Inför V64® Bro Park (jackpot): Wahls val i Auktionslöpning

Patrick Wahl satsar gärna på svensk uppfödning och i år har han hela fem hästar till start Jockeyklubbens Auktionslöpning (V64-3) där 14 tvååringar gör upp om ett förstapris på 400 000 kronor.
– Det är nästan en tredjedel av fältet och är en följd av min satsning på svensk uppfödning naturligtvis, det är också målet när vi köper in hästar att vara med i auktionslöpet.
– Jag har oftast inte budget relaterat till satsning på importer. Jag tycker även det är roligt med kontakten med uppfödare och det är nära för mig att titta på hästarna. Sen tycker jag att det är en viktig fråga om överlevnad för svensk uppfödning. Jag tycker det skulle vara ytterst tråkigt om det skulle försvinna, säger Patrick Wahl.
Av Patrick Wahls fem hästar tror spelarna mest på Mirach och Rubinstein.
– De var etta-tvåa i SM. Mirach har kanske varit den bästa men Rubenstein närmar sig allt mera. Personligen tror jag inte Mirach är bottnad, jag har reflekterat över att han kommer in efter SM helt oberörd och inte trött. Det är två bra hästar men jag tror inte mina andra tre är helt borta heller.
Och så här beskriver Bro Park-tränaren sin kvintett:
Mirach är lite hemlig av sig. Han ser så väldigt blyg och försynt ut när man håller på med honom men ute på banan verkar det som om något växer inom honom. Då är han på hugget. Vilket är en bra egenskap det med. Han är framför allt stark. När han vann SM, när han kom tillbaka till stallet blåste han ingenting, jag var förvånad, vi pulsade honom och det var likvärdig puls som en träningsrunda. Jag tror han största egenskap är lungkapacitet och att det är en bra individ helt enkelt.
Rubinstein är trevlig att jobba med, en positiv häst som man bara måste tycka om, väldigt rar. Lugn och vill göra allting rätt. Han har alla goda egenskaper.
Helmut är definitivt en bra häst. Han har tränat bättre än Rubinstein och Mirach, men på dirttrack, det finns mycket dirttrack-stam i honom. Nu är det gräs, men det blir en fin treåring på dirttrack.
Impact Of Bloom och Cimmaron har kommit igång sent. Jag tycker det är bra att de är med i auktionslöpet och röjer lite grann.
Vilken är bästa chansen, du får bara säga en häst?
– Om jag måste välja, vilket jag egentligen inte vill, måste jag säga Mirach som visat stadig form och fortsatt är i fin form.
I V64-5 har Patrick en trio till start.
– Det är ett tufft löp de går i. King Cole, som många av mina hästar har varit långhårig och sjuk hela sommaren. Jag tycket att han visade lite av sin gamla kapacitet sist som trea väldigt nära, han kan faktiskt skrälla. Shaken Not Stirred blir allt bättre, kom flygande sista 100 senast och är riktigt på gång. Mr Suarez behöver löpet i kroppen, han har inte startat på ett år. Han får ha en genomkörare inför eventuell start i häcklöp.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar