V75: Elitloppstakter av Disco Volante

Halmstadtravet bjöd på en trevlig omgång med V75 på lördagen.
Vädret var vårlikt och loppen spännande.
Men tävlingarna kördes utan publik (på grund av oro för coronaviruset) och applåderna uteblev därför efter uppvisningen i gulddivisionen.
Stefan Melanders häst var en av 16 deltagare i förra årets upplaga av Elitloppet och Disco Volante siktas givetvis dit igen.
– Jag har sagt till "Tarzan" att jag aldrig känt hästen så bra som han är nu. Så jag hoppas och tror att han är med på Solvalla även i år, sa Ulf Ohlsson efter segern med storfavoriten och 52-procentaren på V75-spelet.
Det spekulerades på förhand om spåret längst ut på vingen kunde fälla favoriten. Disco Volante hade tagit ledningen från åttonde i den senaste starten men nu skulle det bli svårarare trodde många.
Men spekulationerna kom på skam. Full av tävlingslusta vräkte sig sjuåringen till täten i den första kurvan i en öppning som klockades till neråt 1.08 första 500 meterna.
– Han var så pass ”sjokad” att jag inte vågade släppa av honom – han hade kunnat öppna fortare ändå. Det är sällan man kört så fort första varvet med fulla tömmar, kommenterade Ulf Ohlsson som öppnade första 1000 meterna på 1.09,0 med Disco Volante.

”Inte sommar i alla fall”
Stallkamraten Snowstorm Hanover hakade på bra till andraplatsen från utvändigt ledaren. Disco Volante var dock i en klass för sig och hade krafter kvar på snabbaste tiden i Sverige i år, 1.10,1 över 1640 meter.
– Det är fint väder men inte sommar i alla fall så det är klart att han är på väg mot en riktigt bra form, summerade Ulf Ohlsson.

En ny Crowe till eliten?
Omgången innehöll många tunga favoriter som skulle visa sig svårslagna.
Segermaskinen Maestro Crowe var storfavorit i klass II-försöket och där var det inte heller något snack om saken.
Erik Adielsson körde till ledningen 1800 meter från mål i loppet över tre kilometer.
Maestro Crowe tog sjunde segern i nionde starten och visade styrka som räcker långt upp i klasserna.
Kan Petri Puro ha tränat fram ännu en häst som ska tjäna miljoner?
– Det är en riktig löpare och det är ganska tydligt att han tar betydligt längre steg än de flesta andra. Det är riktigt bra kliv i honom. Man vet ju inte. Han kanske stannar på 200 000 kronor intjänat…men det känns ju som att han kommer att gå långt, sa Erik Adielsson som körde hästen för första gången.
Petri Puro dubblerade på V75-spelet tillsammans med Erik Adielsson. I silverdivisionen bommade Martin de Bos ledningen initialt från innerspåret men Adielsson tog sig snabbt ut och körde sig till täten.
– Det blev väldigt lugnt tempo faktiskt och därför drog jag upp tempot 700 kvar och sedan gick han ju väldigt fort hela vägen hem och hade riktigt med kräm kvar, sa Adielsson.

Dubbelt till Untersteiner
Peter Untersteiner var andre hemmatränare ut att dubblera på V75-spelet.
Adde S.H. var pigg trots en löpning i dödspositionen i den avslutande bronsdivisionen och hade kopplat grepp om ledaren Taiga Woodland redan i den sista kurvan.
Segervana danskan Henriette Larsen vann ungdomsloppet på kupongen med chefen Peter Untersteiners Global Woodstock. En överraskning spelad på sex procent på V75.

Häst för årgångsfinalerna
Hemmahästen Four Guys Dream infriade favoritskapet i klass I-loppet. Håkan K Persson tränar och brodern Stefan Persson körde fyraåringen till en mycket lätt seger efter att ha övertagit ledningen efter 400 meter.
Four Guys Dream fick bestämma tempot och klev undan med vad som behövdes.
– Han är jäkligt bra alltså. Kanske var han inte riktigt lika fin som senast, men det räckte ju ändå. Det är nog inte omöjligt att vi får se honom i någon årgångsfinal framöver, sa Stefan Persson.
Four Guys Dream har vunnit fyra av fem starter i år och var dagens största favorit på V75, spelad på 57 procent.
Ett försök till Diamantstoet inledde omgången där Björn Goop prickade starten perfekt från tredjespåret i volten och snabbstartade till ledningen med loppets favorit Rexine (37 procent). Danske tränaren Bo Westergård står bakom hästen.
Den favoritdominerade rätta raden på V75-betalade 876 kronor och för sex rätt fick man 16 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa veckas omgång då en V75-jackpot väntar på Bergsåker i Sundsvall.

Mikael Wikner, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar