V75 Tips

Här kommer V75 tips idag inför kommande V75-omgångar. Tipsen levereras i allt från klassiker som ”Fem tippar V75”, där fyra aktiva travpersoner och en gäst tippar kommande omgång, till väldigt populära ”Björnkollen” med Björn Goop som varje vecka kommer med nya bra V75-tips. Sedan har vi naturligtvis även våra egna V75-tips i form av ett lagom stort V75-system. Fler bra tips kommer även tillkomma allteftersom sidan byggs ut.

Inför V75 (söndag): Hoppas på hemmaseger för familjehästen

Lucifer Lane är hästen som inte har den bästa härstamningen, han tränas inte i något storstall och han körs inte av någon av landets stjärnkuskar. Den fyraårige hingsten tränas av Thomas L Nilsson på Örebrotravet, som har tio hästar i träning. Han är uppfödd och ägs av Christine Larsson, tillika sambo med Thomas, och han körs av amatören Johan A Nilsson, som är son till Thomas.
Lucifer Lane slog igenom i fjol som treåring och visade under säsongen att han tillhörde kulltopparna. Han vann han Margaretas Tidiga Unghästserie på försommaren och sedan uttagningslopp till E3 men blev oplacerad i finalen.
Den största segern kom i Breeders Crown-finalen i Eskilstuna med 800 000 kronor i förstapris. Hittills har Lucifer Lane sprungit in 2,7 miljoner kronor och tagit tolv segrar på 28 starter.
– Det har varit en fantastisk resa och helt otroligt allting som har varit runtomkring. Att Johan kör och att jag som lite tränare får en sådan här häst och de här framgångarna. Det är jätteskoj och vi har haft så roligt med hästen. Segern i Breeders Crown-finalen är det största i min karriär. Det var en häftig upplevelse, säger Thomas L Nilsson.

”Var nära att knäppa Perfect Spirit i Sprintermäsaren”
Lucifer Lane tog tio segrar på 17 starter i fjol som treåring. Men i år som fyraåring har det inte blivit samma utdelning och det har ”bara” blivit två segrar på elva starter. Då bör det påpekas att Lucifer Lane har mött årgångstoppen och tävlat i tuffast tänkbara konkurrens. Och han gjorde en strålande insats som tvåa i Sprintermästaren, knappt slagen av Perfect Spirit. Han såg länge ut att gå mot segern men blev snöpligt snuvad i sista stege. Lucifer Lane var även femma i finalen av Kungapokalen.
– Han har mött Perfect Spirit flera gånger och var nära att knäppa honom i Sprintermästaren. Där var hästen jättefin och han var även bra i Kungapokalen.
– Men sedan har det varit sisådär. Han var sämre på Åby, även fast de skyllde på banan, och vi tog prover på honom utan att hitta något fel. Han var heller inte bra i derbyuttagningen i starten efter och det visade sig att han hade en halsinfektion. Hästen fick vila i två månader och nu har han gjort två starter efteråt.
– Senast blev det tokigt i semifinalen till Breeders Crown. Han blev fast bakom med krafter kvar och gången innan fick han ett tungt sistavarv. Så det har inte varit samma flyt i år som i fjol men nu skiter vi i det och siktar framåt. Hästen är pigg och glad och känns fräsch och fin i sina ben. Nu blir det loppet på söndag och sedan kanske en start till innan det blir vinterträning. Så får vi se om han kan utveckla sig ytterligare till nästa år, säger Thomas L Nilsson.

”Känns fin – nytt huvudlag för första gången”
Örebro-tränaren hoppas på en seger när V75 körs på hemmabanan på söndag. Lucifer Lane går ut i den tredje avdelningen, Najos Minne, som är ett fyraåringslopp med blott sex hästar till start i. Lucifer Lane har ett perfekt läge med spår tre bakom bilen och körs som vanligt av Johan A Nilsson.
– Son of God och ”Berghans” häst har jag sett och de är bra, men löper min upp till sin normala klass ska han ha bra chans. Det är ändå inte riktigt samma kaliber på motståndet som han brukar möta.
– Jag körde ett lugnt jobb i dag (tisdag) och han fick ett rätt så tufft jobb i lördags med tuffa intervaller. Sedan ska han få ett lugnt jobb på torsdag också. Han känns bra i träningen och jag tycker att hästen är lika fin som tidigare i år. Johan tycker att han har varit lite bekväm i loppen tidigare så formen kanske inte har suttit där, och det är svårt att veta om han har toppform nu heller, men det känns som sagt bra, även om det har blivit lite långt mellan starterna. Han har öppnat riktigt snabbt flera gånger och spåret är bra.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Ja, vi ändrar nog huvudlaget till ett helstängt huvudlag med runda hål i. Johan var lite sur när han torskade Sprintermästaren och menar på att hästen kan bli lite bekväm när han inte ser de andra hästarna till slut. Jag provade det senast i ett jobb och det kändes helt okej. Så det tänkte vi prova nu i tävling för första gången. I övrigt blir det barfota fram, vanlig vagn och rycktussar som han brukar gå med, säger Nilsson.

Michael Carlsson, Kanal 75

Inför V75 Solvalla: Eldprov för succéduon

Vägen mot toppen har varit lika rak som snabb.
I mitten av augusti presenterade sig Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac för V75-publiken genom att vinna silverdivisionsförsöket hemma på Gävletravet.
Tre månader, ytterligare fem segrar och en dryg miljon kronor senare står man på lördag öga mot öga med världens kanske främste travare Propulsion och flera av landets mest garvade gulddivisionare i Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst på Solvalla.
– Det ska bli otroligt spännande. Det blir det tuffaste lopp han startat i. Men jag ser det bara som inspirerande, säger Oskar Kylin Blom om den högklassiga guldfinalen som förutom Propulsion – landets vinstrikaste travare 2018 – även innehåller elitloppstrean Nadal Broline, femåringstopparna Milligan’s School och Diamanten, samt årstidspecialisterna Digital Ink, On Track Piraten och Zenit Brick vilka i omgångar dominerat gulddivisionen fyra vintrar i rad.
– Jag ser det bara som ett sätt att utveckla honom ännu mer. Han behöver få möta de här hästarna. Hästarna på den här nivån har en förmåga att springa väldigt fort väldigt länge, de har en väldigt hög mjölksyretröskel. Antonio måste nå dit om han ska kunna tävla mot eliten, vilket är min dröm och förhoppning.
Så du har inget emot att Propulsion lagt avelsarbetet åt sidan för att gå ut här?
– Givetvis vill man vinna alla lopp så lätt som möjligt, men för mig gör det inget. Det ska bli häftigt att se vad man går för i den här omgivningen.
Antonio Tabac har aldrig mött så tuffa hästar, har du kört mot så bra hästar någon gång?
– Nej, det blir mitt tuffaste lopp också. Det känns väldigt inspirerande.

Drömmer om Frankrike
Antonio Tabac är obesegrad sedan genombrottet på hemmaplan och kommer närmast från storloppsseger i Holland.
Ett äventyr både för häst och kusk.
– Det var lite annorlunda med ett nytt land där ingen av oss som åkte med hade varit förut. Vi fick ett jättebra bemötande, blev visade runt och fick saker förklarade för oss, allt sköttes mycket professionellt. Det var en väldigt rolig upplevelse, inte bara för att resultatet blev så lyckat.
Hur kom det sig att ni åkte dit?
– De hörde av sig från banan och bjöd in oss. Tydligen så tittar de mycket på V75 i Holland och de hade bra koll på vad det var för häst. Jag är väldigt nyfiken på att tävla utomlands så det var inte mycket att fundera över.
Hur mycket har du kört utanför Sverige tidigare?
– Nästan inget alls, tre lopp i Norge.
Är Frankrike nästa mål?
– Jag har aldrig ens varit på Vincennes så det är klart att jag drömmer om det, men Antonio har haft en lång säsong så jag har inte bestämt någonting. Vi tar loppet på lördag och funderar på framtiden efter det. Förhoppningsvis får jag fler chanser att åka till Frankrike även om vi skulle stanna hemma i vinter.

Många nya hästar
För även om Antonio Tabac är galjonsfiguren som satt Oskar Kylin Bloms nystartade stall på travkartan så finns det förhoppningsvis andra som kan axla manteln i framtiden.
Från att ha börjat sin tränarkarriär med tio hästar vid nyår har det växt femfaldigt till dagens 48.
– Det har varit en väldig omställning. Det är mycket nytt som händer, många nya hästägare och mer pappersarbete. Men jag har bra folk som hjälper mig och även om rörelsen är betydligt större nu så tycker jag att vi har kvar den fina stämning som vi haft från början. För mig är det viktigaste att alla trivs och har roligt, samtidigt som det är lugn och ro på dagarna. Det tycker jag att vi lyckas med. Sedan finns det alltid saker som man kan bli bättre på.
Som att skaffa en hemsida…?
– Ja, det är något som vi skulle behöva och som jag har tänkt på. Men det har blivit nästa prio hela tiden. Vi har vår en sida på Facebook där vi informerar om hästarna, men förhoppningsvis ska vi få upp en riktig hemsida också.

”Kommer inte för att vara åskådare”
Vad gäller lördagen så andas Kylin Blom optimism trots det benhårda motståndet.
– Antonio fick vila några dagar efter hemkomsten från Holland, men efter det har han varit minst lika laddad som tidigare. Han tycker att livet leker för dagen och har självförtroendet på topp. Jag brukar inte köra honom själv i jobben, men gjorde det faktiskt idag (måndag) och han kändes otroligt laddad. Det finns inget som säger att han skulle vara på väg ner i form.
Kommer du att köra mer defensivt nu när motståndet är hårdare?
– Det tror jag inte. Jag kommer att köra som vanligt. Hästen har så bra form för dagen. Vi kommer inte för att vara åskådare, jag vill vara med och tävla.
Kan han vinna på lördag?
– Det är klart att han kan, han är med i loppet. Jag är ändå realist. Förutom Propulsion så jag har blivit väldigt imponerad av Zenit Brick och Nadal Broline. Och även av On Track Piraten och Milligan’s School. Som jag ser det är det många som kan vinna. Den som får bästa resan är nog först i mål. Jag ska göra mitt bästa för att se till att det blir vi, säger Oskar Kylin Blom.

Robin Johansson, Kanal 75

Fem tippar V75 tips lördag 24 november 2018

Här kommer Fem tippar V75 tips inför V75 lördag 24 november 2018. I veckans Fem tippar V75 får du 5st V75-system på 240 rader från fyra stycken travpersonligheter (kuskar, tränare eller andra experter) samt en gäst. Observera att om häst är fetmarkerad, så har kusken/tränaren tippat sin egen häst. Med Fem tippar så får du tidiga V75 tips och en tidig start inför att analysera veckans lopp.

Kommentera gärna själv vad du tycker om tipsen i fem tippar inför V75 lördag 24 november.

Klicka på bilden för att öppna upp den om du inte kan läsa hästarnas nr (gäller främst i mobilen).

Fem tippar V75 tips lördag 24 november 2018

Här kommer Fem tippar V75 tips inför V75 lördag 24 november 2018. I veckans Fem tippar V75 får du 5st V75-system på 240 rader från fyra stycken travpersonligheter (kuskar, tränare eller andra experter) samt en gäst. Observera att om häst är fetmarkerad, så har kusken/tränaren tippat sin egen häst. Med Fem tippar så får du tidiga V75 tips och en tidig start inför att analysera veckans lopp.

Kommentera gärna själv vad du tycker om tipsen i fem tippar inför V75 lördag 24 november.

Klicka på bilden för att öppna upp den om du inte kan läsa hästarnas nr (gäller främst i mobilen).

V75 tips Bjerke lördag 17 november 2018

Här kommer V75 tips idag inför Bjerke lördag 17 november 2018. Tipset levereras i form av ett V75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V75 Bjerke: Ohlsson i huvudroll på Bjerke

Den här veckan körs inga V75-tävlingar i Sverige. Istället gör vi gemensam sak med vårt västra grannland och det är Bjerke i Oslo som är skådeplatsen. Såväl sportsligt som spelmässigt är omgången mycket intressant och ett av russinen i kakan är Axel Jensens Minneslopp (V75-6) för fyraåringar. Där ska dagens fetaste segercheck på 305 000…
Läs mer

Björnkollen V75-tips lördag 17 november 2018

Här kommer Björnkollen V75 med Björn Goop som delar med sig av sina bästa V75-tips inför loppen på lördag 17 november 2018. Inför nästan varje V75-omgång spelar han in det populära travprogrammet Björnkollen som sedan ses av runt 20.000 tittare. Vilket är ett väldigt bra betyg på att programmet är sevärt. Kommentera gärna själv vad…
Läs mer

Inför GS75: V75-vinnare tillbaka efter ett halvårs frånvaro

För snart ett år sedan hittade Chantilly (GS75-4) nya växlar. Efter en skaplig höst lossnade det rejält och hon inledde 2018 med tre raka segrar, varav en i V75. Men nu har inte det sexåriga stoet synts till på tävlingsbanan sedan hon i maj blev sjua i ett V75-lopp på Gävletravet.– Hon har inte haft…
Läs mer

Travsurr med Bo Eklöf och V75-tips lördag 17 november 2018

Här kommer Travsurr med Bo Eklöf som delar med sig av sina bästa V75-tips inför loppen på lördag 17 november 2018. Inför nästan varje V75-omgång spelar han in det populära travprogrammet Travsurr. Dock fungerar inte videon i alla webbläsare, men då kan se se den via denna sida. Kommentera gärna själv vad du tycker om…
Läs mer

V75-system och V75-tips lördag 17 november 2018

Jonas Noreen och Eskil Hellberg bjuder i sin V75-podcast Systemet på en sammanfattning av den senaste informationen inför veckans omgång av V75 på lördag 17 november 2018. Lyssna på deras diskussioner och ta del av deras V75-system. Utifrån deras systemförslag kan du sedan enkelt skapa ditt egna V75-system. Kommentera gärna själv vad du tycker om…
Läs mer