Inför V86®/jackpot: ”Hon har toppform – är en bra spik”

Bergsåker och Solvalla är det som delar på onsdagens V86 Xpress. Omgången är kryddad med en jackpot eftersom ingen hittade åtta rätt förra onsdagen. En ensam vinnare kan ta hem minst 15 miljoner på åtta rätt och vad passar väl bättre än att kolla med stall Robert Bergh som har intressanta hästar till start. Åby-tränaren har flera hårt betrodda som har spännande uppgifter och Oskar Florhed i stallet har full koll. Den klart bästa chansen säger han är Navona i den tredje avdelningen, en häst som Florhed själv har kört och vunnit två lopp med på slutet. Navona radade upp framgångarna förra vintern då hon tog fem raka segrar. Efter att ha tävlat fram till sommaren fick hästen ett två månader långt uppehåll. Den pausen verkade onekligen ha gjort gott för Navona kom ut och vann direkt två raka segrar med Oskar Florhed i sulkyn. Hon blev sedan tvåa i senaste starten och är nu klar favorit från spår nio över kort distans med Mats E Djuse i sulkyn. Hästen jagar därmed sin sjunde seger i år och Oskar Florhed är tämligen övertygad om att hon tar den.
– 9 Navona (V86-3) har gjort tre jättebra prestationer efter sitt uppehåll. Först vann hon åkandes för mig i ett Breddlopp och när jag vann med henne näst senast på Åby blev det ett konstigt lopp med få hästar. Jag fick köra hårt i spåren sista 700 med henne men hon avgjorde ändå på en fin tid. Sedan startade hon på nytt bara tre dagar efteråt och var jättebra som tvåa även då. Det blev hård körning och hon satt i ledningen och det gick 1.13 första varvet. Med tanke på det så var det en väldigt bra insats, säger Oskar Florhed.
– Nu ser det ut att vara en väldigt lämplig uppgift. Det är ett lärlingslopp och hon har Mats i vagnen och det är billigare emot. Hästen har så bra form för dagen att det måste vara en toppchans. Hon tål att gå i spåren sista 700 metrarna och jag tycker att det är en bra spik på V86.

”Kommer köras i ledningen – leder väldigt länge”
Oskar Florhed fortsätter genomgången av Berghs hästar i tur och ordning. Han varnar för Mily som är ett favorithot mot Dixie Brick i den andra avdelningen, men tror däremot inte så mycket på favoriten Mellby Ia i den sjunde avdelningen.
– 4 Tangen Töff (V86-1) fick vinna välförtjänt senast och gjorde ett riktigt bra lopp då från dödens. Han har gått bra i V75 tidigare utan att räcka till från dåliga lägen. Det var lättare motstånd senast men nu är det klart tuffare emot igen. Det är snabba hästar på tillägg som blir svåra att stå emot till slut. Han springer kanske 1.24 på start men de där bakom är snabbare. Det är också bara fyra hästar på startvolten vilket gör att tilläggshästarna snabbare kommer på dom där framme. Det blir svårt att vinna och han får i första hand försöka tjäna fina pengar. Kanske ett platsbud.
– 1 Mily (V86-2) har bra form och gick bra i Sto-SM senast där hon spurtade bra. Hon är startsnabb och det är perfekta förutsättningar här med innerspår och kort distans. Jag tror att hon kommer att köras i ledningen och leda väldigt länge. Vi får se hur långt det räcker men det är inte omöjligt att hon kan hålla undan. Hon har som sagt bra form och har mött bra hästar på slutet.

”Tror inte hon är stark nog för att vinna”
– 3 Elena K.J. (V86-4)
sprang nytt rekord senast men har varit struken för en sårskada efteråt. Hon känns fin i träningen och har ett bra spår men möter flera bra hästar. Det är ett jämnt lopp och svårt att tippa. Hon kommer att gå barfota runt om den här gången men det har hon gjort tidigare. Hästen kan öppna rätt så bra men jag kan inte motståndet och har svårt att sätta in henne i loppet.
– 2 Mellby Ia (V86-7) har inte startat på några månader men har tränat på och gått ett banjobb efter 1.19. Hon känns lite halvseg och jag tror att hon behöver loppet. Perfekt läge men jag tror att man kan räkna med henne längre fram i höst när hon har fått några lopp i sig. Hon kan öppna bra men jag tror inte att hon är stark nog för att vinna direkt, säger Oskar Florhed.

Michael Carlsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar