Inför V75®: Två formstarka finalutmanare

Det väntar högklassig travsport när Solvalla på lördag arrangerar V75® och de årliga novemberfinalerna i Svenska Travligan. Dessutom är det ett kungligt skimmer över tävlingarna. Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst ska avgöras och stor favorit att ta hem segerchecken på 400 000 kronor är Brother Bill. Men det saknas inte utmanare. Bland andra möter han på nytt Phoenix Photo (V75-3), som till hemmapublikens jubel skar mållinjen som etta när hästarna möttes i Eskilstuna för två veckor sedan.
– Det var jätteroligt så klart! Jag har aldrig haft någon som vunnit guld tidigare, så det klart att det var stort. Det finns andra segrar som jag rankar lika högt men att vinna guld på hemmaplan med just Phoenix, som ligger mig varmt om hjärtat, var riktigt roligt, säger Svante Ericsson.
Phoenix Photo var bara spelad på två procent på V75 och betalade nästan 40 gånger pengarna på vinnarspelet. Och hästen förvånade inte bara spelakollektivet.
– Jag var lite överraskad för jag tyckte inte att han hade visat den riktiga toppformen i träningen. I värmningen fick jag upp lite hopp för då var det ett sånt jäkla tryck i honom och jag fick känslan att han kanske var i bättre ordning än vad han hade visat i träning. Men jag var nästan mer inne på Selected News inför loppet och blev överraskad av Phoenix. Tur att det är en av ens egna som vinner när man har fel.

Toppform och barfota
Inför det stundande loppet låter Eskilstunatränaren mer uppåt på sin häst, som ska tävla utan skor på samtliga hovar för första gången sedan maj.
– Nu känns han som att han är i den där riktiga formen igen, typ som när han vann silverfinalen i våras. Det var länge sedan han kändes så där riktigt bra, men det har kommit nu och dessutom ska han gå barfota runt om. Han har gjort sina allra bästa lopp på det viset.
Distansen är 2 140 meter och Phoenix Photo lottades till spår tre bakom startbilen, två spår innanför Brother Bill.
– Det är ett stenhårt lopp men spåret är perfekt och han borde kunna få en bra resa. Sedan kanske det blir svårt att räcka till vinst, men det är inte helt omöjligt. Det klart att Brother Bill är den allra hetaste hästen i loppet och det är fler bra hästar med från sämre spår, så för att Phoenix ska kunna vara med och slåss om segern måste det så klart klaffa.

Hoppas ta revansch på favoriten
Svante Ericsson har även talangfulla fyraåringen Drill (V75-2) till start i klass II-finalen. Hingsten har radad upp fina insatser och det gjorde han också i sin senaste start, även om han fick sträcka vapen från ledningen mot utvändigt travande Neon Bank den sista biten.
– Jag tycker att hans prestation var riktigt bra för klass II och i åttonde starten i livet, men tyvärr stötte han på en som var ännu bättre.
Drill har vunnit fyra av karriärens åtta lopp och enda gången han missade pallen galopperade han bort sig från start.
– Det känns som att han har varit inne i en fin fas länge och han utvecklas bra med varje lopp. Nu har det gått fyra veckor där vi har kunnat fräscha upp honom och jobba för att han ska vara i ordning och i form på lördag. Han måste höja sig ett snäpp för att vara med och kriga om segern men det är inte omöjligt att han har gjort det.
Även i klass II är distansen 2 140 meter och Drill startar från spår tre bakom bilen, sida vid sida med tuffaste motståndaren och loppets favorit Neon Bank.
– Det är många bra hästar med och vi får hoppas att vår häst är i bra ordning och att de andra inte är lika bra, men det klart att jag har respekt för Neon Bank efter senast.
För att få sin häst riktigt laddad planerar Svante Ericsson att sätta på honom ett nytt huvudlag.
– Han kommer gå med helstängt för första gången och det tror jag att han kommer att älska. Han är en sådan häst som det borde passa perfekt på. Han är lite ”glidarstilen” och får vi full fokus på honom kommer det göra stor skillnad.

Ola Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.