V75 Tips

Här kommer V75 tips idag inför kommande V75-omgångar. Tipsen levereras i allt från klassiker som ”Fem tippar V75”, där fyra aktiva travpersoner och en gäst tippar kommande omgång, till väldigt populära ”Björnkollen” med Björn Goop som varje vecka kommer med nya bra V75-tips. Sedan har vi naturligtvis även våra egna V75-tips i form av ett lagom stort V75-system. Fler bra tips kommer även tillkomma allteftersom sidan byggs ut.

Inför V75® (jackpot): ”Det var väldigt glädjande att se startspåren”

Anders Eriksson är inne på sitt tredje år som proffstränare. Efter en bra start och en växande verksamhet drabbades han av sjukdom i stallet som slog ut de flesta hästarna och allt form försvann på bara några dagar.
– Det var jobbigt förstås. Jag valde att inte starta någon häst alls i somras, det tog drygt tre månader innan jag startade en häst igen. Dom fick träna på och ställdes inte av på något sätt, men jag ville inte stressa igång något utan lät det läka ut och så här i efterhand var det nog rätt. Det är skönt att ha förstående och tålmodiga hästägare och nu hoppas vi att vi ska kunna ge tillbaka, säger Anders Eriksson.
Det senaste månaderna har formen kommit tillbaka på allvar och sedan september månad har stallet tagit tio segrar på drygt 50 starter.
– Det känns bra och hästarna tränar starkt och presterar som jag hoppas att dom skulle göra när dom blev friska igen. Nu hoppas jag att vi kan jobba vidare och starta på så länge dom har form och det ser ljust ut inför resten av året också.
På lördag är det V75 på Solvalla och finaler kryddat med en jackpot som han ge en ensam vinnare hela 55 miljoner kronor.

Förutsättningarna stiger
Anders Eriksson har kvalat in två hästar och dessutom haft tur i spårlottningen.
– Ja, det var väldigt glädjande att se startspåren i söndags kväll och det gör att förhoppningarna stiger.
Först ut är 1 Everglo Lemon (V75-2) som vann sitt försök lekande lätt i Färjestad efter ledning från start till mål.
– Jag var jättenöjd med honom den gången och det fanns krafter kvar och han visade att han har lärt sig att öppna från start.
I starten efter travade Everglo Lemon också i ledningen, men fick ge sig kort före mål.
– Jag var ändå jättenöjd med honom. Han fick öppna tufft för att behålla ledningen och banan var krävande och han höll farten berömvärt hela vägen. Han hade fått det lite lugnt efter loppet på Färjestad och han kommer att vara ännu bättre den här gången med det loppet i kroppen. Han känns jättefin i träningen och allt tyder på en bra prestation.
Vill du avslöja taktiken?
– Från det här spåret så tänker jag ladda för att behålla ledningen och vill köra där. Jag kommer att lätta honom lite i balansen och sedan ska jag testa ett norskt huvudlag på honom i slutet av veckan, förhoppningsvis så kan han få en kick av det.
Hur sträcker sig dina segerförhoppningar?
– Jag hoppas och tror att vi är långt framme. Jag har blivit imponerad av Chitchat och han blir svårslagen, men vi har ett bättre läge och jag hoppas vi drar fördel av det.
2 Gaylord Am (V75-7, bilden) imponerade stort när han vann sitt försök efter ett tungt lopp.
– Det var en väldigt bra insats och han plockade fram löphuvudet och vann ganska lätt till slut på en bana som inte var helt optimal för honom.
Hur har han tagit loppet?
– Han känns fin och närmar sig toppformen på allvar. Han brukar vara lite seg efter uppehåll och nu har han några lopp i kroppen och en stigande formkurva.
Hur är dina taktiska funderingar?
– Han kan öppna ganska bra, men jag tror inte att vi kan ta ledningen härifrån. Hade vi haft fyra eller fem så hade jag nog chansat och laddat rejält med risk för att få ett tufft lopp.
Hur pass optimistisk är du bakom honom?
– Borups Victory är snabbare från start och det finns väl en del som talar för att han får överta ledningen och då blir han mycket svårslagen. Jag har en bra häst som är stark och kan hålla ett bra tempo länge. Får Borups Victory jobba hårt så stiger våra chanser förstås och jag har inte gett upp på något sätt.

Joakim Brundin, Kanal 75

Inför V75® (jackpot): Dubbla chanser för Karibienkryssaren

Det är en något jetlaggad Clas Sjöström som gästar veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan. Han har tillbringat den senaste veckan i karibiska farvatten och kom hem lagom till att startlistorna till helgens V75 på Solvalla blev klara.
– Vi utgick från Orlando och åkte ner runt Bahamas, Saint-Martin, Virgin Island och ett par stopp till, berättar han i podden, innan samtalet går in på helgens övningar på huvudstadsbanan.
Att hans frånvaro från stallet skulle ha påverkat hästarnas form negativt tror inte soldyrkaren.
– Det brukar nästan vara tvärtom, av erfarenhet att döma. Oftast har hästarna hunnit vila upp sig från mig och vara i väldigt bra form.
– Man gör kanske ett lite förenklat schema när man är borta, för att inte komplicera det, och ibland kan det faktiskt vara en fördel.

Tränar fint men kanske inte toppform
V75 lockar med en jackpot som kan göra en ensam vinnare med sju rätt 55 miljoner kronor rikare. Claes Sjöström har två hästar till start inom ramen för miljonspelet och i högsta klassen får han bära favoritskapet tillsammans med Eddy West (V75-3).
– Träningsrapporterna har varit fina och Viktor (Malmrot) som sköter honom har varit väldigt nöjd med honom och tyckt att han har känts jättefin.
Sjuåringen ståtar med fyra segrar och två andraplatser på sina sex senaste starter, men nu har han inte tävlat på över en månad och efter senaste loppet blev han vaccinerad och avmaskad och fick vila i tio dagar.
– Det klart att han fick det lite lugnare där och det är lite långt mellan starterna för att jag ska vara helt säker på var formen är någonstans. Men han är en väldigt snabb och speedig häst, ganska lättränad, så jag tycker inte att det brukar behövas så mycket för att han ska vara i form igen, säger Claes Sjöström.
Distansen den här gången är 2 140 meter och Eddy West lottades till nummer nio bakom startbilen.
– Man kanske inte lägger upp styrningen överdrivet offensivt från ett sånt här läge även om man blir hårt spelad, på grund av att det är lite längre mellan starterna och att han har en matchningsplan som har legat nu, att det skulle vara paus inför det här och sedan har han tre täta starterna kommande, och förhoppningsvis någon final i det här meetinget. Så formen ska kanske inte vara som allra bäst den här gången utan komma i de här tre starterna som kommer. Det finns någon guldfinal i slutet på mars som skulle vara trevlig att vara med i.

Kraftigt på gång efter trög start
Årets första omgång i Margaretas Tidiga Unghästserie avgörs under lördagen och avdelningen för fyraåriga hingstar och valacker är placerad inom V75. Loppet över 2 140 meter är stängt vid 250 000 kronor intjänat och med nummer tio bakom bilen startar Claes Sjöströms framtidshopp Bugatti Hall (V75-4).
– Det är en Nuncio-avkomma som kom igång lite sent som treåring och hade lite problem med utvecklingen tidigt på treåringssäsongen, men som har tagit i kapp det under andra halvan av treåringssäsongen och börjar fyraåringssäsongen på ett bra sätt. Det är väl anledningen till att han får fortsätta att tävla på här under vintern, så att han ska försöka att utvecklas och koma i kapp fyraåringskullen lite grann.
Tio starter har så här långt resulterat i två segrar, fyra andraplatser och en tredjeplats för Bugatti Hall. Nu kan han lägga hovarna på sin fetaste segercheck hittills, 300 000 kronor.
– Jag tror att han kommer att göra en bra prestation. Han har egentligen gjort bra prestationer hela tiden på sistone och jag tycker också att de blir lite bättre för varje gång han är ute.
– Jag tycker att han är under utveckling och ingen av hästarna i loppet har någon stjärnstatus än, utan alla är ”up-and-coming”. Det är jämnt men jag tycker inte att någon sticker ut och ser oslagbar ut.

Kanal 75

Fem tippar V75 tips Solvalla lördag 4 februari 2023

Här kommer Fem tippar V75 tips inför V75 Solvalla lördag 4 februari 2023. I veckans Fem tippar V75 får du 5st V75-system på 240 rader från fyra stycken travpersonligheter (kuskar, tränare eller andra experter) samt en gäst. Observera att om häst är fetmarkerad, så har kusken/tränaren tippat sin egen häst. Med Fem tippar så får du tidiga V75 tips och en tidig start inför att analysera veckans lopp.

Kommentera gärna själv vad du tycker om tipsen i fem tippar inför V75 Solvalla lördag 4 februari.

Klicka på bilden för att öppna upp den om du inte kan läsa hästarnas nr (gäller främst i mobilen).

Inför V75® (jackpot): Elias tror på femte raka segern

Alla gillar en vinnare och många har fattat tycke för Per Lindqvist Likeaboss.
– Jag gillar honom också skarpt. Det är en upplevelse att köra Likeaboss, säger kusken Elias Stranberg.
Sex gånger har Strandberg fått chansen bakom Likeaboss vunnit fem och dom fyra senaste i rad.
– Jag är oerhört tacksam att få chansen och fortsatt förtroende av Per. Jag har kört hästar med mer pengar på sig och bättre meriter, men sett till vilken klass han tävlar i så är det den bästa häst jag kört.
Elias Strandberg har fått en rivstart som kusk det här året, mycket tack vare Likeaboss.
– Jag har redan kört in över 200 000 kronor och mycket är ju hans förtjänst och sedan är jag mer tillgänglig numera. För några år sedan hade jag problem med hjärtat och sedan fick jag en fraktur på en hand som höll mig borta i månader. Jag jobbar som lärling hos min sambo Johanna K Karlsson och vi har ändrat lite i stallet och jag är mer tillgänglig som kusk numera.
På lördag är det finaler på V75® och Likeaboss lär bli favorit efter en imponerande seger i sitt försök. Snacket efteråt var hästens reaktion när Elias ryckte tussarna ur hästens öron.
– Ja, det är otroligt alltså, han kan kännas trött och oinspirerad hela loppet, men när jag rycker tussarna så tar han i som bara den och tar fram sitt fighterhjärta. Man undrar ju hur länge han ska reagera på detta, det känns lika härligt varje gång och jag hoppas det fortsätter så. Sedan finns det en del annat i utrustning och balans som vi inte har testat ännu. Helstängt huvudlag, barfota och amerikansk vagn, allt detta har vi kvar att prova.

Nyttigt att bli trött
Efter segern näst senast på V75 följde Likeaboss upp med en säker seger i ett enklare lopp i Örebro.
– Han fick faktiskt kämpa en del i den starten och han var lite trött. Sedan var banan inte speciellt gynnsam för honom och han blev även lite sliten av den anledningen också. Det var bra att han fick gå sig lite trött också för han behövde det inför finalerna och sedan är det ett måste om han ska fortsätta att utvecklas och kliva upp i klasserna.
Hur stora segerförhoppningar har du på lördag?
– Jag tror på en bra chans. Per är inte bara en duktig på att träna rätt, han vet exakt när hästarna är bra och har riktig fingertoppskänsla och Likeaboss kommer att vara ännu lite bättre den här gången. Hästen är inte så snabb från start, men nu lottades vi till ett fint läge och det är klart att jag är nöjd med det. Jag har pratat med Per och han är fortsatt nöjd med hästen. Likeaboss har visat att han inte är beroende av något speciellt lopp utan kan göra lite själv i loppen. Det känns bara bra helt enkelt.

Joakim Brundin, Kanal 75

Björnkollen V75-tips V4 Vincennes lördag 4 februari 2023

Här kommer Björnkollen V75 med Björn Goop som delar med sig av sina bästa V75-tips inför loppen på V4 Vincennes lördag 4 februari 2023. Inför nästan varje V75-omgång spelar han in det populära travprogrammet Björnkollen som sedan ses av runt 20.000 tittare. Vilket är ett väldigt bra betyg på att programmet är sevärt. Kommentera gärna…
Läs mer

V75 tips Halmstad lördag 28 januari 2023

Här kommer V75 tips idag inför Halmstad lördag 28 januari 2023. Tipset levereras i form av ett V75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V75® (jackpot): Fortfarande kapabel så det räcker

Aetos Kronos (V75-3) kom närmast från seger i Jubileumspokalen och en andraplats i EM för femåringar när en veterinärbehandling gick fel hösten 2021. Efter ett rutinbesök där hästen fick antiinflammatoriskt medel uppstod komplikationer och han blev delvis förlamad i huvudet och fick problem med att andas med ena näsborren. Nu är sjuåringen frisk och har…
Läs mer

V75-system och V75-tips Halmstad lördag 28 januari 2023

Jonas Noreen och Eskil Hellberg bjuder i sin V75-podcast Systemet på en sammanfattning av den senaste informationen inför veckans omgång av V75 på Halmstad lördag 28 januari 2023. Lyssna på deras diskussioner och ta del av deras V75-system. Utifrån deras systemförslag kan du sedan enkelt skapa ditt egna V75-system. Kommentera gärna själv vad du tycker…
Läs mer

Inför V75® (jackpot): Hemmaplan för 19-årige formkusken

16 år gammal debuterade han som kusk i travets elitserie V75.18-årsdagen firade han med en V75-seger.Man kan säga att det flutit på jämnbra i rollen som kusk.Under fjolåret tog han klivet fullt ut och etablerade sig som catchdriver med 6,1 miljoner kronor inkört och 58 segrar på 526 starter. Ett resultat som gör honom till…
Läs mer

Inför V75® (jackpot): Persson nyckelkusk på hemmaplan

Han har rivstartat året och spelar en huvudroll när Svenska Travligan på lördag gästar hans hemmabana.Räkna med Stefan Persson i jackpotjakten på V75®.– Om ingenting strular och han håller sig frisk är det förmodligen en jättebra vinstchans, säger han om egentränade segerstaplaren Con Crowe.Tre veckor in på det nya året har Stefan Persson vunnit 17…
Läs mer