Italiensk seger i Grand Premio Orsi Magnelli

Orsi Magnelli är ett av Europas största och mest anrika treåringslopp och har vunnits av svenska hästar vid flera tillfällen, Evita Broline, Scarlet Knight, Adrian Chip och Quid Pro Quo har fått besöka den kaotiska vinnarcirkeln.
Årets upplaga som avgjordes på var utan svenska hästar, däremot så gästspelade Björn Goop som körde både i den öppna och stoklassen.
Segern i den öppna klassen gick till Diamond Francis, tränad av Walter Zanetti, och Vincenzo P.Dell’Annunziata. Det är samma kusk som körde Cokstile till seger i VM-loppet och fick utstå mycket kritik, med all rätt, för sin drivning som var hård och yvig.
Den här gången satt Vincenzo P.Dell’Annunziata tämligen lugn bakom vinnaren trots att det var små marginaler på upploppet.
Tvåa slutade Gio Cash och trea Doge As. Björn Goop kvalade in Josh Power till finalen via en andraplats, men där galopperade hästen från start.
Stoklassen vanns av Alessandro Gocciadoros-tränade Daugher As med Pietro Gubellini i sulkyn som spurtade ner stallkamraten Delicious Gar som föll med flaggan i topp efter att ha gjort jobbet utvändigt ledaren. Här slutade Björn Goop fyra med Doyourbest och den placeringen gav ca 40 000 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.