Victory Tilly fyller 25 år – hyllas på Solvalla

Victory Tilly hade en enastående karriär med mängder av storloppssegrar. Han vann Elitloppet och slog världsrekord i USA när han vann Nat Ray Trot på tiden 1.08,9. Superhästen sprang in 37,7 miljoner kronor, vilket fortfarande står sig som rekord när det gäller den vinstrikaste travhästen i Sverige, trots att det är 14 år sedan han slutade tävla.
Under torsdagen fyller Victory Tilly 25 år och firades med tårtkalas på Stig H Johanssons gård, Stora Alby, där han fortsatt bor efter pensioneringen.
– Jag tycker att han är i ovanligt fin författning för att vara så gammal och har varit med om så mycket. Han har rest och farit och tävlat. Han är i toppform kan man säga, säger Stig H Johansson till Travronden.
Stig H fortsätter:
– Jag tänker lite på honom varje dag. Han står i stallet där vi har våra tävlingshästar och jag pratar lite grann med honom varje gång jag är här nere. Han är en tillgång för hela stallet trots att han inte tjänar några pengar längre.
Vad betyder Victory Tilly för dig?
– Han betyder fortfarande en hel del. Han är pigg och glad och det är förvånansvärt att en 25-åring kan vara i den här konditionen som han är i. Jag har haft fantastiskt många bra hästar naturligtvis. Men jag ska välja en så är det den här som har betytt mest för mig, säger Stig H till Travronden.
Under fredagen i samband med Solvallas V65-tävlingar kommer Victory Tilly att finnas på plats. Då får publiken chansen att bjuda hästen på morötter, ta en selfie och träffa tränarlegendaren Stig H Johansson.

Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar