Inför V75: Den här gången kör Sundberg i ledningen

Som åttaåring har Charrua Forlan (V75-6) i år tagit ytterligare steg i sin utveckling. Han vann årsdebuten i mars och sedan har han uppvisat konstant toppform. Om man nu kan tala om form när det snarare handlar om ett normalläge. Valacken är helt enkelt bättre än tidigare och har vunnit sex av elva lopp under 2018.
– Jag är väldigt nöjd med honom. Han har varit bra hela tiden, jämn och stabil, säger Hans-Owe Sundberg.
I senaste starten vann Charrua Forlan på ett respektingivande sätt när han från positionen utvändigt om ledaren avgjorde till synes utan att behöva anstränga sig. Inför lördagens start på Hagmyren går rapporterna fortsatt i dur.
– Han har tränat på som vanligt och känns som han ska på alla sätt och vis. Han är pigg och glad och allt tyder på att formen är intakt. Att det har blivit en månad mellan starterna ska inte ha någon betydelse.

Svarade enkelt ut Volstead förra gången
Distansen i gulddivisionen är 1 640 meter och från innerspår bakom startbilen är taktiken given.
– Jag blev inte precis missnöjd när jag såg spåret. Han har öppnat bra från innern tidigare och det klart att jag provar att hålla upp ledningen.
Loppets favorit Volstead startar från spår två. Hästarna hade samma utgångslägen när de möttes i Jämtlands Stora Pris i juni men den gången valde Hans-Owe Sundberg att släppa ifrån sig ledningen till Volstead i första sväng.
– Då svarade vi ut Volstead utan problem men det blev sådan körning och med så bra hästar emot som det var tyckte jag inte att man kunde hålla på och tokköra.
Vann loppet den gången gjorde världsstjärnan Ready Express. Den kalibern är det inte på motståndet nu och därmed har inte Hans-Owe Sundberg några som helst planer på att släppa ifrån sig ledningen.
– Min häst är tuff och rejäl och kan gå i hårt tempo. Det har han visat flera gånger, kanske framför allt i Sweden Cup-försöket under elitloppshelgen då han trots tuff inledning gick undan lätt till slut. Så nog provar jag att köra i ledningen alltid, om vi kommer dit.
Hur segerviss är du?
– Det är tuffa hästar med. Volstead har också visat jättebra form och Heavy Sound kan vara grymt bra. De andra hästarna är inte precis odugliga de heller. Men jag tror att vi kan vara med och fightas om segern.

Ola Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar