V86 Solvalla: Fartfest och miljonregn

Över 32 miljoner kronor landade i åttarättspotten under onsdagens superjackpot på V86.
Dessa kom att fördelas på tio system.
Vägen mot miljonvinsterna stakades ut av en makalös prestation signerad Sweetman.
Hästen har gjort sig känd som en av landets mest utpräglade frontrunners och hade läge för favoritpositionen. Men att han skulle vara så bra hade nog få räknat med.
Favoriten Rackham hängde i tredjespår hela första varvet och kämpade sig i mål på 1.10,4.
En insats som normalt borde räckt till både tapperhetsmedalj och seger, men inte denna gång.
Långt framför sprintade nämligen Sweetman ifrån, till synes bekymmerslöst, på för årstiden fenomenala 1.09,8/1 640 meter autostart.
– Det var nog det snabbaste jag har kört någon gång tror jag. Egentligen kändes han oslagbar hela vägen. Dessutom var han inte i närheten av tom heller. Det var skoj för Lars, nu gottar han sig hemma, kommenterade Stefan Persson och åsyftade tränaren Lars I Nilsson som avstod Jägersro för att fira sin födelsedag.
Och en bättre present än vad Sweetman bjöd på är svårt att tänka sig. Femåringen tog sin tionde seger i karriären och gemensamt för samtliga är att han fått trava i front.
– Jag körde honom för en vecka sedan i ryggar, då springer han mest och funderar och tycker inte att det är så roligt. När han kommer till ledningen är han som en tiger, konstaterade Persson efter årets sannolikt sista 1.09-tid i landet.

Deborah mot Stochampionatet
Segrar är något som Crashed Eggs lyckats undvika trots att hon sprungit in över en halv miljon på 25 starter. Nu var det äntligen dags sedan Örjan Kihlström hittat rätt från spår 12 bakom bilen.
– Det värmer väldigt bra att hon skulle få sätta nosen först en gång. Hon har alltid haft arbetsskjortan på sig och gjort bra jobb, men kanske matchats lite fel av mig och inte vunnit, pustade tränaren Roger Walmann efter omgångens första stora överraskning.
Liknande ord uttryckte Fredrik Persson sedan Deborah S.H. visat sig tuffast i ett naggande gott treåringslopp för ston.
– Det är roligt att ha så här fina hästar i stallet och få skörda. Det värmer i hjärtat. Nu vilar vi och siktar på nästa år och framförallt Stochampionatet. Jag tycker att hon är lika bra som Ultra Bright var vid samma tid, jämförde Persson med sin tidigare årgångstopp.

Offensiva drag i lärlingsloppen
Det var kvällens enda favoritseger.
Smaragd Norrgård visslade till spets och hade sannolikt fixat en till om inte Linus Lönn vaket kört fram utvändigt halvvägs in i loppet med pappa Thomas nyförvärv Newlight Coger, vilken avgjorde i tilltalande stil.
Kanske inspirerades Lönn av årskamraten Dante Kolgjini som använt exakt samma segerrecept i lärlingsloppet på Jägersro några minuter tidigare. Hästen som gjorde jobbet där var Giuseppe Lubranos treåring Al’s Boozy Suzy som visade sig betydligt kaxigare än sina äldre konkurrenter.
Apropå smarta drag så tillhörde Samuel Reshevsky världseliten i schack under mitten av 1900-talet och var (ö)känd för att ständigt hamna i tidsnöd. Kenneth Haugstad använde en passande strategi när väntade in i det sista med sitt vinstdrag bakom treårige Reshevsky som smögs fram från jumboposition och satte konkurrenterna matt på upploppet.

Mångmiljonvinster
Joakim Lövgren sparade också på krutet bakom Global Workaholic som sköt till sylvasst och snuvade stallkamraten Conrads Massiv och Tyler Mifsud på en jätteknall i de allra sista stegen.
Den andra storskrällen kom istället i avslutningen då Peter G Norman visade att Anna Montana tagit steget från lunchhäst till STL-vinnare i en ursinnig avslutning.
Till glädje för alla med åtta rätt, men också för lillasyster Ann-Sofie som sköter hästen och avrundade kvällen med följande citat:
– Jag sa att jag aldrig skulle börja jobba med hästar igen, men Peter fick mig att ändra mig och komma tillbaka och det finns ju inget bättre, faktiskt. Visst det kan vara långa dagar, det är regnigt, det är skitigt, men man får tillbaka. Hästarna ger tillbaka.
Allra mest gav hästarna tillbaka till ett andelssystem inlämnat via atg.se som drog in 8,2 miljoner fördelat på 25 vinnare.
De övriga nio systemen med åtta rätt belönades med mellan 4,2 och 2,7 miljoner vardera.

Robin Johansson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.