V75 Tips

Här kommer V75 tips idag inför kommande V75-omgångar. Tipsen levereras i allt från klassiker som ”Fem tippar V75”, där fyra aktiva travpersoner och en gäst tippar kommande omgång, till väldigt populära ”Björnkollen” med Björn Goop som varje vecka kommer med nya bra V75-tips. Sedan har vi naturligtvis även våra egna V75-tips i form av ett lagom stort V75-system. Fler bra tips kommer även tillkomma allteftersom sidan byggs ut.

Inför V75®: Ökad träning och två förändringar

Få tränare kan visa upp så solida resultat under 2021 som Ola Karlsson.
På 42 starter har stallets hästar slutat på pallen 29 gånger, en formidabel platsprocent på 69.
Så sent som i onsdags skrällde Taxi Out på V86® trots blytung resa och frågan är om det kan vara dags igen på lördag.
Karlsson plockar i alla fall ut två intressanta fyraåringar, båda relativt nyligen införskaffade från Stefan Melanders utförsäljning, och ingen speciellt hårt betrodd av spelarkåren.
Pre Calculated (V75-2) kom till stallet i höstas där han efter en inledande galopp inte varit sämre än fyra på åtta starter.
– Jag tycker att de två senaste loppen har varit okej, men jag vet om att han kan bättre. Jag tycker att han känns lite mer formstark nu så jag hoppas att han visa det imorgon, säger Ola Karlsson som hoppas återfinna formen från tredjeplatsen på V75® på Åby 6 mars då hästen slutade trea efter att ha körts fram utvändigt om ledaren. På lördag ska hästen dessutom tävla barfota fram för första gången i sin nuvarande regi.
– Jag var väldigt nöjd med honom i Göteborg, då fick han en tuff löpning. Det var kanske lite problemet, att jag varit lite för snäll med honom efter det. Jag har skärpt upp träningen lite efter förra starten och jag tror att han kommer att göra en minst lika bra prestation som i Göteborg, förhoppningsvis lite bättre också. Med tanke på ändringarna vi ska göra.
Är det fler ändringar än barfota fram?
– Han kommer att gå med urryckare för första gången.
Vilken effekt fick du ut av det i träningen?
– Jag fick precis det svaret som jag ville ha.

Bättre med full fart över mål
Stallets andra häst Digital Indy (V75-5) som får prova på tre varv, samma distans som han var tvåa över i debuten för Ola Karlsson näst senast.
Är det önskedistansen?
– Jag tror att han är rätt så allround och att allt mellan 2100 till 3100 meter funkar bra för honom. Det är ett väldigt bra läge för honom i alla fall.
Tror du att han kan dra fördel av distansen gentemot övriga?
– Det är mycket möjligt att han kan.
Hur känns det i träningen där?
– Nu startade han för inte så länge sedan så han har inte gått några tuffare träningsrundor, men han känns spänstig och fin. Det känns som att han är i fin författning.
Hur nöjd var du med honom senast?
– Jag var jättenöjd. Avslutningen var riktigt bra faktiskt. Första starten för mig fick han ett väldigt tufft lopp, jag mådde nästan lite illa av att det blev så som det blev. Därför var det skönt att han fick gå sista 800 senast med full fart in i mål. Det kändes betydligt bättre att komma ur det loppet än det första loppet.
Med de här två loppen i din regi, hur bra är han för klassen?
– Det är lite svårbedömt. Man ska inte glömma att han precis har kommit upp i den här klassen. Samtidigt har jag stor tilltro till min häst så jag hoppas att han inte ska göra bort sig. Jag kan honom inte fullt ut ännu så lite svårt även för mig att sätta in honom i den här klassen.
Ändrar du något på Digital Indy?
– Nej. Det enda jag inte kan säga riktigt ännu är vilket huvudlag han kommer att gå med. Första starten var han väldigt bekväm i värmningen och då satte jag på ett helstängt huvudlag till loppet. Senast var han betydligt rappare och då körde vi med ett öppet huvudlag. Om han värmer som han gjorde förra gången så kommer han att gå med ett öppet huvudlag.
Tror du att någon av dina hästar har bättre chans än den andra?
– Hade vi vänt på startspåren så hade jag trott på jättebra chans med Pre Calculated, men det krävs mycket tur om han ska kunna vinna det här loppet nu. När jag läser loppen så tycker jag inte att det är någon större vinstchans med någon av dem, men skulle det klaffa blir jag inte förvånad heller om de dyker upp i striden, säger Ola Karlsson.

Kanal 75

Inför V75®: Comeback på svensk mark för Chief Orlando

Tränaren Mattia Orlando har etablerat en svenska bas på Halmstadtravet.
– Vi kom för en vecka sedan. Vi har 16 hästar här och tanken är att vi ska stanna till september.
Chief Orlando visade fin form precis denna vecka i fjol då han vann The Onions lopp på Solvalla på 1.09,8 och fick en inbjudan till Elitloppet. I försöket till Elitloppet blev det sedan en sjätteplats tillsammans med kusken Rikard N Skoglund.
Den fyrfaldiga miljonären har gjort en start i år och blev oplacerad i årsdebuten i Turin 4 april.
– Han var inte långt efter som fastlåst bakom hästar till slut. Det är svårt att få en snabb start från låga startnummer i Turin, säger Mattia Orlando.
– Chief Orlando är lite känslig och både långresa och byta stall påverkar honom, men jag skulle ändå säga att hästen har bra form. Vi gör inga ändringar jämfört med årsdebuten utan det blir samma utrustning som senast och han går med skor runt om.
Taktiken från spår 6?
– Det får kusken Vincenzo Gallo avgöra bakom startbilen. Får han ett bra lopp är han redo för att fajtas om segern.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

V75-system och V75-tips Halmstad lördag 24 april 2021

Jonas Noreen och Eskil Hellberg bjuder i sin V75-podcast Systemet på en sammanfattning av den senaste informationen inför veckans omgång av V75 på Halmstad lördag 24 april 2021. Lyssna på deras diskussioner och ta del av deras V75-system.

Utifrån deras systemförslag kan du sedan enkelt skapa ditt egna V75-system.

Kommentera gärna själv vad du tycker om Jonas och Eskils V75-tips inför V75 Halmstad lördag 24 april.

https://bauernordic-pods.sharp-stream.com/1421/systemet391_a44c4f6f_normal.mp3?aw_0_1st.episodeid=82874&aw_0_1st.collectionid=1421

Inför V75®: ”Kan inte säga att jag har tränat en större talang”

Wingait Henke (V75-2) har aldrig varit trött. Vid sin enda förlust satt han fastlåst med gott om sparade krafter.
– Han har hög potential. Han har hela tiden utvecklat sig med träningen och med loppen och han rör sig otroligt effektivt. Trots att han är stor rör han sig väldigt smidigt, säger Håkan K Persson.
Halmstadtränaren ser fram emot lördagens V75, då han ska visa upp den kanske största talang han har tränat på sin hemmabana.
– Jag kan inte säga att jag har tränat en större talang. Jag har haft en del bra hästar och jag minns att Eric Trot hade en liknande svit med många segrar som äldre (8 av 10), men jag tror inte att jag har haft någon som har börjat så bra som Wingait Henke har gjort.

Toppas för första gången
När Wingait Henke för två veckor sedan var tillbaka efter ett kortare uppehåll vann han från ledningen utan någon större ansträngning.
– Han fick ett bra lopp och avgjorde på ett bra sätt. Han svarade bra när de kom och han hade nog en hel det krafter kvar.
På lördag kommer fyraåringen av allt att döma vara ännu bättre.
– Han känns jättefin i träningen. Jag körde intervaller med honom i sanden i går (måndag) och han var smidig och fin. Eftersom han hade varit struken en gång inför senast och stått över lite och bara tränats tungt, är jag övertygad om att han har gått framåt med loppet. Dessutom ska jag köra snabbare intervaller med honom på torsdag för att vässa honom lite extra. Det har jag aldrig gjort med honom tidigare.
Det är i Svenska Travligans lägsta klass som Wingait Henke gör debut i V75. Håkan K Perssons bror, toppkusken Stefan Persson, sköter tömmarna och från innerspår bakom startbilen kommer ekipaget bära favoritskapet.
– Det är jättebra hästar med naturligtvis men jag har ingen anledning att inte tro på honom med tanke på hur bra han har varit och hur han känns i träningen. Men innerspåret är lite lurigt. Jag har ingen koll på hur snabba de andra är från start men det är lite chansartat att ha spår längst in. Tar han ledningen ska han ha bra chans och det ska han ha även om han inte tar ledningen, men då kan det krävas lite mer tur.

Drömmer om derbyt
Eftersom Wingait Henke kom igång med tävlandet först på senhösten som treåring har han ännu inte stångats i årgångsloppen. Han är inte heller anmäld till Konungens Pokal i maj eller Sprintermästaren i sommar. Men i Svenskt Travderby i höst, fyraåringarnas största lopp, får han vara med och Håkan K Persson sticker inte under stolen med att loppet finns med i tankarna.
– Det klart att vi har en plan för det och att vi kommer göra ett försök mot derbyt. Eftersom han inte tävlade så mycket som treåring behöver han komma ikapp de andra, så han ska få tävla på med jämna mellanrum. Han har väldigt bra ben och är hittills inte behandlad någon gång i sitt liv, så är han fortsatt fräsch ska han få tävla på och möta tuffare och tuffare hästar.
Vilka vägar Wingait Henkes karriär tar får framtiden utvisa. Närmsta ska han presentera sig för den breda travpubliken i V75.

Ola Johansson, Kanal 75

Inför V75®: Fördel ”Brad” efter spårlottningen

På lördag körs den tredje och näst sista deltävlingen i Paralympiatravet – loppet som tidigare gick under namnet Olympiatravet.Loppet är toppnumret i V75® och avslutar omgången i Halmstad, där segrande häst är skyldig att starta i finalen på Åbytravet lördagen 8 maj med 1,5 miljoner kronor i förstapris.2019 vann Handsome Brad Olympiatravet på Åby och…
Läs mer

Fem tippar V75 tips Halmstad lördag 24 april 2021

Här kommer Fem tippar V75 tips inför V75 Halmstad lördag 24 april 2021. I veckans Fem tippar V75 får du 5st V75-system på 240 rader från fyra stycken travpersonligheter (kuskar, tränare eller andra experter) samt en gäst. Observera att om häst är fetmarkerad, så har kusken/tränaren tippat sin egen häst. Med Fem tippar så får…
Läs mer

V75 tips Bergsåker lördag 17 april 2021

Här kommer V75 tips idag inför Bergsåker lördag 17 april 2021. Tipset levereras i form av ett V75-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Björnkollen V75-tips Bergsåker lördag 17 april 2021

Här kommer Björnkollen V75 med Björn Goop som delar med sig av sina bästa V75-tips inför loppen på Bergsåker lördag 17 april 2021. Inför nästan varje V75-omgång spelar han in det populära travprogrammet Björnkollen som sedan ses av runt 20.000 tittare. Vilket är ett väldigt bra betyg på att programmet är sevärt. Kommentera gärna själv…
Läs mer

Inför V75®: Tuffa förutsättningar för Månlykke A.M.

Förvisso har Månlykke A.M. (V75-3) visat kapacitet som räcker långt tidigare, inte minst i fjol då han bland annat vann Svenskt Mästerskap, men sättet han inlett årets säsong på har ändå imponerat stort. Årsdebuten vanns i överlägsen stil från ledningen och när han senast var ute i V75® dundrade han på nytt ifrån motståndet på…
Läs mer

Inför V75®: Inga vinstkrav på Very

 Från högkapabelt nervvrak som galopperade så fort det stod stora pengar på spel till orubblig segermaskin.Det var på hösten som sexåring som Very Kronos fick alla bitar att falla på plats och äntligen kunde löpa upp till vad han alltid lovat.Resultatet blev en segerkavalkad på V75® inkluderat Svenskt Mästerskap som slutade i guldfinalen på Solvalla…
Läs mer