Inför V64® söndag: Petersen i huvudroll på hemmaplan

Sju segrar sedan 2010.
Niels Petersen dominans Norskt Derby de senaste åren har varit enorm.
I år ser det emellertid tuffare ut då Mozart och Stripesof Stars ser ut att få slå ur underläge i en upplaga där Norges tidigare tränarchampion Wido Neuroth har fältets högst rankade häst i Ami de Vega – färsk svensk derbytrea på Jägersro.
Men för svenska totospelare kommer loppet att ridas i skymundan efter V64.
Här är det dagens andra huvudlöpning Marit Sveaas som utgör slutpunkten i en öppen omgång där Petersen som vanligt spelar huvudrollen.
I V64-1 plockar han ut inte mindre än fyra tvååringar och hymlar inte med att han har högst förväntningar på Rosalina som kommer från övertygande debutvinst.
– Det är ett väldigt fint sto som tagit loppet på bästa sätt. Hon gick sitt finslipande jobb i onsdags och var otroligt fin trots att banan var väldigt tung. Mina andra hästar hanterade också underlaget, men Rosalina är snäppet högre, berättar Petersen som även tror hårt på Kick On som segrade i Marit Sveaas 2020 och närmast kommer från övertygande seger på Bro Park.
– Det är en klasshäst. Han kom igång lite sent i år, men senast passade banan plus att han hade fått några lopp i kroppen. Han trivs på blött underlag och för mig är det en god vinstchans. Hästen är i tiptopslag och såg fantastiskt fin ut i jobbet igår, tipsar Petersen.

Det här berättar Niels Petersen om sina hästar på V64:

V64-1
1 Conquest är en spännande debutant. Jag tror att han är bra, men en häst som Rosalina från mitt egna stall slår han knappast. Bästa möjliga premie är målet.
2 Chelsea Morning är en lovande tvååring med mycket fart, men hon har fått en träningspaus. Hon slå nog inte Rosalina, men tar nog fina pengar.
4 Rosalina var väldigt bra när hon vann mycket lätt i debuten. Det är nog den bästa av mina fyra i loppet och jag tycker att hon ska vara favorit även om jag inte känner till alla konkurrenter.
7 Bounty Hunter är en tvååring som varit stark i träningen, så jag kan inte förklara varför han var så blek i debuten. Det är en bra häst som ska vara platsaktuell.

V64-2
6 Let’s Go Crazy förlorade för ovanlighetens skull senast, men han var ursäktad som kort slagen femma på en ny bana. Det var lite oflyt och jag tycker att han tillhör de som kan vinna loppet.

V64-3
1 Penfolds är på väg uppåt formmässigt och på väg ner i formtal. Han börjar bli redo att göra ett topplopp och det kan mycket väl komma den här gången. Han är en av flera som kan vinna i ett öppet lopp.
6 Smazing har svikit flera gånger efter en kanonbra årsdebut, utan att jag vet varför. På sitt bästa är hon bra nog, men jag törs inte lova att formen sitter där nu. Bara en outsider på sin höga kapacitet.
13 Precious har allt blivit fel för i år. Tävlar hästen på topp duger hon långt här, det visade hon i fjol. Jag vågar inte tro för mycket på henne på förhand, men fart finns till att vara med i outsidergruppen.

V64-4
2 Ascot Brass var under pari i Danmark senast. Hon brukar vara svårslagen i stoloppet i Skandinavien och jag tycker att hon ska ses med mycket bra chans nu när hon kommer ut på hemmabanan. Distansen är till hennes fördel.
6 Iron Butterfly var heller inte som bäst i Danmark senast. Per-Anders Gråberg sitter kvar på Ascot Brass, så Carlos Lopez har inte fått välja häst. Titannia som slog oss senast är bra, men jag vill se den slå min duo på hemmaplan innan jag säger att den är bättre än våra. På den här distansen måste det till tung bana för att jag ska tro mer på Iron Butterfly.

V64-5
7 Lexington Avenue har gjort fina lopp i år. Det är inte lätt att sära på mina tre, alla ska ses med chans i en öppen handicap där Lexington Avenue är ute över passande distans.
12 Caramel Lizard stod inte distansen senast, nu är hon tillbaka på 1 600 meter där hon bara gjort bra lopp i år. Det är ett mycket öppet lopp och hon är en av de som hör hemma på kupongen.
14 Chadwick får gå ut här istället för i Derbyt. Han har inte räckt mot de bästa treåringarna, men formtal 77 bör han kunna fixa. Vi sätter på flexibla blinkers och hoppas att det hjälper. Han kan vara en outsider.

V64-6
7 Tuwaiq håller sakta men säkert på att bli den häst vi trodde att vi köpte. Han gjorde sitt bästa lopp i Skandinavien senast som knappt slagen av Good Fortune som vi möter igen. Jag tror lite mer på min andra häst, men blir inte överraskad om tar en plats.
10 Kick On är i knallform och då är han en av de bästa hästarna i Skandinavien. Han har vunnit loppet förut och jag tycker att han förtjänar att vara favorit.

Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.