V86®: Immanuel K imponerade och blev miljonär – två system delade på potten

Det var Axevalla och Bollnäs som delade på fredagens V86 Xpress. Immanuel K. passerade en miljon kronor i intjänade pengar efter att ha tagit hem förstapriset på 100 000 kronor i Bollnäs. Han öppnade snabbt bakom bilen och efter att ha tagit sig förbi favoriten Ruger och kommit till ledningen var mycket vunnet. Immanuel K. var pigg under vägen och drog iväg med 1.08,6 första 500 metrarna och varvade på 1.12,9. Ruger hamnade illa till i spåren men hade heller inte sin bästa dag och slutade femma i mål. Immanuel K. var ensam på plan och sonen till Sebastian K. drog ifrån lätt och vann med flera längder.
– Jag avvaktade lite första 25 metrarna men sen skickade jag iväg honom. Han tog en längd på Ruger och då var mycket vunnet. Han var jättefin idag och startade i söndags men det passade väldigt bra. Han startade tätt i fjol och vi hade en bra kurva när han startade var 14:e dag. Nu är han igång på allvar, sa Daniel Wäjersten.

Svanstedt har fin form på stallet
Anders Svanstedt har finfin form på stallet vars hästar har tagit fem segrar på de tio senaste starterna. På hemmabanan Axevalla skrällde han med egentränade Boss Design som rundade konkurrenterna i en övertygande seger. Tränare Svanstedt var imponerad över hästens form.
– Den är helt hysterisk och vad han gick på sista långsidan. Jag kunde plocka upp honom i sista sväng och då blev han morsk och kaxig, sa Anders Svanstedt.

Favoritbetonad inledning…
V86 inleddes med storfavoriten Adde S.H. som vann från ledningen tillsammans med sin tränare Johan Untersteiner. När sedan andrahandsfavoriten Åstas Gotthard följde upp sin V75-seger genom att vinna från dödens för Kajsa Frick, var värdet på V86 blott 29 kronor.

…men sedan kom skrällarna
Men sedan small det rejält i ett par lopp och först ut var redan nämnda Boss Design till tre procent. I kallblodsloppet därefter slog 1-procentaren Sundbo Söjt till för Peter Eriksson (tränar gör Mikael Cedergren). Därefter spurtade Draupner vasst till en lätt seger till åtta procent för Linda Hedström (tränar gör Jesper Rydberg). Efter att Immanuel K. vunnit tog Born Goop hem den sjunde avdelningen med egentränade Alexi Quick, innan det blev stort favoritfall i avslutningen. Storfavoriten 434 Nordetia kördes till ledningen varvet kvar av Örjan Kihlström och såg ut att gå mot en klar seger. Men hästen tappade travet på upploppet samtidigt som One Cristal spurtade sylvasst. Den sistnämnde tog sig förbi kort före mål tillsammans med Mats E Djuse och tog därmed karriärens första seger. Stolt tränare är hemmaprofilen på Bollnästravet Stefan Arvidsson.

Två system delade på V86-potten
One Cristal var spelad till fem procent och fastställde utdelningen på åtta rätt till 1 459 780 kronor. Det var två vinnande system som lyckades med bedriften att få alla rätt på V86. Ett av systemen var inlämnat på atg.se för 1940 kronor och var ett andelsspel med elva andelar och en spik. Den totala vinsten blev 2 256 434 kronor.
Det andra systemet var inlämnat på atg.se i Västra Götaland och kostade 135 kronor och innehöll två spikar. Den totala vinsten där blev 1 732 342 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.