Inför V86®: ”Hannibal borde ha toppchans”

Hannibal Face lovade mycket som treåring och planer fanns på att låta honom få prova att tävla i Frankrike som fyraåring.
Efter kastration och lite småproblem med fräschören kunde stall Kolgjini sätta ny fart igen i början av augusti i år då hästen gjorde sitt första lopp på fem månader.
Två andraplatser och en seger har det blivit sedan dess.
Och en plump.
I ett fyraåringslopp i Jägersro V75® i den senaste starten galopperade Hannibal Face i slutkurvan på väg mot en tillsynes överlägsen seger.
– Vi tror att banan på Kalmar i starten innan ställde till det för honom. Hannibal var lite öm och rullade över men känns jättefin igen, säger Dante Kolgjini.
I S:t Leger över 3 140 meter (V86-3) på Åby på onsdagkvällen står hästen i startfållan med hästar både 20- och 40 meter efter sig.
Innerspåret är bästa tänkbara. Hannibal Face har tagit samtliga sina tre segrar från ledningen.
– De flesta såg väl senast vilken kapacitet hästen har. Adrian siktar på ledningen hela vägen nu. Att det är debut över tre kilometer spelar ingen roll för den här – han är stark och går på alla distanser, säger Dante Kolgjini.
Att fyraåringen är startsnabb visade han i Kalmar i den näst senaste starten där Adrian Kolgjini syntes i spåren och utmanade om ledningen direkt när bilen hade lämnat – trots ett spår tolv bakom vingen.
Ledningen nåddes efter en bit och segern blev överlägsen.
– Banan slet nog lite på honom den gången och nu borde han ha toppchans i ett sådant här lopp med tanke på hur lite pengar han har på sig i förhållande till sin kapacitet. Vi hoppas så klart att han kommer att tjäna många miljoner. Vi kör på med det han haft på slutet, barfota bak och vanlig vagn.
I V86-1 har ni 4 Partizan Face till start. 14 starter i år och ingen seger, vad säger du om onsdagens start?
– Han är uppe i en tuff division men har faktiskt toppform nu. Han går bra hela tiden. Men det är inget hett för spelarna utan han är mest ute för att tjäna pengar.

Mikael Wikner, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar