V64®: Handsome Brad lekte hem ny seger – ”En drömhäst att köra”

Regnet hade gjort banan kladdig på Axevalla den här tisdagskvällen men det bekom inte banans affischnamn det minsta. Handsome Brad stod i en klass för sig i Ullbergs Minne, tillika V64-6, och tog sin 19:e seger i 66:e starten. Det är en av Axevallas bästa hästar genom tiderna och det fattas nu bara 80 000 kronor innan han passerar sju miljoner i insprungna pengar. Han öppnade bra från spår sju bakom bilen men var chanslös att blanda sig i någon spetsstrid mot flera invändiga hästar som var kvicka iväg den första biten. Först tog Vikens Fingerprint ledningen som sedan släppte till Lawmaker. Duon passerade första 500 metrarna efter 1.10,5 och samtidigt var det kubbning om positionerna i första kurvan där Ulf Ohlsson höll sig framme med Disco Volante från spår nio och såg till att Handsome Brad inte kom ner framför. Carl Johan Jepson fick därför backa ner och fick till en början en perfekt resa i andra par utvändigt och i rygg på Disco Volante. Men så helt plötsligt släppte Lawmaker ledningen till Disco Volante knappa 900 meter kvar och då tvingades Handsome Brad att göra grovjobbet utvändigt om ledaren. Men ”dödens” bekom inte Ulf Stenströmers stjärna det minsta den här aftonen. Han klev fram och kopplade ett resolut grepp på Disco Volante inne på upploppet och gled ifrån till en smått överlägsen seger. Vinnartiden blev 1.12,4/1640a och andraplatsen kneps av Lawmaker medan Star Advisor Joli blev trea. Disco Volante höll till fjärdeplatsen och har en bit kvar till toppformen. Men den här kvällen tillhörde Handsome Brad som Carl Johan Jepson strödde lovord över i vinnarcirkeln efteråt.
– Jag trodde inte att han skulle släppa ledningen med Lawmaker men det blev en utdragen spetsstrid och så här i efterhand gjorde han ju rätt eftersom han blev tvåa. Jag var nöjd med att komma ner i andraspår och han öppnade bra. Jag var också nöjd med att bli kvar i andraspår eftersom jag tycker att banan är bättre där, sa Carl Johan Jepson.
– Jag trodde att jag skulle få rygg på Disco Volante men då valde Magnus att släppa och det är tungt på innerspåret så det var nog därför som han vek in årorna så tidigt. Min häst kändes jättefin och jag hade goda förhoppningar ändå.
– Han kändes stark och gåvillig och kändes mer på alerten idag gentemot senast. Han var i bättre form och trivs här på Axevalla. Idag tålde han att gå utvändigt så han kan allt än. Det har varit otroligt kul att följa den här hästen genom hela hans karriär. Han började starta som treåring och har sedan utvecklats konstant. Det är en drömhäst att köra och man kan inte köra en mer lättkörd häst. Det är absolut en av de finaste hästarna att köra, fortsatte Jepson.

Michael Carlsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.