Inför V86®: I fjol radade syskonen upp segrar i norvember och december

Emma-Sara Sjöberg är lärarinna i årskurs 2 i Sala och på fritiden tränar hon två travhästar tillsammans med sin pappa Bo Pettersson som är pensionär.
Duon är också uppfödare till Dark Roadster och Red Hot Roadster som verkligen visat framfötterna så här långt på travbanorna.
Storebror Dark Roadster är nybliven miljonär och har tjänat 1 040 300 kronor hittills i karriären på prick 50 starter.
Lillebror Red Hot Roadster och sprungit in 539 200 kronor på 31 starter.
De båda valackarna är bästa kompisar och delar förstås hage hemma i Sala.
– De är väldigt tajta och otroligt snälla. När de leker i hagen kan de leka väldigt tufft och nästan klättra på varandra, men samtidigt är det som att de vet var gränsen går, berättar Emma-Sara Sjöberg.
I fjol vid exakt den här tiden på året hittade duon en veklig formtopp och radade upp segrarna. Tillsammans vann de sex raka lopp, tre vardera och båda avslutade året med seger på V75.
– Det var mina första och hittills enda segrar på V75. Red Hot Roadster vann på Romme 28:e och Dark Roadster vann på Axevalla på nyårsafton.
Hur kommer det sig att de var så bra i fjol just denna årstid?
– De hade mycket flyt också och allt stämde. Man samtidigt är båda enkla och klarar att tävla med skor, det är en fördel när det blir skotvång i december. Samtidigt tycker jag att de hållit en jämn bra form länge, säger Emma-Sara Sjöberg.

Två raka segrar
Red Hot Roadster tillhör de mer betrodda på förhand i V86-4 på onsdagen på Solvalla och han kommer med två raka segrar i ryggen.
– Han känns fin och det känns som att han är på väg att komma i form. Han behöver lite flyt, att han kommer till ledningen eller får ett lopp i ryggar vore det bästa. Han är både stark och snabb och jag hoppas att han gör ett bra lopp. Vi gör inga ändringar. Vi är lite sugna att prova jänkarvagn på honom, vi tror det skulle fungerar bra, men vi avvaktar med det.
Dark Roadster tillhör också de betrodda på förhand i V5-1 på Örebrotravet på torsdagen.
– Jag tycker lite synd om honom för han vinner inte så ofta, men nu från spår 4 finns chansen att han kan komma till ledningen. Han är snabb och klarar också att hålla tempot uppe nu när det är 1 609 meter.
Tror du att vi skulle kunna få se en liknande segersvit för dina hästar i år som i fjol?
– Då skulle jag bli väldigt förvånad, men de är aldrig borta så man vet aldrig.
Dessutom har Emma-Sara Sjöberg ett par extraväxlar sparade.
– Ja, vi har faktiskt aldrig ryckt ett enda snöre på dem, varken huva, tussar eller norskt huvudlag. Men vi sparar det.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.