V75 Tips

Här kommer V75 tips idag inför kommande V75-omgångar. Tipsen levereras i allt från klassiker som ”Fem tippar V75”, där fyra aktiva travpersoner och en gäst tippar kommande omgång, till väldigt populära ”Björnkollen” med Björn Goop som varje vecka kommer med nya bra V75-tips. Sedan har vi naturligtvis även våra egna V75-tips i form av ett lagom stort V75-system. Fler bra tips kommer även tillkomma allteftersom sidan byggs ut.

Inför V75 Eskilstuna: Handbollsprofilernas heta chans

För snart fyra år sedan avslutade Magnus Jernemyr sin framgångsrika karriär inom handbollen. Han spelade på elitnivå i 21 år och meritlistan för den svenske landslagsstjärnan kan göras lång. Men vinsten i Champions League 2011 med Barcelona och OS-silvret i London 2012 är höjdpunkterna för den svårpasserade försvarsjätten. Numera är det travhästar som gäller för hela slanten. Han har ägt och äger hästar ihop med kompisen och tillika handbollsprofilen Johan Sjöstrand, som fortfarande är aktiv och spelar i Danmark. Duon har haft fina framgångar och de är bland annat uppfödare till den italienske unghäststjärnan Axl Rose. De satsar en hel del på uppfödning och äger tre fölston tillsammans, bland annat Neona Princess som är dräktig med Face Time Bourbon. En annan välkänd häst som de är delägare i är V75-vinnaren Vagabond Bi. Men även hästar som Man of Steel och Polycrates Face (som gör succé i monté med sex segrar på de sju senaste starterna) är väldigt dugliga hästar som tävlar just nu.

Blev travtränare för drygt ett år sedan
För drygt ett år sedan startade Magnus Jernemyr upp en tränarrörelse tillsammans med sambon Linda Sedström i Askersund, utanför Örebro. Paret har tolv hästar i träning och i fjol blev det drygt 1,2 miljoner inkört. Det nya året har också börjat jättebra med flera segrar och en fin segerprocent.
– Det har gått bra och det ser spännande ut i stallet. Vi har ett par nyblivna treåringar och flera fyraåringar som vi hoppas mycket på i år, säger Magnus Jernemyr som har B-tränarlicens.

Face Time Bourbon blir partner i aveln
En annan häst som är aktuell och tilldrar sig intresset den här veckan är Harvard Student. Det femåriga stoet är uppfödd av Jernemyr och Sjöstrand som även äger henne. Efter att ha varit utleasad och tävlat för Hans-Owe Sundberg är hon nu tillbaka hos uppfödarna och ägarna.
– Jag och Johan Sjöstrand köpte hennes mamma Prowess Kronos när hon var dräktig med första avkomman Yuppie Gal som vi sålde. Sedan kastade hon sitt foster andra gången och vi betäckte om direkt med Muscle Hill. Det blev Harvard Student och vi sålde bara tävlingsrätten i henne eftersom vi ville behålla blodet för framtida avel.
– Hästen gick direkt till Svante Båth och han höll henne högt men hon var väldigt stor och jag förstår att det har tagit tid för henne att växa in i den stora kroppen. Hon gick sedan till Hans-Owe Sundberg där hon gjorde det jättebra och var ute i tuffa fyraåringslopp på Solvalla i fjol. Hon vann bland annat på en 1.12-tid från dödens och gjorde det mycket bra.
– Men när sedan tävlingsrätten gick ut vid årsskiftet så tänkte vi först om vi skulle betäcka henne redan nu med Face Time Bourbon. Hon är stor och flack i gången och han är en lite mindre modell och rund i gången så vi tror att det ska passa bra. Men så har vi Neona Princess kvar i Frankrike och hon ska föla där nere och vi beslutade oss för att vänta ett år med Harvard. Så vi tävlar ett år till och betäcker henne nästa vinter istället med Face Time Bourbon, säger Jernemyr.

”Var helt okörd i mål senast – fin efteråt”
Harvard Student kom till paret Jernemyr och Linda Sedström i mellandagarna och hade tränat rejält innan hon gjorde årsdebut i Grand Slam 75 på Axevalla för några veckor sedan. Det blev en smått överlägsen seger och intrycket var övertygande.
– Hon hade tränat på för oss och varit jättefin hela tiden och eftersom hon mött ganska tufft motstånd på Solvalla i fjol bestämde vi oss för att börja i ett lite enklare gäng. Linda sa att det var helt okört i mål och när hon lättade lite på tömmarna på den sista bortre långsidan så bara ökade hon. Hästen fick sträcka ut lite och Linda satt bara och åkte.
– Hon har tagit det loppet bra och varit fin i träningen efteråt. Normalt sett borde hon bara gå framåt med loppet i kroppen och när hon var så bra där bestämde vi oss för att matcha henne lite tuffare. Den här propositionen i Diamantstoets försök passade bra och därför anmälde vi ut till V75, säger Magnus.

”Körs i ledningen om hon kommer dit”
På lördag smäller det alltså för Harvard Student som startar i den sjätte avdelningen i V75. Hon körs återigen av Linda Sedström och har fått ett perfekt läge med spår tre i voltstart. Tränare Jernemyr är realistisk optimist.
– 3 Harvard Student (V75-6) är stor och behöver lite plats och då är ju spår tre jättebra. Hon har mest gått i autostart men jag har pratat med Hans-Owe och vi tror inte att voltstart ska vara några problem. Vi tror att hon trampar iväg ganska bra men sedan får vi se hur snabb ut hon är. Bakom bilen är hon ju snabb, även om Linda körde lite på safety från början senast. Banan var inte så bra och hon gick med broddar i skorna så Linda ville inte ladda alltför mycket.
– Men nu känner Linda hästen och jag tror att det kan bli en rätt så bra start. Sedan är det svårt att säga om det blir ledningen och jag har inte hunnit kolla så mycket på konkurrenterna än och hur de är från början. Men skulle hon komma till ledningen så kör Linda där och då biter hon ifrån sig bra. Hästen blir bättre och bättre och utvecklas hela tiden.
– Det är tufft i V75 och det är nästan alltid positionerna som avgör. Jag upplever att det är betydligt jämnare och tuffare lopp i V75 nu än det var för tre, fyra år sedan. Det är fler bra hästar som kan vinna i varje lopp. Men jag tror absolut att hon har chansen att vinna om hon får en bra resa. Vi åker till Eskilstuna med förhoppningar, säger Magnus Jernemyr som även meddelar att det inte blir några ändringar på Harvard Student. Det blir alltså ett kvartstängt huvudlag och vanlig vagn igen samt rycktussar.

Michael Carlsson, Kanal 75

Fem tippar V75 tips Eskilstuna lördag 30 januari 2021

Här kommer Fem tippar V75 tips inför V75 Eskilstuna lördag 30 januari 2021. I veckans Fem tippar V75 får du 5st V75-system på 240 rader från fyra stycken travpersonligheter (kuskar, tränare eller andra experter) samt en gäst. Observera att om häst är fetmarkerad, så har kusken/tränaren tippat sin egen häst. Med Fem tippar så får du tidiga V75 tips och en tidig start inför att analysera veckans lopp.

Kommentera gärna själv vad du tycker om tipsen i fem tippar inför V75 Eskilstuna lördag 30 januari.

Klicka på bilden för att öppna upp den om du inte kan läsa hästarnas nr (gäller främst i mobilen).

Inför V75®: Tränarkomet på ny segerjakt

 Med nästan sju miljoner insprunget och 23 i segerprocent så hade Daniel Wäjersten sitt särklassigt bästa år som tränare i fjol.
Men frågan är om inte 2021 blir ännu bättre?
Wäjersten har i alla fall raketstartat och ståtar med 5 segrar på 16 starter inför lördagens V75 med jackpot på Bollnästravet.
Först ut är Merritt som kommer från två raka förluster från svåra utgångslägen, men haft mer tur i spårlottningen i omgångens inledande sprinterlopp.
– Man tycker att han är ganska allround, men han har faktiskt levererat bäst på 1 600 meter. Jag får väl lov att säga att det är hans favoritdistans även om jag kanske inte tyckte så för ett par månader sedan. Resultaten och statistiken ljuger väl sällan, konstaterar Wäjersten om hästen som inte utmärkt sig som någon snabbstartare.
– Jag har provat att skicka iväg honom rejält i några provstarter. Det känns som att han kan bli ivrig och slå ihop. Men eftersom han har det där att han kan gå så bra till slut så har han fått sköta sig själv varenda gång. Det är aldrig att man smackar eller ger honom full marschorder, då känns det som att galoppen kan komma.
Om du skulle vara först fram och ledaren vill släppa, tror du att han trivs bra i ledningen?
– Det tror jag funkar bra. Men oftast så hamnar han i tredje- fjärde utvändigt och då har han varit som allra bäst när han får rygg till upploppet. Då han får spara speeden lite grann. Men han skulle nog funka väldigt bra i ledningen också.
Han tjänade drygt 700 000 kronor i fjol. Tycker du att han bär sina pengar i den här klassen?
– Jag tycker det. Han har varit så pass bra i både klass I och brons och levererat bra i finalerna. Jag tror att han kommer att duga bra även i silverdivisionen och tjäna en del pengar till.
Vad blir det för huvudlag?
– Någon form av skygglappar. Han har gått med halvstängt utan att det blivit någon supereffekt. Jag funderar lite fram och tillbaka, det blir halv- eller helstängt. (Hästen tävlade med halvstängt huvudlag på Solvalla för fyra starter sedan och har enligt travfakta.se haft öppet huvudlag i sina lopp efter det reds. anm.)

”Kommer att gå framåt rejält”
Med mindre än en procent av spelet i ryggen tillhör J.H.Mannerheim de minst betrodda i Bengt Ivarssons Minne (V75-3), men Wäjersten låter inte helt uppgiven trots det.
– Lite synd på spåret, att han hamnade en bit långt ut. Vi får se vad han får för position. Han var lite tunt jobbad inför förra loppet, men jag tyckte att han gick bra ändå. Han kommer att gå framåt rejält, ser alert och bra ut i träningen och har tränat på lite tuffare inför det här. Det är klart att om Disco Volante och Sorbet har toppdagar så blir de svåra att slå, men min häst kommer att göra ett riktigt bra lopp.
Vad kräver han för resa för att vinna?
– Kanske att han ska gå på innerspår och det ska vara stenhårt tempo hela vägen, för att vinna just det här loppet. Annars är han allround och bra och kan gå med i ryggar och avsluta bra. Ett rygglopp i jämnt, hårt tempo, det behövs för att han ska ha en chans att kunna skrälla, säger Daniel Wäjersten.

Sugen på ledningen
Gooner ska ut över mastiga tre varv i V75-7, en distans han segrade över på V75 för en dryg månad sedan.
– Jag ser det inte som ett plus kanske, men det är en väldigt allround häst. Han är både bra och lättsam på alla sätt, det är väldigt lätt att vara kusk bakom honom, säger Wäjersten vars häst slog på en sällsynt galopp i senaste starten.
– Han blev lite ivrig av omstarten och fick väldigt bråttom. Jag tar inte så hårt på det. Sedan får jag vara lite självkritisk också. Jag var lite tidig i volten, tog lite i honom och släppte iväg honom igen. Jag ville verkligen försöka hålla ledningen, det kändes loppavgörande, men det gick inte den gången.
Vad tror du om spetsstriden nu?
– Jag provar framåt. Känns det bra är jag inte främmande för att köra i ledningen, jag tycker att min häst är så pass bra. Det är en häst som kommer att duga bra i brons och kanske även kan ta steget upp i silver.
Gör du några ändringar på Gooner?
– Nej, han går precis som senast. Det lutar åt öppet huvudlag om han inte skulle vara jättetrög i värmningen eller något sådant. Både Merrit och Gooner så har det inte varit några ”hallelujah-moment” när de har gått med halvstängt. Det gör lite på startsnabbheten.
Vem är bästa chansen?
– Vi får väl säga Merritt. Jag gillar egentligen inte att sticka ut hakan, men ska man säga någon så är det Merritt med tanke på spår och allting.

 

Kanal 75

Inför V75®: Tränarkomet på ny segerjakt

 Med nästan sju miljoner insprunget och 23 i segerprocent så hade Daniel Wäjersten sitt särklassigt bästa år som tränare i fjol.
Men frågan är om inte 2021 blir ännu bättre?
Wäjersten har i alla fall raketstartat och ståtar med 5 segrar på 16 starter inför lördagens V75 med jackpot på Bollnästravet.
Först ut är Merritt som kommer från två raka förluster från svåra utgångslägen, men haft mer tur i spårlottningen i omgångens inledande sprinterlopp.
– Man tycker att han är ganska allround, men han har faktiskt levererat bäst på 1 600 meter. Jag får väl lov att säga att det är hans favoritdistans även om jag kanske inte tyckte så för ett par månader sedan. Resultaten och statistiken ljuger väl sällan, konstaterar Wäjersten om hästen som inte utmärkt sig som någon snabbstartare.
– Jag har provat att skicka iväg honom rejält i några provstarter. Det känns som att han kan bli ivrig och slå ihop. Men eftersom han har det där att han kan gå så bra till slut så har han fått sköta sig själv varenda gång. Det är aldrig att man smackar eller ger honom full marschorder, då känns det som att galoppen kan komma.
Om du skulle vara först fram och ledaren vill släppa, tror du att han trivs bra i ledningen?
– Det tror jag funkar bra. Men oftast så hamnar han i tredje- fjärde utvändigt och då har han varit som allra bäst när han får rygg till upploppet. Då han får spara speeden lite grann. Men han skulle nog funka väldigt bra i ledningen också.
Han tjänade drygt 700 000 kronor i fjol. Tycker du att han bär sina pengar i den här klassen?
– Jag tycker det. Han har varit så pass bra i både klass I och brons och levererat bra i finalerna. Jag tror att han kommer att duga bra även i silverdivisionen och tjäna en del pengar till.
Vad blir det för huvudlag?
– Någon form av skygglappar. Han har gått med halvstängt utan att det blivit någon supereffekt. Jag funderar lite fram och tillbaka, det blir halv- eller helstängt. (Hästen tävlade med halvstängt huvudlag på Solvalla för fyra starter sedan och har enligt travfakta.se haft öppet huvudlag i sina lopp efter det reds. anm.)

”Kommer att gå framåt rejält”
Med mindre än en procent av spelet i ryggen tillhör J.H.Mannerheim de minst betrodda i Bengt Ivarssons Minne (V75-3), men Wäjersten låter inte helt uppgiven trots det.
– Lite synd på spåret, att han hamnade en bit långt ut. Vi får se vad han får för position. Han var lite tunt jobbad inför förra loppet, men jag tyckte att han gick bra ändå. Han kommer att gå framåt rejält, ser alert och bra ut i träningen och har tränat på lite tuffare inför det här. Det är klart att om Disco Volante och Sorbet har toppdagar så blir de svåra att slå, men min häst kommer att göra ett riktigt bra lopp.
Vad kräver han för resa för att vinna?
– Kanske att han ska gå på innerspår och det ska vara stenhårt tempo hela vägen, för att vinna just det här loppet. Annars är han allround och bra och kan gå med i ryggar och avsluta bra. Ett rygglopp i jämnt, hårt tempo, det behövs för att han ska ha en chans att kunna skrälla, säger Daniel Wäjersten.

Sugen på ledningen
Gooner ska ut över mastiga tre varv i V75-7, en distans han segrade över på V75 för en dryg månad sedan.
– Jag ser det inte som ett plus kanske, men det är en väldigt allround häst. Han är både bra och lättsam på alla sätt, det är väldigt lätt att vara kusk bakom honom, säger Wäjersten vars häst slog på en sällsynt galopp i senaste starten.
– Han blev lite ivrig av omstarten och fick väldigt bråttom. Jag tar inte så hårt på det. Sedan får jag vara lite självkritisk också. Jag var lite tidig i volten, tog lite i honom och släppte iväg honom igen. Jag ville verkligen försöka hålla ledningen, det kändes loppavgörande, men det gick inte den gången.
Vad tror du om spetsstriden nu?
– Jag provar framåt. Känns det bra är jag inte främmande för att köra i ledningen, jag tycker att min häst är så pass bra. Det är en häst som kommer att duga bra i brons och kanske även kan ta steget upp i silver.
Gör du några ändringar på Gooner?
– Nej, han går precis som senast. Det lutar åt öppet huvudlag om han inte skulle vara jättetrög i värmningen eller något sådant. Både Merrit och Gooner så har det inte varit några ”hallelujah-moment” när de har gått med halvstängt. Det gör lite på startsnabbheten.
Vem är bästa chansen?
– Vi får väl säga Merritt. Jag gillar egentligen inte att sticka ut hakan, men ska man säga någon så är det Merritt med tanke på spår och allting.

 

Kanal 75

V75 tips Bollnäs lördag 23 januari 2021

Här kommer V75 tips idag inför Bollnäs lördag 23 januari 2021. Tipset levereras i form av ett V75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Björnkollen V75-tips Bollnäs lördag 23 januari 2021

Här kommer Björnkollen V75 med Björn Goop som delar med sig av sina bästa V75-tips inför loppen på Bollnäs lördag 23 januari 2021. Inför nästan varje V75-omgång spelar han in det populära travprogrammet Björnkollen som sedan ses av runt 20.000 tittare. Vilket är ett väldigt bra betyg på att programmet är sevärt. Kommentera gärna själv…
Läs mer

Inför V75®/jackpot: Tränarkomet på ny segerjakt

 Med nästan sju miljoner insprunget och 23 i segerprocent så hade Daniel Wäjersten sitt särklassigt bästa år som tränare i fjol. Men frågan är om inte 2021 blir ännu bättre?Wäjersten har i alla fall raketstartat och ståtar med 5 segrar på 16 starter inför lördagens V75 med jackpot på Bollnästravet.Först ut är Merritt som kommer…
Läs mer

V75-system och V75-tips Bollnäs lördag 23 januari 2021

Jonas Noreen och Eskil Hellberg bjuder i sin V75-podcast Systemet på en sammanfattning av den senaste informationen inför veckans omgång av V75 på Bollnäs lördag 23 januari 2021. Lyssna på deras diskussioner och ta del av deras V75-system. Utifrån deras systemförslag kan du sedan enkelt skapa ditt egna V75-system. Kommentera gärna själv vad du tycker…
Läs mer

Inför V75®: ”Det blir första gången med rycktussar”

Solvallatränaren Pasi Aikio gästar Bollnäs med en duo i transporten och båda ska kanske med i kalkylen när man knåpar ihop sitt system på V75®. Som vanligt anlitas Örjan Kihlström som kusk.Den som ska ut först från stallet är 5 Baula (V75-2) som kommer ut från springspår i Diamantstoet. I senaste starten delade hon hon…
Läs mer

Inför V75®: Pettersson sticker ut hakan: ”Jag är realist”

Det är kanske inte så konstigt att Tomas Pettersson är optimist inför lördagens V75® på hemmaplan. Femårige Kontur (V75-5) kommer nämligen med formnålen i zenit.Visserligen var han segerlös i sina 14 första lopp, men på Solvalla i den 15:e sprack segernollan då han ledde hela vägen runt på 1.14,9/2140 meter autostart.– Vi hade innerspår och…
Läs mer