Inför V75®: Imperatur Am vill kröna säsongen med finalseger

 Solvalla bjuder in till lysande sport i höstmörkret när V75® körs på banan den här lördagen.
Det är finaler i Svenska Travligan som står på programmet, något som förstås lockar de bästa hästarna från hela landet – och även från Norge. Stall Gundersen göra långresan i angeläget ärende. Fyraårige 3 Imperatur Am (V75-5) har haft en strålande säsong bakom sig och har nu chansen att avrunda den med en prestigefylld seger i Klass 1-finalen.
– Säsongen har ju varit väldigt bra, han har vunnit många lopp och fått visa vilken bra häst han är. Att få kröna den här säsongen med en seger på lördag hade ju varit väldigt roligt, men oavsett så har han ju gjort det bra, säger kusken Magnus Teien Gundersen.

Vunnit sju av tio – och varit i derbyfinal
Sju segrar på tio starter är resultatet så här långt i karriären för den högkapable hingsten.
Lägg där till två andrapriser. Den enda ”nollan” i raden för Imperatur Am kom inte i vilket lopp som helst. För två starter sedan var han en av de tolv finalisterna i Svenskt Travderby.
Efter deltagandet i svensk travsports största fyraåringsslag fick Imperatur Am ett uppehåll på två månader men Ready Cash-sonen återkom direkt med seger då han från utvändigt ledaren vann V75® på Bjerke för tre veckor sedan.
– Jag kände att formen senast väl låg på cirka sextio procent, så jag hoppas att han ska ha gått framåt med det loppet och det verkar det som också; han tränar verkligen bra och han känns mer i form nu så jag tror att han kommer göra ett väldigt bra lopp. Han har ju varit i fin form egentligen hela året men vi tror väl att han kommer i alla fall att vara ”åttio procent” den här gången och då kommer han att göra det bra.

Fick äntligen ett fördelaktigt utgångsläge
Någon jättelycka med spårlottningen har Imperatur Am inte haft på sistone. I sina fyra senaste starter har hästen tre gånger fått utrustas med nummerbricka åtta. Den här gången är utgångsläget dock avsevärt roligare. Hästen inleder från tredjespåret bakom bilen.
– Spåret blev jag väldigt nöjd med, hästen har haft åttondespår tre gånger på kort tid så nu blev det äntligen ett bra läge. Jag tycker han löste det fint på Bjerke senast och hästen börjar bli bättre från start, du kan köra en bit, så jag tror han ska vara med en bit från start och hitta en bra position, säger Magnus.
Vad blir det för utrustning på hästen den här gången?
– Barfota bak tror jag det blir, så länge banan tillåter det. Vilken vagn det blir har vi inte helt bestämt men han går lika bra vilken det än blir.
Imperatur Am ska räknas, trots ett stenhårt motstånd?
– Det är väldigt bra hästar emot, STL-finaler på Solvalla är hårda bud, men vi har en bra häst vi också och vi ser fram emot det här.

Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.