V86 Tips

Här kommer V86 tips idag inför kommande V86-omgångar. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

V86 tips Jägersro/Solvalla onsdag 18 september 2019

Här kommer V86 tips idag inför Jägersro/Solvalla onsdag 18 september 2019. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Jägersro/Solvalla onsdag 18 september 2019 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2019-09-18
Avd. System  
1 8,3,1  
2 8,10,7,4  
3 5 Global Woodstock (Peter Untersteiner) 
4 5 Give Me Ten (Klaus Kern) 
5 3,5,6,10,4  
6 11,2,1,10,4,8  
7 4,7  
8 4,12  

Inför V86 Solvalla: Golfande kuskar på Jägersro

Några puttar i golf inleder onsdagens travtävlingar på Jägersro.
Kvällen tar sin början med att ett antal travfamiljer slår ett antal puttar på publikplats, innan tävlingskvällen tar vid. Familjen som får flest poäng i puttning-trav vinner.
”Generationsduellen är vårt sätt att visa upp bredden och de unika egenskaperna hos travsporten.  Här finns ingen åldersdiskriminering utan det är helt enkelt kunskapen som är avgörande”, skriver Jägersro i ett pressmeddelande.
Hur det är med golfkunskaperna bland kuskarna är inte känt. Men det kan bli så att utmaningens yngste, Dante Kolgjini, 20, kan avgå med seger i själva loppet.
I V86-3 kör Dante startsnabbe 3 Franklin Face som har bra chans att leda loppet från start till mål. En häst tränad av Lars I Nilsson.
– Vi tycker det är stort att intresset med vår fantastiska travsport går från generation till generation så det vill vi lyfta fram ytterligare. Syftet med Generationsduellen är att allmänheten ska förstå de unika fördelarna med travsporten. Vi vill helt enkelt nå ut till fler människor, säger Jägersros vd Kent Öhlander.

Startlistan till loppet Generationsduellen (V86-3)

Startlista
Generationsduellen
2 140 meter autostart

1. Arapaho Ghostdance – Adrian Kolgjini
2. Arthur Halbak – Conny Lindblad
3. Blackbird DK – Anders Zackrisson
4. Edgy Look – Joel Uhrberg
5. Franklin Face – Dante Kolgjini
6. Global Woodstock- Peter Untersteiner
7. Livi Joy – Johan Untersteiner
8. Mamba – Niklas Lindblad
9. Maple Hill’s Eto’o – Jim Oscarsson
10. Neon Hagh – Tommy Zackrisson
12. Quick Vald – Thomas Uhrberg
13. Tadpole – Kevin Oscarsson
Förstapris: 70 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

Inför V86 Solvalla: Heta segerchanser för Lövgren

Onsdagens V86-omgång delas mellan Jägersro och Solvalla. På Malmö-banan har hemmatränaren Joakim Lövgren ett par heta segerkandidater på förhand. En av dem är Nanetta Hill som fortfarande inte vet hur det känns att förlora på svensk mark. Det fyraåriga stoet gjorde en start som tvååring i Berlin (oplacerad) och kom till Lövgren under treårssäsongen. Hon vann två lopp direkt och fortsatte i år som fyraåring att inleda säsongen med två raka segrar.
– Nanetta Hill (V86-5) är en fin häst som är rätt så rejäl och har bra längd och storlek. Hon har fin muskulatur och löper effektivt och har lätt för sig trots att hon är ganska stor. Hon har även visat prov på fint löphuvud, säger Joakim Lövgren.

”Det är lätt att förlora sådana lopp”
Efter segern på Åby i slutet av april blev det ett tävlingsuppehåll på drygt fem månader för Nanetta Hill. Hon gjorde comeback nyligen på Mantorp och trots spår 15 tågade hon runt sina konkurrenter i spåren på slutvarvet.
– Hon blev sliten i våras och vi passade på att ge henne fritt och tid att återhämta sig. Det blev ny uppträning och förhoppningen är att hennes skelett har blivit hårdare och att hon ska kunna tävla på framöver.
– Det är alltid en utmaning att starta från sådana lägen som vi gjorde senast. Det är lätt att förlora sådana lopp men hästen gjorde det jättebra och grejade det också.
– Jag körde jobb med henne i dag (måndag) och hon kändes fin och var pigg och glad. Jag är nöjd med henne, säger Lövgren.

”Har bara gjort bra lopp”
Nanetta Hill är favorit i den femte V86-avdelningen från spår sju bakom startbilen. Tränare Lövgren är optimist men varnar samtidigt för att motståndet hårdnar och att läget inte är det bästa.
– Hon är väl hygglig ut från start och inte mer i alla fall. Så det är lite vingelrisk, om jag inte kan köra framåt direkt. Det går inte av sig själv och hon måste in och kriga och verkligen tugga ner dem. Men hon har bra kapacitet och det bästa loppet hon har gjort var när hon galopperade på Åby men kom tillbaka och vann ändå.
– Det ska bli kul att köra henne igen och hon har som sagt bara gjort bra lopp så här långt. Det kommer hon säkert att göra nu också som det känns. Jag har lite svårt att läsa av konkurrenterna, men vet att M.T.Naomi inte är så tokig och hon är snabb från start. Vi gör inga ändringar och det blir barfota runt om igen.

”Sevilla startar alltid med vinstchans”
Jägersro-tränaren har ytterligare två hästar med inom V86 och tycker framförallt en av dem har lika bra chans som Nanetta Hill. Så här kommenterar han dessa.
– Mamba (V86-3) är en Brioni-häst som duger fint i vardagstravet. Han vann näst senast och senast provade vi V75 men där räckte han inte trots att han sprang 1.12,0. Den här gången är det lite blandat motstånd, och det är lättare motstånd än i V75. Den här hästen är egentligen gynnad av framspår, även om han har börjat gå bättre och bättre från bakspår. Nu har han till och med vunnit från bakre lägen också, så vi ska inte ge upp på förhand. Inga ändringar.
– Sevilla (V86-7) vann V75 från samma läge med innerspår i Kalmar för tre starter sedan. Då höll han upp ledningen men den här gången är det startsnabbare hästar med och det skulle inte förvåna mig om jag blir av med ledningen. Rajah Press är exempelvis väldigt kvick iväg. Hästen gör bra lopp varje gång och det gjorde han även senast som trea. Då var det inte hans favoritdistans över tretusen meter men han gör ändå det jag ber honom om. Nu är det mer fördelaktigt med medeldistans och hästen känns fin och är i fortsatt bra form. Han startar i stort sett alltid med vinstchans, så känns det när man kör ut med honom. Det är en rejäl häst på alla sätt och vis. Barfota runt om igen och inga ändringar, säger Joakim Lövgren.
Vem är bästa chansen på V86?
– Jag tycker att Nanetta Hill och Sevilla har lika bra chans.

Michael Carlsson, Kanal 75

V86 tips Jägersro/Solvalla onsdag 11 september 2019

Här kommer V86 tips idag inför Jägersro/Solvalla onsdag 11 september 2019. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Jägersro/Solvalla onsdag 11 september 2019 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2019-09-11
Avd. System  
1 4,8,6,2,1,7  
2 4,8,7,1,12  
3 5,9  
4 5,11  
5 1,7,5,8  
6 1,3,2  
7 4 Ilona Håleryd (Peter Ingves) 
8 4 Messiah (Örjan Kihlström) 

Inför V86 Solvalla: Åker långt för att få tävla på kort

M.T.Insider (V86-1) är känd för sin startsnabbhet. En egenskap som brukar vara guld värd över 1 640 meter. Men för nioåringen tycks den vanliga sprinterdistansen ha blivit för lång.– Både ja och nej. Han är extremt gynnad av riktigt korta distanser men han kan fortfarande vinna på 1 600 meter. I år har han kanske mött lite…
Läs mer

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 4 september 2019

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 4 september 2019. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86 Solvalla: Drömläge för sprintdrottningen

Glädjen visste inga gränser när Zeta Wise As i juli vann Stosprintern i Halmstad. Tränarparet Fredrik Linder och Magdalena Eriksson grät ikapp, och kusken Kevin Oscarsson gick längst staketet med ett segerleende upp till öronen och delade ut high fives till publiken.– Det var otroligt stort. Jag räknar det som den största seger jag har…
Läs mer

Inför V86 Solvalla: Från öst till väst för femte raka

De fyra raka ettorna i programraden gör att ögonen fastnar på Damngoodlooking (V86-7) när startlistorna till veckans V86-omgång tittas igenom. Men vid en närmare koll på det sjuåriga stoets resultatrad framgår att vägen till vinnarcirkeln har varit allt annat än spikrak. När hästen kom till Frank Widerström och hans sambo Linda Leino i Visby våren…
Läs mer

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 28 augusti 2019

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 28 augusti 2019. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86 Solvalla: Nilsson vill bjuda på oddsare

Hans Nilsson blev proffstränare redan 1970.Knappt 50 år senare lämnades rodret över till sonen Alexander som sedan i fjol ansvarar för det lilla familjestallet på åtta hästar.– Egentligen var det ingen stor förändring när jag tog ut proffslicens. Jag har jobbat ihop med pappa sedan 2010 och det har alltid varit ett teamwork. Jag ser…
Läs mer