Inför V75 Åby: Hamre optimst trots läget i Paralympiatravet

Årets upplaga av Paralympiatravet lovar att bli något extra.
Sedan segermaskinen och supertalangen Ecurie D. och ”världens bästa sto” Delia du Pommereux tidigt tackat ja till inbjudningar har de stått i lägst odds hos bookmakers.
Detta trots synnerligen imponerande försöksvinster från hemmahoppen Who’s Who och Aetos Kronos.
Av dessa var det tveklöst Ecurie D. som drog nitlotten då han tvingas inleda jakten på förstapriset på 1,5 miljoner kronor från spåret längst ut bakom startbilen.
Kanske bra för spänningen eftersom tränaren Frode Hamre lät synnerligen nöjd med sin adept ett par timmar innan spårlottningen på söndagskvällen.
– Hästen gick ett banjobb på Jarlsberg i torsdags och verkade fräsch och fin. Han ska ha väldigt fin form på lördag, lovade Hamre.
Efter spårlottningen lät den norske tränaren inte allt för nedslagen. Frode Hamre menar att han har gjort sitt jobb som tränare och har satt Ecurie D. i fin författning.
– Det är klart att spår åtta inte är bra. Men lottningen är inget att göra åt. Nu är det upp till Björn! säger Frode Hamre i podcasten ”Lördag hela veckan” med en glad passning till kusken Björn Goop.

"Mera optimistiska nu"
I somras startade Ecurie D. för första gången mot världseliten i Hugo Åbergs Memorial. Då fick hästen ett tiondespår bakom bilen.
Frode Hamre låg lägre i förhandsdiskussionerna den gången.
– Vi är mera optimistiska inför Paralympiatravet på lördag. Hästen känns väldigt fin och har lagt ut och fått mera muskler i vinter. Normalt sett ska han vara bättre i Elitloppet om tre veckor – men som det känns inför lördagen tror jag inte att han ska vara i behov av fler lopp, säger Frode Hamre.

Idealiska utgångslägen för franskduon
Mer tur med lottningen hade Ecurie D:s landsman som fick friplatsen när lördagens skrällvinnare Dragster tackade nej, nämligen Floris Baldwin som drog ett för sin del förmånligt innerspår.
Om loppet var öppet inför spårlottningen blev det inte mindre ovisst efteråt, både sett till löpningsscenario och favoritskap.
Klart är i alla fall att i det franska laget i form av Delia du Pommereux och Gelati Cut – som båda gör sina första starter på svensk mark – har alla chanser att få visa sitt kunnande från spår 4 respektive 2.
Paralympiatravet körs som V75-7 på lördag, i en oerhört högklassig omgång som även innehåller finalerna av Drottning- och Kungapokalen.
Utanför kupongen körs dessutom Lyon Grand Prix för femåringar med derbyvinnaren Hail Mary i andra starten för året samt Solos lopp med nye kallblodskungen Månlykke A.M. på sällsynt besök i Västergötland.

Startlista Paralympiatravet
2 140 meter autostart

1 Floris Baldwin – Kristian Malmin (Trond Anderssen)
2 Gelati Cut – Gabriele Gelormini (Romain Christian Larue)
3 Racing Mange – Joakim Lövgren
4 Delia du Pommereux – Eric Raffin (Sylvain Roger)
5 Who’s Who – Örjan Kihlström (Pasi Aikio)
6 Aetos Kronos – Johan Untersteiner (Jerry Riordan)
7 Elian Web – Jorma Kontio (Katja Melkko)
8 Ecurie D. – Björn Goop (Frode Hamre)
9 Ble du Gers – Per Oleg Midtfjeld (Frode Hamre)
10 Very Kronos – Erik Adielsson (Svante Båth)
Förstapris: 1,5 miljoner kronor

Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar