Inför V75®: Kan leda Harpers hela vägen

Imperatur Am (V75-7) har bara missat pallen en gång, i Svenskt Travderby, och då fick han chansen för sent och spurtade i mål som sjua på pigga ben. Efter sig i mål hade han bland annat Kentucky River, som bär favoritskapet i lördagens huvudnummer på Solvalla – Harper Hanovers lopp över tre varv. Där är Imperatur Am en av två hästar på den främsta volten, 20 meter före Kentucky River och 40 meter före hästar som Aetos Kronos och Moni Viking. För att nämna några av topphästarna i startlistan.
– Med få hästar på start är det lättare för tilläggshästarna att komma in i loppet, men jag har en bra häst som aldrig har varit ”helt i källaren”. Han har väldigt hög toppnivå och vi är väldigt nöjda med honom i träningen, så det ska bli väldigt spännande att se hur han står sig i ett sådant här lopp, säger kusken Magnus Teien Gundersen om femåringen, som tränas av hans far Geir Vegard Gundersen.

”Ska bli otroligt spännande”
Imperatur Am avslutade fjolåret med att spurta hem en klass I-final på Solvalla och efter vinterträning som flutit på utan bekymmer årsdebuterade han i början av maj med mycket enkel seger från ledningen. Det är den positionen som hägrar även den här gången.
– Eftersom vi står start för vi försöka utnyttja att vi har lite försprång, men under loppets gång tar de in bakifrån och det blir till slut den starkaste som vinner. Jag är väldigt förväntansfull på hästen, han är väldigt bra, men det är otroliga hästar med i loppet. Alla med starka hästar siktar på det här loppet sedan förstapriset höjdes. Men det ska bli otroligt spännande.
En miljon kronor väntar på vinnaren i Harper Hanovers lopp.

Ola Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.