Stora ord om lillebror efter debuten

Storebror Propulsion är en av Sveriges mest omskrivna hästar genom tiderna.
Damien fick sin beskärda del av rubriker då han klubbades för svindlande en miljon dollar på auktion som i USA som ettåring.
Två år senare var det dags för tävlingsdebut på en annan kontinent.
Och även om tränaren och ägaren Daniel Redén säkert hoppats att hästen skulle vara mogen för tävlingsbanan tidigare så lämnade intrycket i debuten inga frågetecken.
Örjan Kihlström körde till ledningen efter 700 meter och lät den långstegade hingsten lunka ifrån sina konkurrenter i opressad stil.
– Det var roligt. Det var första gången jag kör honom och första gången jag ser honom också faktiskt. Han visade att han inte vansläktas i alla fall. Det är en jäkla lunk i honom, berömde Kihlström som var sällsynt generös med superlativerna.
– Det är klart att det inte är en vanlig häst, det känns ju. Han har väl haft lite problem på vägen eftersom han inte startat förrän nu. Men det är en väldigt spännande häst i alla fall.

”Aldrig kört en häst som lagt så mycket mark”
Förstapriset på 25 000 kronor innebär att vägen mot att betala sig tycks oändligt lång, men Redén hymlade inte med att förväntningarna alltjämt är höga.
– Hästen hade näst intill en spricka i ett ben när vi började med honom så det har tagit lite tid. Idag visade han vilken oerhörd kapacitet det finns i honom. ”Proppen” var rullig, benen gick snabbt på honom. Den här är tvärtom. Jag tror aldrig att jag har kört en häst som lagt så mycket mark under sig i varje steg. Han har fått en ”slow start”, men nu tar vi det härifrån och vi är väldigt nöjda.

Jackpot på torsdag
V64 bjöd på en rejäl knall i form av Mats L Andersson och Andy Pandy One till 58 gånger pengarna. Men resten av omgången blev favoritbetonad och när Powerbank och Lars-Åke Söderholm satte punkt med en urstark prestation stannade utdelningen på 14 533 kronor.
Jackpot på fyra rätt innebär att en knapp miljon vandrar vidare till torsdagens V64 på Åbytravet där ATG uppskattar sexrättspotten till 3,5 miljoner.

Robin Johansson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar