Travtränare avstängd efter operativ insats av Svensk Travsport

Svensk Travsport gjorde en operativ insats natten till torsdagen och den insatsen resulterade i misstanke mot antidopingreglementet.
Berörd häst har belagts med startförbud och tränaren har under fredagen fått sin licens indragen till vidare.
Svensk Travsport hänvisar frågor till utredningschef Mattias Falkbåge som var med i fredagens V65 Direkt.
När utredningen är klar kan han inte svara på.
– Vi genomförde en operativ insats natten till torsdag och den insatsen gav oss anledning att fatta de här besluten Att sätta startförbud på aktuell häst och sen även en tillfällig licensindragning på aktuell tränare medan ärendet utreds. Det blir sedan en fråga för vår dömande instans STAD, som ett nästa steg.
Hur lång tid denna utredning kommer att ta går inte att säga.
– Det är varierande, det kan vara prover vi vill få svar på. Det tar ett gäng veckor för det. Sen är det vissa samtal som behöver genomföras. Vi behöver sammanställa materialet vi har från platsen. Det är svårt att säga när det är klart. Det här är ett prioriterat ärende för oss och vi ska försöka få klart till STAD så snart som möjligt
Hur vanligt att ni gör sådana här insatser?
– Det blir vanligare och vanligare att vi jobbar mer operativt ute i och med att vi har rekryterat en sådan kompetens och har resurser nu på ett annat sätt än vi haft tidigare. Vi är fortfarande beroende av att få bra information kring när det kan vara överträdelser mot antidopingreglementet, får vi tillräckligt bra information och tillräckligt konkret så har vi möjlighet att genomföra sådana här insatser. Så det blir vanligare och vanligare och lär säkert fortsätta om behov finns framöver.
Kanal 75 har sökt den avstängda tränaren utan resultat.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.