Inför V75® (jackpot): Årsbokslut för Liljendahls stjärna

Admiral As (V75-5) har visat enorm kapacitet och att han fortfarande tävlar i silverdivisionen är en av anledningarna till att han blir omgångens största favorit, och en flitigt anlitat spik bland alla som vill komma åt sjurättpotten på 44 miljoner kronor.
– Jag har ingen kommentar till om han ska vara stor favorit och jag pratar inte om motståndet, men jag vet att han är bra i ordning och han har ett bra startspår, säger Reijo Liljendahl.
I sin senaste start, i Kentucky Fibbers lopp, fick Admiral As sträcka rejält på sig den sista biten för att hålla undan för starkt spurtande Final Dream.
– Då var det lite annat tempo än vad det brukar vara. Det gick sakta en bit och sedan var det rejäl speedkörning till slut. Men han löste det och jag var nöjd med hästen. Nu är det inte så långt mellan starterna men han har känts bra hela tiden. Han gick lite raskare i tisdags och joggade i dag (torsdag) och allt känns bra.

Höga förväntningar inför 2022
Hur det än går i helgens start är det årets sista för Admiral As.
– Det är tänkt så för att kunna köra på nästa sommar. Han känns fräsch och fin för dagen, det är första gången han går till vintervila utan några större problem, och det är han värd. Vi är förväntansfulla inför nästa säsong oavsett hur det går på lördag.
Hur summerar du hans säsong så här långt?
– Jag tycker att han har haft en bra säsong. Det har varit några strulgalopper. Han fick vingen i huvudet på Solvalla och galopperade oturligt nog i Jubileumspokalen. Men han hade nog inte haft någon chans mot vinnaren (Aetos Kronos) där ändå, som var extremt bra den dagen. Men bortsett från galopperna har det varit en bra säsong. Han är bra för klassen.
Vilket lopp minns du som hans bästa under året?
– Jag vet inte. Han har gjort många bra lopp. Det bästa kanske kommer på lördag. Han känns jättefin.
Det surras redan om Elitloppet nästa år för Admiral As. Hur går dina tankar kring det?
– Det är som så att han är uppe i guld nu och han får börja med att möta det motståndet. Sedan får vi se om han höjer sig och förtjänar en plats i de större loppet. Det är upp till honom helt enkelt. Jag har aldrig höjt någon häst till skyarna innan de bevisat att de tillhör den kategorin, men jag hoppas och tror att han kan vara med där, det har jag stark tro till.

Ola Johansson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar