V86 Solvalla: Thereisnolimit tog revanschen

 Upptränad i USA och siktad mot Hambletionian.
Stefan Melander har haft höga förväntningar på sin Nuncio-uppfödning Thereisnolimit.
På onsdagen kom utdelningen då hästen tog hem kriterierevanschen och 200 000 kronor.
Detta efter mycket dramatik sedan körande Carl Johan Jepson gnuggat sig loss i en tät lucka på upploppet och hunnit fram på mållinjen.
– En jättefin häst, det var väldigt imponerande. Jag märkte på Tarzan innan loppet att han också trodde att det skulle kunna gå bra. Jag körde lite på chans och släppte ledningen, det blev inte klockrent när ledaren stannade så tidigt, men vi kom ut i andraspår och sedan löste det sig perfekt.
Det som löste sig perfekt var en lucka mellan Ante la Roque i fjärdespår och Staro Mack Crowe i andraspår. Men marginalerna var små och domarna dröjde innan man meddelade resultatet.
– Det är såklart att man blir lite orolig när resultatet dröjer. Det var lite hjul mot hjul, men jag tyckte att det var ganska självklart att jag hade rätt till det spåret, bedömde Jepson.
För Stefan Melander blev det en perfekt födelsedagspresent och jubilaren avslöjade att han inte ha några planer på att gå i pension.
– Jag har levt ett helt liv med det här och det tänker jag fortsätta med. Jag är född på den här stallbacken, jag började springa här när jag var 12 år så jag tillhör inventarierna. Jag känner mig fortfarande som 18 år och vill inte höra något om åldern, jag är på topp, förklarade ”Tarzan”.

Full pott för Eriksson
Kvällens andre store segerherre blev Jörgen S Eriksson som skickade segerlösa Scarlet One till Bergsåker där Mats E Djuse skötte korten rätt från springspår och spårade runt om.
Själv rattade Eriksson Lillan Young i Oaksrevanschen på Solvalla som avväpnade konkurrenterna med en rejäl slutrepa i tredjespår.
– Hon är grym hästen. Varvspasseringen var till vår fördel och jag kände redan i sista sväng att hon hade koll på de invändiga. Jag är såklart jättestolt, mös Eriksson.
Kvällens näst största segercheck gick till Fredrik Wallin-tränade Dior Lilly som spårade varje meter i Stofinalen av Norrlands Elitserie för Rikard N Skoglund och belönades med 150 000 kronor.
Numera åttaåriga Green Mamba såg ut som i fornstora dagar då hon krossade konkurrenterna från dödens för Marcus Lilius medan Sofia Aronssons två år yngre Nina Ginto hade bästa spurtkrafterna i Diamantstoet.
William Ekberg ledde runt om bakom spetsspecialisten Dirty Martini medan Mr Lucky Sox och Pierre Nyström var den sista pusselbiten som krävdes får åtta rätt, där utdelningen stannade vid 20 389 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.