V86®: På håret för Samson

 Derbyt i all ära.
De svenska fyraåringarnas verkliga styrkeprov är S:t Leger.
I alla fall om man enkom skall gå efter distansen.
Hästar på tre volter gjorde upp över tre varv på Åby och starkast av alla var Samson och Robert Bergh som dundrade undan i ledningen mot segerchecken på 150 000 kronor.
Bakomvarande Hannibal Face och Adrian Kolgjini utmanade via open stretch, men kom aldrig i farlig närhet.
– Det var säkert, även om det bara blev huvud och hals, förklarade Bergh efter segern och fortsatte:
– Det finns jättemycket i honom, men han har haft svårt att få till det. Framförallt har han varit mycket ofräsch och travat dåligt så han har inte varit med i loppen. Han är lite grön i tävlingssidan, men han är både stark och väldigt, väldigt speedig. Jag är sugen på att plocka ut honom igen nästa vecka, vi startar på och försöker få lite lopp i honom, förklarade Bergh sedan han fullbordat ett sällsynt hattrick efter att ha vunnit de två tidigare upplagorna med Power och Pinto Bob.

Sidney mot Breeders’ Crown
En annan fyraåring som inte tjänat pengar i paritet med sin kapacitet och torde gå en ljus framtid till möte är Sidney Celeber.
Kim Eriksson körde till ledningen med hästen som tvingades till vassa 1.12,3/2 140 meter autostart för att hålla ifrån sig favoriten Champ Lane.
– Mycket bra, alla vet vem som gick på utsidan och den har slagit väldigt bra hästar från dödens. Jag var väldigt nöjd med hästen och fick ett kvitto på att det var resan som satte ner honom i Malmö senast. Med ett bra spår kan han vara med där framme i Breeders’ Crown, konstaterade tränaren Roger Walmann.
V86 började favoritbetonat då Emoji spurtat snyggt för Flemming Jensen och Algot Zonett kämpat ner en tapper Phoenix Photo med minsta möjliga marginal för en kylig Daniel Wäjersten.
– Från sidan kan det se ut som att jag sitter väldigt lugn som kusk, men man känner att hästen går det han kan så då kan det bli ett störningsmoment istället. Man får rätta sig efter hans principer, förklarade vinnaren.

Miljonvinster med hjälp av Harry Boy
Men det skulle bli miljonutdelning ändå.
Örjan Kihlström tågade runt konkurrenterna i ett överpacat treåringslopp bakom Pasi Aikios Izor Sisu.
En ännu större skräll och en ännu värre slutrepa bjöd Jeppe Juel på bakom sin danska segerstaplare Down Town Girl som visade sig räcka mer än väl på den här sidan gränsen.
Belgiska Kelly Queen ER har inte varit lika segervan i karriären, men i händerna på Hans Crebas dundrade hon runt till omgångens mest överlägsna vinst.
Hade inte Örjan Kihlström spårat hela vägen med Daniel Redéns Felicia Zet så kanske ingen hittat rätt på V86.
Nu blev utdelningen 1,7 miljoner kronor till fyra vinnare av vilka två tagit hjälp av Harry Boy.
Utanför V86 fortsatte Per Nordström sitt rekordår genom att sätta dit Sommerbrise och kvällens fetaste segercheck på 175 000 kronor i Breeders’ Crown för tvååringar.

Robin Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar