V86® (jackpot): Malmin tror på toppchans

Livet går vidare för Kristian Malmin. I mitten av augusti fick hans kompanjon och gode vän Trond Andersen ge upp kampen mot cancern som drabbat honom året före.
– Visst saknar jag honom och han var inte bara en duktig travtränare som hjälpt mig mycket utan även en mycket god vän och människa och det känns orättvist. Men Trond ville att vi skulle se framåt och det gör vi och det har gått över förväntan, säger Kristian Malmin.
Antalet häst är ungefär detsamma som tidigare och stallet ser framåt med tillförsikt.
– Vi har bytt ut en del hästar som inte riktigt räckt till och sedan har vi fått in en hel del fina unghästar med bra stam och det är jag väldigt glad över. Vi har bland annat ettåringar efter Walner, Bold Eagle och Trixton. Framförallt hästen efter Walner är spännande. Han verkar lämna oerhört snabba och kloka hästar och jag har faktiskt kört 1.33 en kort bit med vår ettåring och det är helt otroligt.
Nu finns det även en hel del äldre hästar som håller måttet och det finns planer på Frankrike för några av dom.
– Florlis Baldwin ska få prova där nere. Nästa år är han för gammal för att tävla där nere så nu tar vi chansen. Jag tror att det kommer att passa honom och det blir kul och spännande på samma gång. Oracle Tile ska också få prova, men där väntar vi till våren. Han tävlar så pass bra med skor och har mycket fina lopp på hemmaplan än så länge.

Tre till start på V86®
På onsdagen har Kristian Malmin tre hästar till start på V86® som kryddas med en jackpot.
– Min bästa chans är 3 Z.Boko (V86-7). Han är i fin form och har ett bra spår. Jag tycker att han är bäst i ryggar, men nu är det ett lämpligt motstånd och han är snabb från start och jag tror nog att vi når ledningen och då kan jag tänka mig att köra där. Z.Boko kan bli lite väl vass i spets och det oroar mig lite, men jag tror att det kan gå ändå. Han är bäst barfota, men har lite dåliga hovar och måste troligen tävla med tunna aluminiumskor. Det är inget jätteminus och inte avgörande på något sätt.
Stallet har ytterligare två hästar i omgången.
11 Sidonette Sid (V86-1) nöter på och gör så gott hon kan. Hon har bara vunnit ett lopp hittills i karriären och jag svårt att tro att hon ska ta sin andra seger den här gången. Spåret är fel och jag kommer att smyga med och hoppas på pengar.
10 Sheena’s Boy (V86-7) var inte som bäst senast och den starten glömmer vi. Han har repat sig fint och känns bra igen. Han hade fin form innan och jag tycker att han ska kunna vara med och kämpa om en plats, väljer man att strecka på med fyra-fem hästar så ska han med. Han ska tävla barfota bak för första gången. Han är ganska rullig i aktionen och det tror jag kommer att passa bra.

Joakim Brundin, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.