V86®: Dancer Brodde stärkte favoritskapet inför Derbyt

Regnet vräkte ner över Mantorp under onsdagskvällen som bjöd på V86® med Breeders Crown och STL-lopp. Den största sportsliga godbiten avslutade omgången med Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Där genrepade flera utav kulltopparna och de mest betrodda inför Svenskt Travderby, där uttagningsloppen körs om knappa två veckor på Jägersro. Dancer Brodde, som tidigare i år vunnit Kungapokalen, var innan loppet favoriten till Derbyt. Han stärkte sina aktier ytterligare genom att blixtra direkt till ledningen, trots spår åtta bakom bilen, och hålla undan enkelt till slut. Det var en imponerande explosivitet som hästen visade den första biten, och Bedazzled Sox som hade innerspår var chanslös att svara upp. Dancer Brodde fick sedan en tryckare varvet kvar när Rikard N Skoglund kom farande i tredjespår med Staro Mack Crowe, varpå Adrian Kolgjini svarade i ”dödens” med Barack Face men den sistnämnda galopperade när ekipagen touchade i varandra. Bedazzled Sox fick aldrig chansen ifrån rygg på ledaren och istället var det Friend Of Elves som avslutade mycket starkt till andraplatsen. Men åt Dancer Brodde fanns inget att göra och den trefaldige miljonären kunde vinna enkelt på tiden 1.12,8/2140a på den regnvåta banan.
– Vi har sett att han kanske är snabbast utav alla i kullen, sa Johan Untersteiner apropå startsnabbheten.
– Han öppnade fint och när vi kom till ledningen kändes det bra. Det blev lite körning varvet kvar, så han fick först gå en repat från start, en repa till mitt i loppet och kunde ändå hålla undan till slut. Han kändes väldigt fin hästen och det blev en bra genomkörare inför derbykvalen. Det blev en plump i protokollet senast och det kändes bra att han var tillbaka i vinnarcirkeln igen.

Dubbelt Untersteiner – Mellby Korall med linorna oryckta
Det blev en dubbelseger för far och son Untersteiner när pappa Peter vann V86-7, tillika Breeders Crown för fyraåriga ston, med Mellby Korall. Hon blev påkörd och fick sina chanser spolierade i Stosprintern för tre starter sedan. Nu vann hon välförtjänt efter en snabb start till ledningen, och över upploppet kunde hon närmast finska ifrån konkurrenterna till en lätt seger.
– Hon var riktigt fin idag och gjorde det bra. Det fanns växlar kvar och jag drog inte någon av linorna, sa Peter Untersteiner och åsyftade det norska huvudlag och rycktussarna. Nästa start för Mellby Korall blir i uttagningsloppen till Derbystoet.

Walmann har ett stort kriteriehopp i S.G.Dracarys
Roger Walmann har ett stort kriteriehopp i S.G.Dracarys. Den treårige hingsten, som tidigare varit tvåa i E3-finalen i somras, vann lekande lätt den andra avdelningen. Han var omgångens mest spelade häst och tog tidigt hand om ledningen i Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker. Hästen fick bestämma till 1.16,2 första varvet och gled retfullt enkelt ifrån konkurrenterna för Örjan Kihlström. Skötare till det här jättelöftet är Malin Boman, som har jobbat hos Roger Walmann i 30 år och bland annat skött om världsrekordhållarinnan Giant Diablo tidigare.
– Det här är en riktigt fin häst. En kul liten kille och idag har han hållit sig ganska lugn, sa Malin Boman.
Tränaren Roger Walmann höll med i det avseendet.
– Så här lugn och fin som hästen var idag har han inte varit tidigare. Han är riktigt bra, sa Roger Walmann.
Segerkusken Örjan Kihlström var också mycket nöjd.
– Det hade gått så lugnt första varvet och det var aldrig några problem. Han har gjort det jättefint så här långt och det blir spännande att se framöver, sa Kihlström om S.G.Dracarys som nu har sprungit in drygt 1,3 miljoner kronor.

Joe Dalton skrällde i inledningen
Det blev hemmaseger i V86-inledningen Joe Dalton skrällde för Björn Goop. Den Stefan P Pettersson-tränade hästen fick hjälp med tempot i täten, då Lady Beluga och Faeza Zet utkämpade ens våldsam duell. Lady Beluga anförde men Örjan Kihlström pressade hårt utvändigt med Faeza Zet och första varvet öppnades efter 1.10. Det satt naturligtvis i benen på dessa två som båda tröttnade tidigt. Joe Dalton profiterade på det genom att avsluta starkt och kopplade greppet inne på upploppet,, som han försvarade in i mål. Joe Dalton var spelad till blott tre procent på V86.

Fransk tioårig valack vann guld i Takter-Trofén
Favoriten Dexter Chatho hade inga problem att vinna Takter-Trofén, tillika V86-3. Han fick tidigt överta ledningen från den initialt spetsande Pastore Bob, och fick sedan andrahandsfavoriten Indy Rock på utsidan. Det var dessa två som gick loss och Indy Rock försökte utmana inne på upploppet, men Dexter Chatho försvarade sig till en säker seger. Den franske tioårige valacken tränas av Håkan B Johansson, och kördes av sonen Gustav Johansson och det var hästens första seger i deras regi.
– Det var ett lugnt förstavarv och blev körning till slut. Jag litade på min häst och började köra på långsidan och körde fort sist 500. Det kändes bra hela vägen, säger Gustav Johansson.

Lysande debut av Kinglet Bird för Redén
Kinglet Bird gjorde första starten för sin nya tränare Daniel Redén och det kunde inte ha slutat bättre. I Breeders Crown för treåriga ston tog E3-finalisten direkt hand om ledningen och fick sedan bestämma tempot för Örjan Kihlström. Över upploppet gled hon ifrån konkurrenterna till en lekande lätt seger och såg jättefin ut.
– Hon var jättetrevlig att köra på alla sätt och vis. En otroligt sympatisk häst, berömde Örjan Kihlström.

Putte gladde Svanstedt
Anders Svanstedt har haft en lite sämre period i sommar med sina hästar men nu har man hittat problemet med fodertaterna och de verkar nu vara rejält på gång. Åtminstone gladde Putte Anders och stallet när han vann Klass två-försöket, tillika V86-5 efter ledning från start till mål. Intrycket var fint när Putte passade mållinjen och övertygade gladde sin tränare och ägare i regnrusket.

Sandokan kontrade till seger
Det gick på nålar när Sandokan vann V86-6, tillika Klass ett-försöket för Emila Leo. Hästen såg slagen ut i sista kurvan och hade problem med aktionen i det läget, men över upploppet visade den fyraårige valacken prov på rejäl kämpaglöd och styrka, och kontrade den sista biten till seger. Tränar gör David Persson på Axevalla.
– Han har en jäkla kapacitet men vi har en del att jobba med. Han släpar höger bakben i backen när han drar tillbaka benet och ska hämta fart, sa David Persson.
Åtta rätt på V86 den här jackpotomgången betalade 129 226 kronor. Sju rätt gav 488 kronor och sex rätt gav 40 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.