V64®: Tetrick Wania lekte hem Svampen

Tetrick Wania har verkligen att brås på. Brodern Walner var en unghäststjärna i USA och är numera en av världens hetaste avelshingstar. Nu ser Tetrick Wania inte ut att vansläktas och tog hem prestigefyllda Svampen på ett mycket imponerande sätt. Bellissimo Face tog enkelt hand om ledningen i en lite rörig start samtidigt som Tetrick Wania hamnade som fyra i andraspår. 800 meter före mål valde Riina Rekilä att avancera i tredjespår och då gick det undan. Tetrick Wania hamnade utvändigt ledaren i sista sväng och över upploppet försvann han ifrån sina konkurrenter.
– Jag skickade honom till USA för auktion. Jag vet inte om det var något som hände på vägen för vi fick bara bud på 80.000 euro och jag ropade tillbaka honom och köpte en flygbiljett tillbaka. Hästen kom hit i mars och är inte tränad så länge, sade Riina Rikelä som äger, tränar, kör och har även fött upp Tetrick Wania.
Segern var värd 510 000 kronor och Tetrick Wania segrade på 1.14,0/1640 meter autostart.

Äntligen Bandido Gar
Susanne Richter ser ut att ha fått ordning på hyperkapable Bandido Gar igen. Kim Eriksson tog en lugn start och ekipaget hamnade sist. Arch Lane drog på i ledningen och det var långt fram varvet kvar då Bandido Gar fick börja sitt avancemang i tredjespår. I sista sväng var det en bit fram, men Bandido Gar slog aldrig av på takten och hade huvudet först på mållinjen.
– Jag är jättestolt över att ha en sådan häst i stallet. Nu är det Breeders Crown som gäller, sade Susanne Richter.
Anders Svanstedt bjöd på en riktig delikatess bakom Cash And Carry. Från tredjepar utvändigt satte han allt på ett kort dryga varvet före mål och ”kuppade” till sig ledningen varvet före mål. Sedan var det spel mot ett mål och Cash And Carry visade att hon har överkapacitet för klassen.
– När hon är som i kväll är hon som en dröm. Hon gick ju ner i klass i dag. Hon har stångats mot de bästa i årgången i sommar och vi höjde kanske ribban lite högt, sade Anders Svanstedt.

Ännu mer favoriter
Nicklas Westerholm hade satt Testa di Cavolo i toppskick efter ett par månaders uppehåll. Testa di Cavolo avslutade rejält och vann komfortabelt före en tapper Center Teemer.
– Han är enbart stark och det är bara att låta honom tåga på, sade Bergsåkerstränaren.
Eric Martinssons Dats So Cool tog tredje segern i rad i V64-inledningen tillsammans med Carl Johan Jepson. Varvet före mål fick Dats So Cool kliva fram utvändigt ledande Chablis Ribb. Malkin smög med i rygg och attackerade 500 meter före mål och då passade Carl Johan Jepson på att gå ner på innerspår och spara krafter som kom väl till pass in på upploppet då Dats So Cool klev ifrån till en lätt seger.
V64-raden blev inte speciellt svårfunnen. Storfavoriten i den avslutande avdelningen Es Trenc hade inga problem att hålla ledningen för Olav Mikkelborg och gick undan lätt på ett tilltalande vis.
Sex rätt betalar 808 kronor, fem rätt 28 kronor och för fyra rätt betalas 7 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.