V86 Tips

Här kommer V86 tips idag inför kommande V86-omgångar. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 30 november 2022

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 30 november 2022. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Åby/Solvalla onsdag 30 november 2022 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2022-11-30
Avd. System  
1 7,8  
2 9,1,4  
3 6,10,4,9,12  
4 2,3  
5 14,13,12,6,3,5  
6 1,10,11,3  
7 5 Lorenzo Boko (Thomas Uhrberg) 
8 9 Bentley Gar* (Magnus A Djuse) 

Inför V86®: Ett passande lopp för formstarke Ultion Face

Adrian Kolgjini njuter fortfarande efter segern med Akilles Face i lördags på V75®. Det var sista starten för fyraåringen och nu siktar Kolgjini på nästa år.
– Jag tycker att han har mycket utveckling i sig. Han springer fortfarande med mycket vikt och lyfter rejält på benen. Han är väldigt liten, men har ett jäkla steg och när han är stark nog att vi kan rycka skorna kan det gå riktigt fort. Han kommer inte ut innan mars i alla fall, säger Adrian Kolgjini.
På onsdag reser Kolgjini till Åby och V86® tillsammans med 8 Ultion Face (V86-5) som står perfekt inne i sitt lopp.
– Loppet är stängt vid 2 miljoner kronor och han har tjänat 1 999 879 och står mycket bra till i loppet
Sexårige Ultion Face har tävlat frekvent sedan han var tre år och efter ett sämre fjolår med bara fyra starter är han på rätt väg igen.
– Han är väldigt på väg uppåt i form. Han kommer från flera starter i Gulddivisionen och har hävdat sig bra där.
Tillägg är inget som oroar tränaren.
– Han behöver nog gå bakifrån några lopp till och det behöver han ju göra när han står på tillägg och jag tycker att det passar bra.
Hur mycket tror du på honom?
– Jag tror mycket på honom, det ser väldigt lämpligt ut för honom.

 

Joakim Brundin, Kanal 75

Inför V86®: På onsdag blir förridaren kusk igen på Solvalla

Som förridare och något av invigningsmästare till häst har 60-årige Mats Holmstedt bidragit till festen under elitloppshelgen på Solvalla sedan 2008 tillsammans med tjeckiske valacken Nils.
Nisse som hästen brukar kallas, är numera pensionär från Livgardets Kavallerikasern (K 1) och därmed också från sysslorna på landets travbanor.
Mats Holmstedt har skott rid-och travhästar runt i Stockholmsområdet i 42 år och varit Solvallas hovslagare under tävlingarna i ”bra mycket mer än 30 år” som han uttrycker det.
Och det är i egenskap av hovslagare åt Livgardet och därmed beridna högvakten Holmstedt kunnat ordna kunglig glans under elitloppshelgerna.
Ståtlige Nisse ((av rasen altkladruber) är hovslagare Holmstedts egen häst som fått sluta på topp, 22 år gammal.
– Vi har gjort över 800 publika framträdanden tillsammans på travbanorna och överallt i landet som exempelvis under Sweden International Horse Show. Nisse är verkligen en sån som vill visa upp sig. Hädanefter får han leva pensionärsliv med sin kompis hemma på min gård och har lärt sig gilla lugnet också som det verkar, säger han.

Drivs av lust
Den vite springaren Nisse fyller 23 vid årsskiftet och saknar helt ålderskrämpor. Mats Holmstedt ville att hästen skulle få dra sig tillbaka ändå.
– Han är en sån typ av häst som alltid tycker allt är så kul. Inte en sån häst som dör av ålderskrämpor stilla – nej, inte om han får chansen att göra någonting roligare. Vi hade kunnat köra i många år till och Nisse hade kanske fått en hjärtinfarkt och slagit backen då han sprungit på ren lust. Sånt vill man inte ska hända inför storpublik på Elitloppet eller inne i Friends Arena… det skulle förta alla år av fin framgång med honom, säger Holmstedt.

Unga officerare tar över
Elitloppet och Jubileumspokalen är stordagar då vinnare brukar lotsas till stallbacken av förriddare. Senaste åren har Mats Holmstedt skolat in andra hästar och ryttare på uppdragen och hädanefter kommer andra ekipage än Nisse och ägaren Holmstedt synas på Solvalla.
– Vi har unga officerare och nya vita hästar som varit med i ett par år och gjort det jättebra. Så det är kul med återväxten. Det är ett avslutat kapitel för mig, och det av den anledningen att det är något av det roligaste man kan göra. Jag vill att fler ska få chansen! Jag ska inte säga att jag börjar bli gammal men jag vill att det ska leva vidare med nya personer, särskilt nu när vi kommit så långt att försvarsmakten och beridna högvaktens stiftelse tycker att det är toppenbra att vi visar upp oss publikt. OM jag hålit på i 20 år till hade ju ingen annan lärt sig det här. 

”Verkligen jagade Bertmarks”
På onsdag kör Mats Holmstedt lopp på Solvalla. Erik Svensson-tränade 6 Campari (V86-4) vann överlägset med Mats i sulkyn efter tidig ledning i den senaste starten.
I loppet för amatörkuskar kan det bli en ny triumf.
Holmstedt är en rutinerad räv i sammanhanget med någonstans mellan 700 och 800 körda lopp.
– Ungefär alltså. Hur många segrar det blivit har jag inte heller någon exakt siffra på. Men jag har i alla fall vunnit alla pokallopp man kan vinna på Solvalla för amatörer och även K.G.Bertmarks Minne på Jägersro. Jag verkligen jagade Bertmarks och var med i finalen sju gånger, flest gånger av alla. Sjunde gången gillt blev det, då jag fick låna Porthos Race av Åke Lindblom som var ruggigt bra den dagen.
En annan du kallar ruggigt bra är hästen du kör i V86-4. Campari ställer och far lite men det drev verkligen under honom vid segern på Solvalla senast.
– Ja, det är lite franskt i honom. Det är Love You och det kommer något extra steg då och då. Men som jag kände var det inte var någon fara på taket. Han ville hoppa i sista sväng där men har man kontakt med munnen på hästen så funkar det.
Blir taktiken att köra till ledningen på nytt?
– Det blir en lite lugn avgång när bilen släpper och sedan får jag väl se hur det ser ut. När vi ska köra fram. Han är stark och var ju ruggig senast och är en av två tre som kan vinna det där loppet. Erik Svensson har jag kört många, många lopp åt. Körordern har alltid varit att utgå från att jag haft sämsta hästen i fältet, ”kör invändigt”. Men inte med Campari. Då var det precis tvärtom en offensiv order som gällde och det har aldrig hänt tidigare. Så både Erik och jag tycker att hästen är riktigt fin, slutar Mats Holmstedt.

Mikael Wikner, Kanal 75

V86 tips Bergsåker/Solvalla onsdag 23 november 2022

Här kommer V86 tips idag inför Bergsåker/Solvalla onsdag 23 november 2022. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Bergsåker/Solvalla onsdag 23 november 2022 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2022-11-23
Avd. System  
1 2 Kia Ora (Oskar Kylin Blom) 
2 1 Excusez Moi (Magnus A Djuse) 
3 6,9,5,3,1  
4 1,4  
5 3,7,5,11  
6 6,4  
7 12,14,15  
8 5,2,11,3,9,12  

Inför V86®: Obesegrad med vass duo

Magnus A Djuses, 22, kuskkarriär går spikrakt uppåt. Med 219 vunna lopp och 28 miljoner kronor under 2022 har han krossat fjolårets rekordsiffror. På onsdagen kan framgångarna fortsätta. Då kör han två hästar på Solvalla som han aldrig har förlorat med, och allra bäst chans tillmäter han alltså Excusez Moi (V86-2). Kusk och häst är…
Läs mer

Inför V86®: Kylin Blom med toppchanser – på båda banorna

Det räcker att ögna igenom startlistorna som hastigast för att förstå vilken tränare som är hetaste på förhand när onsdagens V86® broderligt delas mellan Bergsåker och Solvalla. Gävletränaren Oskar Kylin Blom beger sig själv norröver till Sundsvall för att köra en trio, men sänder också två hästar i sydlig riktning mot nationalarenan. Samtliga ska räknas…
Läs mer

V86 tips Bjerke/Solvalla onsdag 16 november 2022

Här kommer V86 tips idag inför Bjerke/Solvalla onsdag 16 november 2022. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86®: Hovslagar’n kan slå till igen

Förutom ett kallblodslopp har spelarna att ta ställning till tre rätt så öppna lopp för ston i onsdagens V86®.En öppen historia är V86-6 på Solvalla – ett lopp för treåriga ston som får ha tjänat högst 75 000 kronor.Loppets minst rutinerade häst har bara startat en gång innan onsdagens lopp. Still Stormin’ vann debuten på ett…
Läs mer

Inför V86®: Råder alla att strecka segermaskinen

Solvalla arrangerar V86® tillsammans med Bjerkebanan i Oslo på onsdagen där kallblodet Fakserling med blott nio starter bakom sig blir hårt betrodd i V86-3.Fakserling sattes i träning hos Thor Borg i slutet av förra året och kom till start först i juni i somras. Det handlar om en stor häst som behövde lite tid på…
Läs mer

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 9 november 2022

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 9 november 2022. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer