V75®: Skrällar via open stretch – miljonutdelning på Åby

Det var årets första V75® där det åter var tillåtet att tävla utan skor på hovarna men omgången på Åbys för dagens mycket snabba bana inleddes med en imponerande vinnare med skor på hovarna. För övrigt dagens enda vinnare på V75 med skor runt om.
Det handlade om uppvisning i V75-1 där Beartime tillsammans med Carl Johan Jepson dominerade från start till mål. In mot upploppet stack andrahandsfavoriten undan och vann till slutet med 20 meter.
Helena Edlund med erfarenhet som hästskötare i flera av landets storstall är numera amatörtränare i Årjäng med fyra hästar på träningslistan. Sexårige miljonären Beartime är stjärnan i stallet.
– Han får vara kung i stallet. Han får ta den tid han behöver, sen vet jag aldrig var jag har honom. Jag skrittar mycket och så kör vi lugna snabbjobb, han går aldrig ett jobb under 1.30, berättade Helena Edlund.
En imponerande spetsvinnare fick vi se även i V75-2 där Georgia Am och Stefan Persson ledde från start till mål. Framgångsrike Axevalla-amatören David Persson tränar det femåriga stoet som visade finfin inställning när hon höll undan sista biten före Amazon Font.

Fler spetsvinnare
Gulddivisionen (V75-3) fick en rivig inledning där många laddade och klockan visade 1.08-fart första 500 meterna med Eldorado B. och Joakim Lövgren i ledningen före Floris Baldwin. Magnus A Djuse bakom Floris Baldwin kunde sedan ganska bekvämt ta över ledningen varvet kvar.
Genom slutsvängen uppvaktade Speedy Face och Adrian Kolgjini utvändigt och såg stark ut men Magnus A Djuse hade full kontroll och när han ryckte det norska huvudlaget in på upploppet gick Floris Baldwin ifrån i imponerande stil på lätta hovar.
– Jag har en häst i väldigt fin ordning och som gjort många bra insatser. Han har alla egenskaper för att vara så bra som han var i dag. Jag har förhoppningar att han ska vara med i de större loppen i år, sa tränaren Trond Anderssen.
Nioårige Floris Baldwin är ett av Norges starkaste kort i eliten och han såg riktigt välmående och löpsugen ut. Lördagens segertid blev utmärkta 1.10,8 över 1640 meter autostart, årets snabbaste segertid i Sverige.
– Det är en häst som går ute hela året, han har ett eget hus han går in i och han trivs med livet, berättade Trond Anderssen.
Ledningen var guld värd även i klass II (V75-4) där Cassius Ima höll sig i rätt gångart efter två raka galopper och vann busenkelt tillsammans med Kim Eriksson. Oskar Svanberg tränar sexåringen som tog karriärens första seger utan skor på hovarna.
– Det är fantastiskt kul med V75. Att vara med den här veckan som mina ägare har haft, lyssna på poddar, kolla alla tips…det är roligare än att vinna ett lunchlopp, sa en strålande glad Oskar Svanberg.
Så långt såg det ut som en favoritbetonad omgång av V75 och värdet efter fyra lopp på V75 var 654 kronor.

Skrällar via open stretch
Åby är landets enda travbana med dubbla open stretch, det vill säga två extra spår invändigt över upploppet. I V75-5 använde Johan Untersteiner just dubbla open stretch när han bjöd på lördagens stora skräll tillsammans med 59-oddsaren Awesome Kronos. Femåringen avslutade sylvasst från tredje invändigt.
I V75-7 fick vi se ytterligare en skrällvinnare via open stretch då Zaffiro Zet överraskade från rygg ledaren. Nicklas Korfitsen satt i segersulkyn och grunden till vinsten la han när han i en mycket snabb öppning lyckades försvara innerspåret med Zaffiro Zet för att sedan släppa till favoriten Dark Roadster. När sedan den givna luckan kom på upploppet speedade det danska ekipaget till knapp seger före en mycket tapper Upper Face.
Segertiden för 20-oddsaren som tränas av Bo Westergaard blev 1.10,9 över 1640 meter autostart.
– Jag tror aldrig jag kört så snabbt , det var väl 00-fart första 200-300, sa Nicklas Korfitsen.

Banrekord av Ultra Bright
I V75-6 blev det favoritseger sedan Örjan Kihlström serverat Ultra Bright draghjälp till upploppet från 40 meters tillägg. Det åttaåriga stjärnstoet avslutade virvlande långt ut i banan och det såg ut som om kusken hade full kontroll.
Segertiden på Ultra Bright blev utmärkta 1.12,2 över distansen 2180 meter voltstart, nytt banrekord.
– Vad härlig hon är. Hon älskar att träna och tävla. Och sedan när hon levererar så här…det är jätteroligt, jublade tränaren Fredrik Persson som var hundraprocentig denna lördag och vann även ett lopp utanför V75 med Arvid S.H.
Sju rätt på V75 gav 1 302 351 kronor. Sex rätt 2 407 kronor och fem rätt 135 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar