V86

Inför V86 (jackpot): Heta chanser för Bergh

Åby-tränaren har i många år varit populär hos NHL-stjärnor och andra hockeyprofiler som har lämnat sina hästar i träning till honom med stora framgångar. Hockeylegendaren Mats Sundin är inget undantag och för tillfället är han delägare i tre hästar i träning hos Bergh. En av dem är stjärnhästen Nimbus C.D. som dessvärre har varit skadedrabbad och inte startat på drygt två år. Nimbus C.D. vann miljonloppet Jubileumspokalen som femåring i träning hos Stefan Hultman och har därefter varit hos Pasi Aikio och Peter Untersteiner utan att få till det. Sedan i våras finns den trefaldige miljonären hos Robert Bergh och efter att ha varit konvalescent så börjar det nu hända saker.
– Vi har kommit en bit på väg med Nimbus C.D. Det gick trögt i början och han har haft ett större problem med ett bakben och andra standardproblem. Nu har han i alla fall varit inne och tränat 1.25 på Bergsåker och om allting håller och flyter på så har han väl sex till åtta veckor kvar till start. Skadorna har stabiliserat sig undan för undan men nu är det ett lite kritiskt läge och vi får skynda långsamt om det ska gå vägen, säger Robert Bergh.

”Worrywart rejäl – vunnit med krafter kvar”
Innan det blir comeback för Nimbus C.D får Mats Sundin följa sin Worrywart som har tagit fyra segrar i år på åtta starter. Efter ett uppehåll i somras har det blivit två raka fullträffar då hästen har vunnit enkelt med krafter kvar. På onsdag gör den fyraårige valacken en intressant start i V86 på Åby. Det är en omgång som delas med Solvalla och som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt.
– Worrywart (V86-1) har en bra gång men har varit lite för laddad tidigare och hade även en period då han blev trött hela tiden. Han opererades i halsen i somras och efter det har han varit stark i loppen igen och tagit två raka. I början hade han även problem med aktionen men det har stabiliserat sig och är på rätt väg nu, säger Bergh.
– Hästen har varit väldigt rejäl i de senaste loppen och vunnit med krafter kvar. Det enda som är nu att han har spår fem mitt bakom bilen. Normalt är det ett bra spår men för hans del så kan han bli spänd i startögonblicket. Vi får försöka ta det lugnt så att vi kommer iväg. Jag tycker att det finns utveckling kvar i hästen och sköter han sig är det bra vinstchans. Inga ändringar.

”På rätt väg som valack”
Robert Bergh har ytterligare tre hästar till start inom V86, varav en riktig toppchans. Så här kommenterar han dem i tur och ordning.
– Elcamino Dimanche (V86-5) kastrerades i våras och jag tycker att det går åt rätt håll i utvecklingen, även om det har blivit tre galopper. Det har varit olika anledningar till det, och i kriteriekvalet gick han för tungt balanserad och senast var han svår i starten. Han var fin när han vann för fyra starter sedan och det var första loppet som valack. Det känns som att hästen är redo för att göra ett riktigt bra lopp sett till hur han tränar. Men utgångsläget är tråkigt med bakspår på tillägg för att han ska kännas het.

”Otroligt starkt lopp senast – kan absolut vinna”
– Caligula (V86-6)
är en häst som är väldigt bra för klassen och som har varit duktig i tre raka segrar. Han har haft spår ett två gånger bakom bilen och hållit upp ledningen båda gångerna. Så han är klart snabb iväg och vi får hoppas att han kan utnyttja spåret även den här gången. Det är klart att det kan strula från innerspåret men han är i alla fall så pass snabb iväg och blir det inte ledningen så finns det andra alternativ. Det här är en riktigt bra sort men senast fick han gå med ett par boots på sig och blev då lite klumpig så nu plockar vi av dem igen och han går som i tidigare starter, barfota bak. Det är min bästa chans i omgången.
– Aperfectdream (V86-7) har gjort flera bra insatser i höst men det finns mer förväntningar på honom. Senast blev han störd till galopp men näst senast gick han ett otroligt starkt lopp som tvåa ute i spåren. Även om hästen har bakspår nu så kan han mycket väl vinna loppet. Jag har en liten känsla av att köra barfota runt om nu men jag måste värma hästen först innan vi bestämmer om vi rycker alla skor, säger Robert Bergh.

Michael Carlsson, Kanal 75

V86 Solvalla: Månprinsen skojade med motståndet

I slutet av augusti blev det seger för Månprinsen A.M. i Svenskt Mästerskap på Bergsåker. En titel kallblodskungen tog hem för femte gången.
Gunnar Melander meddelade efter loppet att han siktade på nya äventyr 2019 med kallblodskungen men det bkev inte så. Elvaåringen återkom i startlistorna till onsdagens tävlingar på Bergsåker.
I Paul Oscarsons Minne var distansen är 1640 meter – sämsta tänkbara för stjärnan som är bättre över längre distanser och Gunnar Melander blev inte ens favoritspelad i loppet.
Med en lätt seger i V75 i Skellefteå över kort distans spelades Lome Brage och Erik Adielsson till klara favoriter på V86. Lome Brage försökte försvara sig men kröp liksom ihop förvandlades till en högst normal häst då Månprinsen kom fram och visade sig i den sista kurvan.
Elva år gammal tycker tränaren att hans häst blivit mera komplett och förbättrat sin startsnabbhet…
– Ja, nu känns det som att man kan köra fort med han’ från start och det hjälper ju till, sa Gunnar Melander.
Erik Adielsson använde den givna taktiken och höll ett hårt tempo hela vägen. Varvsnotering 1.20,5 räckte dock inte när Månprinsen A.M. visade hyfsad startsnabbhet och fick en drömresa i andraparet utvändig. 600 meter från mål vek Gunnar Melander ut och skaffade sig övertaget direkt om Lome Brage i mitten av den sista kurvan.
– Han var helt fantastiskt och han vann ju på ett väldigt lätt sätt. Jag hade ju inte tänkt starta mer i år men han kändes så fin i träningen och då blir man ju sugen – för det är roligt det här! sa Gunnar Melander.

100:e årssegern för Westholm
Jörgen Westholm går mot ett rekordår som tränare. Hundrade segern för året kom i V86 på Bergsåker med femåriga stoet Amalia Kash i ett försök i Diamantstoet.
”Spårtrappan” gjorde att Amalia Cash hade ett trettondespår (!) bakom bilen. Efter grovjobb som förstahäst i tredjespår var Westholms häst ändå helt överlägsen i loppet. Höstform!
Solvallatränaren Reijo Liljendahl hade skickat en häst till Sundsvall. Mellby Emeralds glänste verkligen och vann det inledande sprinterloppet från positionen utvändigt ledaren.
Ulf Ohlsson satt med sträckta tömmar loppet igenom.
I treåringsloppet stod hästar som tjänat ett par-tre hundra tusen lika start med miljonärer. Global Withdrawl med rutin från betydligt tuffare sammanhang än onsdagens, spårade varje meter av loppet och stack undan på lätta fötter.
Svante Båths häst har haft det lite motigt och galopperat bort en finalplats i E3 och satt senast fastlåst när det skulle kvalas in till Svenskt Travkriterium.

Moses riktigt vass
38 mil söderöver kördes Solvallas fyra avdelningar på V86-spelet.
Daniel Redén-tränade Moses hade galopperat i tre av fem starter i karriären innan onsdagen och tagit två segrar. I ett treåringslopp visade hästen att han kan bli en kommande profil i det framgångsrika stallet. En krabat Solvallatränaren tidigt utsåg till en av sina mest lovande i kullen men kommit lite fel med under året.
Örjan Kihlström blåste till ledningen varvet från mål och över upploppet svarade Moses på kuskens små maningar och sprintade undan. Segertiden nya rekordet 1.14,9 över 2140 meter, auto.
– Det kändes som att det var en hel del krafter kvar i mål också, sa Kihlström.

Första med Goop
Nicklas Westerholm har ett stall i högform. Inför onsdagen hade Rommetränaren fem segrar på de åtta senaste starterna. I Solvalla V86 kom sjätte pinnen då stallet lät Björn Goop prova Knifetown Winner för första gången.
Knifetown Winner rasslade till ledningen i en snabb öppning från andraspåret bakom bilen och loppet var i praktiken över när startkatapulten M.T.Insider testades från åttondespåret men rullade över i den första kurvan
En samling orutinerade treåriga ston ställdes mot varandra i V86-6.
Storfavoriten Cactus slog på en galopp när hon var på väg mot ledningen i den första kurvan och trots att hon tappade en hel del blev det seger ändå. Jorma Kontio fick en rygg att gå 700 meter från mål och Cactus bara blåste till motståndet när hon veks ut i den sista kurvan.
– Hon bromsade sig i fel och har en del att lära men jag trodde på chans trots den där galoppen, sa Kontio, om stoet som har många ägare i Stall Kennys andelshästar.
Jorma Kontio rundade av V86-spelet på Solvalla i ett fyraåringslopp med Frode Hamres Humble Hill.
Åtta rätt på V86-spelet delade ut 1747 kronor, sju rätt gav 25 kronor och i kolumnen för sex rätt stod ordet Jackpot.

Mikael Wikner, Kanal 75

V86 tips Bergsåker/Solvalla onsdag 17 oktober 2018

Här kommer V86 tips idag inför Bergsåker/Solvalla onsdag 17 oktober 2018. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Bergsåker/Solvalla onsdag 17 oktober 2018 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2018-10-17
Avd. System  
1 2,8,5  
2 2,5,8,10  
3 2,5  
4 2,10  
5 5 No Matter (Kim Moberg) 
6 5 Idun A'lir (Torbjörn Jansson) 
7 8,14,6,5,13,15  
8 8,5,9,2,6  

Inför V86 Solvalla: Stolt tränare till Millie som blir ”millionaire”

Det är Bergsåker som arrangerar onsdagens V86-omgång tillsammans med Solvalla.
Ett lopp som sticker ut i omgången är V86:ans sjunde avdelning i Sundsvall med 15 ston bakom bilen i ett försök till Diamantstoet.
Fältet vimlar av segervana och formstarka djur. Eftersom det handlar om så kallad ”spårtrappa” har Millie Millionaire fått det näst sämsta spåret med sina 938 600 kronor intjänat.
Brage Hansen har haft stoet på leasing sedan i december då hon var ett år. En undantagshäst han tränat upp och är mycket stolt över.
Millie Millionaire är fem år och har dryga 61 000 kronor kvar till miljonen och kliver över strecket om hon är sämst tvåa på onsdag. Millie blir ”millionaire”…
– Det är klart att man har förhoppningar om att hon ska bli ett av landets bästa ston i alla fall.
Jag är medveten om att det är mycket som ska klaffa för att det ska bli så – men kapaciteten har hon absolut. Hon är inte på toppen av sin begåvning på något sätt och det känns som att jag har ytterligare några grejer jag kan slipa på, säger Brage Hansen.

Står hos uppfödaren
Brage Hansen jobbar som hovslagare och hyr en gård i Sollefteå tillsammans med sin sambo och driver ett stall med sex hästar.
Millie Millionaire står hemma hos sin uppfödare Eva-Maria Frånlund, två mil från Brages hus.
– De sköter om att ge henne mat och tar det dagliga med hagvistelse och så, och jag gör resten. Nu när hon är igång och tävlar får hon inte göra något märkvärdigt mellan loppet utan det är bara att försöka konservera hennes form. Mår hästarna bra presterar de ju också, säger han.

Millie väckte en tanke
I vinter hoppas han hinna med den avslutande kursen för att bli proffstränare och bli sin egen på Dannero några dagar in på det nya året.
Sedan en tid hyr han även stall inne på stallbacken på travbanan. Millie fick honom att vilja ta steget.
– Visst är det så. När man får hålla på med hästar som henne sätter det fart liksom. Det är också så att jag fyller 30 i år och sagt lite skämtsamt att det är väl någon sorts kris också som spelar in när jag vill prova som proffs. Det är dåligt med tränare på Dannero och jag känner att…ja, någonting kan jag väl tillföra?

”Klart att hon kan vinna”
Millie Millionaire hade i somras ett tag två raka segrar i stolopp på V75 tillsammans med Ulf Ohlsson. Kuskettan vill köra henne igen på onsdag.
Brage tackar för det men har så pass höga tankar om sin häst att han undrar vilken kusk som frivilligt skulle avstå en sådan guldstyrning.
Utgångsläget är svårt men Brage Hansen har inte gett upp.
– Hon är så pass bra att det är klart att hon kan vinna ändå, säger Brage.
I den senaste starten slutade hon tvåa i finalen av Diamantstoet under dagen med V75-finalerna på Solvalla. Millie Millionaire satt några snäpp för långt bak för att hinna fram till vinnaren Under The Counter som tog andra raka V75-segern för tränaren Joakim Elfving och kusken Rikard N Skoglund.
– Jag tror att det är Under the Counter som kan bli tuffast mot igen på Bergsåker. Hästen verkar ha hittat en härlig formtopp nu hos Joakim Elfving. Det är till en del samma hästar hon mötte senast och det gäller väl att hon ska ha lite flyt. Hon är stark och tuff men det går inte att gå sista varvet i tredjespår varenda gång man startar.

”Det har smällt rejält”
Millie Millionaire var som man säger ”bakrädd” som yngre men har enligt Brage Hansen blivit mycket bättre på den punkten. För säkerhets skull sitter slaggjorden på som vanligt.
– Hon är exemplarisk och snäll hela tiden när man sköter henne. Hon är fin att köra också och har aldrig slagit med kortvagn, utan det är i långvagn det har smällt rejält några gånger. Millie har böjt några skalmar om man säger så.
Inte ett ont ord. Brage Hansen tar alltid sin häst i försvar.
– Om man ska spela? Ja, för mig är hon ett givet streck i alla fall!

Mikael Wikner, Kanal 75

Satsade 20 kronor – tog hem V86-potten

Att det inte krävs några höga insatser för att vinna stort har historien gett många exempel på. När skrällarna duggade tätt i veckans V86-omgång var det dags igen. Efter den sista avdelningen fanns endast en kupong med samtliga rätt. Den hade lämnats in på Coop Konsum Södertälje City och då den innehöll fyra singelstreck och hade endast tre hästar markerade i vardera av de övriga loppen kostade den 20 kronor och 25 öre. För åtta rätt får den lycklige vinnaren 5 447 099 kronor och med utdelningen för femmor sjuor och sexor inräknad blir den totala vinstsumman 5 518 603 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

V86 Solvalla: Succéåret fortsätter för Elias och Toddler

Danske segermaskinen Bandit Brick såg ut att gå mot ännu en fullträff sedan han fått överta ledningen av Toddler med två varv kvar av kvällens långlopp på Jägersro. Men på upploppet kom luckan och när Marc Elias lyfte ut Toddler avgjorde sexåringen i ett nafs.
– Jag valde den sparsamma vägen i dag och släppte till en fin rygg. Jag tycker att Toddler har visat att han kanske är bättre i ryggar och väldigt bra på speed och i dag visade han återigen att han kan växla tempo väldigt bra. Det kanske är så här man ska köra honom i framtiden, sa Marc Elias.
Kusktalangen har kört hästen tio gånger i år och sex gånger har de fått vända upp för defilering. Men trots att resultatet på nytt blev bästa tänkbara var inte Marc Elias helt tillfreds med Toddlers uppträdande.
– Han var inte 100 procent i värmningen i dag utan stressad och mer på g än vanligt. Nu får vi kolla upp honom och beroende på vad veterinären säger kanske han får sluta för i år för att komma tillbaka till våren, förhoppningsvis bättre än någonsin.
Toddler, som tränas av Marc Elias pappa och arbetsgivare Conrad Lugauer, passerade i och med segern en miljon kronor insprunget. För Marc Elias var det årets 26:e seger och i kolumnen för inkörda pengar under 2018 står det 2,5 miljoner kronor.

Hedersman bäst över ett varv
På Jägersro kördes även en Supersprint över 1 140 meter och där visade Veronica Haglund-tränade åldermannen Mr Pellegrino att han fortfarande har bra sprutt i benen. Han stack till ledningen från spår fyra bakom startbilen och pinnade sedan undan till enkel triumf.
– Det här är en gammal hedersman. Han är elva år och gör det så här bra, det är otroligt kul, sa skrällkusken Håkan B Johansson som även är med och äger hästen.
Peter Untersteiner tog av skorna på Powderfinger för första gången och sedan hästen tagit hand om ledningen blev resten av loppet en promenad i parken.
– Det blev ett väldigt lugnt lopp för oss när favoriten galopperade och vi fick bestämma i ledningen, men han vann med krafter kvar och jag är nöjd med honom, sa Halmstadtränaren som i det efterföljande loppet på Jägersro räknade in en stalltrippel när han själv satte dit Stonewashd Diamant före Absolut Gehör och Tour Knight.

Lennartsson delade ut käftsmäll
På Solvalla bar Svante Båth-tränade Esprit Sisu ett blytungt favoritskap och när enda orosmolnet på förhand, voltstarten, hade skingrats sände Erik Adielsson fram till ledningen. Därifrån vann hästen mycket enkelt.  
– Han gör det bra men han var lite stökig innan loppet och det gick verkligen på guds försyn i starten. Får jag välja väntar vi några starter innan det blir voltstart igen, sa Adielsson.
Finska gästen Stoneisle Ocean spelades också till stor favorit efter tredjeplatsen i stoeliten senast men efter ett tungt inledningsvarv till positionen utvändigt om ledaren fick hon nöja sig med andraplatsen. Det såg David Persson-tränade Dealwithakiss till när hon från ledningen sprintade undan till karriärens 4:e seger i 39:e starten.
– När hon levererar såna här prestationer tycker man att hon borde ha fått vinna fler lopp, sa kusken Claes Sjöström.
Dealwithakiss sänkte många V86-system men det var ingenting mot den käftsmäll Ivan Pavlov A.T. och Per Lennartsson delade ut kort senare. Hemmatränaren lämnade tredje par utvändigt för att köra fram utvändigt om ledaren efter ett halvvarv och därifrån mosade den serbiske 40-oddsaren motståndet och vann säkert.
– Han är bäst när han får vara med där framme så jag tog chansen och körde fram, sa Lennartsson.
I kvällens avslutande V86-lopp skrällde det ännu en gång när Quick Crown kom som skjuten ur en kanon den sista biten. När sexprocentaren skar mållinjen som etta innebar det att åtta rätt på V86 betalade 5,4 miljoner kronor. Sju rätt delade ut 7 933 kronor och sex rätt belönades med 335 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

V86 tips Jägersro/Solvalla onsdag 10 oktober 2018

Här kommer V86 tips idag inför Jägersro/Solvalla onsdag 10 oktober 2018. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Jägersro/Solvalla onsdag 10 oktober 2018 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2018-10-10
Avd. System  
1 7,2,6,4  
2 7,9,1  
3 9 Rodick Broline (Johnny Takter) 
4 9 Pomeroll Am (Kenneth Haugstad) 
5 5,3  
6 5,8  
7 5,14,7,4,10,13  
8 5,11,4,1,10  

Inför V86 Solvalla: Banditen fortsatt fin – Juul tar på sig galoppen

Bandit Brick är hästen som var på väg mot det danska segerrekordet på 21 raka segrar i slutet av fjolåret. Efter 20 segrar i svit blev emellertid förlust med hästen Steen Juul jämför med sin gamle stjärna Rudolf Le Ann, ett tag en av Europas bästa hästar.
Hästen fortsatte rada upp hästar efter förlusten. Senast bröts en svit på sex segrar på Charlottenlund där Bandit Brick galopperade efter några hundra meter och diskvalificerades.
– Det var helt och hållet mitt fel eftersom jag begärde lite för mycket av honom. Vår tuffaste konkurrent var på insidan av oss och när jag körde för att komma förbi den slog han på en galopp i stället, säger Steen Juul.
Uppgiften i V87-7 på onsdag är ett lopp över tre kilometer. Juuls häst står med 20 meters tillägg och ser ut att bli stor favorit.
Bandit Brick får sin ordinarie balans barfota runt om och uppges träna lika fint som vanligt. – Han håller fin form. Han har ett dåligt läge med stängt spår men vi har ju några varv på oss att fixa till det. Han startar med chans, säger championtränaren.
I samma lopp har du 1 Dekadent K. till start. Chansen med den?
– Han har riktigt bra form men har alltid haft svårt att räcka till i Sverige i sin klass. Så vi hoppas på en bra placering i första hand.
Det inledande loppet på V86 är Jägersros Supersprint över 1140 meter. Tycoon Conway Hall är en av Danmarks bästa vid sunda vätskor men har haft stora skadeproblem och varit borta länge och hade bara gjort en start sedan sommaren 2016 när han återkom i våras.
– Han var mycket bra i några starter men inte något extra senast i loppet i augusti och har fått en träningspaus. Jag anmäler honom eftersom jag tror att han är okej igen – men jag vill se honom prestera först innan jag tror på honom igen.
Det blev ett spår sju i loppet med åtta hästar bakom bilen. Du måste vara missnöjd.
– Ja, ett sådant spår över här kort distans betyder mer än när det är ett halvvarv längre. Det är helt klart Bandit Brick som är den bättre chansen

Mikael Wikner, Kanal 75

Inför V86 Solvalla: Jakobssons segerstaplare tillbaka efter uppehåll

När Charlock Wiking (V86-4) i mitten av maj blåste till spets från spår åtta bakom startbilen hemma på Färjestad och tågade undan till sin fjärde raka seger spåddes han en strålande säsong. Men istället blev det en sommar i stallet för den kapable fyraåringen.
– Han blev lite halt efter senaste starten och det berodde på en benbit i en kota som vi fick operera bort. Efter det fick leden vila innan vi kunde börja tränar försiktigt igen och han har fått gott om tid på sig, berättar Magnus Jakobsson.
Tävlingsuppehållet blev ytterligare förlängt då Charlock Wiking åkte på en förkylning när han skulle göra comeback för två veckor sedan.
– Han hade tränat bra inför den tilltänkta starten och varit väldigt stark och fin i jobben. Efter förkylningen har han bara gått lite lugnt, några 1.30-jobb, men han känns fin.

”Kommer utvecklas väldigt fint”
Någon toppform har knappast Charlock Wiking när han kliver ut på Solvalla inför V86-4. Startnummer elva över kort distans är inte heller till hans favör. Men det handlar inte om någon vanlig häst. Totalt har han gjort sju starter och fjolårets två galoppmissar borträknade har han vunnit varje gång.
– Han gör allt som han ska i loppen, om än i lite trög stil än så länge. Han har inte riktigt fattat vad han ska göra, men det går lätt för honom och när man talar om för honom att det är dags att gå då går han, säger Magnus Jakobsson som ser hög potential i valacken.
– Bara han får tävla på tror jag att han kommer utvecklas väldigt fint och med tiden bli en jättebra häst.
Knappast någon skulle bli förvånad om Charlock Wiking lägger konkurrenterna på rygg direkt i sin comeback men med de förutsättningar som är väljer Magnus Jakobsson att ligga lite lågt.
– Vi har inget vidare läge och jag kommer låta honom springa med där bakom och köra till slut. Jag har väl inga direkta vinstfunderingar men vi får se hur det löser sig. Jag tycker att spelarna ska se honom som en outsider.

Ola Johansson, Kanal 75

V86 Solvalla: Långloppsspecialisterna

I lördags vann man Walter Lundbergs Memorial – med anor från 1930-talet – på Solvalla med Vischio Holz.
På onsdagskvällen knep duon en ny klassiker när en annan italienskfödd fyraåring visade sig starkast i S:t Leger, nämligen Vincent As.
– Det är jätteglädje över hästen och skönt att det börjar släppa för honom. Det är en häst jag trott på länge, men det har strulat på vägen. I våras kom vi rätt på honom och hittade felet i en has, då började han trava. Det finns väldigt många växlar kvar att ta av, mös Magnus Dahlén sedan han bevittnat Carl-Johan Jepson skölja över konkurrenterna från sin position i andra par utvändigt.
– Det gick som på nålar första 500 meterna, men sedan travade han bättre och bättre ju längre loppet gick. Vi fick några längder i slutsvängen och sedan var det bara att köra på säkerhet sista biten, kommenterade segerkusken.
Därmed sällade sig Vincent As till en exklusiv skara S:t Leger-vinnare som bland annat innehåller VM-vinnarna Callit och Twister Bi samt Prix d’Amerique-segrarinnan Queen L.
Segertiden 1.14,1/3 160 meter ska enligt Travronden World Records klassas som världsrekord för fyraåringar över de sällsynta förutsättningarna.

”Lät honom mata på”
En annan fyraåring som ännu inte tjänat pengar i paritet med sitt kunnande är Stefan Melanders Born Unicorn.
Per Lennartsson lämnade inget åt slumpen och trots tufft upplägg fanns mod att svara ettrigt utmanande Nonstop Cheri.
– Han har kolossal kapacitet den här. Men man kan inte köra något speciellt snyggt, man stör honom bara då, så jag lät honom mata på, förklarade Lennartsson sitt taktikval att sända framutvändigt ledaren via tredjespår i 1.10-tempo första varvet.
Jämnårig är även Tuomas Korvenojas B.W.T.Ceasar som visade att meriter från finska årgångslopp räcker gott och väl i klassen upp till 300 000 kronor. Segern togs via släppt ledning och ett vasst upplopp förbi positive Perfect King.

Trippel för Untersteiner
Kvällens största segerherre blev annars Peter Untersteiner som hade hästar i tre V86-avdelningar och inte gav ifrån sig någon.
Det började med en egenkörd dubbel från innerspår.
Först med Masterglide som enkelt försvarade ledningen.
– Han har blivit väldigt startsnabb, det är ett bra vapen att ha. Om han varit seg från start hade vi väl blivit sexa idag, så viktigt är det, förklarade Untersteiner som i loppet efter gick ut motbevisade sin teori bakom Eldorado Mearas som avgjorde från tredje par invändigt.
– Han krånglade lite i volten och vi fick en dålig start. Då är man borta direkt, men vi hade flyt 500 kvar när det löste sig. Det var första gången han gick barfota fram och det flöt väldigt fint för honom. Vissa kvällar så klaffar det, konstaterade Untersteiner.
Sonen Johan fullbordade hattrick då han styrde in Swish Lane via en offensiv styrning från startspåret längst ut bakom startbilen.

Skoglund skrällde
Fjolårets kusk i Sverige Christoffer Eriksson körde på Åby samtidigt som han skickade två egentränade hästar till Solvalla.
Och dessa visade sig vara i ordning.
Målfotoförlusten för Nonstop Cheri blev nog lätt att smälta då Örjan Kihlström i loppet innan gjort allt rätt bakom Invincible H.C.
Rikard N Skoglund bjöd på omgångens knall då han fick chansen bakom Jörgen Westholms treåring Elise Andover, som inte hade nått pallen på karriärens första sex starter, men nu hade spurtkrut att slå av omgångens största favorit Cactus.
Spelad till en procent på V86-spelet såg man till att utdelningen för åtta rätt nådde över en halv miljon kronor.

Robin Johansson, Kanal 75