V86®: Tangen Bork fixade Tjomslands fjärde raka derby

Norske stjärnan Tangen Bork var storfavorit och han svarade för en mycket tapper insats när han vann Svenskt Kallblodsderby och 700 00 kronor.
Tangen Bork kom till Östersund som obesegrad i år efter fem lopp och totalt tio segrar på tolv starter i karriären. Men det norska talangen blev rejält utmanad på onsdagskvällen.
Inledningsvis körde Jan-Olov Persson våldsamt mot favoriten i kamp om ledningen med B.W.Bille och första 500 meterna gick på snabba 1.18,4. Därefter fick Tangen Bork en tryckare av nästa Jan-Olov Persson-häst, Wolt, som pressade på utvändigt tillsammans med Ulf Ohlsson. In mot upploppet kom sedan Jan-Olov Perssons tredje derbyfinalist och frågan är om inte Oppgårdsdrängen missade derbysegern när han rumplade till knappa 100 meter före mål och tappade farten. Kusken Mats E Djuse var i alla fall säker efter mål. Oppgårdsdrängen avslutade sedan sylvasst men mållinjen räddade storfavoriten Tangen Bork och kusken Tom Erik Solberg.
– 150 kvar kändes det som att det skulle gå, men vi förlorade loppet där. Det var grymt surt när det var så nära, att förlora på att han rumplar till. Utan den grejen vinner vi lätt, sa en besviken Mats E Djuse.
Öystein Tjomsland tränar Tangen Bork och det var norrmannens fjärde raka seger i Svenskt Kallblodsderby.

Även Derbystoet till Norge
Östersund bjöd även på Derbystoet med 450 000 kronor till vinnaren och även här blev det norsk favoritseger genom April Faxa och Vidar Hop.
– Det är helt fantastiskt, Jag har inte ord. Hon är en primadonna, otroligt snäll, sa en jublande glad tränare Monica Sönstegård.
April Faxa var som väntat snabb bakom startbilen och tog bekvämt ledningen i en blixtrande öppning från sitt tredjespår. In mot upploppet var det många som närmade sig bakifrån men Vidar Hop visade fin körkonst och hjälpte och bar sin häst som lyckades hålla farten till en ganska säker seger.
Hopp Karoline knep andrapriset i sista stegen in mot mål efter en ganska tuff resa och trea blev Malifika som var tapper utvändigt ledaren.

Odd Herakles avgjorde i starten
Duellen mellan giganterna Odd Herakles och Månlykke A.M. var förstås också en höjdpunkt på onsdagskvällen, men V86-7 blev ganska odramatiskt sedan Odd Herakles och Tom Erik Solberg kom igenom från bakspår i starten och kunde snuva värsta konkurrenten på ledningen.
Månlykke A.M. fick trava först utvändigt och Gunnar Melander gjorde ett försök att utmana över upploppet men kom aldrig riktigt nära och fick nöja sig med tredjepriset. Tangen Haap var snabb från början, släppte till Odd Herakles, och knep andrapriset med en hel del sparat i mål.
Segern i Sven O Perssons Minne var värd 150 000 kronor och segertiden blev 1.21,6 över distansen 2 140 meter autostart.

Tre hemmasegrar på V86®
Oscar Berglunds segermaskin Naheed var storfavorit i V86-1 på hemmaplan och från ledningen tog den sexårige hingsten karriärens 11:e seger i 14:e starten. I segersulkyn satt Magnus A Djuse.
Favoritseger blev det även i V86-2 där Grislefaksen G.L. dominerade loppet från ledningen med bra understöd av sin tränare Jan Roar Mjölneröd.
Strangerinthenight svarade för en rykande bortre långsida i V86-4 och svepte till ledningen och gick undan till en imponerande vinst tillsammans med sin tränare Daniel Wäjersten.
En populär hemmaseger blev det även i V86-6 där Money Smile fångade in ledaren Constant Caviar i en mäktig avslutning över upploppet tillsammans med sin tränare Per Linderoth.
Per Linderoth avslutade sedan även med att vinna V86-8 efter en offensiv styrning bakom Exklusiva Liss.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.