V64® Xpress: Fredagslunk för överlägsen Perpetuate

Frågan är om man kan ta hem ett förstapris på 100 000 kronor enklare än vad Perpetuate gjorde. I den andra avdelningen av V64 Xpress i Bollnäs stod hästen i en klass för sig. Loppet föregicks av en incident som gjorde att det blev omstart eftersom två hästar krokade ihop med varandra och Tomas Pettersson och Henrik Svensson åkte i backen men klarade sig bra. Hästen Underbarosåfin skenade ett halvt varv men efter besiktning av veterinären tilläts han ändå att starta. Han susade direkt till ledningen men släppte när megafavoriten Perpetuate kom farande och tog över 1500 meter kvar. Perpetuate öppnade första varvet efter 1.15,8 och lämnade tidigt sina konkurrenter. Det var bara en häst på banan i det här loppet och Perpetuate var fullständigt överlägsen. Han vann med närmare 50 meter medan Underbarosåfin stannade i ryggen. Segertiden blev 1.14,5/2140a.
– Det är en bra häst och jag tycker att det finns utveckling i hästen. Jag ska fundera om vi ska göra någon mer start i år och sedan siktar vi på nästa år, sa tränaren Reijo Liljendahl om sin fyraårige valack.
– Hästen är ju väldigt bra och hade ett fint lopp på förhand. Han var fin och vann med gott om krafter kvar. Han har varit fin en längre tid och var precis lika fin idag, berömde Kihlström hästen efter den behagliga åkturen.

100 000 även till White Walker
I Anders Kihlströms Minne för treåringar blev det seger för White Walker och Ulf Ohlsson. Den Svante Båth-tränade valacken vann knappt från ledningen och höll precis undan med ett huvuds marginal till tvåan Wilda Knight som gått utvändigt. Förstapriset även här 100 000 kronor och segertiden blev 1.16,3/2140a. Det här var seger nummer fem i White Walkers sjunde start i karriären.

Tredje raka för Niford des Baux
I Kalmar så infriade även storfavoriten Niford des Baux förväntningarna även om det inte var med någon större marginal. Kevin Oscarsson lotsade fram den Jerry Riordan-tränade hästen till andra par utvändigt inför slutrundan och den fyraårige hingsten kämpade sedan knappt men säkert ner Piccadilly kort före mål. Segertiden blev 1.14,5/2160.
En häst som däremot var helt överlägsen i Kalmar var Adrian Kolgjinis Akilles Face som kördes till ledningen efter femhundra meter och sedan stod i en klass för sig. Hästen galopperade i en återkallad start men skötte sig perfekt i den giltiga.
Det blev favoritbetonat på V64 och sex rätt gav 251 kronor. Det blev ingen utdelning på varken fem eller fyra rätt och därmed dubbeljackpot till måndagens V64 som avgörs i Halmstad.

Michael Carlsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar