V86®: Spräckte segernollan den tunga vägen

Det är inte för inte som positionen utvändigt om ledaren kallas för ”dödens” inom travet. Det är tufft att springa där både fysiskt och psykiskt. När ett treårigt sto klarar av det vittnar det alltså om att hästen har både vinnarskalle och styrka utöver det vanliga.
– Att få positionen utvändigt om ledaren är aldrig roligt men hon är stark och rejäl, går hela vägen och avgjorde knappt men säkert, kommenterade Kenneth Haugstad sedan hans inte alldeles lätthanterade dam skurit mållinjen som etta.
– Hon är inte så väldigt enkel. Det har varit lite strul i uppträningen och hon har väldigt vasst humör och är lite besvärlig före loppen, men det är skit samma när hon sköter sig så fint i loppen.
Solvalla delade på V86 med Bjerke i Oslo och övriga avdelningar på den svenska huvudstadsbanan vanns i tur och ordning av Björn Goops Nymke Brigadoon, Jari Åkerfeldts Zeolit och Håkan E Johanssons Ekas Zalming.

Sagohjälten sänkte segerstaplaren
Askeladden
är namnet på en liten pojke ur de norska folksagorna. En pojke som inte har några förväntningar på sig men som ofta blir hjälte. Hästen med samma namn hade förvisso en del förväntningar på sig som andrahandsfavorit men likväl blev han hjälte för sina anhängare när han från andra par utvändigt spurtade förbi kvällens största favorit Fakserling och smygkörda Vimo Odin.
Som brukligt är när det körs större streckspel i Norge håller sig Frode Hamre framme. Så även den här kvällen. I den inledande avdelningen tog han en dubbel när Thai Targaryan stod pall för favorittrycket med Lars Anvar Kolle i sulkyn samtidigt som han själv styrde in Dream Builder som tvåa.
– Jag fick Frode på utsidan och var lite rädd för att han skulle utmana, men min häst svarade väldigt bra när han fick häst på sig, sa Kolle.
Övriga avdelningar på Bjerke vanns av Sigbjörn Kolnes-tränade Supreme Sund (Magnus Teien Gundersen) och Öivind Strands Lazy Beach (Eirik Höitomt).
Åtta rätt på V86 delade ut 100 855 kronor, sju rätt 1 250 kronor och sex rätt 140 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.