Inför V75®: Med dubbla finalchanser

För ett par år sedan valde Mika Forss att satsa på Sverige och den satsningen har burit frukt. I fjol körde finländaren in 10,7 miljoner kronor och de siffrorna kommer han slå i år. Kanske redan under storloppslördagen på Solvalla. Det är dags för treåringarnas viktigaste lopp för året och Mika Forss kör i båda finalerna. Mest tror han på Timo Nurmos-tränade Lara Boko (V75-4) i Svenskt Travoaks. I uttagningsloppet körde han henne till seger från ledningen på dagens snabbaste segertid – 1.12,4 över 2 140 meter med bilstart.
– Hon var riktigt fin och vann med krafter kvar. Hon är lite speciell när man kör upp bakom bilen och de första 100 meterna, men sedan är hon stabil och som hon visade senast har hon jättefin form. Hon är tuff! säger Mika Forss.
Motståndet är förstås knivskarpt, inte minst obesegrade stallkamraten Senorita Tokio blir en hårt nöt att knäcka, men Mika Forss tror på sin häst.
– Om hon får en rättvis resa tror jag att hon har segerchans. Det ska bli spännande och jag ser fram emot att köra henne.

Ny bekantskap i kriteriet
I Svenskt Travkriterium får Mika Forss chansen bakom Jörgen Westholms Ninepoints Lasse (V75-6). Han levererade en rykande segerspurt i sitt uttagningslopp och räknas som en outsider i finalen.
– Jag har inte kört honom tidigare men han avslutade fint i försöket och har ett helt okej spår. Jag träffade Jörgen i onsdags och han var väldigt nöjd och sa att hästen känns riktigt fin hemma. Vi provar!

”Riktigt fin form”
Mika Forss kör ytterligare två hästar inom ramen för V75 och de får båda sorteras in i kategorin skrällbud.
Greta Sisu (V75-3) har riktigt fin form och har mött tuffa motståndare nästan varje gång och avslutat bra. Hon behöver lite hjälp med resan men jag tror att hon är en outsider.
Double Formula (V75-5) möter tuffa motståndare men jag pratade med ägaren och nu är det äntligen dags för barfota. Det tror jag hjälper mycket. Men det är som sagt hårt emot.

Ola Johansson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar