Inför V75® (onsdag): ”Francesco Zet springer mest och leker”

Solvalla kör en av sina största tävlingsdagar för året under onsdagen med mycket fin travsport och flera penningstinna lopp. Det största av dem alla är Margareta Wallenius-Klebergs Pokal med 1,5 miljon kronor i förstapris. Trav-Sveriges superstjärna nummer ett, Francesco Zet, är megafavorit till att lägga beslag på den prischecken till de nästan 17 miljoner kronor som femåringen hittills har sprungit in. Han har innerspår bakom startbilen tillsammans med Örjan Kihlström, och det är precis samma utgångsläge som hästen hade när han vann Norrbottens Stora Pris i sommar. Då lyckades han inte hålla ledningen direkt men Kihlström lyfte ut honom och han kunde överta täten efter ett halvvarv och sedan blev det en lätt seger.
– 1 Francesco Zet (V75-6) har allt varit bra med sedan senaste starten. Vi har haft tung bana att träna på men han springer mest och leker sig fram så jag har inget att klaga på. Han fick ett passande lopp senast och jag hoppas vi fått till det med formen. Han har spår 1 som i Boden men det såg ut då som han kan öppna bra och på Solvalla är nog spår 1 lite lättare. Vi rycker av bakskorna som jag brukar göra till de större loppen. Nu vet jag inte om det gett någon effekt eftersom han varit lika bra med skor. I övrigt blir det inga ändringar, säger Daniel Reden på sin hemsida stallet.se.

"Glamorous Rain har fått ett smaskigt läge i EM för ston"
Solvalla-tränaren har ytterligare två hårt betrodda hästar i V75® under onsdagen, bland annat Glamorous Rain i EM för ston som har en miljon kronor till vinnaren.
– 1 Glamorous Rain (V75-3) känns väldigt bra, har fått två formhöjande lopp i rad och känns riktigt på gång för dagen. Jag hoppas och tror att hon gör årets lopp den här gången. Hon har varit med två vassa Gocciadoro-hästar i två lopp i rad så hon är bra. Hon fick ett smaskigt läge och hon brukar kunna öppna bra. Jenny som sköter har bra form på sina hästar så där är det lugnt. Inga ändringar på henne.
– 12 Felicia Zet (V75-5) gör precis allt rätt, hon kanske skulle ha varit med i det andra loppet istället men nu blev det här. Jag visste att hon troligen skulle få spår 12 då jag anmälde då hon står nästan på kronan inne i loppet. 2640 meter har hon inga problem med. Efter att jag tyngt ner henne efter de två första starterna i år har hon inte tagit ett felsteg säger Örjan så det var nog att jag var lite för offensiv och körde henne för lätt innan hon var redo för det. Inga ändringar till denna gång, säger Redén till sin hemsida.

Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.