåker i slutet av maj där han i betydligt lättare konkurrens än onsdagens spårade ett försök i Norrlands Grand Prix från start till mål.
Hästen är uppfödd av Am Bloodstock i Stockholm. Ny tränare är företagets vd Sabine Kagebrant.
– Jag jobbar med Am Bloodstock och Courant (ägarnamnet) om dagarna och sedan tar jag mig an Hell Bent efter jobbet. Så jag är tvättäkta amatör numera! säger Sabine Kagebrant med ett förflutet som hästskötare hos Stefan ”Tarzan” Melander där hon bland annat hade hand om Gigant Neo.
Stall Courant och Anders Ström hyr sedan i slutet av fjolåret in sig på en gård i Heby några mil norr om Uppsala där fyraårige Hell Bent For Am tränas.
Molnebo Unghästcenter är namnet på verksamheten där Courant samlat sina unghästar.
– Vi har valt att göra den här satsningen på våra unghästar och ha dem på samma ställe med fyra anställda. Sedan har vi tagit dit Hell Bent som jag får äran att hålla på och jobbar lite med. Det är jättetrevligt faktiskt, säger Sabine Kagebrant.

Siktar på derbyt
I Stefan Melanders träning segrade Hell Bent For Am bland annat i ”Håkan Wallner Memorial – Treåringseliten” under elitloppssöndagen förra året.
Sabine Kagebrant har Svenskt Travderby som det stora målet i år. Europaderbyt och Breeders’Crown finns också med i målbilden.
– Vi hittade en benbit i hasen som vi opererade honom för i fjol och i år har det inte alls varit bråttom med tanke på att det är höstens storlopp som gäller. Vi har gett honom extra tid och har inte preparerat honom för att han ska vara i någon toppform redan nu i juni, säger tränaren.

”Ska startas i form”
V86 är ute på sommarturné. På onsdagen är det Solvallas tur att vara värd för samtliga åtta lopp. Första V86-start är satt till klockan 19.20. Avslutningen är kvällens begivenhet – Prix Readly Express med en fin slant till vinnaren över medeldistans.
Erik Adielsson är ny kusk för året och får försöka lösa uppgiften från ett elftespår bakom bilen.
Sabine Kagebrant är inte missnöjd över bakspåret. Tvärtom som det låter. Nu sänks kraven på hästen som ska startas i form.
– Det är aldrig kul när man drar de här spåren. Men hellre spår elva nu än i derbyt i höst. Han känns fin och har tagit åt sig vinterträningen väldigt bra. Vi är jättenöjda med honom men han kommer att behöva onsdagens lopp helt enkelt, och även några till, för att bli som bäst. Det är en häst med hög grundkapacitet men just där vi står nu, mot det här motståndet från ett sånt här läge – ja, vi kan inte ha några större ambitioner om att kunna vinna loppet, säger Kagebrant.

Mikael Wikner, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

V86 tips Vaggeryd onsdag 9 juni 2021

Här kommer V86 tips idag inför Vaggeryd onsdag 9 juni 2021. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86®: ”Hon står sig väl i klassen”

Preben Sövik är född in i sporten. Pappa Lars-Magne Sövik är tränare i Norge och att det blev trav har varit givet för 30-åringen. Redan som 16-åring lämnade han hemmet och valde hästgymnasiet på Wången i Östersund.– Jag blev vuxen fort och det var en nyttig erfarenhet att flytta hemifrån så tidigt, säger Preben Sövik.Efter…
Läs mer

Inför V86®: ”Måste ladda friskt från innerspåret i Åmål”

Hera Sisu avslutade förra året med seger och inledde även 2021 på bästa sätt. Totalt har det blivit tre pallplatser på fem starter i år.Det fyraåriga stoet är startsnabb och från spår 1 bakom bilen över sprinterdistans 1 680 meter ser det ut som att hon får ganska stort förtroende av spelarna i kväll och…
Läs mer

V86 tips Åmål onsdag 2 juni 2021

Här kommer V86 tips idag inför Åmål onsdag 2 juni 2021. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86®: Räkna med Oskar i Åmål

V86-Express tar en paus över sommaren och omgångarna körs på en bana i stället för att saxas. Först ut är 800-metersbanan Åmål där Oskar J Andersson kört en del och vet vad som krävs.– Det är en mycket stor fördel att vara med i den främre träffen, gärna ledningen. Dom bästa spåren är fyra-fem eller…
Läs mer

V86 tips Jägersro/Bergsåker onsdag 26 maj 2021

Här kommer V86 tips idag inför Jägersro/Bergsåker onsdag 26 maj 2021. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer