Inför V86®: Hamre har höga förhoppningar

Frode Hamre, med licensen vid Jarlsberg, har tillhört de ledande tränarna i Norge sedan många år och när V86® den här onsdagen avgörs på Bjerke bidrar han med en kvintett – fördelade på två lopp.
Svenskfödde fyraåringen 2 Hulken Sisu (V86-1) har matchats flitigt på just svensk mark på sistone. För tre starter sedan spurtade han starkt för att bli trea i ett uttagningslopp till derbyt för att i starten därefter ta samma placering i S:t Leger. Senast var Hulken Sisu ute i ett försök till Breeders Crown på Färjestad men galopperade över mållinjen.
– Han kom aldrig riktigt in i matchen på Färjestad senast men gick bra till slut och att han galopperade över mål var mer otur. Hästen ser väldigt fin ut, allt verkar bra i träningen, han är fräsch och fin. Startspåret blev perfekt för hans del och han har ju mött väldigt bra hästar i de senaste loppen, här känns det som han går ned i klass. Han måst räknas med bra chans, säger Frode som har ytterligare två hästar i loppet.

Har ytterligare två hästar i loppet
4 Global Undefeded
(V86-1) inledde sin karriär som obesegrad i fjorton starter och har fortsatt att hålla segerprocenten hög. I år har det blivit sex segerdefileringar och hästen kommer närmast från ett tredjepris efter en vass avslutning.
– Han har gjort det väldigt bra också, senast avslutade han på ett mycket bra sätt och gången före det så vann han från långt nerifrån kön. Det är en allround häst som verkligen håller toppform. Vi ändrar inget inför den här starter och han är bra nog för att kunna vinna också, om han kan slå Hulken Sisu.
8 Brage Hindö (V86-1) är stallets tredje kandidat i den inledande avdelningen. Åttaåringen spurtade bra för två starter sedan men galopperade på frammarsch senast på Bjerke.
– Brage Hindö gick bra näst senast på Färjestad då det gick riktigt fort till slut. Senast hoppade han i sista sväng, men hästen är lite känslig när han får gå ute i spåren på det viset. Annars håller han också bra form och även om läget är dåligt kan det inte bli så farligt ändå, det bara är åtta hästar med i loppet. Vi kör med barfota runt om på honom nu och det ska vara en förbättring.

Två treåringar möter äldre ston
V86-7 är ett stolopp där Frode Hamre plockar ut två treåriga ston som ställs mot äldre kamrater. Det tror dock knappast tränaren ska vara några problem. De båda jänkarstona har visat hög kapacitet.
4 A Perfect Dutchess (V86-7) har hunnit med tre starter i den norska regin och imponerade stort på Jarlsberg senast när hon lämnade övriga motståndet med många längder.
– A Perfect Dutchess var ute på Jarlsberg senast och vann överlägset, det är en riktigt fin häst det här. Hon är bara tre år men det spelar inte någon roll i det här loppet som det känns, hon har mött äldre hästar i de tidigare loppen också. Hon var trea bakom 1 Fidanza näst senast och den är bra men min häst ska nog ha bra chans här. Nu blir det barfota fram och så sätter vi på ett helstängt huvudlag. Det ska bli intressant, det är en riktigt fin modell.
Jämngamla 2 Callas (V86-7) verkar också funnit stilen. Hon kommer till det här mötet med två raka, båda tagna den tunga vägen.
– Hon har gjort det väldigt bra i sina senaste lopp, hästen verkar ha stabiliserat sig. Hon vann från utvändigt om ledaren senast och fick en liknande resa gången före också. Det känns som att hon är riktigt, riktigt på gång nu, den här lilla märren. Hon är lite dålig från start ännu, men fick för hennes del det absolut bästa spåret. Hon skulle gynnas av överpace här. Det är jämnt mellan mina två i loppet, skulle A Perfect Dutchess få gå utan rygg, kan det gynna Callas.
Vilken tror du är den bästa vinstchansen från stallet?
– De är bra hästar alla mina och alla ska räknas, men måste jag välja är det kanske Hulken Sisu som jag tror är den allra bästa chansen, avslutar Frode Hamre.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.