”Vincennes lite för tufft för henne”

26-årige Oscar Berglund är en nykläckt tränare som hoppas kunna konkurrera i Frankrike om något eller några år.
Som amatör var han på väg till Paris för några år sedan med lovande Seattle Zet men fick vara med om en tung förlust då hästen skadades svårt och fick sluta sina dagar.
Sjuåriga stoet Hope And Dreams har Oscar Berglund haft höga tankar om. Tanken var att stoet skulle utvecklas ytterligare av starter på nationalarenan Vincennes och kanske till och med vinna lopp.
Framgångarna har dock uteblivit. Hope And Dreams fick påbörja resan ner till Frankrike vid juletid och har på tre starter endast tjänat 4500 kronor.
Sjundeplatsen i ett lopp för äldre ston på Vincennes på söndagen är det bästa resultatet så här långt. Emilia Leo – med en färsk V75-seger från lördagen i bagaget – satt länge sist med Hope And Dreams. Avancemanget i tredjespår genom slutkurvan lovade emellertid en hel del.
Men i början av upploppet tog hästen slut på några steg och dalade till sjundeplatsen på tiden 1.16,9 över 2850 meter volt.
– Hon gick in i den berömda väggen och det blev nog helt enkelt för tufft. Hon fick ett tufft lopp visserligen med att dra lasset i uppförsbacken men jag tycker att man ska kunna ställa de kraven att hon ska klara det ändå och i alla fall vara långt framme om hon ska ha någonting här nere att göra, säger Oscar Berglund någon timme efter söndagsloppet.

”Inget att skylla på”
Stoet insjuknade efter transporten ner och har inte haft de bästa förutsättningarna för starter i Frankrike. Hope And Dreams har stått på svensken Daniel Parlings gård och börjat ta för sig i träningen så pass på slutet att Oscar Berglund hade börjat tro på sin häst igen.
Motståndet på söndagen var dock så pass hyfsat att Hope And Dreams hade delat ut 94 gånger pengarna på vinnarspelet vid en eventuell seger.
– Fast i dag tycker jag inte att det fanns något att skylla på. Det är nog bara att inse att hon inte riktigt räcker till här nere, säger tränaren.
Hope And Dreams ska dock få vara kvar en tid för att testas på några av landsortsbanorna.
– Kanske blir det enklare där. Jag trodde att hon skulle kunna komma ner hit och höja sig ytterligare men det har inte alls blivit så. Så vi får väl krypa ut bakvägen och tänka att det är djur vi håller på med. Inget mer Vincennes för henne i alla fall.

Drömmar om Elitloppet
Men han släpper inte drömmen om segrar i Frankrike. Hemma i Östersund finns femårige valacken Mellby Galanga med fyra segrar i monté på de fem senaste starterna med framgångsrika Emilia Leo i sadeln.
Östersundstränaren tror och hoppas att Mellby Galanga duger i montéloppen i Paris på sikt.
– Emilia kör och rider alla mina hästar även i Frankrike så länge hon inte tackar nej och inte vill åka så långt. Men jag tror att hon tycker att det är väldigt kul att tävla här nere. Vi får ser hela det här äventyret med Hope and Dreams som en viktig erfarenhet för kommande lopp här nere.
Med stallets stjärna Shocking Superman hoppas han nå de verkliga höjderna.
– Det är en häst långt utöver det vanliga som sprang en tio-tid full väg i höstas på lerig bana och var helt okörd då. Vi hymlar inte om att vi hoppas att han ska vara en av de 16 i Elitloppet i maj och något för de stora loppen i Paris nästa vinter. Det är drömmen i alla fall och sedan får vi se om det lyckas eller om vi faller lika platt som vi gjorde med den här satsningen.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar