Inför V86® Mantorp (jackpot): ”Då får dom springa jäkligt fort”

Travfesterna avlöser varandra även i augusti. På onsdag är det Mantorp som arrangerar V86® och det bjuds på en stjärnspäckad meny, toppad med en jackpot. Bland annat körs det fyra uttagningslopp till Breeders Crown för tre- och fyraåriga hingstar/valacker och ston.
Amatören Henrik Johansson har jobbat med trav under större delen av sitt liv och haft förmånen att köra fina hästar, men ingen som 1 L.Way Joli (V86-3).
– Det är den bästa hästen som jag har kört, utan tvekan och då har jag ändå kört hästar som tjänat miljoner. L.Way Joli har alltid visat talang och vi har alltid trott mycket på honom, men den riktiga utdelningen har det inte blivit ännu, säger Henrik Johansson.

Påkörd tre gånger
Hur är historien bakom hästen?
– Det är uppfödarna som äger och även tränar hästen. De är grannar med mig och jag har sett i stort sett varje jobb som hästen har gjort på min rakbana.
När märkte ni att det var något extra?
– Det märkte vi väl direkt. Han har väldigt mycket talang och har lätt för sig och är okomplicerad.
Han har galopperat en del, är han osäker?
– Nej, jag upplever honom inte som osäker. Tre gånger har han blivit påkörd och då är det svårt att hålla ordning på benen.
Var det därför han galopperade senast?
– Ja, han blev rejält störd kort efter start. Det var surt. Jag körde lite med honom bakom klungan och hästen kändes riktigt fin och hade låg puls i mål.
Kändes han lika bra som gången innan som fyra?
– Ja, det tycker jag. Då satt vi fast med alla krafter kvar och han hade låg puls efter loppet. Vi är garanterat två om vi får lucka och det var mot bra kullkamrater.
På onsdag har ni innerspår, laddar du för ledningen?
– Jag kommer att ladda vad som går. Jag har aldrig tryckt av honom från början någon gång. Han har blivit allt snabbare från start. Det har med utvecklingen att göra och sedan har han fått en skjuts av den amerikanska vagnen. Kommer jag till ledningen så kör jag där.
Blir du överraskad om ni vinner?
– Nej, det kan jag inte säga. Jag tycker att han har visat så pass hög kapacitet att han ska kunna vara med i striden om det klaffar. De springer inte ifrån honom i första taget, då får dom springa jäkligt fort.

Joakim Brundin, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.