Inför V75® (jackpot): Reser långt med stora förhoppningar

Lördagens omgång på V75® avgörs på Bergsåker och en ensam vinnare kan bli hela 43 miljoner rikare. Kanske kan Jägersrotränaren vara en del av lösningen till alla rätt. Han gör resan från Veberöd strax utanför Malmö till Sundsvall, en tripp på närmare 100 mil enkel resa.
– Hästarna åker på fredagen och det blir stopp på vägen och det är inget som oroar, dom är vana att resa, själv flyger jag på lördagen, säger Conrad Lugauer.
Först ut är 8 Ferrari Sisu (V75-5) som har hittat formen på höstkanten. 2019 slutade hästen tvåa i Svenskt Travderby efter vinnande Attraversiamo.
– Han har hittat formen på slutet och jag är helt nöjd med honom för dagen. Den långa distansen passar honom och han är på det stora hela en tuff och stark häst.
Hur hanterar du spåret?
– Ferrari Sisu är ingen snabbstartare så i hans fall gör det inte så mycket. Vi lär hamna en bit bak i fältet oavsett. Vi får sedan se hur loppet utvecklar sig. Han är stark och kan göra lite själv i loppen.
Hur värderar du segerchansen?
– Jag tycker att han ska vara med där framme. Han har inga problem att tävla med skor och det hoppas jag ska vara lite till hans fördel.

Bra chans om vi kommer till ledningen
Även 7 Laradja Vritjhout (V75-7) har lottats till ett dåligt spår. Efter att ha haft tur med innerspår fem starter i rad har turen vänt.
– Det jämnar ut sig och nu har vi det spår vi har. Hästen är i full form och jag kommer att ladda för ledningen där han gör sina bästa lopp och kommer vi dit så ska det vara en bra chans.
Laradja Vritjhout slutade oplacerad i sin senaste start i ett V75-lopp på hemmaplan.
– Det loppet glömmer vi. Jag valde att köra fram utvändigt ledaren varvet före mål och det är inte hans melodi helt enkelt och han gav sig tidigt. Han har gjort sina bästa lopp i ledningen.
Hur hanterar han skor på alla hovarna?
– Han vann med den balansen i slutet av september och var väldigt bra då så det oroar inte. Han kommer även att tävla i en vanlig vagn, ibland upplever jag att han blir lite stressad i en amerikansk vagn.

Joakim Brundin, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.