Spelade på personnummer – vann en miljon!

Mannen från Göteborg har haft travet som hobby större delen av livet. Han har både kört, tränat och ägt travhästar, samt har många vänner med anknytning till travvärlden. Efter en långtidssjukskrivning är han numera förtidspensionerad och ett stort nöje i vardagen är att spela trav tillsammans med vännerna. Han gör dock även sina egna tips vid sidan om.
– Jag gör mina ”sömmersketips” som jag kallar det för, där den röda tråden är personnummer. På onsdagar spelar jag efter min pappas personnummer och på helgerna använder jag mitt eget eller min kompis, förklarar han.

”Inte dåligt att berätta för barnbarnen”
Söndagens tävlingar inleddes enligt plan för vinnaren som den här dagen gick efter kompisens personnummer, född 1955. Storfavoriten Selmer I.H. fick därmed sällskap av storskrällen med nummer fem, Mr Golden Quick, i den inledande avdelningen.
– En enprocentare på två hästar, det är inte dåligt att berätta för barnbarnen tänkte jag efter första loppet, skrattar han och fortsätter:
– Jag sa till min kompis att jag tar ditt personnummer för då får jag en gratis spik i andra loppet.
Häst nummer fem, Beast, spikades således med framgång i GS75-2. Förutom en till egenvald häst i tredje avdelningen fylldes resten av systemet på av Harry Boy®. Bland annat med omgångens andra megaskräll, Bombus Jet, även den spelad till endast en procent.
– Harry är inte så dum för han tog med Micael Melanders häst på fyra streck. Helt jävla sanslöst. Var kom den ifrån? skrattar vinnaren.

”Pulsen steg”
Under söndagskvällen bjöds det på en späckad tablå med bland annat storloppet Prix d’Amerique, och vinnaren följde hela tiden även GS75-tävlingarna från Boden.
– I sista satt jag med spik och då var det stjärna för utdelningen. Det är jobbigt för pumpen att ha en spik kvar när man har alla rätt. Pulsen steg lite där, berättar han.
Men vinnaren behövde aldrig vara orolig då singelstrecket Maybach W.F. tidigt fick överta ledningen och sedan höll undan säkert.
– Jag kom i ett litet chocktillstånd där några sekunder.

Reser till Malta
Totalvinsten blev 1 032 601 kronor och det blev firande direkt under söndagskvällen.
– Jag gick ut och åt indisk mat och satt och riktigt njöt med en bekant. Det blir en ganska märklig känsla. För en privatperson som bor i en hyresrätt så är en miljon väldigt mycket trots att man har ordnad ekonomi. Att spara ihop en miljon tar väl tio år. Jag har inte pensionssparat så hemskt mycket så det kom så lagom. Det blir roligare att titta på pensionsprognosen nu kan man väl säga, skrattar han.
Men firandet slutar inte där utan senare bär det av till Malta för att köra hästar.
– Vi ska åka ner tre kompisar till en hästgård på Malta som vi bestämt sedan tidigare. Jag står för min kompis flygbiljett eftersom det var hans personnummer jag använde, berättar en mycket glad miljonär.

Julia Björklund

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.