Inför V75®: Raka spåret för hemmafavoriten

I fjol infriade han ett tungt favoritskap trots spårfylld resa.
I år ser vägen mot vinnarcirkeln i Axevallalöpning rakare ut.
Åtminstone sett till förutsättningarna då Handsome Brad dragit innerspår bakom startbilen i lördagens avslutande avdelning på V75.
– Vår taktik är väl ganska självklar, det är att inte släppa förbi någon konkurrent någon gång i loppet, fastslår Ulf Stenströmer som i fjol fick se sin guldklimp sänka konkurrenterna den tunga vägen från spår 7 bakom startbilen.
Då var Handsome Brad spelad till 16 för 10, i år lär favoritskapet inte bli lika tungt, men att han får det mesta av spelarnas förtroende ter sig naturligt.
– Jag vet inte om han blir favorit, men blir han det tycker jag att det är berättigat. Han kommer att göra ett kanonlopp på lördag, det är jag övertygad om.

Mopsar sig i sanden
I sin senaste start slutade Handsome Brad trea efter att ha avancerats utvändigt om ledande Click Bait mitt i loppet.
– Jag var jättenöjd med insatsen. Han är ingen ”dödenshäst” egentligen och dessutom fick han lite svar på vägen fram. Att springa 1.10,7 över full distans med sådant upplägg, det skojar man inte bort även om banan var lite självspringande den dagen. Men jag tror att formen är ännu bättre nu.
Varför då?
– Därför att det hade blivit lite för långt mellan starterna då. Nu blir det tre veckor, det är optimalt för Brad. Då kan han bara springa och mopsa sig i sanden mellan loppen och då brukar han prestera som bäst.
Planerar du några förändringar i utrustningen?
– Nej, han tävlar med sina vanliga skor, jänkarvagn och open-eye huvudlag, precis som han alltid gör.
Är det extra viktigt att vinna när det handlar om hemmaplan?
– Jag skulle hellre vinna Sundsvall Open Trot (med en miljon i förstapris) om man säger så, men det är klart att det är roligt att tävla den här helgen och vinner vi så blir jag väldigt glad.
Tror du att han vinner?
– Han ska vara väldigt nära toppformen nu och förutsättningarna är mycket passande. Sedan har jag stor respekt för gulddivisionen, men min häst trivs förträffligt i ledningen och tål att gå i hårt tempo om han kommer dit. Så det är klart att jag måste tro på honom, säger Ulf Stenströmer.

Robin Johansson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar