V86 Tips

Här kommer V86 tips idag inför kommande V86-omgångar. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

V86 tips Åby/Örebro onsdag 22 maj 2019

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Örebro onsdag 22 maj 2019. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Åby/Örebro onsdag 22 maj 2019 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2019-05-22
Avd. System  
1 4,7,8,10  
2 4,6,8  
3 4 Justice Rhyme (Stefan Persson) 
4 4 Je t'Aime Lucky (Erik Adielsson) 
5 2,7  
6 2,6  
7 4,8,2,5,1,9  
8 4,15,11,5,14  

Inför V86/dubbeljackpot: Tillbaka efter vila – då är derbyhästen att räkna med

Fjolårets derbyvinnare Who’s Who såg bländande ut när han startade upp säsongen på Solvalla.
– Det var precis som jag hade hoppats. I och med att jag inte hade kört något fortare med honom visste jag inte riktigt var jag hade honom, men han låg där jag hade hoppats att han skulle ligga och det var riktigt kul att se. Allt verkar väl med honom efter loppet också, säger Pasi Aikio till Kanal 75.
Årets stora mål för den femårige stjärntravaren är Jubileumspokalen i augusti och vägen dit fortsätter troligen i Svenska Travligans gulddivision på V75 om två veckor.
– Om han tar årsdebuten så bra som det ser ut så är det en gulddivision över 2 600 meter på Mantorp som gäller.

Brukar tävla bra efter uppehåll
Uppohoppa
(V86-2) har inte nått samma stjärnstatus som sin ett år yngre stallkamrat men även han var med i Svenskt Travderby som fyraåring, och för V75-publiken är han ett känt namn. När V86-omgången den här veckan delas mellan Örebro och Åby, på Solvalla förbereder man sig för elitloppshelgen, gör han sin första start på över två månader.
– Han blev lite sliten där ett tag så vi fick backa lite med honom. Men det var inga större grejer utan han fick vila någon vecka och sedan har han tränat på.
I maj förra året vann Uppohoppa direkt när han startade i V86 efter ett åtta månader långt tävlingsuppehåll. Pasi Aikio förväntar sig att hästen ska prestera bra den här gången också.
– Han har gått sina jobb här hemma och känts fin i dem, och han har fått ett lugnt banjobb. Han behöver säkert lopp för att komma riktigt i form men han brukar tävla bra direkt efter vila och inte behöva så mycket tempojobb för att vara med i matchen.
Hur ska han gå utrustad?
– Han ska gå barfota fram och så kör vi med norskt huvudlag som tidigare och jänkarvagn.
Taktik och chansvärdering?
– Jag kan inte ha någon klar taktik på förhand för det är lite från dag till dag hur han känns när han kommer upp bakom bilen, så vi får se hur vi lägget upp det när bilen släpper. Jag tror att han har form att vara bland de tre och jag blir inte förvånad om han vinner. Det är absolut inget jag kräver men med lite flyt kan han dyka upp i segerstriden.
Det är dubbeljackpot på V86 och 15 miljoner kronor hägrar i åttarättspotten. Kanske är Uppohoppa en av nycklarna till den skattkistan…

Ola Johansson, Kanal 75

V86 tips Jägersro/Solvalla onsdag 15 maj 2019

Här kommer V86 tips idag inför Jägersro/Solvalla onsdag 15 maj 2019. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Jägersro/Solvalla onsdag 15 maj 2019 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2019-05-15
Avd. System  
1 6,3,7,8  
2 6,3,4  
3 2,7,3,9,5,1  
4 2,12,5,3,9  
5 4 O.M.Faststeep (Marc Elias) 
6 4 Captain Simcoe (Per Lennartsson) 
7 2,9  
8 2,11  

Inför V86 Solvalla: Jagar fjärde raka i genrepet inför elitloppshelgen

Twice Kronos (V86-4) har en brokig resa bakom sig. Sju år gammal har han bara tävlat åtta gånger.
– Han har haft en del skadebekymmer. Vi har fått plocka ut en benbit ur en bakkota och han har haft en hovbensfraktur, berättar Petter Lundberg, själv delägare i hästen som han har tränat sedan den var ett år.
– Det finns ju en anledning till att man fortsätter med en häst och ger den chans på chans. Hur bra han kan bli vet man aldrig men det finns en jäkla kapacitet i honom.

Starten ett orosmoment
I fyra av sina åtta lopp har Twice Kronos galopperat. De övriga har han vunnit och när han för en månad sedan tog hem ett klass II-försök i STL (Svenska Travligan) kvalificerade han sig till finalen under elitloppslördagen på Solvalla 25 maj.
– Efter senast har vi åtgärdad framkotorna på honom och sedan har han fått träna på som vanligt. Han har inte gått några rundbanejobb eller så utan bara tränat på här hemma, så jag gissar att han inte har någon toppform. Men inför Bodenstarten näst senast hade han haft uppehåll i en dryg månad och fått likvärdig träning som nu, och då var han rätt bra, säger Eskilstunatränaren.
Den gången vann Twice Kronos överlägset från ledningen och även senast blev det enkel triumf från spets. Det enda orosmolnet inför onsdagens start på Solvalla är att det är autostart. Det har han testat två gånger och båda gångerna har det blivit galopp.
– Han är lat men samtidigt bakrädd och första gången han var ute bakom bilen blev han skrämd när hästen utvändigt kom fram. Han stack och skenade nästan ett varv med mig. Nu måste vi prova auto igen inför finalerna. Vi får se hur han funkar och Ulf Ohlsson (kusken) får väl prova honom bakom bilen före tävlingarna. Ohlsson är ju rutinerad så han kanske har någon idé.

Tussarna aldrig ryckta
Spårlottningen föll väl ut för Twice Kronos. Från spår två behöver inte Ulf Ohlsson ladda för att komma ner i banan och sprinterdistansen 1 640 meter tror Petter Lundberg ska funka bra.
– Känslan är att kort ska passa honom bra. Han har gått bra över 2 640 meter också men han är rätt kvick i benen så kort ska inte vara något problem.
Några utrustningsändringar?
– Vi gör inga ändringar utan det blir skor och vanlig vagn igen. Ryckhuva eller rycktussar blir det också. Det har han haft förut men de är aldrig dragna så det är enda förändringen som kommer att ske. Om det behövs.
Chansen?
– Jag kan inte motståndet men vad jag kan se har ett par av de värsta konkurrenterna , Charlock Wiking och Emotion Man, fått bakspår.

Ola Johansson, Kanal 75

Inför V86/jackpot Solvalla: Skrällvarningen – ”Blir inte förvånad om hon vinner igen”

Det är extra stort spelvärde i onsdagens V86-omgång som delas mellan Bergsåker och Solvalla. ATG räknar med att en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor, enbart på åtta rätt. En miljonskräll att se upp med kan Symphonic Ida vara i V86-avslutningen. Hästen slog till så sent som förra tisdagen då hon spurtade till…
Läs mer

V86 tips Bergsåker/Solvalla onsdag 8 maj 2019

Här kommer V86 tips idag inför Bergsåker/Solvalla onsdag 8 maj 2019. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86/jackpot Solvalla: Kallblodskungen genrepar inför Elitkampen

Det är extra högt spelvärde i onsdagens V86-omgång som kryddas med en jackpot. ATG beräknar att en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt. Trots att en eller flera storfavoriter vinner kan det bli väldigt bra betalt på V86. Det har vi sett prov på åtskilliga gånger. Många kommer att…
Läs mer

V86 tips Jägersro/Solvalla onsdag 24 april 2019

Här kommer V86 tips idag inför Jägersro/Solvalla onsdag 24 april 2019. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86 Solvalla: Heavy Sound i spännande comeback – ”Topphästarna brukar leverera direkt”

Heavy Sound är unghäststjärnan som firade mycket stora framgångar för sin tidigare tränare Roger Walmann. Av många stora segrar vann han bland annat en E3-final och var även tvåa i Svenskt Travderby bakom Readly Express.Inför fjolåret flyttades hästen till Daniel Redén och framgångarna fortsatte. Heavy Sound vann Prins Daniels lopp i Gävle veckan innan Elitloppet…
Läs mer

Inför V86 Solvalla: Nestorn lämnar över till kometen

Under fjolåret fick han för vilken gång i ordningen vara med om att stå inför publiken under Solvallas elitloppshelg efter segern med Charrua Forlan i ett av heaten till Sweden Cup. Nu kan det faktiskt vara slutkört för Hans-Owe Sundbergs del. Och det är han själv som tagit det beslutet. – Det finns andra som…
Läs mer