Inför V75®: Styrka utöver det vanliga

Per Nordströms stjärna Önas Prince har redan gjort bokslut för året. Då är det Kentucky River som ska se till att hålla stallets fana högt i höstens större lopp.
– Jag hoppas att han ska kunna växa in i eliten framöver. Han har framför allt styrkan och inställningen att ta sig hela vägen. Vi har anledning att drömma om stora lopp för hans del, säger Per Nordström.
Kentucky River har utvecklats mycket sedan hästen kom till Per Nordström. Hästen har visat en styrka utöver det vanliga. Han har svarat för flera topplopp och ett som de flesta har i minnet är andraplatsen i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen. Kentucky River travade hela loppet utvändigt ledaren och var en av helgens stora hjältar.
– Ja, han var fantastiskt bra och det är få hästar som har gjort en sådan prestation. Kentucky River har gjort flera bra lopp och jag håller insatsen i Harper Hanovers lopp som den bästa hittills i karriären.

Valde Åby före Margareta Wallenius Klebergs Pokal
Efter det loppet fick han en paus och kom tillbaka med besked på Axevalla för några veckor sedan då han lekte hem Axevallalöpningen.
– Han var jättebra och lite bättre än jag trott på förhand. Nu galopperade Rackham och Emoji hade kanske inte sin bästa dag, men min häst vann väldigt lätt och var inte tom i mål.
På lördag är det V75® på Åby och loppet som gäller för Nordströms krigare är Åby Stora Pris.
– Jag valde det här loppet före Margareta Wallenius Klebergs Pokal, för det är lång distans och det passar Kentucky River bättre och så slipper vi möta Francesco Zet. Nu är det bra motstånd och det tuffaste motstånd Kentucky River mött hittills i karriären. Han är yngst i gänget och konkurrenterna har mer hår på bröstet, samtidigt är min häst ung och hungrig.
Hur mycket har han gått framåt med det senaste loppet i kroppen?
– Han hade väl 95 procent form senast och upplägget har varit att han ska vara på topp till det här loppet och det känns som att vi prickat rätt. Hästen känns jättefin.
Är du nöjd med läget?
– Nja, det gör inte så mycket över så här lång distans. Jag hoppas att det blir fart på loppet.
Blir du överraskad om ni vinner?
– Nej, det blir jag inte, men det är första gången mot den absoluta eliten och vi måste ha lite tur med oss och jag tycker att vi slår lite ur underläge. Den här hästen har höjt sig hela tiden och överraskat mig och jag hoppas att han gör det igen.

Joakim Brundin, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.