Inför V86®: Spets och slut?

I sin senaste start spatserade So Far Away Ås (V86-6) undan till säker seger från ledningen. Men Kenneth Haugstad var ändå inte helt nöjd med sin springare.
– Han vann men inte på ett övertygande sätt. På förhand tyckte jag att han bara skulle vinna det loppet och det gjorde han, men han agerade lite trögt, säger Solvallatränaren, som tror på en vassare insats när femåringen på onsdagen startar i V86-6 på hemmabanan.
– Jag tror att han kommer vara bättre än senast. Han känns väldigt, väldigt fin hemma och jag tycker att han har höjt sig ett snäpp. Lite längre uppehåll mellan starterna är något som nästan har varit positivt tidigare.

”Ska vara hårt betrodd”
Kenneth Haugstad sitter själv i sulkyn bakom So Far Away Ås och från spår sex bakom startbilen är siktet inställt på ledningen.
– Det är väl Örjan (Kihlström) emot från start men min är snabb om man trycker till och det ser intressant ut. Om vi går till ledningen tror jag på bra chans.
Eventuellt kommer So Far Away Ås utrustas med en extraväxel för att vara ännu mer på alerten från start.
– Jag är lite inne på helstängt huvudlag. Han kan ha gått med det någon gång som treåring men vi kan gott säga att det är första gången. Men vi får se hur det blir. Jag vill värma och se hur han är i humöret. Är han för vass i värmningen blir det norskt huvudlag. Är han lite loj, som senast, blir det helstängt.
Så hur tycker du att spelarna ska värdera hans segerchans?
– Jag tycker att han ska vara hårt betrodd.
Spets och slut alltså?
– Jag hoppas att du har rätt (skratt).

Ola Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.