Urlo dei Venti till Timo Nurmos

Efter segern i Lotterialöpningen i fjol blev Urlo dei Venti inbjuden till Elitloppet, men kretsen kring hästen valde att tacka nej för att istället satsa mot Oslo Grand Prix. I Oslo var hingsten först i mål men fråntogs segern på grund av dopning då han tävlade med för högt värde av kortisonpreparatet triamcinolonacetonid i kroppen.
Urlo dei Venti kommer närmast från en femteplats i årets upplaga av Lotterialöpningen förra veckan. Nu är det meningen att stjärnhästen byter tränare och flyttas till Timo Nurmos.
– Dom frågade för en vecka sedan och jag har lovat plats men hästen har inte kommit ännu. Meningen var att han skulle komma efter Lotterian. Vi får se, innan hästen står i stallet är man inte säker, säger Timo Nurmos.
– Självklart är det spännande om han kommer. När han är i ordning är han en av Europas bästa hästar. Han var bland annat med i Prix d’Amerique i år. Trots att han har vunnit flera stora lopp är det en ganska ung häst (6 år) fortfarande.
– Det är alltid kul när man får förfrågningar om en häst av den här kalibern. Men det är inte meningen att han ska starta i Elitloppet i år. Det finns andra stora lopp han kan vara med i, säger Nurmos.
I fjol vann Urlo dei Venti även Prix du Luxembourg i Paris. Han har vunnit 16 lopp på 42 starter och sprungit in närmare tio miljoner kronor. Hästen har tagit rekordet 1.10,5ak.

Michael Carlsson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar