Inför V86 Solvalla: Banditen fortsatt fin – Juul tar på sig galoppen

Bandit Brick är hästen som var på väg mot det danska segerrekordet på 21 raka segrar i slutet av fjolåret. Efter 20 segrar i svit blev emellertid förlust med hästen Steen Juul jämför med sin gamle stjärna Rudolf Le Ann, ett tag en av Europas bästa hästar.
Hästen fortsatte rada upp hästar efter förlusten. Senast bröts en svit på sex segrar på Charlottenlund där Bandit Brick galopperade efter några hundra meter och diskvalificerades.
– Det var helt och hållet mitt fel eftersom jag begärde lite för mycket av honom. Vår tuffaste konkurrent var på insidan av oss och när jag körde för att komma förbi den slog han på en galopp i stället, säger Steen Juul.
Uppgiften i V87-7 på onsdag är ett lopp över tre kilometer. Juuls häst står med 20 meters tillägg och ser ut att bli stor favorit.
Bandit Brick får sin ordinarie balans barfota runt om och uppges träna lika fint som vanligt. – Han håller fin form. Han har ett dåligt läge med stängt spår men vi har ju några varv på oss att fixa till det. Han startar med chans, säger championtränaren.
I samma lopp har du 1 Dekadent K. till start. Chansen med den?
– Han har riktigt bra form men har alltid haft svårt att räcka till i Sverige i sin klass. Så vi hoppas på en bra placering i första hand.
Det inledande loppet på V86 är Jägersros Supersprint över 1140 meter. Tycoon Conway Hall är en av Danmarks bästa vid sunda vätskor men har haft stora skadeproblem och varit borta länge och hade bara gjort en start sedan sommaren 2016 när han återkom i våras.
– Han var mycket bra i några starter men inte något extra senast i loppet i augusti och har fått en träningspaus. Jag anmäler honom eftersom jag tror att han är okej igen – men jag vill se honom prestera först innan jag tror på honom igen.
Det blev ett spår sju i loppet med åtta hästar bakom bilen. Du måste vara missnöjd.
– Ja, ett sådant spår över här kort distans betyder mer än när det är ett halvvarv längre. Det är helt klart Bandit Brick som är den bättre chansen

Mikael Wikner, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar