Inför V75® (lördag): ”Hon är drottningen i stallet – bra vinstchans”

Romme-travet är värd för lördagens V75® och vid sidan av de båda E3-finalerna över kort distans bjuds det på flera fina lopp. Ett av dem är försöket i Bronsdivisionen över kort distans där det lär gå undan. Hemmatränaren Sybille Tinter plockar ut stallets bästa häst Filippa B.J. som har visat kanonform en längre tid och radat upp toppinsatser i loppen. Det femåriga stoet har gjort 32 starter i karriären, vunnit elva lopp och varit på prispallen i 22 av starterna. Det har hittills blivit 1,3 miljoner kronor insprunget och då har det ännu inte dragits några växlar ännu i form av skoryck eller jänkarvagn.
– 3 Filippa B.J. (V75-5) är en fin dam som gör det fantastiskt bra varje gång. Fast hemma i träningen är hon ingen fin dam. Där kan hon bocka och vara lite dum ibland men eftersom hon är drottningen i stallet så får det vara lite på hennes villkor. Men när man ser henne på banan är hon jättefin och gör det hon ska. Där reagerar hon på varje kommando som Jorma ger henne, säger Sybille Tinter.
– Hon går alltid all in i loppen och det är en perfekt matchning med Jorma som alltid kör henne. Han tycker mycket om hästen och de passar perfekt tillsammans. Hon är snabb ut och kan även göra jobbet själv bakifrån, det såg vi om inte annat i senaste starten.

”Mycket imponerande av hästen”
Loppet senast som Sybille Tinter pratar om var för några veckor sedan i V86 i Visby. Filippa B.J. hamnade då långt ner i kön och Jorma vred på i fjärdespår ut på slutrundan, och fick sedan fortsätta i tredjespår genom sista sväng efter en hastig attack. Filippa B.J. kopplade greppet inne på upploppet men åkte dit den sista biten och var heroisk som tvåa i mål.
– Det var mycket imponerande av hästen. Claes Sjöström låg på utsidan och täckte upp så Jorma fick backa sig loss och sedan ut i fjärdespår. Jag trodde en kort stund att hon skulle greja det ändå när de kom runt sista sväng. Mitt hjärta klappade så hårt och högt att jag höll på att svimma. Men jag blir så glad när hästarna går bra, säger Sybille.
Näst senast vann Filippa B.J. på Solvalla på tiden 1.10,8 över kort distans och gjorde en femstjärnig insats även då.
– Då tog hon enkelt ledningen mot bland annat Castor The Star och vann med tussarna kvar. Jorma satt bara och finåkte den sista biten, säger Romme-tränaren.

”Tror ingen kan ta ledningen ifrån henne”
På lördag är det som sagt fina förutsättningar för Filippa B.J. med spår tre bakom bilen över kort distans. Tränare Tinter har taktiken klar för sig och är såklart stor optimist.
– Hon är startsnabb och har bra spår. Om Jorma önskar så tror jag inte att någon av de andra hästarna kan ta ledningen ifrån henne. Hon har svarat ut väldigt startsnabba hästar tidigare. Filippa känns som vanligt i träningen efter senast och varken bättre eller sämre. Allt talar i alla fall för att det är fortsatt toppform.
– Det är fina förutsättningar och vi behöver inte gömma oss i loppet. Min häst är en av de som kan vinna men möter några fina hästar, bland annat Mellby Imperial och Lindymusclemania. Jag tror att det står mellan dessa tre och jag måste tro på en bra vinstchans. Det måste jag göra när hon har varit så fantastiskt bra, säger Sybille Tinter.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, vi kör som vi har gjort tidigare. Skor, vanlig vagn, öppet huvudlag och pensionärskusken. Det kan nog bli aktuellt med barfota framöver men jag är själv inte hemma på lördag utan det är min mamma som kommer att sela ut hästen. Jag åker till Berlin för nöjes skull till helgen och dom har trippeltrav där med det tyska Derbyt på söndag. Det brukar vara trevligt och jag hoppas förstås att jag får fira med en V75-seger.

Michael Carlsson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.