V86®: Nurmos fyraåringar glänste

Pappa Ready Cash hade ett hetsigt humör och var tvungen att springa i ryggar både i värmning och lopp för att hålla sig i skinnet.
Det är också något som präglat många av avkommorna till den franske avelsfantomen.
Men inte Sahara Jaeburn.
Fjolårets finske kriterievinnare visade prov på utomordentlig reglerbarhet då han dök till ledningen via 1.03 första 250 meterna och på ett par steg lyckades sänka farten till 1.23 andra 250. Det gav 1.13 första 500 och sedan Jorma Kontio varvat på överkant 1.17 utvecklades onsdagens huvudlopp till något annat än det styrkeprov det var tänkt.
Scenariot blev möjligt eftersom Fifty Cent Piece galopperade i ett försök att komma förbi i rusningen bakom bilen.
– Jag fick en bra start och en bra känsla att ta mig till ledningen, då visade jag henne pisken, men det gick nog lite för fort. Det blev precis så att hon snubblade till i steget, förklarade Robert Bergh favoritfallet.
Istället fick Sahara Jaeburn ännu en chans att tempoväxla då han gled ifrån konkurrenterna i 1.08-fart över upploppet, närmast före skuggande stallkamraten Boston Wise L.
– Han var väldigt fin och kul att hästen är i ordning. Det var andra starten i år så det var bra att han fick ett snällt lopp med snabb avslutning och lite krafter kvar i mål, fortsatte Nurmos som provade sin häst barfota för första gången.

Fler derbyhopp för Nurmos
Att Sahara Jaeburn är född i Finland betyder emellertid inte att Timo Nurmos är barskrapad på svenska derbykandidater.
Två tänkbara glänste denna kväll.
Först Black and Quick som infriade alla förväntningar som omgångens största favorit efter tidig ledning för Jorma Kontio och sedan Amalencius B.B. som gick en härlig långspurt i händerna på Claes Sjöström.
Två hästar med blygsamma prispengar på kontot, men som torde kunna hävda sig tuffare sammanhang än denna kväll.

Joggingtur för Heavy Sound
Tuffare sammanhang är även något som Daniel Redén sannolikt lär söka för sin hedershäst Heavy Sound framöver.
Nioåringen fick inte till det i Elitloppet, men i återkomsten var manegen krattad när Nurmos forne finske derbyvinnare Hachiko de Veluwe galopperade bort sig. Det innebar att Kenneth Haugstad fick en behaglig åktur på 1.12,0/2 140 meter autostart och Heavy Sound skar mållinjen på spänstiga ben.
– Han såg otroligt fin ut. Men jag var väldigt konfunderad efter värmningen då han svettades enormt. Då började oron gå igång i huvudet, men han rätade ut alla frågetecken, berättade Daniel Redén.

Utdelning för nya stallet
Spets och slut blev det även för Bianca Sisa där Tom Horpestad utnyttjade springspår på bästa sätt och snabbt förvandlade 20 meters tillägg till en vinnarposition.
– Det var några osäkra moment med nytt foder och nytt stall sedan två veckor. Men det är fantastiskt att bygga upp en ny anläggning och så vinner första hästen man tar ut, jublade tränaren Frode Larsen som har ännu högre mål med sin snabbfotade madame.
– Nästa start blir danskt mästerskap på Odense, det ska bli kul.

Storebror Djuse bäst
Reijo Liljendahls The Bald Eagle fick dra tåget i tredjespår i ett lopp där Wind Knight eldade undan i spets och såg inte ut som en vinnare förrän kort före mål då Mats E Djuse gungade förbi lillebror Magnus bakom tappre jätteskrällen Cesar F.C.
Men det var storebror Mattias som blev främste Djuse denna kväll då han först spårade runt om med Florence Ima och sedan fick se Zeb Jonasson servera Global Benefit en idealisk resa från tillägg i Ungdomsserien.
Två streckfavoriter som såg till att hålla utdelningen nere till dryga 20 000 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar