Varmt slog kallt – Eder Bob hetast på Umåker

Hot’n Cold – fem varmblod mot tio kallblod.
Umåker bjöd på travhistoria då det var första gången det arrangerades travlopp mellan raserna med både totospel och prispengar, 75 000 kronor till vinnaren.
V75-meriterade Eder Bob var favorit och startade 460 meter bakom kallbloden på start över grunddistansen 2 140 meter.
Favoriten vann också efter ett lopp helt i publikens smak.
– Jag fick ta fram tidtagaren, jag brukar aldrig köra med tidtagaren, men nu var jag tvingad att ta fram den. Dels hålla koll så jag körde rätt tid själv men också titta på andra sidan och klocka kallbloden så jag visste ungefär hur fort de körde. Det var kul att få göra något annorlunda, att använda hjärnan också, sa Rikard N Skoglund.
Ungefär 150 meter före mål susade Rikard N Skoglund förbi brorsan Robert Skoglund bakom kallblodet Obelix Rex och tog över ledningen.
– Man har väl aldrig känts sig så säker på ett upplopp, man var inte orolig att de skulle kontra i alla fall, sa Rikard och skrattade.
– Jag klockade Robert och han körde 1.28 några hundra meter där mitt i loppet och då tänkte jag att jag måste under 1.14 om jag ska hinna fram. Jag hade räknat med att det skulle räcka med att köra 1.14,6 om de körde typ 1.30 där framme. Men de var lite under där så vi ökade farten för säkerhets skull, fortsatte segerkusken som vann på kilometertiden 1.13,8.

Publikfrieri
Sista biten tog spurtade ytterligare två varmblod, Västerbo Fantast och Chocolate Gold, förbi kallblodet Obelix Rex som blev fyra på 1.30,5
Rikard N Skoglund var förstås nöjd med kvällen där det blev totalt tre kusksegrar. Mest nöjd var han med den historiska vinsten i Hot’n Cold.
– Jag tycker det var jättekul. Vi står inför en utmaning att få hit mer publik till travbanorna och behålla den vi har och då krävs det kanske att vi gör andra former av publikfrieri och bjuder på någonting som inte varit förut och lite speciellt. Jättefint av Umåker och hoppas vi kommer få köra det här fler gånger.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar