V64®: Kallbloden dominerade Hot’n Cold

Hot’n Cold – varmt mot kallt. Det är ett av årets mest häftigaste travlopp.
Fyra kallblod inledde från grund distansen 2140 meter, med 20 meter tillägg startade ytterligare fem kallblod och 400 meter bakom dessa jagade fem varmblod.
Möller Oda tog ledningen och svarade envetet när Tekno Filur, tränad av Jan-Olov Persson, ville ha samma position. Första varvet travades i 1-28-tempo samtidigt som dom jagande varmbloden öppnade i 1.16-fart. På sista långsidan så satte Tekno Filur tryck på ledaren och tog över på upploppet och vann helt ohotad. Varmbloden med Maesteraemon i täten hade massor av mark att ta in i sista sväng och det bet inte nämnvärt över upploppet och bästa varmblod blev Maesteraemon som sexa och var långt efter vinnaren.
– I dag tyckte jag inte att han tog tag i bettet de första 700 meterna och man måste ha honom i handen, det gjorde mig mest orolig. Han är inte som de bästa fyraåringarna, men han kommer att tjäna fina pengar, sa Marcus Lilius.
Segern i Hot’n Cold belönades med 70 000 kronor.

Ragnhild W.M. bäst i Norrland
100 000 kronor var segern värd i Norrländska Elitstoet för kallblod. Loppet vanns av Ragnhild W.M. som lotsades fram förträffligt av Jimmy Jonsson. Ragnhild W.M., tränad av Öystein Tjomsland, lever på sin styrka och varvet före mål valde Jimmy Jonsson att ta sig fram till ledande Vännfors Stjärna. Ove A Lindqvist bakom ledaren drog på rejält på sista långsidan och Ragnhild W.M. hade lite problem i den farten. I sista sväng fick hon upp tempot igen och över upploppet kunde Jimmy Jonsson sitta lugn och räkna in segermarginalen till ett par längder.
– Hon har gjort det fantastiskt bra. Hon är inte helt okomplicerad och hon har haft en fantastisk utveckling det sista året. I dag var hon nog bland det bästa hon varit och det är kul att hon börjat dämpa sig lite. Hon är ett av de bättre kallblods stona jag har kört, sa Jimmy Jonsson.

Spännande treåring
V64Xpress® delades mellan Umåker och Kalmar och på Kalmartravet visade stall Untersteiner upp en spännande treåring. Högreste Stens Rebell serverades ett perfekt lopp av Peter Untersteiner och avgjorde väldigt lätt när han väl fick upp farten och såg ut att ha en hel del krafter kvar.
– Han är faktiskt 1,75 över manken och det är ovanligt för en travhäst. Man har bra utsikt över fältet. Vi fick ett fint lopp och jag tror det är en plushäst och vi har gett honom tid med sina långa ben, sa Peter Untersteiner.
Omgångens enda överraskning kom på Kalmartravet. Stefan Persson körde ett prickfritt lopp med Brain Game och när luckan kom mitt på upploppet avgjorde han på ett par steg.
Sex rätt betalar 1 760 kronor, fem rätt 24 kronor. Ingen utdelning på fyra rätt och det betyder att det blir jackpot på måndag då V64 avgörs på Bergsåker.

Joakim Brundin, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.