Inför V86® (jackpot): Hagoort med en het trio

Paul J P Hagoort har ett mycket gott rykte över hela Europa. Han tar sällan ut sina hästar utan att de har segerchans oavsett i vilket land de startar i och han skördar också stora framgångar. I hemlandet Nederländerna är han en av de mest framgångsrika tränarna sedan flera år tillbaka.
– Jag har förmånen att få in fina hästar i träning och har kunder som är villiga att satsa på kvalité. Vi brukar ha runt 50-60 hästar i träning. Vi håller till i Nederländerna och det är både positivt och negativt. Prispengarna är inget att hurra för, men samtidigt har vi hyggligt nära till länder med desto bättre pengar, som Sverige och Frankrike, säger Paul J P Hagoort.

Alla tre har chans
På onsdag selar stallet ut tre hästar på Solvalla, alla inom V86® som är kryddad med en jackpot på 14 extra miljoner. Robin Bakker brukar köra, men han har dragit på sig en avstängning och då har Hagoort hjälp av Jorma Kontio.
– Det är en fullgod ersättare, det är få kuskar som har hans rutin och körhänder. Jag tycker att alla tre som han kör ska ses med chans.
Först ut är 3 Cash Winner (V86-2) som galopperade senast och har en lite säregen stil.
– Han är lite stegig, men travsäker och galoppen senast kom lite överraskande. Han känns fin i träningen och var bra i starten innan och känns fortsatt formstark.
Är han startsnabb?
– Ja, han kan öppna, men om det blir ledningen eller inte är svårt att säga. Han är allround och går från alla positioner.
Är han ett hett segerbud?
– Jag tycker att han ska kunna utmana om segern bara det klaffar med loppet. Jag planerar inga ändringar på honom.
9 Roberts Son B.B. (V86-4, bilden) vann så sent som förra onsdagen och besegrade då snackhästen Soundtrack efter ledning från start till mål.
– Ja, det var en skön känsla. Det är en häst vi trott mycket på, men han har haft lite problem under resans gång. Robin var väldigt nöjd med hästen senast och sa att det fanns krafter kvar.
Start vecka vecka, hur hanterar han det?
– Han har startat tätt förut utan att det ställt till några problem. Nu är det tuffare lopp och man kan aldrig veta, men Roberts Son B.B. känns fin och allt tyder på en bra insats igen.
Senast vann han från ledningen, nu är det andra förutsättningar, vad tror du?
– Hästen är allround och kan göra lite själv i loppen och det ser jag inte dom något problem. Han ska räknas igen.
Sist ut är 1 Noxx Vrijthout (V86-8) som svarat för två starka insatser i Sverige i sina senaste starter.
– Ja, han är riktigt bra igång och svarade för två topplopp i rad och känns fortsatt bra i träningen.
Kan han utnyttja spåret?
– Han kan öppna bra, men jag vet inte om han kan ta ledningen. Oavsett bör han få ett bra lopp och stämmer det med positionerna så ska även han ha segerchans.
Vem är bästa chansen?
– Det är svårt att värdera, jag tycker att mina hästar ska streckas.

Joakim Brundin, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.